• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

۷ چیز که انسان کشف نکرده

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع amirrach
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
اصلا خدا چرا باید آزادی ما رو برای پرسش در مورد ذات و کنه اش بگیره ازمون؟ مگه این نیست که قادر مطلقه از چی میترسه؟

سوال اولم رو جواب ندادی ولی چرا به ما ربطی نداره؟ طبیعتا وقتی تو دنیا قراره زندگی نه چندان خوشایندی رو تجربه کنیم حق داریم بدونیم چرا وجود داریم و چرا داریم سختی می کشیم
من این رو نمی‌دونم ولی اگر قرار باشه بدونیم ثمر زندگی و زجری که کشیدیم چیه توی آینده می‌فهمیم.

ولی خدا هم حق بر گردن ما داره، همین‌که مارو ساخته خودش خیلیه، می‌تونست اصلا مارو نسازه و اصلا وجود نداشتیم.
یعنی هیچی نبودیم.

سختی ای هم می‌کشیم یه نتیجه‌ای داره که بعداً می‌فهمیم نتیجه‌ش رو

خب درسته یکی مثلا میگه بهمون ربطی نداشت و براش این مسئله جالب نیست که بدونه چرا
ولی واسه یکی جالبه که بدونه چرا:)
مثلا خودم میخوام بدونم که اصن چرا افریده شدم، چرا ی موجودی به اسم خدا وجود داره که بهش میگن خدا
سر رشته خدا چیه
خدا برای اولین بار توسط کی معرفی شد
چرا
چجوری
و اصن چرا میگن خدا افرینندست
چیزی که اصلا در موردش هیچ سند و مدرک خاصی هم وجود نداره خب
درسته ولی اون یکی هم براش جالبه می‌تونه برگرده یه چیزای کمی پیدا کنه.
ولی توقع نداری‌که خدا خودش بیاد بگه؟

درسته ولی اون یکی هم براش جالبه می‌تونه برگرده یه چیزای کمی پیدا کنه.
ولی توقع نداری‌که خدا خودش بیاد بگه؟
وا خب وقتی میگن همه چیز رو میدونه
از اون طرف هم انسان توانایی اینکه بدونه موضوع چیه رو نداره
پس کی بیاد بگه/:

• لایک
امتیازات: Mojo
ولی خدا هم حق بر گردن ما داره، همین‌که مارو ساخته خودش خیلیه، می‌تونست اصلا مارو نسازه و اصلا وجود نداشتیم.
🤣 🤣 🤣

خدایا ممنون و شرمنده.

وقتش برسه می‌گه خودش.
این چه استدلالیه/:
صبر کنی که وقتش برسه مثل اینه:
یکی مریض بشه، سرطان بگیره بعد ببرنش دکتر
دکتر هم بگه وقتش که برسه خودش میمیره دیگه
حالا چه من درمانش کنم چه نکنم/:
دلیل منطقی بیار این حتی دلیل هم نیست چه برسه به منطقی بودنش خب

این چه استدلالیه/:
صبر کنی که وقتش برسه مثل اینه:
یکی مریض بشه، سرطان بگیره بعد ببرنش دکتر
دکتر هم بگه وقتش که برسه خودش میمیره دیگه
حالا چه من درمانش کنم چه نکنم/:
دلیل منطقی بیار این حتی دلیل هم نیست چه برسه به منطقی بودنش خب
داداش.
خدا به وقتش که معلومه میاد پرده از حقیقت بر می داره.
مثال‌ت ربطی نداشت.
بحث جان آدم چیز ناچیزیه درمقابل این.
و اصلا ما کاری هم نمی‌تونم کنیم؟ می‌تونیم؟ الان از حقیقت پشت همه اینها خبر داشته باشیم چه می‌شه کرد؟ هیچی

داداش.
خدا به وقتش که معلومه میاد پرده از حقیقت بر می داره.
مثال‌ت ربطی نداشت.
بحث جان آدم چیز ناچیزیه درمقابل این.
و اصلا ما کاری هم نمی‌تونم کنیم؟ می‌تونیم؟ الان از حقیقت پشت همه اینها خبر داشته باشیم چه می‌شه کرد؟ هیچی
وقتش کیه خب؟
بعد مرگ؟
چرا قبلش نمیگه؟

وقتش کیه خب؟
بعد مرگ؟
چرا قبلش نمیگه؟
وقتش حتی بعد از مرگ نیست.
بعد از قیامت و حسابرسی‌ای که شد اون موقع همه حقیقت گفته میشه وبعد از مرگِ مرگ

الان نمی‌گه چون می‌خواد آدم‌هارو فیلتر کنه.

ی
پرسیدن از یک کاربر رندوم کار درستی نیست
از منبع بهتره
ما که عالم نیستیم :/

• دابل‌لایک
وقتش حتی بعد از مرگ نیست.
بعد از قیامت و حسابرسی‌ای که شد اون موقع همه حقیقت گفته میشه وبعد از مرگِ مرگ

الان نمی‌گه چون می‌خواد آدم‌هارو فیلتر کنه.
یکم بنظرت عجیب نیست؟
یکی هست
که وجودش در ابهامه
چجوری رفع ابهام می‌کنه؟
میگه شما نمیتوانید منو بفهمید؟
خب این یکم بهونه نیست؟
مثل اینه که من بگم من فرستاده خدام توی هنر ولی شما درک نمی‌کنید عظمت هنر های منو
تازه مثال من منطقی تره
چون خودم (به قول شما البته) نیومدم چیزی توی وجودت بذارم که دلت بخاد درک کنی که هنر من چیه
به قول معروف
باید استدلال قابل رد بیاره
یعنی در شرایط الان درست باشه ولی ممکن باشه شرایط محالی باشه که غلط باشه
ولی این که تو میگی هر اتفاقی بیوفته میگه آره شما نفهمید وگرنه همه چیز من درست و روی حساب کتابه

هر تاپیکی بالا آورد یکجوری ادامه بدیم که با هفت جد و آبادش پشیمون بشه از بالا آوردنش D: D:
هر کسی هم که خلاف ما حرف زد چه اشتباه چه درست
تاپیک بن کردنش بالا میاریم

یکم بنظرت عجیب نیست؟
یکی هست
که وجودش در ابهامه
چجوری رفع ابهام می‌کنه؟
میگه شما نمیتوانید منو بفهمید؟
خب این یکم بهونه نیست؟
مثل اینه که من بگم من فرستاده خدام توی هنر ولی شما درک نمی‌کنید عظمت هنر های منو
تازه مثال من منطقی تره
چون خودم (به قول شما البته) نیومدم چیزی توی وجودت بذارم که دلت بخاد درک کنی که هنر من چیه
به قول معروف
باید استدلال قابل رد بیاره
یعنی در شرایط الان درست باشه ولی ممکن باشه شرایط محالی باشه که غلط باشه
ولی این که تو میگی هر اتفاقی بیوفته میگه آره شما نفهمید وگرنه همه چیز من درست و روی حساب کتابه
خب این کارو داره می‌کنه تا آدم‌ها فیلتر شن.
وگرنه اگه بخواد می‌تونه خودشو نشون بده.

من یک فکر دارم که احساس میکنم بقیه هم باید یکم دربارش فکر کنن.

در زمان قدیم چند هزار سال پیش هنوز یکپارچگی خیلی بین مردم شکل نگرفته بود و قوانین و نظم در جامعه وجود نداشت. دین برای این به وجود اومد که مردم آدم باشن و درست رفتار کنن. بقیه رو هم با این میترسوندن که اگر آدم بدی باشن با آتش جهنم مواجه میشن. در نقاط مختلف جهان هم این اتفاق افتاد تا انسان ها سر یک نقطه به تفاهم برسن و یکپارچه بشن

حالا یسری میان میگن اگه برای خوب بودن آدم ها بوده این قوانین ورت و پرت برای چیه؟ خب هر کسی که تونسته بر جایی حکومت کنه بعد تر برای سود خودش قوانین رو اضافه و تغییر بده تا برای خودش سود داشته باشه. همه چیز از جمله قرآن و همه حرف ها طی زمان تغییر کردن تا هر کسی که بر بقیه حکومت میکنه خودش سود کنه.

اما حالا، حکومت های یکپارچه در جهان به وجود اومدن، قوانین درست شدن، و دیگه نیازی به اون دین قدیم نیست.

۲. مهمترین اصل در برهان فطرت، احساس نیاز و ناتوانی هست که این احساس، به خاطر غفلت همیشگی نیست و در مواقع وحشتناک در انسان، بروز پیدا میکنه، وقتی موجودی وابسته و نیازمند برای بقای خودش، احساس نیاز به یک قدرت برتر میکنه، پس وجود خودش هم از اول از خودش نبوده، یعنی اگه وجودش مستقله، پس چرا الان احساس خطر میکنه؟ پس وجودش مستقل نیست و یه موجود برتر و بی نیاز، اونو به وجود آورده و بقا اون موجود رو حفظ میکنه.
خارج از شوخی
الان داشتم از فصل 1 دینی دوازدهم سوال حل میکردم جواب سوال دقیقا همین بود:)

کتاب درسی شاید نتونه کل سوالات رو جواب بده
دوره بی نهایت رو پیشنهاد میکنم واسه افرادی که واقعا دنبال حقیقت هستن، رایگانه، جایزه داره و جدا از محتوا یه بخش پشتیبان برای سوالات هم داره.
بی نهایت
یادمه ی اشنایی شرکت کرده بود به اجبار مدرسه گفت چیز خاصی نداره رن چیزهای رندمه که همه توی ابتدایی یا راهنمایی خوندیم

این قسمت رو نفهمیدم
علم رو به زبان انگلیسی تشبیه کردم. انگلیسی یه چیز کاربردی و مورد نیازه مثل علم.
حالا اگه یک آدم فضایی پیدا بشه و بخوایم باهاش صحبت کنیم، نمیتونیم از زبان انگلیسی استفاده کنیم. چون زبون هامون کاملا متفاوته و هیچ راهی نیست که زبون همدیگه رو یاد بگیریم.
اینکه با زبون اون آدم فضایی حرف بزنیم میشه علم. میشه راهی که آزمایش شده.
امیدوارم تونسته باشم بهتر توضیح داده باشم.
خب مهندس از کجا میفهمی که یکیشون درسته؟ اگه آقای آلفا اثبات کنه که کل مجموعه جواب درستن چی؟ فلسفست دیگه؟ فلسفه هم مکتب محوره,نه؟
دکتر وقتی یه اثبات دقیق‌تر، بهتر و مطمئن تر میاد، چیزهای قبلی میتونن تغییر کنن.
برای بحث مکتب محور بودن هم بذار یه مثال بزنم. اولین اشاره به اتم رو همون طور که میدونیم یه فیلسوف در زمان ارسطو انجام شد. ولی هیچ کدوم از مردم زیادی قبولش نکردن. نه چون که اشتباه بود و به شدت از علم دور بود. به خاطر اینکه ما انسان ها اون موقع هنوز نمیتونستیم تشخیص بدیم.
الان هم همینه. مثلا مکتب های مختلف میگن انسان اختیار داره یا نداره (یا یه چیزی بین این دو). و جفتشون هم استدلال قوی دارن. این یعنی شواهد و استدلال ها هنوز به حدی از قاطعیت نرسیدن که روش اجماع بشه.

همه چیز از جمله قرآن و همه حرف ها طی زمان تغییر کردن تا هر کسی که بر بقیه حکومت میکنه خودش سود کنه.
قرآن تغییر نکرد‌ه. به نحو های متفاوت تفسیرش میکنن و کسی که ندونه یا تحقیق نکنه یا ...، نمیتونه تفسیر درست رو از غلط تشخیص بده.
اما حالا، حکومت های یکپارچه در جهان به وجود اومدن، قوانین درست شدن، و دیگه نیازی به اون دین قدیم نیست.
قوانین خوب و مورد نیازن ولی به نظرم یه فرق اساسی با دین داره.
قانون نمیتونه بگه با پدر و مادرت مهربون باش، به مردم کمک کن و ... . ولی دین میتونه.
علاوه بر اون اجرا شدن قانون مخصوصا توی یه جایی مثل ایران برای همه یکسان و عادلانه نیست.

• لایک
Back
بالا