• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

گرفتن گواهینامه و رانندگی

فقط در این حد که اگه سرهنگه گفت قبولی یه بوق برا جایزت بزن حواستون بشه کنار بیمارستان نباشید :((
کلا کاربرد بوق برای اعلام خطر و سبقت در روزه. ریسک نکنید و کلا نزنید :))

اگر درست خاطرم باشه پروسه‌ی کلاس‌های رانندگی حدوداً 1.5-1 ماه زمان می‌بره. 8 جلسه کلاس آیین‌نامه به صورت آنلاین برگزار می‌شه که حتماً باید حضور داشته باشید و بعد 12 روز متوالی به جز جمعه‌ها کلاس شهری دارید.

معاینهٔ پزشکی قبل از کلاس عملی:
آموزشگاه ارجاعتون می‌ده به یه پزشک تا معاینه بشید. وقتی قراره چشمتون معاینه بشه، اگه عینک دارید حتماً بزنید و بعد معاینه شید. قدتون اندازه گرفته می‌شه و اگر کمتر از 150 باشید باید از تشکچه‌ای چیزی استفاده کنید. پزشک ساعد و صورتتون رو برای آثار خودزنی یا تتو چک می‌کنه. متأسفانه خاطرم نیست فرآیند در صورت وجود چنین آثاری چه تغییری می‌کنه.

در رابطه با کلاس عملی:
می‌تونید استادی که می‌خواید باهاش کلاس بردارید رو خودتون انتخاب کنید. من کامنت‌های گوگل‌مپ و نشان آموزشگاهم رو چک کردم و استادی که ازش تعریف شده رو بود انتخاب کردم، جلسهٔ دوم متوجه شدم خودش از شاگردهاش می‌خواسته کامنت بنویسن :)) اگر از آشنایانتون کسی در اون آموزشگاه آموزش دیده حتماً راجع به استادها بپرسید. حین ثبت‌نام کلاس عملی می‌گید می‌خواید با خانم/آقای فلانی کلاس بردارید و خودشون بهتون می‌گن چه تایم‌های خالی‌ای باقی مونده. اگه استادی مد نظرتون نیست هم که خودشون براتون انتخاب می‌کنن.
ترجیحاً کلاس‌های تایم یک یا دو (صبح زود) رو بردارید که استادها باحوصله‌ترن.
استاد من روز سوم بردتم اتوبان و از جلسهٔ پنجم ششم به بعد دیگه آموزشی نداشتیم و فقط تمرین می‌کردیم. نمی‌دونم چقدر رایجه این رفتار :)) چندین بار هم منطقهٔ امتحان رفتیم و اونجا ازم آزمون آزمایشی گرفت.

در رابطه با آزمون آیین‌نامه:
یه سری نمونه سوال تو اینترنت هست که معمولاً همه اون‌ها رو می‌خونن. آزمون 30 سوال و 20 دقیقه زمان داره، و بعد از اتمام کلاس‌های شهری گرفته می‌شه. نهایتاً به 4 سوال می‌تونید پاسخ غلط بدید/پاسخ ندید، در غیر این صورت رد می‌شید. یادتون باشه خودتون خودکار ببرید و شناسنامه و کارت اعتباری همراهتون باشه. اجازهٔ حمل تلفن همراه ندارید. وقتی قبول شدید می‌تونید آزمون شهری رو ثبت‌نام کنید.

در رابطه با آزمون شهری:
کاملاً طبیعیه که پنج شش بار رد بشید :)) نمی‌دونم چرا رد شدن آزمون شهری تا این حد روی سلف ایمیجی که آدم از خودش داره تأثیر می‌ذاره ولی واقعاً معیار خوبی برای سنجیدن توانایی رانندگی شما نیست. و اهمیتی هم نداره، متوجه نمی‌شم چرا انقدر برای ایرانی‌ها مهمه دفعه‌ی چندم قبول شدن :))
پرونده (؟)، شناسنامهٔ عکس‌دار و –اگر در معاینه تعیین شده باید با عینک رانندگی کنید، فارغ از شمارهٔ چشمتون– عینک رو حتماً ببرید. محترمانه و با اعتماد به نفس رفتار کنید. ذره‌ای نشون ندید استرس دارید.
صادرکارت رو چک کنید. (تنظیم صندلی، تنظیم آینه، خلاص بودن دنده، روشن کردن، بستن کمربند، آمادگی برای حرکت، راهنما برای خروج از پارک و آزاد کردن ترمز دستی.)
برای پارک کنار سطل زباله یا روبه‌روی پل/پارکینگ مناطق مسکونی باید اجازه بگیرید. اگه بهتون گفته شده دور بزنید یک فرمون یا دو فرمون بودنش رو بپرسید و بعد توجه کنید اگه خیابون شامل خط ممتد باشه باید بگید جسارتاً دور زدن روی خط ممتد ممنوعه با اجازه‌ی شما دور می‌زنم و اینا. توی چک کردن بیرون پنجره و چپ و راست ماشین حین دور زدن اورری‌اکت کنید افسر متوجه بشه حواستون به این مورد هست. حین پارک دوبل راهنمای راست فراموش نشه. آخرش هم اگه گفت قبول شدی حالا یه بوق بزن چک کنید جلوی بیمارستان نباشید و اگه نبودید هم ریسک نکنید نزنید به نظرم :)) آها هیچوقت هم از جلوی ماشین رد نشید از پشتش برید. :))
تو منطقه امتحان همه خیلی حرف می‌زنن، استرس دارن و دائم راجع به افسر و نسبت قبولی به ردی‌هاش صحبت می‌کنن. اهمیت ندید.

گواهینامه‌ی جدید بین‌المللیه و بسته به قوانین کشوری که درش قرار دارید ممکنه بتونید باهاش رانندگی کنید. بعد از گرفتنش رانندگی کنید و نذارید یادتون بره. اگه هنوز اقدام به ثبت‌نام کلاس‌ها نکردید هم به نظرم به تعویق نندازید چون واقعاً گرون هست و داره گرون‌تر می‌شه.

من تابستون ۴۰۱ آیین‌نامه رو قبول شدم و چون شنیده بودم اعتبارش دو ساله فکر میکردم باید کل‌ پروسه رو از اول انجام بدم و دوباره هزینه کلاسا و اینا. ولی گویا دوسال که بگذره صرفا خود آزمون رو باید دوباره بدید و بعدش میتونید برای آزمون عملی اقدام کنید.

به من گفتن هر زمان قیمت آپدیت بشه باقی جلسات با نرخ روز حساب میشه (گفته شده سالی یبار نرخ تعیین میشه؛ ممکنه هم نه!)

لنز طبی هم قبوله؟
اطلاعی ندارم ولی از اونجایی که روی کارت گواهینامه یه کد مخصوص برای رانندگان با لنز طبی تعبیه شده (۳۲) فکر می‌کنم رویه برای لنز و عینک یکسان باشه.

:)) دوستان رفتید پلیس +۱۰ ازتون خواست عکس بگیره قبلش خوب خودتون رو توی آینه چک کنید ...من هول هولکی مقنعه پوشیدم آینه نداشتن خودمو برای بار اخر چک کنم گفت موهاتو بکن داخل، مقنعه ام کج شده بود و خانومه اینقدر نامرد بود که نگفت بهم :)) حتی کامل روی صندلی ننشسته بودم گفت بلند شو .....بعدا فهمیدم بعضیا خودشون عکس بردن اینجوری یهویی غافلگیر نشدن...
الان گواهینامه مو جوری گم و گور کردم که عکسش رو نبینم ...برخلاف کارت ملی ، عکس گواهینامه ام خیلیییییی بد شده ....تازه کارت ملی رو بعد از امتحان ریاضی دوازدهم درخواست دادم تا سه نصفه شبم بیدار بودم داشتم درس میخوندم ولی خیلی خیلی بهتره :))

بعدا فهمیدم بعضیا خودشون عکس بردن اینجوری یهویی غافلگیر نشدن
تازگیا قبول نمیکنن دیگه. فقط عکسی که همونجا بگیرن رو قبول میکنن.
فکر کنم دوربیناشون تغییر کردن یه سری سنسور خاص و این چیزا دارن.

سلام
من آیین‌نامه‌ رو بار اول بدون غلط قبول شدم، سرکلاس‌ها خوب گوش دادم و همون کتاب رو خوب خوندم. یه دور خوندم یه دور مرور کردم ولی خیلی خوب.
اما امان از آزمون شهر بار ششم قبول شدم 🫠🤦‍♀️😂
مربیم خوب بود ولی جدا از تمرین با مربی تمرین نمی‌کردم، کرونا هم افتاد وسط آزمون دادن و آموزشگاه تعطیل شد این شد که خیلی فاصله گرفتم و دیر قبول شدم.
آموزشگاه شهر ما هم مافیاییه واسه خودش هفته‌ای ۲۰۰ نفر آزمون میدادن هر بار زیر ۵ تا قبول میکردن که اینم عجیب بود...
خلاصه تجربه من 👈 آیین‌نامه را خوب بخونید
واسه شهر هم خوب تمرین کنید چه با مربی چه با یه راننده کاربلد آروم و باحوصله
اگه امتحان شهر هم نوبتی نیست سعی کنید اول صبح و اولین نفر سوار ماشین بشید هم سرهنگ سرحاله هم ماشین هی دستکاری نشده و خودتون آروم‌ترید
موفق باشید 😁

تازگیا قبول نمیکنن دیگه. فقط عکسی که همونجا بگیرن رو قبول میکنن.
فکر کنم دوربیناشون تغییر کردن یه سری سنسور خاص و این چیزا دارن.
خانومی پلیس+۱۰ بهم گفت ببین عکست دوست داری؟ همین قراره برای گواهینامت باشه
ولی اموزشگاه هم ازم عکس جدید خواست ببرم
با ما همراه باشید ببینیم کدام یک انتخاب میشوند

اونی که پلیس +۱۰ گرفتین میره روی گواهینامه
عکسی که به آموزشگاه دادین فقط برای کاردکس و مدارکه

به من گفتن هر زمان قیمت آپدیت بشه باقی جلسات با نرخ روز حساب میشه (گفته شده سالی یبار نرخ تعیین میشه؛ ممکنه هم نه!)
مگه کل پول رو در جا نمیدی؟

چه اپدیتی

این برای حالت شاید قسطی باشه

یعنی کارتکس گرفته بودی و زمانش گذشته اینطوری گفتن؟

مگه کل پول رو در جا نمیدی؟

چه اپدیتی

این برای حالت شاید قسطی باشه
نمیدونم
از نظر من و هم خودش! واقعا غیرمنطقی بود

یعنی کارتکس گرفته بودی و زمانش گذشته اینطوری گفتن؟
نه نگرفته بودم
خانومه داشت توضیح میداد برام

دست رو داغ دلم نذار

من ۱۲:۵۰ رسیدم +۱۰(تا ۱ بازن)

تابستون بود و از اموزشگاه تا اونجا رو دوییده بودم

یچیز معتاد طور نشستم پشت سیستم و خانمش تضمین داد فقط وفقط برای اسناد خودمون استفاده میشه عکس گواهینامت همونیه که تحویل اموزشگاه دادی

که گواهینامم اومد و دیدم بعلههههههه عکس +۱۰ عه.

سوای همه این ها من بعد کنکورم خواستم یچیزی رو صورتم تست کنم که ببینم بهم میاد یا نه

که نمیومد

همون شده گواهینامم

دست رو داغ دلم نذار

من ۱۲:۵۰ رسیدم +۱۰(تا ۱ بازن)

تابستون بود و از اموزشگاه تا اونجا رو دوییده بودم

یچیز معتاد طور نشستم پشت سیستم و خانمش تضمین داد فقط وفقط برای اسناد خودمون استفاده میشه عکس گواهینامت همونیه که تحویل اموزشگاه دادی

که گواهینامم اومد و دیدم بعلههههههه عکس +۱۰ عه.
واقعا که 😕
باورت نمیشه رفتم دو تا عکس ۳x۴ گرفتم
یکی برای گواهینامه یکی برای نظام!
همون نظام کافی بود خب 😕

Back
بالا