• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

کیس استادی: پژمان جمشیدی؛ چگونه جامعه به جنگ با راوی می‌پردازد

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع ili
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
  • تگ‌ها تگ‌ها
    راوی
من دقیق اطلاع ندارم؛ ولی فکر کنم یه سری از این پست و استوری گذاشتنا هدفشون اینه که اگر رفتن شکایت کردن طرف متجاوز “احتمالی” نیاد اینارو خفه کنه با تهدید و این چیزا. یعنی یه جور سند اطمینان باشه براشون برای پیگیری قانونی.
(با مواردی که واضحا دروغ میگن و اهداف دیگه‌ای دارن برای ابرو بردن طرف و اینا کاری ندارم)
خود اون تهدید یه جرم جدید میشه اخه

ولی من یه چیزی که زیاد دیدم این بود توی اینستاگرام قدیما از این کارا میکردن ویو و فالو بگیرن، تهشم معلوم نمیشد چی میشه

https://kalanshahr.ir/news/i/58064

در نهایت خانواده متجاوز شکایتی هم نداشتن و صرفا پرونده از جهت تاثیر و وجهه عمومی دنبال شد
نمیدونم، بیاید فرض کنیم یه دستگاه قضایی درست داریم، من موافق این نیستم این دستگاه رو دور بزنیم

حالا این پرونده هم اگر حالا مثلا بشه مقایسش کرد با آتنا اصلانی و یه نوزاد ۹ ماهه که تو ماشین دزدی بود

جفتشون اعدام شدن

خود اون تهدید یه جرم جدید میشه اخه
دیگه کسی که یه بار طرفو رفته زده برای پس گرفتن شکایت قطعا برای شکایت بعدی هم حلش میکنه= )
ولی من یه چیزی که زیاد دیدم این بود توی اینستاگرام قدیما از این کارا میکردن ویو و فالو بگیرن، تهشم معلوم نمیشد چی میشه
بله متاسفانه به خاطر این جور ادما قربانی‌های واقعی هم در حقشون ظلم میشه.

دیگه کسی که یه بار طرفو رفته زده برای پس گرفتن شکایت قطعا برای شکایت بعدی هم حلش میکنه= )

بله متاسفانه به خاطر این جور ادما قربانی‌های واقعی هم در حقشون ظلم میشه.

هر کیس با هر کیس فرق میکنه مثل بیماریه، نمیشه تجویز سراسری براش داد قطعا ولی تهدید خیلی راحت تر از تجاوز ثابت و برخورد میشه

نمیدونم، بیاید فرض کنیم یه دستگاه قضایی درست داریم، من موافق این نیستم این دستگاه رو دور بزنیم

حالا این پرونده هم اگر حالا مثلا بشه مقایسش کرد با آتنا اصلانی و یه نوزاد ۹ ماهه که تو ماشین دزدی بود

جفتشون اعدام شدن
متاسفانه نداریم فقط در یک حالت هست که شاهد نیازی نباشه اونم اینه که سریعا قربانی به پزشک قانونی مراجعه کنه و بتونن نمونه دی‌ان‌ای تهیه کنن
در غیر این صورت جز توهین و احساس انزجار حتی از خود دستگاه قضایی به قربانی چیزی نصیبش نمیشه
اون دو موردی که گفتید در نهایت منجر به قتل شده که حتی تو این مدل کیس میشه الهه حسین‌نژاد رو مثال زد که هنوزم چیز خاصی اتفاق نیفتاده
این هم باز در نظر بگیریم اینا همه پرونده هایی بودن که علنی شدن و بالاخره فشار اجتماعی روشون بوده که این تازه شده نتیجش!
بسیاری از خانواده ها اگر متوجه بشن همچین اتفاقی برای دخترشون افتاده حمایت که هیچی باید امیدوار باشیم که خودشون بلایی سرش نیارن…

یه موضوع دیگه هم اشاره کنم در صورتی که بعد از تجاوز، قربانی خانم به پزشک قانونی مراجعه کنه و با باز شدن پرونده تحت معاینه قرار بگیره و متوجه بشن در نتیجه این تجاوز حامله شده باید بچه به دنیا بیاد و تحویل بهزیستی داده بشه و در غیر این صورت و سقط خودخواسته، خانم به جرم قتل عمد محاکمه میشه

قضیه اینه که حتی اگه مقاومت کنی و متجاوز رو بکشی هم جرم محسوب میشه 👩‍🦯

واقعا راست گفتن ایران بهشت دزدها و متجاوزها

https://kalanshahr.ir/news/i/58064

در نهایت خانواده متجاوز شکایتی هم نداشتن و صرفا پرونده از جهت تاثیر و وجهه عمومی دنبال شد
این چه کاریه؟!
اگر هرکسی خودش بخواد با روش خودش مجرم رو مجازات کنه که سنگ روی سنگ بند نمیشه
بااینکه گفتی "کار درست رو خانواده تبریزی انجام دادن" مخالفم... هرچقدرم قانون ایران فاکداپ باشه این حرکات بدترش می‌کنه

بسیاری از خانواده ها اگر متوجه بشن همچین اتفاقی برای دخترشون افتاده حمایت که هیچی باید امیدوار باشیم که خودشون بلایی سرش نیارن…
نمونه ای از فرهنگ غلط

یه موضوع دیگه هم اشاره کنم در صورتی که بعد از تجاوز، قربانی خانم به پزشک قانونی مراجعه کنه و با باز شدن پرونده تحت معاینه قرار بگیره و متوجه بشن در نتیجه این تجاوز حامله شده باید بچه به دنیا بیاد و تحویل بهزیستی داده بشه و در غیر این صورت و سقط خودخواسته، خانم به جرم قتل عمد محاکمه میشه

راحت عقبیم از دنیا.

این چه کاریه؟!
بااینکه گفتی "کار درست رو خانواده تبریزی انجام دادن" مخالفم... هرچقدرم قانون ایران فاکداپ باشه این حرکات بدترش می‌کنه
جدا میزان فاکد آپ بودنش رو نمیدونید امیدوارم هیچوقت هیچوقت بابت هیچ چیزی پاتون به دادگاه های ایران باز نشه از کوچک ترین مسائل که بخواد یه کلاه‌برداری کوچیک یا یه مسئله حقوقی ساده باشه تا قتل و تجاوز، فقط و فقط یک روند فرسایشیه که قربانی رو از پا در میاره… منم موافق خشونت نیستم و مخالف اعدامم… فقط میتونم بگم امیدوارم هر قربانی که وارد این مسیر شد براش عدالت اجرا بشه:)

جدا میزان فاکد آپ بودنش رو نمیدونید امیدوارم هیچوقت هیچوقت بابت هیچ چیزی پاتون به دادگاه های ایران باز نشه از کوچک ترین مسائل که بخواد یه کلاه‌برداری کوچیک یا یه مسئله حقوقی ساده باشه تا قتل و تجاوز، فقط و فقط یک روند فرسایشیه که قربانی رو از پا در میاره… منم موافق خشونت نیستم و مخالف اعدامم… فقط میتونم بگم امیدوارم هر قربانی که وارد این مسیر شد براش عدالت اجرا بشه:)
من سر دزدی گوشی مامانم فهمیدم که سیستم به قدری فرسودس که اصلا خودت بیخیال پیگیری میشی

اینم نکته مهمیه

قضیه اینه که حتی اگه مقاومت کنی و متجاوز رو بکشی هم جرم محسوب میشه 👩‍🦯

واقعا راست گفتن ایران بهشت دزدها و متجاوزها
بله یکی از کسانی که نمونه واضح این جریانه و من خیلی دوستش دارم ریحانه جباری هست.
ماجرای ریحانه بین سال ۸۰ تا ۹۰ رخ می ده، جایی که برای دفاع مشروع از خودش، متجاوزش رو با چاقو می کشه.
do.php

اولا در سیستم قضایی ایران، دیه زن، نصف دیه مرد هست. در حقوق بشر، فرد موظفه برای نجات خودش در مقابل متجاوز و قاتل دست به دفاع بزنه.
فقط همین کیس نیست کیس های زیادی هستن حتی آندراِیج که ج.ا اعدام کرده و از طرف نهاد های حقوق بشری اعتراض وارد شده

ما بیش از کشورهای آزاد به می تو و سازوکاری که توش قربانی بتونه راحت روایت خودش رو بیان کنه نیاز داریم چون قانون پشت قربانی نیست.
دقیقا تو همین فضاست که باید از جنبش مهمی که شکل گرفته به بهترین وجه محافظت بشه. هر یک اتهام بیهوده ای که به کسی زده بشه و نهایتا مشخص بشه فیک یا سر دشمنی شخصی بوده، وجهه ی این جنبش رو زیر سوال میبره.
دقیقا افرادی که معتقد به این جنبشن باید از دیگران سختگیرتر باشن در بررسی روایت ها. قرار نیست به همه اتهام زده بشه تا بالاخره متجاوزها گیر بیفتن.
این چیزی بود که من متاسفانه کم دیدم. وقتی درباره ی یک روایت نقدی وارد میکنی به سرعت خودت هم متهم میشی و در معرض «لابد خودت هم متجاوزی» قرار میگیری.
بدترین کاری که برای اشاعه ی یک چیز میشه کرد، دفاع بد از اونه. به نظرم الان تو قضیه می تو هم این بحث هست. اوایل آدم ها خیلی دقیقتر دنبالش میکردن چون به صحت روایت ها شک نداشتن. کم کم این پیگیری کمرنگ شد..

بله یکی از کسانی که نمونه واضح این جریانه و من خیلی دوستش دارم ریحانه جباری هست.
ماجرای ریحانه بین سال ۸۰ تا ۹۰ رخ می ده، جایی که برای دفاع مشروع از خودش، متجاوزش رو با چاقو می کشه.
do.php

اولا در سیستم قضایی ایران، دیه زن، نصف دیه مرد هست. در حقوق بشر، فرد موظفه برای نجات خودش در مقابل متجاوز و قاتل دست به دفاع بزنه.
فقط همین کیس نیست کیس های زیادی هستن حتی آندراِیج که ج.ا اعدام کرده و از طرف نهاد های حقوق بشری اعتراض وارد شده
این تفاضل دیه باعث باخت خیلی از پرونده ها شده
اول از همه اینو بگم که حتی کسی هم مخالف اعدام باشه در نهایت تو این سیستم اعدام قاتل رو انتخاب میکنه، چرا؟ چون ساز و کاری جز قصاص وجود نداره مثلا شما نمیتونید بگید اعدام نکن حبس ابد بده، از قصاص بگذری بعد چند سال طرف آزاده!
اینا رو گفتم که برسم به دیه، این برابر نبودن دیه به شدت مشکل زا میشه تو این پرونده ها یک مثال بزنم؛
قتل منصوره قدیری [خبرنگار] توسط شوهرش که سال ۱۴۰۳ اتفاق افتاد خانواده مقتول تفاضل دیه رو از طریق مهریه حل کردن

آخرین ویرایش:
این چه کاریه؟!
رها شاید راهت به دستگاه قضایی ایران نیافتاده به اون صورت
آخه همچین میگی سنگ روی سنگ بند نمیشه انگار تو ایران سنگی رو سنگ بند هست همین حالاش هم =))

پ.ن: بنظرم کار خانواده قربانی با در نظر گرفتن اینکه اینجا ایرانه کاملاً به جا بود. هرچند همون هم قراره کلی براشون هزینه داشته باشه احتمالا.

آخرین ویرایش:
باید از جنبش مهمی که شکل گرفته به بهترین وجه محافظت بشه. هر یک اتهام بیهوده ای که به کسی زده بشه و نهایتا مشخص بشه فیک یا سر دشمنی شخصی بوده، وجهه ی این جنبش رو زیر سوال میبره.
شما "محافظت از یک جنبش" رو " اتهام نافیک" تعبیر کردید. بیش تر از این که نگران راوی باشید، نگران فردی هستید که بهش اتهام زده می شه!
قوانین مشخص هستند. نگاه کنید ببینید زور کدوم طرف ( بین راوی و متهم ) می چربه! برید کیس استادی های دیگه رو بخونید. حتی توی اروپا که قوانین صقیل هستن هم درصد کثیری از اتهام ها درست بودند.
وقتی درباره ی یک روایت نقدی وارد میکنی به سرعت خودت هم متهم میشی و در معرض «لابد خودت هم متجاوزی» قرار میگیری.
من حقیقتا راجع به یک کامنت یا یک پست اینستاگرامی یا تیک تاکی حرف نمی زنم. سازوکارها مشخص هستند. زیر خیلی از پست ها و امثالهم به ترامپ، نتانیاهو و سیاستمدار های دیگه انگ تجاوز می خورند آیا ما باید لفظی پیگیری کنیم و پلیس زبان دیگری شیم که چرا تو می گی تجاوز رخ داده؟ متاسفانه چیزی که کیس های واقعی تجاوز رو با اینجور حرف ها تفکیک می کنه، وجود سند، مدارک ، راوی و شاهده.
ها خیلی دقیقتر دنبالش میکردن چون به صحت روایت ها شک نداشتن. کم کم این پیگیری کمرنگ شد
نمی‌دونم این استناد به آمار خاصی هست یا صرفا تجربه ی زیسته ی خودتون رو می گید(؟) اما اگر قرار بر تکیه به تجربه ی زیسته ست، منم می تونم فرضیه ی خودم مبنی بر کمرنگ شدن حساسیت ها( حتی اگر این گزاره که واقعا آدم ها حساسیت کم تری نشون می دن تازگی ها درست باشه!) رو بدم اونم اینه:
آمار نشون می ده که کشور های غربی از ۴ زن ، سه زن مورد آزار جنسی(که شامل انواع و اقسام حرکت هاست) واقع می شن، چنین آماری یعنی ۷۵ درصد نیمی از جامعه! وقتی روایت ها سرازیر شن، مغز انسان بنابر دیدن یک چیز تکراری براش خسته کننده و تکراری می شه.
اینم فرضیه من

این رو من چند سال پیش فهمیدم و هر موقع یادم میوفته دوباره عصبانی میشم

متجاوز میتونه به خاطر قتل فرزندش از خانوم شکایت کنه !!!

رها شاید راهت به دستگاه قضایی ایران نیافتاده به اون صورت
آخه همچین میگی سنگ روی سنگ بند نمیشه انگار تو ایران سنگی رو سنگ بند هست همین حالاش هم =))

پ.ن: بنظرم کار خانواده قربانی با در نظر گرفتن اینکه اینجا ایرانه کاملاً به جا بود. هرچند همون هم قراره کلی براشون هزینه داشته باشه احتمالا.
من کارمم بیفته هیچ‌وقت نمیام همچین حرکتی بزنم
یه کار غیرانسانی رو با کار غیرانسانی دیگه‌ای که منجر به قتل شده جواب بدی اصلا چیز اوکی‌ای نیست
کار خانواده هم جرم دومی بود. میخوام بدونم کسی که همچین حرکتی زده شب خوابش می‌بره اصلا؟

من ترجیح میدم اگر جرمی بهم صورت بگیره به دستگاه قضایی گزارشش کنم. حالا یا مجرم به جزای اعمالش می‌رسه یا نمی‌رسه که در حالت اول مرسیممنون، درحالت دوم فحش ک‌دار. دیگه جز اکسپوز و شکایت کاری از دستم برنمیاد انتقام شخصی به این صورت چه شتی هست واقعا. لابد مرحله بعدی اینه که از قبیله‌شون یه دختر 11 ساله برا پسرعمو ورداره برا خون‌بس:((

• لایک
امتیازات: pako

ببین این چیزی که میگی حالت خاص هزار تا کار اشتباه دیگست

مثلا الان خانواده یاسوجی برداشتن برای خودشون حکم دادن که پزشک یاسوجی مقصر مرگ برادرشونه درست بود؟؟؟؟

من ترجیح میدم اگر جرمی بهم صورت بگیره به دستگاه قضایی گزارشش کنم. حالا یا مجرم به جزای اعمالش می‌رسه یا نمی‌رسه که در حالت اول مرسیممنون، درحالت دوم فحش ک‌دار. دیگه جز اکسپوز و شکایت کاری از دستم برنمیاد انتقام شخصی به این صورت چه شتی هست واقعا.
مجرم که دزد نبوده بگید مالیه که رفته فقط فحشش میدم، متجاوز بوده، و قربانیش یه پسربچه . همچین ادمی مریضه و موضوع دیگه صرفا قربانی نیست، چی باعث میشه فکر کنید وقتی همچین آدمی که به خاطر این حجم از ناکارآمدی سیستم قضایی ایران تبرئه میشه راست راست توی خیابون بچرخه، تهدیدی برای بقیه نیست؟ و محدود شده به تجربه شخصی شما که بخواید با یک فحش تمومش کنید برای خودتون و بخواید اسم انتقام شخصی بزارید روی سزای عملش؟

آخرین ویرایش:
Back
بالا