اگر درست خاطرم باشه پروسهی کلاسهای رانندگی حدوداً 1.5-1 ماه زمان میبره. 8 جلسه کلاس آییننامه به صورت آنلاین برگزار میشه که حتماً باید حضور داشته باشید و بعد 12 روز متوالی به جز جمعهها کلاس شهری دارید.
معاینهٔ پزشکی قبل از کلاس عملی:
آموزشگاه ارجاعتون میده به یه پزشک تا معاینه بشید. وقتی قراره چشمتون معاینه بشه، اگه عینک دارید حتماً بزنید و بعد معاینه شید. قدتون اندازه گرفته میشه و اگر کمتر از 150 باشید باید از تشکچهای چیزی استفاده کنید. پزشک ساعد و صورتتون رو برای آثار خودزنی یا تتو چک میکنه. متأسفانه خاطرم نیست فرآیند در صورت وجود چنین آثاری چه تغییری میکنه.
در رابطه با کلاس عملی:
میتونید استادی که میخواید باهاش کلاس بردارید رو خودتون انتخاب کنید. من کامنتهای گوگلمپ و نشان آموزشگاهم رو چک کردم و استادی که ازش تعریف شده رو بود انتخاب کردم، جلسهٔ دوم متوجه شدم خودش از شاگردهاش میخواسته کامنت بنویسن

اگر از آشنایانتون کسی در اون آموزشگاه آموزش دیده حتماً راجع به استادها بپرسید. حین ثبتنام کلاس عملی میگید میخواید با خانم/آقای فلانی کلاس بردارید و خودشون بهتون میگن چه تایمهای خالیای باقی مونده. اگه استادی مد نظرتون نیست هم که خودشون براتون انتخاب میکنن.
ترجیحاً کلاسهای تایم یک یا دو (صبح زود) رو بردارید که استادها باحوصلهترن.
استاد من روز سوم بردتم اتوبان و از جلسهٔ پنجم ششم به بعد دیگه آموزشی نداشتیم و فقط تمرین میکردیم. نمیدونم چقدر رایجه این رفتار

چندین بار هم منطقهٔ امتحان رفتیم و اونجا ازم آزمون آزمایشی گرفت.
در رابطه با آزمون آییننامه:
یه سری نمونه سوال تو اینترنت هست که معمولاً همه اونها رو میخونن. آزمون 30 سوال و 20 دقیقه زمان داره، و بعد از اتمام کلاسهای شهری گرفته میشه. نهایتاً به 4 سوال میتونید پاسخ غلط بدید/پاسخ ندید، در غیر این صورت رد میشید. یادتون باشه خودتون خودکار ببرید و شناسنامه و کارت اعتباری همراهتون باشه. اجازهٔ حمل تلفن همراه ندارید. وقتی قبول شدید میتونید آزمون شهری رو ثبتنام کنید.
در رابطه با آزمون شهری:
کاملاً طبیعیه که پنج شش بار رد بشید

نمیدونم چرا رد شدن آزمون شهری تا این حد روی سلف ایمیجی که آدم از خودش داره تأثیر میذاره ولی واقعاً معیار خوبی برای سنجیدن توانایی رانندگی شما نیست. و اهمیتی هم نداره، متوجه نمیشم چرا انقدر برای ایرانیها مهمه دفعهی چندم قبول شدن

پرونده (؟)، شناسنامهٔ عکسدار و –اگر در معاینه تعیین شده باید با عینک رانندگی کنید، فارغ از شمارهٔ چشمتون– عینک رو حتماً ببرید. محترمانه و با اعتماد به نفس رفتار کنید. ذرهای نشون ندید استرس دارید.
صادرکارت رو چک کنید. (تنظیم صندلی، تنظیم آینه، خلاص بودن دنده، روشن کردن، بستن کمربند، آمادگی برای حرکت، راهنما برای خروج از پارک و آزاد کردن ترمز دستی.)
برای پارک کنار سطل زباله یا روبهروی پل/پارکینگ مناطق مسکونی باید اجازه بگیرید. اگه بهتون گفته شده دور بزنید یک فرمون یا دو فرمون بودنش رو بپرسید و بعد توجه کنید اگه خیابون شامل خط ممتد باشه باید بگید جسارتاً دور زدن روی خط ممتد ممنوعه با اجازهی شما دور میزنم و اینا. توی چک کردن بیرون پنجره و چپ و راست ماشین حین دور زدن اورریاکت کنید افسر متوجه بشه حواستون به این مورد هست. حین پارک دوبل راهنمای راست فراموش نشه. آخرش هم اگه گفت قبول شدی حالا یه بوق بزن چک کنید جلوی بیمارستان نباشید و اگه نبودید هم ریسک نکنید نزنید به نظرم

آها هیچوقت هم از جلوی ماشین رد نشید از پشتش برید.

تو منطقه امتحان همه خیلی حرف میزنن، استرس دارن و دائم راجع به افسر و نسبت قبولی به ردیهاش صحبت میکنن. اهمیت ندید.
گواهینامهی جدید بینالمللیه و بسته به قوانین کشوری که درش قرار دارید ممکنه بتونید باهاش رانندگی کنید. بعد از گرفتنش رانندگی کنید و نذارید یادتون بره. اگه هنوز اقدام به ثبتنام کلاسها نکردید هم به نظرم به تعویق نندازید چون واقعاً گرون هست و داره گرونتر میشه.