کنکور سوالات غیردرسی کنکور ۱۴۰۵

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Hyazinthe
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
باید بگیم چند تا؟
صفر

برای رفع ابهام های مثلثاتی، نظری ندارید چطوری بهتر یادش بگیریم؟
ویدیو آموزشی صرفا همین مبحث: آرین حیدری
درسنامه رفع ابهام رشته ریاضی: آموزش شگفت انگیز خیلی سبز
درسنامه رفع ابهام رشته تجربی: جامع مهروماه

کدوم منبع تستای خوبی داره؟
«خوب» یعنی چی؟
تستهای استاندارد؟ عموم کتابهای بازار مناسبند
تستهای سطح بالا؟ آیکیو و نردبام
تستهای با ایده های نو؟ بررسی سوالات آزمون‌های خیلی سبز و مدارس برتر

توصیه من: خودت رو درگیر یک مبحث خاص از یک فصل نکن (مخصوصا توی این بازه از سال تحصیلی). به کتاب تست خودت اعتماد داشته باش و به همون میزانی که از این مبحث تست داره اکتفا کن.

بچه‌ها سلام
چطور می‌شه +۱۰ ساعت درس خوند با استراحتای یک ربعه اینا؟ آخه من مثلاً سه تا پارت ۱:۱۵ پشت سر هم می‌خونم، دیگه برای پارت چهارم سردرد شدیددد می‌گیرم و همش می‌خوام پاشم دراز بکشم
کلاً ساعت مطالعه‌ام به ۷ ساعت اینا که می‌رسه کم میارم
خیلی راهنمایی لازمم 😭

بچه‌ها سلام
چطور می‌شه +۱۰ ساعت درس خوند با استراحتای یک ربعه اینا؟ آخه من مثلاً سه تا پارت ۱:۱۵ پشت سر هم می‌خونم، دیگه برای پارت چهارم سردرد شدیددد می‌گیرم و همش می‌خوام پاشم دراز بکشم
خیلی راهنمایی لازمم 😭
نمیدونم این توصیه کاربردی باشه یا نه ولی معمولا یه ساعاتی از روز رو میشه چند ساعت بدون وقفه درس خوند و انرژی بالاست. واسه همین اصن احتیاج به استراحت های یه ربعه مداوم نداری‌.
مثلا من صبح های زود اگه بیدار شم معمولا بازه ۴ـ۵ تا ۱۰ صبح رو میتونم با کمترین اتلاف وقت ادامه بدم. خروجیش +۴ ساعت هست‌. این ساعت میتونه برای تو بازه ظهر یا شب باشه و لزوما قرار نیس از ۴ صبح شروع کنی.
واسه سردرد هیچ ایده ای ندارم، شاید از کم خوابی باشه یا شاید کلا مایعات زیاد نمیخوری. اگه شب ها دیر میخوابی یا صبح های خیلی زود بیدار میشی حتما خواب ظهر داشته باش. خواب ظهر واسه اینجور آدمها واجبه اصن.

نمیدونم این توصیه کاربردی باشه یا نه ولی معمولا یه ساعاتی از روز رو میشه چند ساعت بدون وقفه درس خوند و انرژی بالاست. واسه همین اصن احتیاج به استراحت های یه ربعه مداوم نداری‌.
مثلا من صبح های زود اگه بیدار شم معمولا بازه ۴ـ۵ تا ۱۰ صبح رو میتونم با کمترین اتلاف وقت ادامه بدم. خروجیش +۴ ساعت هست‌. این ساعت میتونه برای تو بازه ظهر یا شب باشه و لزوما قرار نیس از ۴ صبح شروع کنی.
واسه سردرد هیچ ایده ای ندارم، شاید از کم خوابی باشه یا شاید کلا مایعات زیاد نمیخوری. اگه شب ها دیر میخوابی یا صبح های خیلی زود بیدار میشی حتما خواب ظهر داشته باش. خواب ظهر واسه اینجور آدمها واجبه اصن.
ببین من می‌تونم بی‌وقفه یه مقداری بخونم ولی نه در حد چهار ساعت! فوقش ۲/۵ ساعت.. اونم در بهترین حالت
اصلاً شدنی نیست این موضوعی که می‌گی واسه من..

ببین من می‌تونم بی‌وقفه یه مقداری بخونم ولی نه در حد چهار ساعت! فوقش ۲/۵ ساعت.. اونم در بهترین حالت
اصلاً شدنی نیست این موضوعی که می‌گی واسه من..
+۴ منم کلا بی وقفه که نیس، تو اون چیزی که گفتم منظورم بالاترین بازده و خروجی بود.
مثلا همین بازه ۶ ساعته که به تو گفتم اگه از ظهر شروع میکردم (مثلا ۲ ظهر تا ۸ شب) ، فقط دو سه ساعتشو میتونستم درس بخونم و بقیشو با مسائل مختلف تلف میکردم و کاری نمیکردم.
در کل خواستم بگم اگه دنبال بهترین بازده ای، شاید باید ساعات مختلفی از روز رو امتحان کنی ببینی تمرکزت تو کدوم بازه بیشتره، از اون بازه ی روز استفاده کنی. مثلا من واقعا از شب درس خوندن متنفرم. وقتی یه ذره هوا تاریک بشه کلا انرژی منفی میاد سراغم که روزم تموم شد. واسه همین هیچوقت شبها انتظار ندارم اتلاف وقت و بی حوصلگی نداشته باشم. از طرفی صبح های زود و حتی چند ساعت بعد از خواب ظهر واقعا حالم خوبه. یعنی تا اتفاق عجیبی نیفته لازم نیس break های منظم ۱۵ دقیقه ای که گفتی داشته باشم. این جور شناختها فرد به فرد متفاوته و باید با آزمون خطا این شناخت رو از خودت به دست بیاری که چه شرایط محیطی رو میتونی فراهم کنی بازدهیت رو بیاری بالا‌.

بچه‌ها سلام
خیلی راهنمایی لازمم 😭

اولین و مهم‌ترین موضوع، پیدا کردن ساعت ارگانیک بدن خودته؛ همون چیزی که کاربر «فائزه.» به‌درستی بهش اشاره کرد. یعنی باید بدونی در چه ساعتی از روز حداکثر بهره‌وری رو داری.

مورد دوم اینه که بازه‌های مطالعه و استراحت خاص خودت رو پیدا کنی. در واقع به‌جای مطالعه‌های ۱:۱۵، مطالعه‌ت رو در بازه‌های ۳۰ دقیقه‌ای در نظر بگیر و بین هر ۳۰ دقیقه هم یه استراحت ۱۵ دقیقه‌ای در نظر بگیر. (کمالگرا نباش و نگو این زیاده برای استراحت. به خودت فرصت بده)

مورد سوم که من توی بعضی از دانش‌آموزا با شرایط مشابه تو دیدم جواب داده، تنوع در مطالعه‌ست. شاید عجیب باشه، اما لازم نیست حتماً پارت‌هات کاملاً شبیه هم باشن. یعنی مثلاً اگه قصد داری یه گفتار از زیست بخونی، لازم نیست کل زیست رو یه‌جا تموم کنی و بعد بری سراغ پارت بعدی. می‌تونی ۳۰ دقیقه زیست بخونی، ۳۰ دقیقه بعد ریاضی، بعدش ۳۰ دقیقه شیمی و مدام این چرخه رو متنوع کنی. (در حالت کلی این روش عجیبه، اما برای کیس‌های خاص کاملاً جواب می‌ده.)

مورد چهارم، جنس پارت‌ها رو متنوع کن. مثلاً اگه یه پارت تست‌زنیه، پارت بعدی رو فیلم دیدن بذار، پارت بعدی رو مطالعه. همه پارت‌ها رو شبیه هم نچین.
مورد پنجم، بازه استراحت خودت رو پیدا کن. ممکنه تو نسبت به بقیه به زمان استراحت بیشتری نیاز داشته باشی.

مورد ششم، سعی نکن یهو ساعت مطالعه‌ت رو خیلی بالا ببری. هدف‌گذاری کن و طی یه بازه حدوداً ۴۰روزه بیارش بالا. شاید بگی الان دی‌ ماهه و وقت این سوسول‌بازیا نیست، اما باید توجه کنی اگه یهو بخوای ساعت رو ببری بالا، به‌خاطر دل‌زدگی‌ای که ایجاد می‌شه کیفیت مطالعه‌ت می‌ریزه و همون ۴ ساعت رو هم نمی‌تونی بخونی. از کمترین مقدار شروع کن و هر ۵ روز، نیم ساعت اضافه کن.

مورد هفتم، حتماً به موضوع ضعیف شدن چشم‌هات توجه کن. یکی از دلایل رایج اما پنهان سردرد دانش‌آموزا، نیاز به عینکه که توی مطالعه‌های طولانی‌مدت باعث سردرد می‌شه.

بچه‌ها سلام
خیلی راهنمایی لازمم 😭
بچه ها راهنمایی های لازم رو کردن، ولی بذار اینو بگم که به خودت سخت نگیر
من خودم یه زمانی خیلی اعصابم سر خستگیام بهم میریخت« خسته شدی؟ دیگه نمیتونی بخونی؟ خاک تو سرت بقیه n ساعت تو روز میخونن...»
و برای همین مثلا ساعت ۱۱ صبح خودخوری هام و مقایسه کردن هام شروع می‌شد و همین موضوع هم کلی انرژی ازم می‌گرفت
ولی خب بعد از یه مدت پذیرفتم این بدن منه، شرایط منه، و خب کیفیت و کمیت مطالعه ی همه ی افراد یکسان نیست
یعنی میگم با مهربونی سعی کن ساعت مطالعت رو ببری بالاا، وقتی مثلا بپذری من قراره تا یک ماه دیگه برسونمش به ۹ ساعت، وقتی امروز ۷ساعت و نیم خوندی خوشحال هم میشی، اما اگه همش بخوای با انرژی منفی و از روی عجله پیش ببری این موضوع رو خیلی خسته کننده میشه

بچه ها راهنمایی های لازم رو کردن، ولی بذار اینو بگم که به خودت سخت نگیر
من خودم یه زمانی خیلی اعصابم سر خستگیام بهم میریخت« خسته شدی؟ دیگه نمیتونی بخونی؟ خاک تو سرت بقیه n ساعت تو روز میخونن...»
و برای همین مثلا ساعت ۱۱ صبح خودخوری هام و مقایسه کردن هام شروع می‌شد و همین موضوع هم کلی انرژی ازم می‌گرفت
ولی خب بعد از یه مدت پذیرفتم این بدن منه، شرایط منه، و خب کیفیت و کمیت مطالعه ی همه ی افراد یکسان نیست
یعنی میگم با مهربونی سعی کن ساعت مطالعت رو ببری بالاا، وقتی مثلا بپذری من قراره تا یک ماه دیگه برسونمش به ۹ ساعت، وقتی امروز ۷ساعت و نیم خوندی خوشحال هم میشی، اما اگه همش بخوای با انرژی منفی و از روی عجله پیش ببری این موضوع رو خیلی خسته کننده میشه
این قضیه که کم کم ساعت مطالعه‌ام رو زیاد کنم منطقیه ها، ولی الآن دوران امتحاناتمه و این چندتای آخری دقیقاً همونایی‌ان که حسابی انباشته کردم + بودجه‌بندی آزمون مازمم جلوتر از امتحانای مدرسه‌مه
و خلاصه که یه جورایی شدنی نیست که به خودم بگم باشه امروزو ۶ ساعت بخون و راضی باش :‌,)

این قضیه که کم کم ساعت مطالعه‌ام رو زیاد کنم منطقیه ها، ولی الآن دوران امتحاناتمه و این چندتای آخری دقیقاً همونایی‌ان که حسابی انباشته کردم + بودجه‌بندی آزمون مازمم جلوتر از امتحانای مدرسه‌مه
و خلاصه که یه جورایی شدنی نیست که به خودم بگم باشه امروزو ۶ ساعت بخون و راضی باش :‌,)
ببین من بر اساس تجربه شخصی خودم و دانش‌آموزان این رو بهت میگم: امکان جهش فوری در ساعت مطالعه و استمرار در حفظ اون امکان پذیر نیست. در واقع انتظار تو از اینکه ناگهان از 4 ساعت مطالعه در روز برسی به 10 ساعت و بتونی این رو مستمرا حفظ کنی، انتظار خلاف واقعی است. ضمن اینکه اولویت اصلی تو باید نمره برگه امتحان نهایی خرداد ماه باشه (نه امتحان نوبت اول). تو باید از افتادن به چرخه فرسایش تحصیلی جلوگیری کنی. سعی کن که تصویر بزرگتری از ماجرا و مواردی که در مسیر تحصیلی تو در خرداد یازدهم و سال دوازدهم هست توجه کنی.

حالا به این دو حالت توجه کن:

حالت اول: من با فشار روانی روی خودم، مجبور میکنم روزی 10 ساعت بخونم. چون نمیتونم بخونم عصبی میشم، این فشار روانی روی جسمم تاثیر میذاره و همزمان همون 4 ساعت قبلیم هم در روزهای آتی دیگه کیفیت ندارند. من همچنان از آزمون ماز جا موندم. به امتحانات مدرسه به خوبی نمیتونم برسم. چون نمره خوبی کسب نکردم، استرس و ناراحتیم بیش از قبل میشه. تلاشهای پی در پی من با شکست مواجه میشه و من با بی‌انگیزگی و تجربه تلخ وارد امتحانات خرداد ماه میشم. هم ترم اول رو از دست دادی، هم امتحانات نهایی رو و هم آزمون رو.

حالت دوم: من میپذیرم که باید تدریجی افزایش پیدا کنه ساعت مطالعه‌ام. امتحانات ماز رو از دست دادم، ممکنه نمره مطلوب مد نظرم رو هم در امتحانات ترم اول کسب نکنم اما ضمن حفظ کیفیت اون 4 ساعت مطالعه‌ام، سعی می‌کنم که بصورت تدریحی ساعت مطالعه‌ام رو بهتر کنم (همون قاعده 40 روز که بهت گفتم) در نتیجه من در حالی وارد فروردین میشم که ساعت مطالعه مناسبی پیدا کردم، تونستم برای امتحانات نهایی خرداد ماه مطالعه خوبی داشته باشم و درس‌ها انباشته نشه و در نهایت باعث میشه معدل خوبی در امتحانات نهایی (که بخش مهمی از رتبه تو رو میسازن) کسب کنم.

دو نکته خیلی مهم:
1- در این بازه امتحانات دی ماه، به آزمون ماز (مخصوصا 25 دی ماه) فکر نکن
2- بعد از دی ماه، سعی بصورت تک درس خودت رو با بودجه منطبق کنی. مثلا برای اولین آزمون بعد از دی ماه (9 بهمن)، فقط روی یک درس تمرکز کن که عقب افتادگی از بودجه‌اش رو جبران کنی. آزمون بعدی ضمن حفظ انطباق اون درس با بودجه، یک درس دیگر رو هم اضاف کن.

بچه ها من نمیتونم فایل کنکورای زیست با یه پاسخ نامه درست حسابی پیدا کنم
میشه اگه کسی داره یا چنلی داره که گذاشته باشه بگه لطفا🤍

بچه ها من نمیتونم فایل کنکورای زیست با یه پاسخ نامه درست حسابی پیدا کنم
میشه اگه کسی داره یا چنلی داره که گذاشته باشه بگه لطفا🤍
برای این موضوع از فایل بانک کنکور زیست شناسی ماز میتونید استفاده کنید که کیفیت پاسخنامه فوق‌العاده‌ای داره.

جهت دانلود:
بانک کنکور زیست دهم
بانک کنکور زیست یازدهم
بانک کنکور زیست دوازدهم

• دابل‌لایک
امتیازات: Dr.Hz
Back
بالا