• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

مهاجرین افغانستانی

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع کولی
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
موافقم ولی راستش اینم هست که عراقی ها بیشتر سود اقتصادی دارن تا ضرر ، چون واحد پولیه ایران حتی از عراق هم که خودش خیلی کشور عقب مونده ایه و سالها درگیر جنگ بوده پایین تره و پول ملیش بی ارزش تره ، در نتیجه توریست عراقی که به مشهد سفر می کنه برای زیارت یا به تهران برای کارای درمانی خیلی سود اقتصادی داره ، ولی نکته دردناک اینجاس که اقتصاد کشور ما اینقدر نابود شده که توریست عراقی (بحث نژاد پرستی نیستا بحث اینکه اون کشور خودش از ایران حتی عقب تره و حتی بعد از جنگ با آمریکا هنوز صنایع تولید برقش رو نتوانسته کامل بازسازی کنه حتی ) باعث ورود اندکی سرمایه بشه ، مثلن من خودم اصالتا کرمانشاهیم تو شهر ما می خوان بگن یکی خیلی پولداره می گم چند ساله داره سلیمانیه کوردستان عراق کار می کنه ، و به معنای واقعی هم این افراد بعد از چند سال می تونن چند تا ملک توی گرون ترین مناطق کرمانشاه بخرن....این کاریه که جنگ افروزی های ج . ا با ما کرده ...
تاپیک داره منحرف میشه از بحثش ولی
قبول دارم یه سری جاها این رو ولی خب میدونی آماار صیغه های مشهد و قم و بچه هایی که شناسنامه ندارن و خب فساد عراقی ها توی ایران دستکم نداره شاید وحشتناک تر باشه
عراقی و افغانستان به اندازه هایی مخرب بودن ولی خب کارهایی که عراقی ها انجام میدن جاهایی به شدت مخرب بوده و ج ا بخاطر منفعتش این رو نادیده گرفته و خب تو اعتراضات هم از شهروند های غیر قانونی عراق تو ایران استفاده کرد که مردم رو...
و همونطور که میگی پولدارن یه عده شون خب بخاطر پولی که میدن راحت میان تو کشور و قدرتشو دارن
افغانستان چند ساله از ما جدا شده و خب فرهنگشون جاهایی شبیه به ماست و یه عده شون خودشونو ایرانی میدونن هرچند خیلی محروم تر از ما هستن ولی عراقی از همون اول با ما مشکل داشته و سعی داشته حتی خوزستان عزیز رو از ما بگیره:) درحالی ما افغانستانی هایی داشتیم که تو جنگ با عراق با عراقی ها جنگیدن:)
من همکلاسی دارم که این سال های پیش اومده ایران اصلااا ایرانیه تابعه ایرانه که از اجدادش از عراق دیپورت شدن و این خیلی مارو اذیت میکنه چون ایرانی هستیم
مهاجر غیرقانونی هرکسی میخواد باشه مشکل داره ولی قرار نیست به مهاجر غیرقانونی پولدار باج بدیم و بزنیم تو سر مهاجر غیرقانونی بدبخت و فقیر
اگر با این دید بخوایم نگاه کنیم که کارگر افغانی با هزینه کمتر و پرکار تر بودن به کارخونه و ساختمان سازی ایران خیلی کمک کرده
کلاااا مهاجر غیرقانونی بده حتی ایرانی که مهاجرت غیرقانونی میکنه توی کشور های دیگه دردسر درسته میکنه و نباید تبعیض قائل شد (حرف من کلا همین بود)

تاپیک داره منحرف میشه از بحثش ولی
قبول دارم یه سری جاها این رو ولی خب میدونی آماار صیغه های مشهد و قم و بچه هایی که شناسنامه ندارن و خب فساد عراقی ها توی ایران دستکم نداره شاید وحشتناک تر باشه
عراقی و افغانستان به اندازه هایی مخرب بودن ولی خب کارهایی که عراقی ها انجام میدن جاهایی به شدت مخرب بوده و ج ا بخاطر منفعتش این رو نادیده گرفته و خب تو اعتراضات هم از شهروند های غیر قانونی عراق تو ایران استفاده کرد که مردم رو...
و همونطور که میگی پولدارن یه عده شون خب بخاطر پولی که میدن راحت میان تو کشور و قدرتشو دارن
افغانستان چند ساله از ما جدا شده و خب فرهنگشون جاهایی شبیه به ماست و یه عده شون خودشونو ایرانی میدونن هرچند خیلی محروم تر از ما هستن ولی عراقی از همون اول با ما مشکل داشته و سعی داشته حتی خوزستان عزیز رو از ما بگیره:) درحالی ما افغانستانی هایی داشتیم که تو جنگ با عراق با عراقی ها جنگیدن:)
من همکلاسی دارم که این سال های پیش اومده ایران اصلااا ایرانیه تابعه ایرانه که از اجدادش از عراق دیپورت شدن و این خیلی مارو اذیت میکنه چون ایرانی هستیم
مهاجر غیرقانونی هرکسی میخواد باشه مشکل داره ولی قرار نیست به مهاجر غیرقانونی پولدار باج بدیم و بزنیم تو سر مهاجر غیرقانونی بدبخت و فقیر
اگر با این دید بخوایم نگاه کنیم که کارگر افغانی با هزینه کمتر و پرکار تر بودن به کارخونه و ساختمان سازی ایران خیلی کمک کرده
کلاااا مهاجر غیرقانونی بده حتی ایرانی که مهاجرت غیرقانونی میکنه توی کشور های دیگه دردسر درسته میکنه و نباید تبعیض قائل شد (حرف من کلا همین بود)
بله قطعا مهاجر غیرقانونی که تکلیفش مشخصه ، منظورم ویزا برای کارهای درمانی و توریستی و مهاجری که با خودش سرمایه بیاره بود ...

من کم و بیش از نزدیک شاهد رسم و رسوم و زندگی مردم افغان بودم و هستم هنوز (از مراوده اقتصادی تا اجتماعی و حتی قومی)....
آنچه که شما در افغانستان امروز شاهدین چیزی جز سیاست های ایالات متحده نیست. اونا سعی کردن برای کشوری که فرهنگ، نهاد های اقتصادی و سیاسی بسیار متفاوتی نسبت به سایر کشور ها داشتن دموکراسی، آزادی اقتصاد و... رو به ارمغان بیارن بدون توجه به اینکه این ملت چه یک گراندی دارن از چه جهان بینی برخوردارن، سال های سال درگیر جنگ داخلی با طالبان کردن این مردم رو، انسان های زیادی کشته شدن.... شما شاید طالب رو از عرصه سیاسی و اقتصادی به دور کنی اما تفکر اون در بطن این جامعه وجود داره و خارج نمیشه و یا خروجش بسیار سخته. تحت چنین شرایطی هست که مردم این کشور اکثرا برای کار سعی میکنن برن کشور های دیگه که یکی از اون ها ایرانه...
اینکه ما چگونه با اون ها برخورد کنیم مسئله یک وجهی نیست، مهاجر غیر قانونی تا دلت بخواد میاد و جلوش رو هم گرفتن سخته. چرا؟ چون کارفرما ایرانی دنبال نیرو کار ارزانه و حتی خودش این قاچاق رو تسهیل میکنه.

من کم و بیش از نزدیک شاهد رسم و رسوم و زندگی مردم افغان بودم و هستم هنوز (از مراوده اقتصادی تا اجتماعی و حتی قومی)....
آنچه که شما در افغانستان امروز شاهدین چیزی جز سیاست های ایالات متحده نیست. اونا سعی کردن برای کشوری که فرهنگ، نهاد های اقتصادی و سیاسی بسیار متفاوتی نسبت به سایر کشور ها داشتن دموکراسی، آزادی اقتصاد و... رو به ارمغان بیارن بدون توجه به اینکه این ملت چه یک گراندی دارن از چه جهان بینی برخوردارن، سال های سال درگیر جنگ داخلی با طالبان کردن این مردم رو، انسان های زیادی کشته شدن.... شما شاید طالب رو از عرصه سیاسی و اقتصادی به دور کنی اما تفکر اون در بطن این جامعه وجود داره و خارج نمیشه و یا خروجش بسیار سخته. تحت چنین شرایطی هست که مردم این کشور اکثرا برای کار سعی میکنن برن کشور های دیگه که یکی از اون ها ایرانه...
اینکه ما چگونه با اون ها برخورد کنیم مسئله یک وجهی نیست، مهاجر غیر قانونی تا دلت بخواد میاد و جلوش رو هم گرفتن سخته. چرا؟ چون کارفرما ایرانی دنبال نیرو کار ارزانه و حتی خودش این قاچاق رو تسهیل میکنه.
این نگاه جالبی به ریشه ی ماجرا بود.
اما یه سوالی امیرحسین. میپذیری به هرحال حکومت باید موضعی بگیره دیگه؟ اگر نمیتونه جلوی جریان مهاجرت رو بگیره، اوکیه تصمیمی در جهت تسهیل پروسه ی قانونی کردن مهاجرت افغان ها در جهت منافع اونها و کارفرما بگیره و بعدش هم سفت در برابر نژادپرستی و خشونت متوجهشون پشتشون وایسه.
اگر هم نه میبینه شدنی و حتی لازمه براش اقدام کنه. از طریق کشیدن دیوار در نواحی ای، جریمه ی کارفرمایانی که کارگری غیرقانونی دارند و همچنین مشوق هایی برای استخدام کارگر ایرانی قضیه رو پیش ببره.
میخوام بگم ما اینجا با وظیفه ی مشخص دولت مواجهیم که سالها یک بام و دوهوا بوده برخوردش باش. نمیشه در ادامه که تضاد منافع پیش اومد دیگه قضیه رو جمع کرد. شما هرچقدر هم فرهنگ سازی کنی که مردم بیاید و نژادپرست نباشید، مردم چون منافعشون رو در خطر میبینن به جنگ ادامه میدن.

مردمان متعصب و ناسپاسی که نسبت به ایرانی‌ها عقده و کینه‌های زیادی دارن و بخاطر معیار های کیفی ضعیفی که برای زندگی کردن دارن، راحت‌تر از ایرانی‌ها زندگی میکنن و با بیگاری کشیدن توسط کارفرما مشکلی ندارن، چه ارمغانی میتونن برای ایران داشته باشن؟ اگر وارد ایران میشن باید خودشون رو ایرانی بدونن نه اینکه سر ستیز هم داشته باشن.
کشور و حاکمیت ما هم بخاطر ضعف‌های قانونی و اجرای قانون داره توان مهار اونها رو نداره. که البته اگر چنین قدرتی هم داشت از وقوع خیلی از جرم‌ها جلوگیری نمیشد

آخرین ویرایش:
افغانستانی که قانونی وارد ایران شده انسانه
و من و تو به عنوان ایرانی که به تاریخ و فرهنگمون مینازیم حق نداریم باهاش بد برخورد کنیم.

ولی درکل با توجه به تجربه شخصی نیروی کار ایرانی (نه همشون) تنبل مغرور و از زیرکاردرروعن در عوض افغانستانی اگر بالا سرش باشی خیلی بهتر کار میکنه
و صاحب کار هم احمق نیست که پولشو سر نیروی بیکیفیت حدر بده .
هیچ حکومتی هم نمیتونه نیروی با کیفیت رو حذف کنه و نیروی بی کیفیت رو قالب کنه (مثل طرحی که چند وقت پیش در تلاش برای انجامش بودن و شکست خوردن).

همون جور که همه گفتین مشکل اون آدم ها نیستن مشکل از بی درو پیکر بودن این جاست. و به نظرم هیچ دلیلی این حق رو به من نمیده که بخوام نژاد پرستانه با یه انسان دیگه ای رفتار کنم و آزار الکی برسونم صرفا به خاطر افغان بودن، حتی اونها هم اینجا به نوعی آسیب می‌بینن مثلاً همین موضوع که یه مدت مرز ها باز بود خوشحال و خندان اومدن بعدم شوتشون کردن بیرون این‌جا نه قانونی هست نه ثباتی و نه آرامشی حتی برای سگ ها

هر چیزی غیرقانونیش خوب نیست دیگه

۷۰ ۸۰ درصدشون که اصلا صحبتی سرش نیست، اون ۲۰ ۳۰ درصد مونده هم باید ببینیم ایا میصرفه باشن یا نباشن

حالا دوستان میگن کارگر ایرانی بیکار میشه ولی خب اینم در نظر بگیرید کارگر ایرانی خیلی از پوزیشن های کارگری رو انجام نمیده

این مسئله تو کل دنیام هه، مثلا کارگرای بنگلادشی ارزون ترن

تو تیراژ بالا میصرفه

ولی خب از اونورم زیادی زاد و ولد دارن

حتی قانونی هاشون، باید یه فکری براش کرد به هر حال ما امریکا نیستیم، ایرانیم

من مخالف اومدن مهاجرین به ایران نیستم
با این اوضاع اقتصادی و سیاسی و وضع کشور هم که خود ایرانی ها دنبال خارج شدن از کشورهستن فکر نمیکنم کسی بخواد به ایران مهاجرت کنه,اما اگه اوضاع کشور بهتر بشه و به یه کشور مهاجر پذیر و با رفاه تبدیل بشه به نظرم,صرف مهاجرت افغانی های ساده یا هر ملیتی کار اشتباهیه.بهتره در دو قشر اقدام به جذب افغان و یا ملیت های دیگه بشه(شارش ژن ها)؛پولدار یا با علم که با خودشون یکی از اینا رو بیارن و قشر کارگر و ضعیف برای چرخوندن چرخ های اقتصادی و یه جور چرخ بودن برای حرکت و پیشروی و اعطا شدن شغل های دست پایین کشور.
شاید ایده یا نگرش درستی نباشه اما جذب نون خور اضافی درواقعیت کار اشتباهیه.

ما در جنگلی با منابع محدود و کم زندگی میکنیم,حیوانات وحشی این جنگل دسته بندی شدن و یه سری گروه تشکیل دادن در حال رقابت برای به دست اوردن منابع بیشتر و سود بیشتر و کشتار از قبایل همدیگن.در واقع هیچ تمدن و قوانین خاصی در حکم و عمل وجود نداره؛قبیله های خونخوار و یاغی که سر منابع محدود و کم جهانی باهم ستیز میکنن بسیار زیادن و درکل چند قبیله به صورت غالب و بقیه مقلوب هستند. تنها راه برای بودن توی این وادی تلاش برای غالب و چیره بودنه؛تبعیض رفتاری,اجتماعی,سیاسی,و... جز لاینفک و لازم و ضروریه این جنگله...
غیر انسانیه اما،سیاست حقوق بشر سرش نمیشه و اینکار درسته

بچه ها
من‌ اینجا راجع به این موضوع با توجه به کتابی که داشتم می خوندم، نوشتم. اگر حرفی انتقادی چیزی بود بهم‌بگید. تهشم انتقاد خودم به جامعه نوشتم.
سلام خیلی نقد خوبی نوشته بودی واقعا لذت بردم.

• دابل‌لایک
امتیازات: ili
Back
بالا