• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

گرفتن گواهینامه و رانندگی

اولین آزمون من همون شنبه روز جنگ بود البته چند ساعت قبل از جنگ من با ماشین خودمون رفتم امتحان بدم تا نوبتم شد چند تا دوبل تمرین کردم و چند دور زدم اون اطراف نگو افسر منو دیده بود بعد که سوار شدم به من گفت ماشینتون چیه؟ من خنگم گفتم پژو بعدم ردم کرد گفت چرا مثل آقایون رانندگی می‌کنی ؟ خیلی بی دقتی بعد آزمونم هر چی فکر کردم نفهمیدم اشتباهم چی بود، بعد چند وقت داشتم دوباره بهش فکر میکردم یعنی بخاطر همین پژو ردم کرده و انسان عقده اییی بوده یعنی ؟

اولین آزمون من همون شنبه روز جنگ بود البته چند ساعت قبل از جنگ من با ماشین خودمون رفتم امتحان بدم تا نوبتم شد چند تا دوبل تمرین کردم و چند دور زدم اون اطراف نگو افسر منو دیده بود بعد که سوار شدم به من گفت ماشینتون چیه؟ من خنگم گفتم پژو بعدم ردم کرد گفت چرا مثل آقایون رانندگی می‌کنی ؟ خیلی بی دقتی بعد آزمونم هر چی فکر کردم نفهمیدم اشتباهم چی بود، بعد چند وقت داشتم دوباره بهش فکر میکردم یعنی بخاطر همین پژو ردم کرده و انسان عقده اییی بوده یعنی ؟
چون گواهینامه نداشتی و جلوی چشمش پشت فرمون نشستی اونم توی منطقه مسکونی(احتمالا)
همین کافی بوده ردت کنه

چون گواهینامه نداشتی و جلوی چشمش پشت فرمون نشستی اونم توی منطقه مسکونی(احتمالا)
همین کافی بوده ردت کنه
کاش حداقل همینو بهم میگفت نه چرت و پرت تحویل بده

ببین اصولا کسی‌ گیر‌ نمیده بدون عینکم رانندگی کنی و کلا اثباتشم راحت نیست که‌بدون گواهینامه رانندگی کردی.
مگر اینکه تصادف کنی و شرایط خاصی باشه بتونه ثابت کنن.
البته سر آزمون حواست باشه.اگر عینک نداشته باشی ممکنه ردت کنن.
کلا هم عینک همواره بزن:)
من کلا زیاد عینک نمیزنم و اون روز هم یادم رفته بود ببرم و دفعه اول ازمونم افسر گفت لطفا دفعه بعد عینکتم رو هم بیار😂خیلی شیک و مجلسی رد شدم

من کلا زیاد عینک نمیزنم و اون روز هم یادم رفته بود ببرم و دفعه اول ازمونم افسر گفت لطفا دفعه بعد عینکتم رو هم بیار😂خیلی شیک و مجلسی رد شدم
اتفاقا منم همین بودم و حالت کلی اصلا عینک نمی زدم:))
و خب توی آزمونام یه بار یادم رفت هیچکی بهم هیچی نگفت:))
البته چون از استرس یادم رفت کلا ترمز دستی رو بیارم پایین فکر کنم از یاد رفت:))
ولی چون دوربینم ضعیفه و می ترسم یهو تابلو اینارو نتونم خوب بخونم موقع رانندگی همیشه تحت هر شرایطی عینک می زنم.

الان اومدم یک مروری با خودم بکنم نحوه پیاده شدن و سوار شدن
یک نفر آزمون میده ما صندلی عقب میشینیم؟ همچین چیزی یادمه
بعد میگفتن حتما از راست پیاده بشی حتی کسی کنارت باشه بگی اون پیاده بشه بعد تو از راست پیاده بشی

و صادرکات هم میشد به ترتیب تنظیم صندلی و آینه و دنده خلاص و روشن کردن و کمربند و آماده شدن برای حرکت (راهنما زدن، چیز دیگم بود؟) و ترمز دستی

بعد میگفتن حتما از راست پیاده بشی حتی کسی کنارت باشه بگی اون پیاده بشه بعد تو از راست پیاده بشی

و صادرکات هم میشد به ترتیب تنظیم صندلی و آینه و دنده خلاص و روشن کردن و کمربند و آماده شدن برای حرکت (راهنما زدن، چیز دیگم بود؟) و ترمز دستی
دقیقا که از پشت ماشین هم بیای سوار شی و در رو فقط باید به اندازه ای که خودت رد میشی باز کنی نه بیشتر (یه سری ها انگار بیشتر باز میکنن)
و همون‌طور که خودت اشاره کردی راهنما زدن خیلی مهمه

@احسانم
ببین من حرفه‌ای نیستم و اگه کسی فکر می‌کنه اشتباه می‌گم لطفا تصحیح کنه.
توصیه من اینه حواست به کلاچ باشه، توی سرعت های زیر ۲۰ حتما داشته باشی که ماشین خاموش نشه، توی دور زدن اینا که عملاً سرعتت خیلی کم یا حتی نزدیک توقف می‌شه و همچنین موقع دنده عقب رفتنی مراقبش باشی، بقیش اوکیه ایشالا موفقیت باشی.
اگه هم خدای نکرده نشد اصلاً خودتو ناراحت نکنی واقعاً مهم نیست و بالاخره می‌گیریش.

@احسانم
ببین من حرفه‌ای نیستم و اگه کسی فکر می‌کنه اشتباه می‌گم لطفا تصحیح کنه.
توصیه من اینه حواست به کلاچ باشه، توی سرعت های زیر ۲۰ حتما داشته باشی که ماشین خاموش نشه، توی دور زدن اینا که عملاً سرعتت خیلی کم یا حتی نزدیک توقف می‌شه و همچنین موقع دنده عقب رفتنی مراقبش باشی، بقیش اوکیه ایشالا موفقیت باشی.
اگه هم خدای نکرده نشد اصلاً خودتو ناراحت نکنی واقعاً مهم نیست و بالاخره می‌گیریش.
البته افسر میبینه چقدر پاتون رو کلاجه

یوقت کلا نیم کلاج راه نرید

اگرم برد تو کوچه حواستون باشه تو کوچه فقط ۳۰ تا تهش

و یک مورددددد خیلی مهم

وقتی میخواید بپیچید حتما حتما حتما باید دنده ۱ باشید حتی اگر ماشین نبود و میشد راحت پیشید

و تو کوچه بیشتر از دنده ۲ یا ۳ رفتن ممنوعه

تو کوچه بیشتر از دنده ۲ یا ۳ رفتن ممنوعه
دنده ۳ که تو مسکونی کلا ممنوعه
یکی از تله های افسر همینه میگه برو ۳ اگه بری حرکت بعدی در کار نیست بزن کنار بفرما پایین
زمان امتحان خودم چند نفر برای همین رد شدن
وقتی که گفت برو ۳ باید بگی اینجا مسکونی نمیشه ولی ممکنه بگه اشکال نداره برو که میگی با اجازه
کلا حواستون به آیین نامه باشه روزی که امتحان عملی دارید

من ۱۲ سال پیش امتحان دادم خب زیاد یادم نمیاد اما تنها چیزی خوب یادمه که یه کوچه بن بست بود اواخرش خیلی خیلی تنگ میشد که واقعااا سخت بود دور دو فرمون زدن. افسر به بعضیا می‌گفت اواسط کوچه دور بزنن که خب بهتر بود. نوبت من شد.گفت برو داخل کوچه. اواسط کوچه سرعتو کم کردم و افسر گفت چرا یواش میری گفتم مگه نمیخواین بگین دور بزن ، گفت نه برو ته کوچه.
منم دو فرمونم شد سه فرمون و خودم از ماشین پیاده شدم در رو کوبیدم و رفتم. :))
حالا یادم نیست ماهانه عوض میشدن اینا یا هفتگی، منم صبر کردم تا افسر دیگه بیاد و امتحان دادم و قبول شدم بار دوم. ;;)

موقع خروج از پارک هم ایست سی درجه رو داشته باش

اگر درست خاطرم باشه پروسه‌ی کلاس‌های رانندگی حدوداً 1.5-1 ماه زمان می‌بره. 8 جلسه کلاس آیین‌نامه به صورت آنلاین برگزار می‌شه که حتماً باید حضور داشته باشید و بعد 12 روز متوالی به جز جمعه‌ها کلاس شهری دارید.

معاینهٔ پزشکی قبل از کلاس عملی:
آموزشگاه ارجاعتون می‌ده به یه پزشک تا معاینه بشید. وقتی قراره چشمتون معاینه بشه، اگه عینک دارید حتماً بزنید و بعد معاینه شید. قدتون اندازه گرفته می‌شه و اگر کمتر از 150 باشید باید از تشکچه‌ای چیزی استفاده کنید. پزشک ساعد و صورتتون رو برای آثار خودزنی یا تتو چک می‌کنه. متأسفانه خاطرم نیست فرآیند در صورت وجود چنین آثاری چه تغییری می‌کنه.

در رابطه با کلاس عملی:
می‌تونید استادی که می‌خواید باهاش کلاس بردارید رو خودتون انتخاب کنید. من کامنت‌های گوگل‌مپ و نشان آموزشگاهم رو چک کردم و استادی که ازش تعریف شده رو بود انتخاب کردم، جلسهٔ دوم متوجه شدم خودش از شاگردهاش می‌خواسته کامنت بنویسن :)) اگر از آشنایانتون کسی در اون آموزشگاه آموزش دیده حتماً راجع به استادها بپرسید. حین ثبت‌نام کلاس عملی می‌گید می‌خواید با خانم/آقای فلانی کلاس بردارید و خودشون بهتون می‌گن چه تایم‌های خالی‌ای باقی مونده. اگه استادی مد نظرتون نیست هم که خودشون براتون انتخاب می‌کنن.
ترجیحاً کلاس‌های تایم یک یا دو (صبح زود) رو بردارید که استادها باحوصله‌ترن.
استاد من روز سوم بردتم اتوبان و از جلسهٔ پنجم ششم به بعد دیگه آموزشی نداشتیم و فقط تمرین می‌کردیم. نمی‌دونم چقدر رایجه این رفتار :)) چندین بار هم منطقهٔ امتحان رفتیم و اونجا ازم آزمون آزمایشی گرفت.

در رابطه با آزمون آیین‌نامه:
یه سری نمونه سوال تو اینترنت هست که معمولاً همه اون‌ها رو می‌خونن. آزمون 30 سوال و 20 دقیقه زمان داره، و بعد از اتمام کلاس‌های شهری گرفته می‌شه. نهایتاً به 4 سوال می‌تونید پاسخ غلط بدید/پاسخ ندید، در غیر این صورت رد می‌شید. یادتون باشه خودتون خودکار ببرید و شناسنامه و کارت اعتباری همراهتون باشه. اجازهٔ حمل تلفن همراه ندارید. وقتی قبول شدید می‌تونید آزمون شهری رو ثبت‌نام کنید.

در رابطه با آزمون شهری:
کاملاً طبیعیه که پنج شش بار رد بشید :)) نمی‌دونم چرا رد شدن آزمون شهری تا این حد روی سلف ایمیجی که آدم از خودش داره تأثیر می‌ذاره ولی واقعاً معیار خوبی برای سنجیدن توانایی رانندگی شما نیست. و اهمیتی هم نداره، متوجه نمی‌شم چرا انقدر برای ایرانی‌ها مهمه دفعه‌ی چندم قبول شدن :))
پرونده (؟)، شناسنامهٔ عکس‌دار و –اگر در معاینه تعیین شده باید با عینک رانندگی کنید، فارغ از شمارهٔ چشمتون– عینک رو حتماً ببرید. محترمانه و با اعتماد به نفس رفتار کنید. ذره‌ای نشون ندید استرس دارید.
صادرکارت رو چک کنید. (تنظیم صندلی، تنظیم آینه، خلاص بودن دنده، روشن کردن، بستن کمربند، آمادگی برای حرکت، راهنما برای خروج از پارک و آزاد کردن ترمز دستی.)
برای پارک کنار سطل زباله یا روبه‌روی پل/پارکینگ مناطق مسکونی باید اجازه بگیرید. اگه بهتون گفته شده دور بزنید یک فرمون یا دو فرمون بودنش رو بپرسید و بعد توجه کنید اگه خیابون شامل خط ممتد باشه باید بگید جسارتاً دور زدن روی خط ممتد ممنوعه با اجازه‌ی شما دور می‌زنم و اینا. توی چک کردن بیرون پنجره و چپ و راست ماشین حین دور زدن اورری‌اکت کنید افسر متوجه بشه حواستون به این مورد هست. حین پارک دوبل راهنمای راست فراموش نشه. آخرش هم اگه گفت قبول شدی حالا یه بوق بزن چک کنید جلوی بیمارستان نباشید و اگه نبودید هم ریسک نکنید نزنید به نظرم :)) آها هیچوقت هم از جلوی ماشین رد نشید از پشتش برید. :))
تو منطقه امتحان همه خیلی حرف می‌زنن، استرس دارن و دائم راجع به افسر و نسبت قبولی به ردی‌هاش صحبت می‌کنن. اهمیت ندید.

گواهینامه‌ی جدید بین‌المللیه و بسته به قوانین کشوری که درش قرار دارید ممکنه بتونید باهاش رانندگی کنید. بعد از گرفتنش رانندگی کنید و نذارید یادتون بره. اگه هنوز اقدام به ثبت‌نام کلاس‌ها نکردید هم به نظرم به تعویق نندازید چون واقعاً گرون هست و داره گرون‌تر می‌شه.
منظور از گواهینامه بین المللی چیه دقیقا؟
خارج ایران هم اعتبار داره؟

منظور از گواهینامه بین المللی چیه دقیقا؟
خارج ایران هم اعتبار داره؟
یعنی هم انگلیسی مینویسن هم فارسی

باید ببینی کدوم کشورا قبولش دارن، یعتی راهنمایی و رانتدگی مارو قبول دارن

به عنوان کسی که پنج دور آزمون عملی داد تا قبول شد و کامل میدونه چیا رو رعایت نکنین ردتون میکنن سوالی داشتین بپرسین 🤣🤣

اگر کسی برای تمدید گواهینامه سوالی داره بپرسه. البته امیدوارم قوانین تمدید نسبت به دو سال پیش عوض نشده باشه. [ایموجی سالخوردگی]

به عنوان کسی که پنج دور آزمون عملی داد تا قبول شد و کامل میدونه چیا رو رعایت نکنین ردتون میکنن سوالی داشتین بپرسین 🤣🤣
خب چون خیلیا پرسیدن سر چی چهار دور رد شدی (دروغ میگم هیچکس نپرسید 😂) میخوام توضیح بدم
دو بار سر خاموش کردن موقع نیم‌کلاج جوری که الان واسم فوبیا شده و حتی در مواقع عادی هم کلاج رو میگیرم که ماشین خاموش نشه که به مرور گیربکس ماشین رو به آخرت پیوند میزنه.
یه بار بدون خوابوندن ترمز دستی رفتم دنده یک و گاز دادم.
یه بار هم موقع پارک دوبل به جای راهنمای راست راهنمای چپ زدم 🤣🤣🤣

پس به خودتون امیدوار باشید و بدونین اگه یکی که توی رانندگی اینقدر اسکله تونسته گواهینامه بگیره شما هم میتونین 🤣🤣

Back
بالا