• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

توصیه های فنی تعمیر خودرو

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Mohammad05
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
I. خرابی ترموستات

ماشینای ایران‌خودرو اکثرا مشکل ترموستات دارن و یکی از دلایل داغ کردن موتور هایی مثل TU5 همین مشکل ترموستاته که یا خراب میشه یا گیر میکنه بخاطر ریختن ضد یخ آشغال.

نکته: بعضی از تعمیرکار ها یا باتری سازا توصیه میکنن برای اینکه موتور داغ نکنه، ترموستات و بردارین یا سوراخش کنین. توصیه میکنم به هیچ وجه این کار رو نکنین. با برداشتن یا سوراخ کردن ترموستات، موتور توی دمای سرد کار میکنه و خیلی باید زور بزنه تا به دمای کاری برسه و یه نکته مهم اینه که با برداشتن یا سوراخ کردن ترموستات، روغن داخل موتور فرصت نمیکنه خوب خنک بشه و ویسکوزیته اش رو از دست میده. همین باعث میشه یاتاقان بچسبونین و ماشینتون بیوفته توی خرج

علائم:
۱. آمپر آب خیلی دیر میاد بالا یا خیلی ناگهانی زیاد میشه بدون هیچ منطقی

۲. بخاری دیر گرم میشه

۳. توی سربالایی آمپر آب یه دفعه میره بالا

۴. چون موتور داره زور زیادی میزنه، مصرف سوختتونم میره بالاتر

ترموستات همونطور که قبلا هم اشاره کردم، یه قطعه ی مصرفیه. معمولا ترموستات پژو بین ۳۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومن توی بازار هست که میتونین بخرین و بندازین رو ماشین
.

• دابل‌لایک
امتیازات: 001
J. خرابی کاتالیست

بیشتر پارس ها بعد یه مدت کار کردن کاتالیستشون دچار مشکل میشه که بعضی از مالکای این ماشین بخاطر افت شتاب ماشین، کاتالیست و برمیدارن گه اصلا توصیه نمیشه این کار(بعضی مکانیکا برای سود بیشتر کاتالیست و بهش ایراد میگیرن و درمیارن تا با یه قیمت بالا بفروشن چون کاتالیست ماشین از قیمت بالایی برخورداره)

علائم:
۱. افت شدید شتاب ماشین مخصوصا توی دنده ۳ و ۴

۲. زیر ماشین بیش از حد داغ میشه و صداهای تق تق از زیر اگزوز شنیده میشه

۳. وقتی گاز میخوره ماشین،صدای سوت از اگزوز میاد

قیمت یه کاتالیست نو با جنس خوب برای پژوپارس حدودا بین ۳ تا ۷ میلیونه ولی میتونین یه کاتالیست ارزون توی رنج قیمت ۲ تا ۳ میلیون هم روش بندازین که عمر کمتری هم داره به نسبت
هزینه ی جوشکاری اگزوز و تعویض کاتالیست هم بین ۵۰۰ تا ۱.۵ میلیون تومنه

مشکلات فنی پژو پارس هم تموم شد.
اگه موردی هست که اشاره نکردم حتما یادآوری کنین

• دابل‌لایک
امتیازات: -ژ-
دفترچه راهنمای پژو پارس ایران خودرو
PARS_MANUAL

محمد یسوال دارم

عمر باتری ماشین چقدره

و از کجا بفهمیم داره تموم میشه

محمد یسوال دارم

عمر باتری ماشین چقدره

و از کجا بفهمیم داره تموم میشه
عمر باتری ماشین نهایتا ۵ ساله
وقتی استارت میزنی و ماشین استارت نمیخوره یا توی شب وقتی چراغای جلو رو روشن میکنی، یهو کم نور میشن و چراغ باتری روشن میشه
نهایتش اینه که باتری کامل می‌خوابه که باید باتری به باتریش کنی

عمر باتری ماشین نهایتا ۵ ساله
وقتی استارت میزنی و ماشین استارت نمیخوره یا توی شب وقتی چراغای جلو رو روشن میکنی، یهو کم نور میشن و چراغ باتری روشن میشه
نهایتش اینه که باتری کامل می‌خوابه که باید باتری به باتریش کنی
۵؟؟!!!

یچیزی این کم نور شدن مگه تا حدی بخاطر روشن سدن دینام طبیعی نی؟

ولی عمر این باتری ما ۲ سال هست میترسم تموم شه

۵؟؟!!!

یچیزی این کم نور شدن مگه تا حدی بخاطر روشن سدن دینام طبیعی نی؟

ولی عمر این باتری ما ۲ سال هست میترسم تموم شه
بین ۲ تا ۵ ساله بستگی به جنس و نگه داری ازش داره
ماشین و که استارت میزنی و چراغ و روشن میکنی، اولش نورش به نظر اوکی میاد ولی یهو افت میکنه
اگه مشکل از دینام باشه، چراغ ترمز دستی هم روشن میشه و باتری و خالی میکنه

• دابل‌لایک
امتیازات: Sina
ضمیمه خودرو ۲۰۶
صفحه کیلومتر مدل دستی و اتومات
Screenshot_20260407_220445_OneDrive.jpg

مدل دنده دستی
Screenshot_20260407_220505_OneDrive.jpg

مدل دنده اتومات

ضمیمه خودروی پژوپارس
صفحه کیلومتر به همراه شاخص ها
Screenshot_20260407_220805_OneDrive.jpg

Screenshot_20260407_220832_OneDrive.jpg

۳. مشکلات فنی پراید

پراید بخاطر طراحی ساده اش کمتر دچار مشکلات فنی میشه. اما بخاطر اینکه ماشین با تیراژ بالاییه، قراره در ادامه بررسی اش کنیم
قبل از شروع، لینک دفترچه راهنمای پراید رو قرار میدم:
دفترچه راهنمای خانواده سایپا پراید

آقا چراغ EPC چقدر میتونه به ضعیف شدن باتری مرتبط باشه؟

آقا چراغ EPC چقدر میتونه به ضعیف شدن باتری مرتبط باشه؟
مستقیم تاثیر نداره ولی اگه باتری ضعیف شده باشه، سنسور دریچه گاز احتمالا نمیتونه خوب کالیبره بشه و سیگنال غیر عادی میده رو ECU که نتیجش میشه چراغ ارور EPC که برای محافظت موتور، میبرتش روی کاهش توان

مستقیم تاثیر نداره ولی اگه باتری ضعیف شده باشه، سنسور دریچه گاز احتمالا نمیتونه خوب کالیبره بشه و سیگنال غیر عادی میده رو ECU که نتیجش میشه چراغ ارور EPC که برای محافظت موتور، میبرتش روی کاهش توان
اوهه

کروز کنترل چی؟

اوهه

کروز کنترل چی؟
کروز کنترلم از ECU فرمون میگیره و توی شرایط باتری ضعیف یا خطا میده کروز کنترل یا از مدار خارجش میکنه که بعضی وقتا چراغ EPC رو هم رو صفحه کیلومتر روشن میکنه

• دابل‌لایک
امتیازات: Sina
A. مشکل واشر سرسیلندر

پراید ماشین خیلی مقاوم به خرابیه و دیر به خرج میوفته. معمولا توی کارکردای بالای ۱۵۰ هزار تا این مشکل واشر سرسیلندر جدی میشه اونم اگر واقعا مالک مراقبت نکرده باشه.

واشر زدن پراید همونطور که گفتم خیلی سخت اتفاق میوفته چون موتور دما پایینی اما اگه فن رادیات خراب باشه، آب رادیاتور دیر تمدید بشه، ترموستات و واتر پمپ خراب شده باشن یا کاتاف زیاد بزنین، فاتحه ی واشر سرسیلندر خونده میشه

علائم:
۱. کم شدن آب رادیات
۲.بالارفتن آمپر آب
۳. خروج دود سفید از اگزوز
۴. سه کار کردن موتور
۵. لرزش موتور
این علائم هشدار نزدیک شدن موتور به واشر زدنه

۶.قاطی شدن آب و روغن (در محفظه روغن و باز میکنی یه مخلوط ارده ای رنگ ازش بیرون میریزه) و ازش حباب میاد بیرون

۷. جوش آوردن ماشین

اجرت باز کردن موتور توی اکثر تعمیرگاه ها بین ۴ تا ۷میلیون تومنه
واشر سرسیلندر پراید توی بازار از ۷۰۰ هزار تومن هست تا ۱.۵ میلیون تومن حدودا
نرخ تراشکاری سرسیلندر هم معمولا بین ۲ تا ۷ میلیون تومن بسته به میزان تاب داشتن سر سیلندر متغیره.
سر جمع واشر زدن پراید بین ۱۰ تا ۱۸ میلیون خرج روی دستتون میزاره

پیشگیری:
هر هفته سطح آب رادیات و چک کنین و ضد یخ خوبم داخل قمقمه رادیات بریزید و همیشه مراقب رله فن هم اگر باشید این اتفاق شاید اصلا براتون نیوفته حتی توی کارکرد های بالای ۲۰۰ هزارکیلومتر

ضمیمه:
دو تا عکس پایین مربوط به باز شده ی سرسیلندر و بلوک سیلندر پراید ۱۳۱ SX بعد از واشر زدن هست.
همونطور که مشاهده میکنین، سرسیلندر نیاز به کف تراشی داره.
ezgif.com-gif-maker-8.webp

IMG_20260413_223438_836.jpg

سلام بچه ها

بین باتری های ماشین ۵۵ آمپر کدوم جنس از همه بهتره؟

و اینکه گویا هم سپاهان باتری هم تهران باتری و ... رو زدن باتری خیلی گرون شده امروز رفتم قیمت کردم سپاهان باتری ۵۵ آمپر ۵۴۰۰!

سلام بچه ها

بین باتری های ماشین ۵۵ آمپر کدوم جنس از همه بهتره؟

و اینکه گویا هم سپاهان باتری هم تهران باتری و ... رو زدن باتری خیلی گرون شده امروز رفتم قیمت کردم سپاهان باتری ۵۵ آمپر ۵۴۰۰!
سپاهان باتری واقعا خوبه و دوام خوبیم داره

Back
بالا