یک امر مهم که دونستنش خالی از لطف نیست اینه که جلوی پخش شدن تکنولوژی، Mod و تغییر دادنش چه از نظر فنی و چه کاربردی توسط جامعه رو نمیشه گرفت. یعنی شاید ما تکنولوژی رو اختراع کنیم برای یک قشر خاص (مادرهایی که توانایی بارداری ندارند/از دست دادند) و به هرحال قشری از مردان، ترنس ها و دیگران خواهند خواست اون تکنولوژی رو برای خودشون تغییر بدند و استفاده کنند. خیلی از اختراعات امروزی که در زندگی ما رایجن، دستخوش چنین مسائلی شدند. ما باید قبول کنیم که هر اختراعی، فارغ از آرمان و جامعه هدفش، به انواع مختلف استفاده خواهد شد، مثل حرفی که پوریا زد در مورد مسئولیت مخترع، که ما یک مثال واضح در تاریخ ازش داریم: آلفرد نوبل و اختراع دینامیت، یا مساله انیشتین و اوپنهایمر.
اما به هر حال، قشری هستند که نیازمند چنین تکنولوژی هایی باشند، سنتی یا مدرن باشند، و براشون مفید باشه. مجددا برای مثال عرض میکنم. من قبل تر گفتم فرزند نفع های بسیاری از حضور در محوطه رحم مادر میبره و برای همین سیستمی که روی بدن نصب بشه ارجحه. اما اگر امکان این سیستم نباشه، آیا استفاده از سیستم های کلینیکی و آزمایشگاهی رو به خاطر نداشتن چنین منفعت هایی کنار میگذاریم؟ قاعدتا خیر. در علم پزشکی یک قاعده ای داریم به نام محاسبه سود و ضرر بر این اساس که معالجه باید به گونه ای پیش بره که سودش از ضررش برای بیمار بیشتر باشه. اینجا هم همینه. اصل اینه که فرزند آوری صورت بگیره، حال به صورت رحم میزبان در مادر دیگری، آزمایشگاهی و غیره.
با همین استدلال، این که در میان مدت نقش های پدر و مادر دستخوش تغییر بشه، هم طبیعیه و هم نسبت به اصل به دنیا اومدن فرزند و بهره مندیش از مزایای بدن طبیعی، قابل اغماض. نقش های پدر و مادری الان ما هم چیزهایی نیستند که هزاران سال پیش بودند. نهاد خانواده هم نیست. خانواده رو ما کمتر از 1000 ساله که داریم تجربه میکنیم. قبل از اون، قبیله بود