من به لپتاپ دسترسی نداشتم این چند ساعت و میخواستم بیام یه پست بلند بالا بنویسم راجع به اینکه الان مشکل سایت چیه دقیقا ولی خب الان که رسیدم به لپتاپم اکثر حرفها زده شده. همین مسائل مشابه شدن تاپیکها به چتروم و طبقهبندی نشدن و چیزهایی دیگهای که بیان شد. زیاد حرفی نمیمونه. من زیاد به حرفهای اینکه الان به خاطر جنگ اینطوریه یا نسل جدید فعالیتش اینجوریه علاقهای ندارم راستش. از قدیم هم که من اینجا بودم همیشه کاربرای سایت به دو دسته برام تقسیم میشدن کاربرایی که در حب و پخ و تاپیکهای تعریف خاطرات و فعالیتهای فان شرکت میکردن و کاربرهایی که در انجمنها و تاپیکهایی به جز اینا به معنی واقعی «تولید محتوا» میکردن. تو اون تاپیکها و انجمنها هم فعالیت سطحی میشد درسته ولی یه سری کاربرا بودن که یه سری تاپیکها رو در یه سطحی نگه میداشتن. الان یه جوری شده که کاربرای دستهی اول کلا یه جورایی جلوی فعالیت گروه دوم رو گرفتن. تاپیک بحث میاد بالا میگن این چه شر و وریه چطوری تاپیکو ایگنور کنم. تاپیکای قدیمی رو بالا میارن صرفا برای ترول کردن و مسخره کردن. میان تو تاپیکا حرفهای مسخرهی یه جملهای میزنن. تاپیک جدید زده میشه میان مزه میریزن. جلوی این آدما هم گرفته نمیشه توسط مدیرا. مشکل هم پای مدیرا نیست اصن، کلا سطح چیزی که «اسپم» حساب میشه اومده پایین. هر حرفی با این بهانه که خب الان جنگه سخت نگیرین رد میشه ازش. هر دلقکبازیای اگه خندهدار باشه رد میشه ازش. پستهای تک جملهای و بعضا حتی تک کلمهای رد میشه چون «مربوط» با تاپیکن میذارن بمونه.
حرفی که اون اول هم PEA بابت بیاهمیت بودن مدیرا زد دقیقا راجع به همین بود به نظرم. اینکه برای مدیرا و خیلی از کاربرا اصلا مهم نیست سمپادیا چی باشه الان. قبلا فروم سمپادیا بستری برای تبادل نظر و تولید محتوا و ارتباط برقرار کردن بود، الان فقط قسمت ارتباطش باقی مونده. اصلا عجیبه که انقدر تاپیکهای غیر چت مت و حرف بزن سریع میرن پایین و فکر میکنید حرف جدیدی زده شده بعد میرید میبینید نه همش تاپیکهای بیاهمیت که به یه دلیل رندومی اومده بالا و برای کسی اهمیت هم نداره. یه مثال کوچیک بخوام بزنم برای مقایسه سمپادیا الان با گذشته انجمن آلبوم موسیقیه. این حرفو به شوخی به چند نفر گفتم تو صحبتهای خصوصی تا الان ولی تو عمومی تا حالا حرفی راجع بهش نزدم چون نمیخوام کسی حس بدی از تاپیکش بگیره. مشکل هیچکدوم از شما نیستید و تاپیکهاتون قطعا ارزشمند هم هست ولی به نظرم تو این انجمن میشه دید دقیقا سمپادیا چه فرقی کرده.
آلبوم موسیقی پره از تاپیکهایی که صرفا شامل یک اسم آهنگ و لینک دانلودش میشن. همچین فعالیتی اصلا مناسب فروم نیست. مثل پلیلیست اسپاتیفای یا کانال آهنگ تلگرام نباید باشه به نظرم. اصلا هدف و فلسفه اون انجمن همچین فعالیتی نیست. من فکر میکردم مشکل از رعایت نکردن قوانین انجمن توسط کاربراست. بعد رفتم
تاپیک قوانین رو چک کردم و دیدم همچین کاری اصلا خلاف قوانین نیست. :)) این قوانینو مقایسه کنید با مثلا قوانین
قفسه کتاب و
آلبوم سینمایی. البته منظورم این نیست که Sinara قوانینو بد نوشته اونم فکر میکنم شاید در ذهنش همچین چیزی مثل قانون نانوشته بود که نیاید صرفا اسم و لینک آهنگ بذارید. اینکار مشابهش برای آلبوم سینمایی مثلا اینه که بیای بگید فلان فیلمو ببینید لینک دانلود. :)) خب برای اینکار تاپیکای پیشنهاد فیلم و پیشنهاد آهنگ وجود داره، چه محتوایی از سمت شما اون آهنگ و فیلم رو خاص میکنه که گذاشتید تو تاپیکتون؟ اصلا ژانرش چیه؟ حتی در همین حد هم بعضی تاپیکا ندارن فقط اسم + لینک دانلود.
نمیگم حالا بیاید قوانینو عوض کنید و با تاپیکا برخورد کنید یا همچین چیزی ولی به نظرم حداقل تو همچین انجمنایی به وضوح میشه تفاوت بین سمپادیای قدیم و جدید رو دید بدون اینکه بخوایم وارد این بشیم که قبلا بحثا بهتر بود یا کاربرا فاخرتر بودن یا مدیرا سختگیرتر بودن یا هرچی. موضوع اینه که اصلا قوانین هم اون قوانین سابق نیست. دیگه اهمیتی نداره پستی که گذاشته میشه اصلا جاش توی بستری مثل فروم هست یا صرفا فعالیتیه که میشه کرد سمپادیا هم که موجوده پس چرا که نه؟ نمیدونم چه راه حلی داره این قضیه. شاید بشه اون مسابقههای بهترین تاپیک قفسه کتاب و آلبوم سینمایی رو دوباره گذاشت هم برای اونا هم برای آلبوم موسیقی مثلا. شایدم اهمیتی نداره و من دارم یه جسد مردهی نوستالژی رو صرفا پشت خودم میکشم و این جسد هیچوقت قرار نیست زنده بشه. در هر صورت من احتمالا بعد از وصل شدن اینترنت تو سمپادیا نمونم و دلیلش هم این حرفایی که زدم نیست اتفاقا، دلیلش اینه که تاریخ فعالیت من تو سایت گذشته خب. الان واقعا من نه در زندگی نه در سمپادیا در جایگاه این نیستم که بیام هی تاپیک بزنم، تاپیک قدیمی بیارم بالا، فعالیت راه بندازم یا هرچی. بدیهتا این کارا برای نسل جدیدتر سمپادیاست نه اینکه من بیام به زور کتابخوانی راه بندازم، مسابقهی بهترین تاپیک بزنم و کارهای دیگه بکنم که کاربرارو کشون کشون ببرم داد بزنم: «آهای مردم بیاید فعالیت مفید کنید بیاید حرفهای قشنگ بزنید بیاید تولید محتوا کنید.» ولی خب به نظر میاد در حال حاضر دیگه علاقهای برای همچین فرومی وجود نداره پس من خر کی باشم بیام نظر بدم.