• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

کیس استادی: پژمان جمشیدی؛ چگونه جامعه به جنگ با راوی می‌پردازد

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع ili
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
  • تگ‌ها تگ‌ها
    راوی

ili

شاید این قرن، یک قرن دلوزی باشد! قرنِ دلو
نام مرکز سمپاد
علامه حلی
شهر
-
سال فارغ التحصیلی
1401
دانشگاه
حوزه علمیه قم
رشته دانشگاه
شیطان پرستیِ آنتوان لاوی(ص)
من مغالطه های رایج که در رابطه با این کیس هست، رو می نویسم. شما نظر خودتون رو بنویسید.
حقیقتش، امیدی ندارم که توی یک جامعه این شکلی که تا بیخ و بن زنستیزه، تغییر شگرفتی در ساختار های اجتماعی رخ بده؛ ولی کورسوی امیدی می گذارم برای دیگران.

پژمان جمشیدی یک آدم محبوب و شناخته شده است! این آدم هیچ وقت با آبروش بازی نمی کنه

این حرف گسلایت کردن هست،یعنی با این حرف ها راوی به خود و روایتش شک می کنه《آیا حافظه ام به درستی یاری می کنه؟》،《شاید اون لحظه راضی بودم؟》
قبل از این که کیس، حتی به دادگاه بره توی مرحله ی قبل گیر می کنه چون راوی باید در مقابل اعتبار و سرمایه ی اجتماعی فرد باایسته.
حالا تعریف سرمایه ی اجتماعی چیه؟(این متن رو از اینترنت گرفتم)
سرمایه اجتماعی به زبان ساده، یعنی ارزش و قدرتی که از شبکه‌ی روابط و اعتماد ما با دیگران به دست می‌آید.

این سرمایه، پول یا مهارت شخصی شما نیست؛ بلکه ثروتی است که در روابط شما نهفته است. فکر کنید یک حساب بانکی نامرئی از اعتبار، اعتماد و ارتباطات دارید که در مواقع نیاز می‌توانید از آن برداشت کنید.

این مفهوم سه جزء اصلی دارد:

۱. شبکه‌ها (Networks)
این یعنی چه کسانی را می‌شناسید. خانواده، دوستان، همکاران، همسایگان، اعضای یک تیم ورزشی یا هر گروه دیگری که در آن عضو هستید. کمیت و کیفیت این روابط، اندازه شبکه شما را مشخص می‌کند.

۲. اعتماد (Trust)
این **چسبی است که شبکه‌ها را به هم متصل نگه می‌دارد**. یعنی شما و اعضای شبکه‌تان به یکدیگر اعتماد دارید، روی حرف هم حساب می‌کنید و باور دارید که به هم آسیب نمی‌زنید. بدون اعتماد، شبکه فقط مجموعه‌ای از آشنایان بی‌فایده است.

۳. هنجارهای عمل متقابل (Norms of Reciprocity)
این یک قانون نانوشته در شبکه‌های قوی است که می‌گوید: **"من امروز به تو کمک می‌کنم، چون می‌دانم تو هم در آینده به من کمک خواهی کرد."** این بده‌بستان متقابل
(نه لزوماً مالی)، موتور محرک شبکه‌های اجتماعی است.
لازم به ذکره سرمایه ی اجتماعی فرد، می تونه تبدیل به سرمایه ی مادی بشه. مثلا وقتی دانشجوی محبوب و ورزشکار و پولدار به دانشجویی که تحت بورسیه ی دانشگاهه تعرض می کنه، دانشگاه می دونه با اخراج یا تعلیق کردن دانشجوی پولدار داره سرمایه های اجتماعی و مادی خودش تحت فشار می گذاره. یا کیس استادی بازیگر های محبوب مثلا( نه یکی مثل پژمان جمشیدی :)) ) به ضرر کمپانی ها یا پروژه های هنری تموم می شه( مخصوصا ایران که بعد از ۴۰۱ امثال پژمان‌جمشیدی توی تمام فیلم ها حضور داشتن)
ضمن‌ این که استدلال هایی شبیه "چرا فردی با این همه آبرو و اعتبار باید چنین کاری کند؟" سلامت اخلاقی فرد رو با سرمایه اجتماعی/ مادی ‌ش یکی می کنه!

قربانی سازی از متجاوز:
DARVO که می شه ترکیبی از Deny / Attack / Reverse Victiom and Offender
این می تونه حتی توی دادگاه هم به کار بره، به جای این که به روایت بپردازن، به این می پردازن که چقدر راوی صحت عقلی سالمی/ اعتبار اجتماعی پایینی داره!
《بی اعتبار کردن قربانی》

من سعی کردم خلاصه چیزهایی که فعلا به ذهنم می رسن، اگر تونستم کامل تر بعدا تکمیلش می کنم.

تا حالا شده توی بحث با دوست داران پژمان جمشیدی(؟ :)) ) طرف یهو رو کنه که 《 داداش من خودم قربانی تجاوزم ولی پژمان؟!》
این قصه جدید نیست عزیزانم!
شدید ترین زمانش هست که خود فردی که علیه اش راوی سکوتش رو می شکنه و حرف می زنه یهو می گه 《من خودم قربانی تجاوزم 》 یا در ماجراجویی ای احمقانه یهو گِی می شه :))
بیایید برگردیم به سال ۲۰۱۷ و جنبش Me too
آنتونی رپ به کوین اسپیسی روایت گری می کنه و می گه توی دبیرستان مورد تعرض این فرد قرار گرفته
واکنشی که کوین اسپیسی(متهم به تجاوز) نشون می ده چیه فکر می کنید؟! برمی گرده توی پست اینستاگرامش می گه 《من گِی هستم》
این واکنش ای که کوین داشت کل اینترنت رو به خشم درمیاره مخصوصا جامعه ی کوئیر
اون ها می‌گفتن که حتی بر فرض این که کوین درست بگه، در جواب اتهام وارده داره از ما برای خودش سپر بلا درست می کنه!
بیایید مغلطه هاشو نگاه کنیم:
Red herring : فرد برای فرار از پاسخگویی دستاویز یک موضوع جذاب می شه!
Apeal to pitty: فرد برای این که بتونه از پس این جریان عبور کنه به جای این که مستقیما پاسخگو و مسئولیت پذیر باشه پشت یک داستانِ فرد رنج دیده و قربانی قرار می گیره( کوین اسپیسی لیترالی توی پست اینستاگرامش از یک زندگی مخفی و پر رنج صحبت کرده بود)
Non -Sequitor : خب بر فرض شما قربانی تجاوز/ یا همجنسگرا باشی این شمارو از اتهامی که بهت خورده تبرئه نمی کنه!

پ.ن: کوین اسپیسی از دادگاه تبرئه شد اما این جریان برای این نیست که نشون بدیم کوین متجاوز بوده یا نه در واقع برای این هست که چه ساز و کار های مختل پاسخگویی و مسئولیت پذیری بودن

آخرین ویرایش:
حالا چه راست چه دروغ هنوز معلوم نیست ولی فیلماش هنوزم تو سینما پخش میشه انگار نه انگار اتفاقی افتاده، سریالاش هم همینطور

اگر از در "متجاوز احتمالی" و "قربانی احتمالی" بریم تو عقل حکم میکنه از پژمان جمشیدی حمایت نکنی

ولی خب کوبیدن و بی آبرو کردن شخصی که قطعا متجاوز نیست هم درست نیست

از طرفیم هیچ مجازات خاصی من ندیدم برای راوی دروغگو در نظر بگیرن
جانی دپ کسی بود که بخاطر بی گناهیش آبروش رو از دست داد

البته فکر کنم مطمئن نیستم، جانی دپ تبرئه شد دیگه؟

از طرفیم هیچ مجازات خاصی من ندیدم برای راوی دروغگو در نظر بگیرن
درخواست غرامت هست سینا
حتی توی ایران که قوانین رسما به نفع متجاوزه(بله ۴ شاهد عاقل و بالغِ مرد !)
می تونی درخواست افترا بزنی.
توی ایران بیش تر از این که بتونن پروسه ی قضاوت عادلانه پیش بره به فکر کسی هستن که اتهام بهش خورده:))

درخواست غرامت هست سینا
حتی توی ایران که قوانین رسما به نفع متجاوزه(بله ۴ شاهد عاقل و بالغِ مرد !)
می تونی درخواست افترا بزنی.
توی ایران بیش تر از این که بتونن پروسه ی قضاوت عادلانه پیش بره به فکر کسی هستن که اتهام بهش خورده:))
پول آبرو و اعتبار نمیاره ایلیا

۴ تا شاهد مرد؟!

اگر ۴ نفر دیدن بهت تجاوز شده و کاری نکردن خودش کمک در تجاوز حساب نمیشه بعد یجورایی؟🥶

ویت ۴ شاهد مرد از کجا اومد؟
مگه همین‌که نهایتا‌ تا ۷۲ ساعت بعد تجاوز بری شکایت کنی و با نمونه‌برداری‌های پزشکی قانونی پرونده تشکیل نمیشه؟
یعنی کاملا ممکنه بری به‌جرم تجاوز شکایت کنی بعد به جرم زنا شلاق بخوری؟

درمورد اثبات تجاوز ۳ تا راه وجود داره:
۱)اقرار
۲)شهادت(۴مرد یا ۳مرد و ۲ زن)
۳)علم قاضی با توجه به مدارک

معمولا مورد ۳ اتفاق می افته- حالا مدارک چیاست؟ مثلا ازمایش dna یا گواهی پزشکی قانونی یا فیلم و عکس و مسیج و....

مگه همین‌که نهایتا‌ تا ۷۲ ساعت بعد تجاوز بری شکایت کنی و با نمونه‌برداری‌های پزشکی قانونی پرونده تشکیل نمیشه؟
در ایران صد البته بله، تعجب کردید؟ :-؟

نظر قانونی برای اثبات تجاوز جنسی باید چهار شاهد مرد وجود داشته باشد. این شهود باید به صورت حضوری عمل تجاوز را دیده باشند و به آن شهادت دهند. هرگاه این شرایط مهیا باشد جرم تجاوز جنسی در دادگاه اثبات می‌شود. علم قاضی در جرم تجاوز جنسی نیز مانند دیگر جرایم از دلایل اثباتی است. یا ۳ مرد و ۲ زن.Mordad 22, 1402 AP

در ایران صد البته بله، تعجب کردید؟ :-؟
بیشتر ناراحت شدم
نظر قانونی برای اثبات تجاوز جنسی باید چهار شاهد مرد وجود داشته باشد. این شهود باید به صورت حضوری عمل تجاوز را دیده باشند و به آن شهادت دهند. هرگاه این شرایط مهیا باشد جرم تجاوز جنسی در دادگاه اثبات می‌شود. علم قاضی در جرم تجاوز جنسی نیز مانند دیگر جرایم از دلایل اثباتی است. یا ۳ مرد و ۲ زن.Mordad 22, 1402 AP
چقدر غیرمنطقی
پس عملا هیچ تجاوزی رو نمیشه گزارش کرد
چون حضور ۴ مرد دو حالت داره یا جلوی متجاوز رو می‌گیرن یا بهش می‌پیوندن

حالا مورد سومی که محمدرضا گفتن بهتره ولی چشمم آب نمی‌خوره صحیح و بدون رشوه‌گیری اجرا بشه

• لایک
امتیازات: ili
بیشتر ناراحت شدم

چقدر غیرمنطقی
پس عملا هیچ تجاوزی رو نمیشه گزارش کرد
چون حضور ۴ مرد دو حالت داره یا جلوی متجاوز رو می‌گیرن یا بهش می‌پیوندن

حالا مورد سومی که محمدرضا گفتن بهتره ولی چشمم آب نمی‌خوره صحیح و بدون رشوه‌گیری اجرا بشه
۹۹ درصد موارد تجاوز که یه طرفش پژمان جمشیدی نیست ولی بهتره برای تصمیم گیری بهتر قضاوت شورایی بشه، اینطوری خطا، سلیقه و ... کاهش پیدا میکنه

۹۹ درصد موارد تجاوز که یه طرفش پژمان جمشیدی نیست ولی بهتره برای تصمیم گیری بهتر قضاوت شورایی بشه، اینطوری خطا، سلیقه و ... کاهش پیدا میکنه
من در حالت کلی گفتم پژمان جمشیدی که هیچی کلا

من در حالت کلی گفتم پژمان جمشیدی که هیچی کلا
قاضی اگر شناخت خاصی از ۲ طرف نداشته باشه برای آبرو و اعتبار شخصی خودشم شده به نظر باید درست رای بده

میدونی فکر کنم طرفداری کردن از ناحق بی ارزه به اعتبار شخصی

البته باید از قاضی های ایرانی پرسید

پول آبرو و اعتبار نمیاره ایلیا
سینا بنظرم این خودش می تونه مورد بحث واقع بشه.
من قبلاً توی تاپیک کنسل کالچر با زتسوبو بحث کردم
اینجا
خواندن اون بحث می دونه خیلی مفید باشه حتی واسه الان.

آخرین ویرایش:
سینا بنظرم این خودش می دونه مورد بحث واقع شده.
من قبلاً توی تاپیک کنسل کالچر با زتسوبو بحث کردم
اینجا
خواندن اون بحث می دونه خیلی مفید باشه حتی واسه الان.

بیان کردن تجاوز نباید ترس داشته باشه، یه ساز و کاری داره و باید انجامش بدی برای خودتم نه برای بقیه اصلا

ولی از راه درستش، مثلا فرضا یه محلی رو مشخص کردن برای بیان این، میری اونجا، دلایل و سند های خودتو میدی، بررسی میشه

اینکه مثلا بیای پست و استوری دربارش بذاری یکم مخالفم باهاش

بیان کردن تجاوز نباید ترس داشته باشه، یه ساز و کاری داره و باید انجامش بدی برای خودتم نه برای بقیه اصلا

ولی از راه درستش، مثلا فرضا یه محلی رو مشخص کردن برای بیان این، میری اونجا، دلایل و سند های خودتو میدی، بررسی میشه

به نظر من تو ایران هیچ ساز و کار درستی براش‌ وجود نداره [قانونی که میگه برو شاهد بیار😂] اصلا نزارن به دادگاه برسه خیلی بهتره
کار درست رو خانواده تبریزی چند ماه پیش انجام دادن
متاسفانه تو ایران حتی جون قربانی ممکنه از طرف خانواده خودش هم در خطر باشه!

به نظر من تو ایران هیچ ساز و کار درستی براش‌ وجود نداره [قانونی که میگه برو شاهد بیار😂] اصلا نزارن به دادگاه برسه خیلی بهتره
کار درست رو خانواده تبریزی چند ماه پیش انجام دادن
متاسفانه تو ایران حتی جون قربانی ممکنه از طرف خانواده خودش هم در خطر باشه!
داستانش چیه؟

من دقیق اطلاع ندارم؛ ولی فکر کنم یه سری از این پست و استوری گذاشتنا هدفشون اینه که اگر رفتن شکایت کردن طرف متجاوز “احتمالی” نیاد اینارو خفه کنه با تهدید و این چیزا. یعنی یه جور سند اطمینان باشه براشون برای پیگیری قانونی.
(با مواردی که واضحا دروغ میگن و اهداف دیگه‌ای دارن برای ابرو بردن طرف و اینا کاری ندارم)

Back
بالا