• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

مهاجرین افغانستانی

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع کولی
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۲
شهر
کرج
سال فارغ التحصیلی
1401
مدال المپیاد
Physics
دانشگاه
SUT
رشته دانشگاه
Physics
تاپیک راجع به حقوق و تبعیض راجع به
مهاجرین افغانستانی به ایرانه که موضوع جدیدی نیست
۱. تبعیض در ربشه ی جامعه (آیا حقشونه که انقدر مورد تبعبض قرار بگیرند و به چشم برده دیده بشن )
۲. تبعیض های سیاسی (قضیه شناسنامه و...)
۳. شما موافق این تبعیضید یا موافق و اگه مخالفید چه کاری در این راستا کردید تا به الان

خب قطعا تبعیض خوب نیست حالا چه از نظر نژاد چه رنگ پوست چه جنسیتی
اگه هیچکدومش نباشه و همه برابر باشن دنیا جای قشنگ تری میشه

من مخالف اومدن مهاجرین به ایران نیستم
با این اوضاع اقتصادی و سیاسی و وضع کشور هم که خود ایرانی ها دنبال خارج شدن از کشورهستن فکر نمیکنم کسی بخواد به ایران مهاجرت کنه,اما اگه اوضاع کشور بهتر بشه و به یه کشور مهاجر پذیر و با رفاه تبدیل بشه به نظرم,صرف مهاجرت افغانی های ساده یا هر ملیتی کار اشتباهیه.بهتره در دو قشر اقدام به جذب افغان و یا ملیت های دیگه بشه(شارش ژن ها)؛پولدار یا با علم که با خودشون یکی از اینا رو بیارن و قشر کارگر و ضعیف برای چرخوندن چرخ های اقتصادی و یه جور چرخ بودن برای حرکت و پیشروی و اعطا شدن شغل های دست پایین کشور.
شاید ایده یا نگرش درستی نباشه اما جذب نون خور اضافی درواقعیت کار اشتباهیه.

ما در جنگلی با منابع محدود و کم زندگی میکنیم,حیوانات وحشی این جنگل دسته بندی شدن و یه سری گروه تشکیل دادن در حال رقابت برای به دست اوردن منابع بیشتر و سود بیشتر و کشتار از قبایل همدیگن.در واقع هیچ تمدن و قوانین خاصی در حکم و عمل وجود نداره؛قبیله های خونخوار و یاغی که سر منابع محدود و کم جهانی باهم ستیز میکنن بسیار زیادن و درکل چند قبیله به صورت غالب و بقیه مقلوب هستند. تنها راه برای بودن توی این وادی تلاش برای غالب و چیره بودنه؛تبعیض رفتاری,اجتماعی,سیاسی,و... جز لاینفک و لازم و ضروریه این جنگله...

۱. تبعیض در ربشه ی جامعه (آیا حقشونه که انقدر مورد تبعبض قرار بگیرند و به چشم برده دیده بشن )
واقعا نمیدونم دلیل این تبعیض چی هست. احتمالا به خاطر اینه که به دلیل مشکلات کشورشون به ایران مهاجرت میکردند و عموما هم قشر کارگر رو تشکیل میدادند و خب این باعث میشد که کارگر های ایرانی نتونند به راحتی کار پیدا کنند مخصوصا اینکه کارگران مهاجر حقوق کمتر هم میگرفتند. ولی در کل به نظرم این تبعیض ها اشتباهه. و خب متاسفانه خیلی در باور های ما ریشه داره.
من سر رشته ای در این جور چیز ها ندارم در نتیجه نظر خاصی نمیتونم بدم:)
۳. شما موافق این تبعیضید یا موافق و اگه مخالفید چه کاری در این راستا کردید تا به الان
من مخالفم و خب خوشبختانه تا حالا در نزدیکانم چیزی ندیدم ولی اگه ببینم تمام تلاشم رو میکنم که در نهایت احترام متوجه شون کنم که مهم نیست چطور فکر میکنند، ما همه آدم هستیم و برابریم و باید به افغانستانی ها هم احترام گزاشته بشه و باهاشون مثل بقیه افراد جامعه عادلانه رفتار بشه.
پ.ن: چه رسمی شد:))

منم در حقیقت با
@امیرحسین ش
موافقم

علت اولیه تبعیض ها هم این باشه که افغانستانی ها عموما جمیعت کارگر رو تشکیل میدن و خوب مصرف کننده ی منابع هستند تا وارد کننده
و ایران برای پذیرش پناهنده باید یکم پیشرفته تر از حال حاضرش باشه/نیروی کار کم داشته باشه
وای وقتی کسی بهکشور پناه آورده و شما راش دید
۱. کار اشتباهیه که شناسنامه نداشته باشه این اصلا میتونه نرج جرایم رو هم بالا بیاره
۲. فرخنگ سازی بشه

بچه ها
من‌ اینجا راجع به این موضوع با توجه به کتابی که داشتم می خوندم، نوشتم. اگر حرفی انتقادی چیزی بود بهم‌بگید. تهشم انتقاد خودم به جامعه نوشتم.

وقتی آدم ها خوابند تاپیک رو یواشکی بالا ببر.
ایرانی ها نژاد پرستند Up

تاپیک راجع به حقوق و تبعیض راجع به
مهاجرین افغانستانی به ایرانه که موضوع جدیدی نیست
1. مخالفم
2. دقیقا نمی دونم قضیش چیه
به نظر من مثل آمریکا و... باید سطوح مختلف شهروندی وجود داشته باشه. امکانات رایگان بهداشتی درمانی، تحصیلی و... به نظرم نباید بدون شهروندی وجود داشته باشه و باید پولی باشه تا موقع اینکه به سطوح شهروندی بالاتر برن. اینطوری به نظر خوبه و کمک هم می کنه به اقتصاد کشور و خب چون هزینه ی نگهداری بچه ها زیاد میشه یه جور کنترل جمعیت هم هست. از نظر اجتماعی و فرهنگی نباید بهشون توهین بشه. خلاصه اینکه یه طور باشه که به جای هزینه برامون سود داشته باشه چرا که نه؟

مهاجرین اصولا دو دسته‌ان
یا پناهنده‌ان و بدون ارائه‌ی چیزی وارد کشور شدن. یا هم طبق یک منطقی پذیرفته شدن.
گروه اول تو همه جای دنیا تحت فشار هایی قرار می‌گیره. به هر حال توی هر کشور اولویت با مردم خودش باید باشه و وقتی توی بیگانه قرار نیست سود چندانی داشته باشی خدمات _با توجه به اینکه بی‌نهایت نیست و محدوده_ چندانی هم قرار نیست بگیری.
گروه دوم هم مثل شهروند همون کشور هرقدر سود بیشتری داشته باشن امکانات بیشتری در دسترس دارن.

این سیستم توی ایران یه مقدار باگ داره به طور کلی _همون تیکه ی اولویت با مردم خودت حتی_ ولی خب به نظر من بعضی محدودیت هایی که برای افغانی هایی که توی ایران‌ جز کارگری سود دیگه ای ندارن و با مزد کمتر و ... بازار کارگر ایرانی رو هم کساد کردن منطقیه.
همینجوری سیل افغانی غیر‌قانونی که میاد، و ایا کشور ظرفیتش رو داره؟
اگه شرایطشون بهتر بشه که دیگه خودمون باید جمع کنیم بریم.

آخرین ویرایش:
مشخصا موافق نژادپرستی و توهین و تبعیض بهشون صرفا بخاطر افغانی بودن نیستم اما به شدت مخالف حضورشون تو ایران هستم. ما خودمون کلی ایرانی بیکار داریم.چرا باید اجازه بدیم کارگر افغانی جاشون رو بگیره؟کمبود اب و برق و مشکلات این چنینی هم بماند تازه.وقتی حتی نمیتونیم نیاز های اولیه جمعیت فعلی رو تامین کنیم دلیلی نداره مهاجر وارد کنیم.تازه اونم مهاجری که سود خاصی برای کشور نداره و مدام هم زاد و ولد میکنن و زیاد میشن.اون دوران هم که اجازه دادن این تعداد زیاد وارد کشور شن هدفشون نه نیروی کار بود نه چیز دیگه.رسما سیاهی لشکر واسه خودشون وارد میکردن.

اول اینکه کلا مهاجرپذیری نباید انقدر الکی باشه که بدون حساب و کتاب وارد کشور شدن و اصلا جایی ثبت نشده اینا مقیم ایرانن چون حضورشون روی همه چیز تاثیر داره و بیشتر افرادی که یا از نظر مالی یا علمی واسه کشور مفید باشن جذب بشن.

وقتی کشور کلی مشکل اقتصادی و کار داره نمیشه به اینا کار داد به هرحال کسی که داخل ایران هستش اولویته

و کلا با حجم دزدی و تجاوزات و قتلایی که کردن با این نوع مهاجرپذیری که تو جمهوری اسلامی اتفاق افتاده کاملا مخالفم و باید افرادی که بصورت غیرقانونی وارد ایران شدن دیپورت بشن و مهاجرپذیری هم اگه میخواد باشه با حساب و کتاب باشه.

آخرین ویرایش:
صرفا مهاجران افغان نیست که دردسر درست کردن مهاجر عراقی هم هستند و خب بیشتررررر بهشون باج داده میشه
ولی به طور کلی با وجودشون به این شکل مخالفم
اقا شما هر کشوری بری اولش از تو مدارکی میخوان که ثابت شه ادم مفیدی میتونی باشی
بعدش حالا به هر شکلی از تو میخوان که تو قانون ها و آداب و رسوم و... اون کشور رو بلد باشی
مثلا یه سری کشورا اول شما رو اول میفرسته اردوگاه کاری نداره دکتری ، مهندسی ، وکیلی یا اصلا هیچی نیستی
یه کشوری مثل استرالیا شما پنج سال رو بدون هیچ غیبتی اونجا باشی بعد که ثابت شد کارت درسته و فرد مفیدی هستی حالا میتونی آزمون شهروندی بدی اگر قبول شدی که هیچ، نشدی بهت امتیازات تعلق نمیگیره و بعدش شما باید بری یه جا جلو همگان قسم بخوری که من شهروند اینجام و فرد درستیم و تا جون دارم برای اینجا خدمت میکنم
یا امریکا کسایی که گرین کارت دارن با کسایی که سیتیزن شدن زمین تا اسمون چیزاشون فرق داره
الان مردم عراق و افغانستان دارن از سرمایه کشور و میخورن بدون اینکه در ازاش چی بدن؟ قتل ، کشتار، تجاوز، آزار و اذیت و...
خب همین باعث میشه که نژاد پرستی هم به وجود بیاد وقتی مردم کشور بدونن یه فرد مثل ببخشید زالو افتاده و زندگی انگلی داره و داره حق اندک خودشون رو میخوره مسلما به خودشون اجازه میدن توهین کنن وخب اگر مثلا این ها یه نیروی مفید و قابل اعتماد برای کشور بودن مردم مشکلی نداشتن تازه میگن چه مردم خوبی و حق افغانستانی های خوب خورده نمیشه و افغانستان با ادم بد ها شناخته نمیشه
کشوری که خودش هزاران هزارن مشکل داره و برای شهروند های خودش بستر درستی مهیا نمیکنه پس همین بستر اندک هم نباید به شهروند بیگانه ای که معلوم نیست از کجا اومده چرا اومده داده بشه
و اینکه ایرانی خودش نه ازدواج میکنه نه بچه داره میشه و اینها n زن و n بچه دارن پس فردا ایران جای ایرانی نیست
حداقلل اقا قانون برای وجودشون نمیذارن باید برای تعداد بچه هاشون هم بیارن خب یا با فرهنگ ایران که کسی n تا زن نمیگیره و n تا بچه نمیاره اشناشون کنن

آخرین ویرایش:
من کاری به افغان بودنشون ندارم . ولی خب طبیعتا بعضیاشون که بصورت غیر قانونی وارد شدن باید برگردن کشور خودشون
خیلیاشون آدمای خوبین ولی بعضیاشون هم آدمای درستی نیستند .
با حرفاتون موافقم که خیلییی زاد و ولدشون زیاده و دولت ما بستر خوبی از نظر اقتصادی و ... نمیتونه حتی برای ایرانی ها فراهم کنه
فقط گاهی به یه چیز فکر میکنم . اینکه من وقتی میبینم در خارج از ایران مردم کشور های دیگه چجوری با ایرانی ها رفتار میکنن و گاها از ایرانی ها خوششون نمیاد میتونم با افغان ها همدردی کنم
یکی از اطرافیان مهندس برق اند در کانادا . ایشون یه جلسه توی امریکا داشتن . و وقتی میرسن به فرودگاه آمریکا اجازه ورود بهشون رو نمیده چون ایرانی بودن . ما طبیعتا ازین رفتار هایی که بخاطر ملیت ایرانی بودنمون در کشور های دیگه میشه ناراحت میشیم . و فکر میکنم ما هم گاها داریم همین کار رو میکنیم و افغان ها رو بخاطر ملیت شون طرد میکنیم .

اول اینکه کلا مهاجرپذیری نباید انقدر الکی باشه که بدون حساب و کتاب وارد کشور شدن و اصلا جایی ثبت نشده اینا مقیم ایرانن چون حضورشون روی همه چیز تاثیر داره و

این بخش حرفات کاملا درسته. همه چیز باید با حساب و کتاب باشه، مخصوصا همین بحث مهاجرین. حتی وضع کشور هم عالی باشه، باز حساب و کتاب باید باشه.
بیشتر افرادی که یا از نظر مالی یا علمی واسه کشور مفید باشن جذب بشن.
اکثریت قریب به اتفاق مهاجران افغان (حتی پناهنده‌ها و معتاد و مفنگی) کارگرن. برای کارگر ایرانی مفید نیستن، ولی به نفع کارفرماها هستن. اینم باز برمیگرده به همون حساب و کتاب. این که بگیم کارگر ارزان از نظر اقتصادی مفید نیست، چندان درست نیست به نظرم.

و کلا با حجم دزدی و تجاوزات و قتلایی که کردن

این بخش از حرفت هم جای بحث داره.
من آماری از مقایسه دزدی و تجاوز و قتل و فلان مهاجر به مقیم ندیدم که بگم مهاجرا بدترن. از یه طرف هم می‌بینی قتل و غارت و فلان تو اقشار ضعیف‌تر بیشتره. نمی‌دونم چقدر این قضیه تو آمار بزهکاری مهاجرا موثره، ولی فکر می‌کنم اگه مهاجرین افغان هم کمتر مورد تبعیض باشن و حقوقشون تامین شه، این آمار کمتر میشه. [به طور کلی نظرم اینه که اون به اصطلاح بزهکاری بیشتر با فقر و تبعیض رابطه داره تا با نژاد و فرهنگ]

این بخش از حرفت هم جای بحث داره.
من آماری از مقایسه دزدی و تجاوز و قتل و فلان مهاجر به مقیم ندیدم که بگم مهاجرا بدترن. از یه طرف هم می‌بینی قتل و غارت و فلان تو اقشار ضعیف‌تر بیشتره. نمی‌دونم چقدر این قضیه تو آمار بزهکاری مهاجرا موثره، ولی فکر می‌کنم اگه مهاجرین افغان هم کمتر مورد تبعیض باشن و حقوقشون تامین شه، این آمار کمتر میشه. [به طور کلی نظرم اینه که اون به اصطلاح بزهکاری بیشتر با فقر و تبعیض رابطه داره تا با نژاد و فرهنگ]
این حرفت درسته، شاید بگیم بخاطر شرایط ایران اینا میرن سمت بزهکاری کاری که شاید ایرانیا دیگه هم انجام بدن، ولی نظرت درمورد افغانیایی که میرن آلمان و بعد دیپورت میشن برای بزهکاریشون چیه؟
این حرف احمقانست بگی مردم یک کشور یا قومی همه فلان مشکل رو دارن ولی خب افغانستان کشوری هستش (بخاطر جنگ و فقر قرن اخیر مثلا) فرهنگشون حتی از فرهنگ جامعه اسلامی ایران هم عقب مونده تره و طبیعتا اینم رو رفتار و عقایدشون تاثیر میگذاره

آخرین ویرایش:
در ابتدا باید ببینیم ماهیت ایران چطور کشوریه؟
آیا مقایسه قوانین مهاجرتیش با کشورهایی مثل آمریکا، کانادا، استرالیا و… درسته؟
خوبه بدونیم در کل پروسه مهاجرت یه طرف [قوانین مهاجرتی] و رفتار مردم کشور میزبان [نژادپرستی] هم یه طرف دیگه‌س
ایران چه از لحاظ بافت جمعیتی و چه از لحاظ تاریخی اونقدر که با کشور هایی مثل ژاپن و کره قابل مقایسه‌س با آمریکا نیست [میخواستم چندتا کشور اروپایی هم مثال بزنم اما وجود اتحادیه و قوانینش این مقایسه رو بهم میزنه]
شما رو ارجاع میدم سخنرانی رونالد ریگان:

You can go to live in France, but you cannot become a Frenchman, you can go to live in Germany or Turkey or Japan, but you cannot become a German, a Turk, or Japanese. But anyone, from any corner of the Earth, anyone, from any corner of the Earth, can come to live in America and become an American​

آمریکا کشوریه که مهاجرین ساختنش حتی کانادا و استرالیا [کم‌تر] مستثنا از این قضیه نیستن… اینکه اینقدر اینا رو مثال میزنید واقعا منطقی نیست، اگر میخواید مقایسه کنید چرا با ژاپن مقایسه نمیکنید؟!
کشوری که حتی با ازدواج تابعیت نمیده!
کره‌‌ای ها اونقدر که نژادپرستی نهادینه دارن که هر خارجی که میره اونجا کم‌کم شبیه خودشون میشه از آرایش گرفته تا لباس پوشیدن و رفتار، در صورتی که عاشق خارجی بلوند چشم آبین!!!
تمام مردم دنیا نسبت به یه خارجی نژاد پرستی دارن، فقط ممکنه کم و بیش باشه من این رفتار و تایید نمیکنم ولی اینکه اینقدر ایرانی زخم خورده رو تو هر چیزی رو بکوبی واقعا مسخرس!

میایم سر اصل مطلب، افغانستانی ها؛
میدونید چرا طالبان بعد از ۲۰سال حضور آمریکا و ساخت کلی زیر ساخت برای این کشور اینقدر راحت مسلط شد؟ چون خودشون یه مثل دارن که میگن :

هر خانه ، یک طالب!

درسته مثل هر کشور دیگه‌ای خوب و بد داره اما چپ برید راست بیاید اکثر مردم این کشور طالبن!
بعد مگه کشورتون خیریه‌س واس نیروی غیرمتخصص تحصیلات و مدرسه و خدمات درمانی مجانی باشه؟ جالب اینه خیلی از مردم این خاک به هیچ کدوم از اینا دسترسی ندارن… بچه های سیستان و بلوچستان حتی شناسنامه ندارن… کاش کسایی که اینجا کادر درمانن بیان بگن تو بیمارستان ها چه خبره؟! آمار زاد و ولدشون سر به فلک کشیده!
اکثرشون نیروی کار جنرال هستن و مورد علاقه کارفرمای ایرانی که بدون بیمه با کمترین حقوق کار رو ببنده
ایران پر از خلا قوانین مهاجرتیه یک مثالش همین مهاجر های غیر قانونی، کدوم کشور تو دنیا مهاجر غیرقانونی آزادانه وسط پایتختش میچرخه؟؟؟ درستش اینه کمپ براشون زده بشه اونم با بودجه سازمان ملل حتی رسیدگی هم باید با بودجه جهانی باشه، میخوان آموزش داشته باشن؟ بفرما سازمان ملل برو براشون تو کمپ محیط آموزشی درست کن!

بعضی ها هم انگار تغییر ترکیب جمعیتی، براشون یه شوخیه همش یه حقوق بشر گرفتن دستشون که ای وای داره ظلم میشه فلان میشه… فقط چشم هاتون رو باز کنید و ببینید چه بلای سر لندن اومده!

در آخر هم این خبر مربوط به ۱۴۰۳ رو بخونید خالی از لطف نیست:
مرکز مطالعات خاورمیانه کمبریج مطرح کرد یک دهم جمعیت ایران مهاجران افغان هستند/ احتمال تغییر ترکیب جمعیتی ایران/ یارگیری داعش از افاغنه داخل ایران

کره‌‌ای ها اونقدر که نژادپرستی نهادینه دارن که هر خارجی که میره اونجا کم‌کم شبیه خودشون میشه از آرایش گرفته تا لباس پوشیدن و رفتار، در صورتی که عاشق خارجی بلوند چشم آبین!!!
متوجه نیستم این حرف ها بر چه اساس زده می شه، ایا تحقیقی صورت گرفته؟ اگر آره منشن کنید.

میدونید چرا طالبان بعد از ۲۰سال حضور آمریکا و ساخت کلی زیر ساخت برای این کشور اینقدر راحت مسلط شد؟ چون خودشون یه مثل دارن که میگن :

[]هر خانه ، یک طالب! [/]
من در این باره باز چیزی نخوندم، اما می شه به ۵۷‌ استناد کرد.‌
ما آب و برق را مجانی می کنیم و امثالهم
خب؟ بنیاد گرایی اسلامی توی خاورمیانه نفوذ کرده و به خاطر خانه و طالب و اینجور چیزها نیست مسائل عمیق تر هستند
درسته مثل هر کشور دیگه‌ای خوب و بد داره اما چپ برید راست بیاید اکثر مردم این کشور طالبن
این هم تعمیم به کله. این که چند نفر اینجوری هستن قرار نیست یک کشور اینجوری باشن. این دقیقا نژاد پرستیه
جالب اینه خیلی از مردم این خاک به هیچ کدوم از اینا دسترسی ندارن…
اکثر کسانی که دغدغه مند کودک افغان هستند دغدغه مند کودک بلوچ هم هستند. این استدلال ها رو خیلی از سمت ایرانی ها می شنون که 《چراغی که به خانه رواست به مسجد حرامست》 ! این سنگ اندازی در راه مددکار اجتماعیه. این دقیقا استدلال عرزشی هاست 《توی یمن و غزه مردم زیر بمباران هستند شما به چه حقی می رید کنسرت》 که ایران رو به یه سیاست اقتصادی ریاضتی می کشونه
درستش اینه کمپ براشون زده بشه اونم با بودجه سازمان ملل حتی رسیدگی هم باید با بودجه جهانی باشه، میخوان آموزش داشته باشن؟
ایران با رهبری خمینی زمانی تصمیم گرفت سیاست در های باز رو اجرا کنه که مردم ایران هم اون زمان رهبری خمینی رو قبول داشتن بنابر این خودشون موافق سیاست های این شکلی بودن. از اول هم به مهاجر افغان به چشم پناهنده نگریسته نشد بلکه به چشم برادر مسلمان نگاه شد
بفرما سازمان ملل برو براشون تو کمپ محیط آموزشی درست کن!
:))
فقط چشم هاتون رو باز کنید و ببینید چه بلای سر لندن اومده!
لندن با ایران قابل مقایسه نیست. ایران از صفویه تا الان تحت تاثیر تشیع هست، یک انقلاب بزرگ اسلامی توش رخ داده.‌یعنی نیروهای عظیم اجتماعی و خواستگاه های اسلامی توش ریشه کردن. ما با مردم افغانستان تقریبا یکی هستیم، هر دو از یک ریشه زبان، با یک فرهنگ ( ایرانی ها کمی جلو تر هستند، فقط کمی جلو تر)

صرفا مهاجران افغان نیست که دردسر درست کردن مهاجر عراقی هم هستند و خب بیشتررررر بهشون باج داده میشه
حالا بحث تاپیک رو از مهاجرین افغان منحرف نکنیم ولی خب اکثر مهاجرین عربی که من دیدم الان شناسنامه دارن و قانونی تو کشورن
و تعدادشون هم خیلی کمتر از مهاجرین افغانه
یه چیز دیگه اینکه من قبلا چندتا ویدیو دیدم از ورود مهاجر ها از افغانستان به ایران و همون لب مرز و خب 99 درصد مرد جوان بودن ..نمیدونم میفهمید چی میگم ولی شما همین کلیپ مهاجر های ایرانی غیر قانونی تو قبرس و جاهای دیگه رو ببینید از همه نوع آدمی توشون پیدا میشه، زن و بچه و پیر و جوان همه هستن حتی نوزاد !
ولی کلیپ هایی که من از ورود افغان ها دیدم اکثرا مرد جوان یا میانسال و یا پسر بچه ها هستن یه جورایی حس ورود یه گردان سرباز رو داشت.

در کل مهاجر غیر قانونی تفاوتی نداره از کدوم کشور باشه باید باهاش برخورد بشه و تکلیفشون مشخص بشه، نمیشه همینطوری وارد یه کشور بشی بدون اینکه معلوم باشه گذشته ات چیه و تا حالا داشتی چیکار میکردی.

ولی به طور کلی با وجودشون به این شکل مخالفم
اقا شما هر کشوری بری اولش از تو مدارکی میخوان که ثابت شه ادم مفیدی میتونی باشی
بعدش حالا به هر شکلی از تو میخوان که تو قانون ها و آداب و رسوم و... اون کشور رو بلد باشی
مثلا یه سری کشورا اول شما رو اول میفرسته اردوگاه کاری نداره دکتری ، مهندسی ، وکیلی یا اصلا هیچی نیستی
یه کشوری مثل استرالیا شما پنج سال رو بدون هیچ غیبتی اونجا باشی بعد که ثابت شد کارت درسته و فرد مفیدی هستی حالا میتونی آزمون شهروندی بدی اگر قبول شدی که هیچ، نشدی بهت امتیازات تعلق نمیگیره و بعدش شما باید بری یه جا جلو همگان قسم بخوری که من شهروند اینجام و فرد درستیم و تا جون دارم برای اینجا خدمت میکنم
یا امریکا کسایی که گرین کارت دارن با کسایی که سیتیزن شدن زمین تا اسمون چیزاشون فرق داره
الان مردم عراق و افغانستان دارن از سرمایه کشور و میخورن بدون اینکه در ازاش چی بدن؟ قتل ، کشتار، تجاوز، آزار و اذیت و...
خب همین باعث میشه که نژاد پرستی هم به وجود بیاد وقتی مردم کشور بدونن یه فرد مثل ببخشید زالو افتاده و زندگی انگلی داره و داره حق اندک خودشون رو میخوره مسلما به خودشون اجازه میدن توهین کنن وخب اگر مثلا این ها یه نیروی مفید و قابل اعتماد برای کشور بودن مردم مشکلی نداشتن تازه میگن چه مردم خوبی و حق افغانستانی های خوب خورده نمیشه و افغانستان با ادم بد ها شناخته نمیشه
کشوری که خودش هزاران هزارن مشکل داره و برای شهروند های خودش بستر درستی مهیا نمیکنه پس همین بستر اندک هم نباید به شهروند بیگانه ای که معلوم نیست از کجا اومده چرا اومده داده بشه
و اینکه ایرانی خودش نه ازدواج میکنه نه بچه داره میشه و اینها n زن و n بچه دارن پس فردا ایران جای ایرانی نیست
حداقلل اقا قانون برای وجودشون نمیذارن باید برای تعداد بچه هاشون هم بیارن خب یا با فرهنگ ایران که کسی n تا زن نمیگیره و n تا بچه نمیاره اشناشون کنن
موافقم ولی راستش اینم هست که عراقی ها بیشتر سود اقتصادی دارن تا ضرر ، چون واحد پولیه ایران حتی از عراق هم که خودش خیلی کشور عقب مونده ایه و سالها درگیر جنگ بوده پایین تره و پول ملیش بی ارزش تره ، در نتیجه توریست عراقی که به مشهد سفر می کنه برای زیارت یا به تهران برای کارای درمانی خیلی سود اقتصادی داره ، ولی نکته دردناک اینجاس که اقتصاد کشور ما اینقدر نابود شده که توریست عراقی (بحث نژاد پرستی نیستا بحث اینکه اون کشور خودش از ایران حتی عقب تره و حتی بعد از جنگ با آمریکا هنوز صنایع تولید برقش رو نتوانسته کامل بازسازی کنه حتی ) باعث ورود اندکی سرمایه بشه ، مثلن من خودم اصالتا کرمانشاهیم تو شهر ما می خوان بگن یکی خیلی پولداره می گم چند ساله داره سلیمانیه کوردستان عراق کار می کنه ، و به معنای واقعی هم این افراد بعد از چند سال می تونن چند تا ملک توی گرون ترین مناطق کرمانشاه بخرن....این کاریه که جنگ افروزی های ج . ا با ما کرده .....

حالا من که سنم کمه نمیخوام نظر خاصی بدم ولی به نظرم کاش قانونی وجود داشت که بیش از یه حدی زاد و ولد موجب دیپورتشون بشه آخه شده که من تو خیابون ببینم یه زن افغان ۱۲ تا بچه هم داره که باهاش تو بازار راه میرن و خب طبیعتا این جمعیت زیادشون موجب میشه که خیلی کار ها و امکانات به خود ایرانی ها نرسه (البته الان شهر ما همشون رو دیپورت کردن دیگه و تعداد خیلی کمی که مجاز بودن موندن)

Back
بالا