• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

۷ چیز که انسان کشف نکرده

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع amirrach
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
نظر من درباره خدا (یا هر الهه بالاتر از جهان) اینه.

آیا ما میدونیم آدم فضایی ها وجود دارن؟ نه.
ولی من قبول دارم که جهانی که ما در اون هستیم انقدر بزرگ هست که یک جایی در اون تعریفی که ما از حیات داریم تکرار شده ولی هیچ چیزی نیست که ۱۰۰ درصد ثابت کنه که وجود داره یا نه.

من نمیتونم ثابت کنم که خدایی وجود داره یا نه. در diversity این جهان تقریبا هر چیزی ممکنه و من نه میتونم صد درصد بگم خدایی وجود داره نه میتونم صد درصد بگم وجود نداره.

تنها چیزی که ازش اطمینان دارم اینه که خدایی که ازش میگن نیست. چون اگر انسان هیچوقت توانایی درک اون رو نداشته باشه چرا باید وانمود کنه وجود داره؟

و اگر انقدر خوبه چرا جلوی گرفته شدن جون این همه آدم رو نگرفت؟

آخرین ویرایش:
آیا ما میدونیم آدم فضایی ها وجود دارن؟ نه.
ولی من قبول دارم که جهانی که ما در اون هستیم انقدر بزرگ هست که یک جایی در اون تعریفی که ما از حیات داریم تکرار شده ولی هیچ چیزی نیست که ۱۰۰ درصد ثابت کنه که وجود داره یا نه.

من نمیتونم ثابت کنم که خدایی وجود داره یا نه. در diversity این جهان تقریبا هر چیزی ممکنه و من نه میتونم صد درصد بگم خدایی وجود داره نه میتونم صد درصد بگم وجود نداره.
فرق خدا و حیات دیگری توی هستی در اینه که برهان های منطقی برای وجود خدا هست ولی برای آدم‌های فضایی این برهان‌ها نیست.
اگه منظورتون از اثبات کردن اثبات علمی باشه(به منظور برداشت از روی آزمایش)، خب نه همچین چیزی برای خدا ممکن نیست. ولی برهان‌های منطقی‌ای هست در مورد این موضوع که شاید بخوای در ادامه مسیرت بخونیشون.
تنها چیزی که ازش اطمینان دارم اینه که خدایی که ازش میگن نیست. چون اگر انسان هیچوقت توانایی درک اون رو نداشته باشه چرا باید وانمود کنه وجود داره؟
پس چه خدایی هست؟
بذار یه مثال بزنم. انسان تقریبا مطمئنه که هیچ وقت نمیتونه کل گیتی رو درک کنه و ازش شناخت داشته باشه. ولی این دلیل بر عدم وجود گیتی یا عدم تلاش برای درک گیتی نیست.
این برمیگرده به بینش خدا و اینکه چی رو درست میدونسته. ما نمیدونیم.

منم نظر خودم رو بگم
تلاش برای درک زندگی یه چیز پوچ و احمقانست تو هر چقدر هم که پیش بری هیچ چیزی پیدا نمیکنی
اگر هم پیدا کنی در اصل چیزی رو پیدا کردی که دل خودت رو خوش کنی و یه جورایی خودت رو گول زدی تا راحت تر زندگی کنی.

پس به جای درک زندگی تو قوانین واقعی زندگی کجکاوی کن نه خرافات! (مثلا فیزیک بخون زیست یاد بگیر)
یا کلا شل کن و از لحظاتی که میگذره لذت ببر.

تلاش برای درک زندگی یه چیز پوچ و احمقانست تو هر چقدر هم که پیش بری هیچ چیزی پیدا نمیکنی
چرا تلاش نکنیم؟ شاید شما پیدا نکردی و یکی دیگه پیدا کنه.
اگر هم پیدا کنی در اصل چیزی رو پیدا کردی که دل خودت رو خوش کنی و یه جورایی خودت رو گول زدی تا راحت تر زندگی کنی.
اگه راحتی بگی، دوست دارم دلیلت برای این رو هم بشنوم.

چرا تلاش نکنیم؟ شاید شما پیدا نکردی و یکی دیگه پیدا کنه.
تلاش کردن به خودی خود کار بدی نیست شاید هم بتونی یه چیزایی پیدا کنی اتفاقا اگر پیدا کنی شاد تر خواهی بود ولی اون جواب لزوما درست نیست فقط در حدیه که تو رو قانع کنه.
جواب درست جوابیه که علمی باشه نه عرفانی ؛در صورتی که علمی باشه قابل پذیرشه.
اگه راحتی بگی، دوست دارم دلیلت برای این رو هم بشنوم.
بذار اینطوری بگم آقای ایکس میگه ما برای آزمایش شدن توسط خدا به این دنیا اومدیم
آقای ایکس میتونه حرفشو اثبات کنه؟

تلاش کردن به خودی خود کار بدی نیست شاید هم بتونی یه چیزایی پیدا کنی اتفاقا اگر پیدا کنی شاد تر خواهی بود
آخه من حس کردم توی صحبتت تلاش کردن رو بد دونستی.
هدف مگه همین نیست که شادتر باشی؟
جواب درست جوابیه که علمی باشه نه عرفانی ؛در صورتی که علمی باشه قابل پذیرشه.
حالا در نظر بگیر ما توی یه حوزه‌هایی توانایی اثبات نداریم اصلا. مرزهای علم حتی نزدیکش هم نیست. ولی وقتی ما یه سلاحی داریم به اسم منطق که همون استخون بندیِ علم هست، چرا با اون نشه پاسخ داد؟
منظورم اینه که علم مثل یه دایره‌ی امنیه. ولی خارج از این مرز یه عالمه چیز وجود داره که ما حتی نزدیکش هم نیستیم و توی یه چشم انداز ۱۰۰ ساله هم با علم بهش نمیرسیم.
اگه بتونیم با توجه به مشاهداتمون و منطقمون یه برهانی طراحی کنیم (که مثل علوم تجربی قابل آزمایش و اثبات نیست ولی منطقیه) نمیتونیم بگیم این بهترین و معتبر ترین جوابه؟
چون علم تجربی هم همین کار رو میکنه فقط با یه مرحله (آزمایش کردن) اضافه.
بذار اینطوری بگم آقای ایکس میگه ما برای آزمایش شدن توسط خدا به این دنیا اومدیم
آقای ایکس میتونه حرفشو اثبات کنه؟
ثابت از نظر علم تجربی نه. چون گفتم نیاز به آزمایش داره و این زمینه (حداقل الان و تا ۱۰۰ سال دیگه) غیرقابل آزمایشه.
ولی آقای ایکس ممکنه با فرض ها و دانسته‌های منطقی و فلسفی الان ما یه برهانی بسازه که بتونه حرفش رو اثبات کنه.

آخه من حس کردم توی صحبتت تلاش کردن رو بد دونستی.
هدف مگه همین نیست که شادتر باشی؟
ببین ما 2 نوع آدم داریم
یکی که تلاش میکنه تهش میپذیره یه دین رو تو همون چهارچوب هم زندگی میکنه و جواب سوالاشو درمیاره و یکی که تلاش میکنه و نمیپذیره فقط تلاش بیهوده میکنه تهش به پوچی میرسه و خودکشی میکنه یا عمرشو هدر میده من با نوع دوم مخالفم و بنظرم درگیر کردن خودت تو همچین چیزی کار احمقانه ایه
حالا مرز اینا کجاست؟ به انسانش بستگی داره و محیطی که توش رشد میکنه.
ولی آقای ایکس ممکنه با فرض ها و دانسته‌های منطقی و فلسفی الان ما یه برهانی بسازه که بتونه حرفش رو اثبات کنه.
ببین دقیقا بحث اینجا رخ میده آقای ایکس داره با فلسفه به جواب سوالش میرسه فلسفه عرفانی با علم قابل اثبات نیست
یا بهتره اینطوری بگم من خودم زبونی جز زبون علم بلد نیستم و دوست ندارم یاد بگیرم.
منظورم اینه که علم مثل یه دایره‌ی امنیه. ولی خارج از این مرز یه عالمه چیز وجود داره
اگه بتونیم با توجه به مشاهداتمون و منطقمون یه برهانی طراحی کنیم (که مثل علوم تجربی قابل آزمایش و اثبات نیست ولی منطقیه) نمیتونیم بگیم این بهترین و معتبر ترین جوابه؟
من این رو قبول ندارم زیاد، هر چیزی باید با علم قابل اثبات باشه تو نمیتونی هیچ چیزی تو این دنیا پیدا کنی که با علم در تضاد باشه چیز هایی هم که الان غیر علمی به نظر میان بعدها با پیشرفت علم اثبات میشن.
خارج از این موضوع علم یه چهارچوب قابل اطمینانه یه سوال ریاضی همیشه یه جواب داره (شاید راه حل ها متفاوت باشه) اما یه سوال فسفی هزاران جواب داره
تو فلسفه نمیشه یک جواب خاص و ثابت برای یک چیز پیدا کرد
آقای ایکس با فلسفه ای که قبول داره میگه هدف ما آزمایش شدنه ولی آقای وای میگه هدف ما عبادت خداست از نظر فلسفی برای هر کدوم از اینها میشه هزاران خط دلیل نوشت ولی هیچ فلسفه ثابتی وجود نداره که یک راه مستقیم رو نشون بده این یعنی هیچ چیز 100 درصدی نیست تو فلسفه برخلاف علم.

آخرین ویرایش:
می‌خواد کسایی که بهش اعتقاد و ایمان داشتن رو فیلتر کنه و کسایی‌که بهش اعتقاد ندارن رو بیرون اون فهرست بذاره. البته اون وانمود نمی‌کنه که وجود نداره، فقط انسان رو قاضی کرده تا ببینه فرد چه تصمیمی می‌گیره.
اون هیچ دخالتی انجام نمی‌ده و اختیار کامل رو به خود فرد داده.
فرد هر اشتباهی کنه مقصرش خدا نیست و باید تاوان اشتباه‌ش رو بده. حالا اون تاوان ممکنه مرگ باشه.
شاید هم به‌خاطر بی‌دقتی و... هست.

اما همیشه نمی‌ذاره بمیرن، بعضی وقتا نشون می‌ده مرگ چقدر نزدیکه.
ولی ممکنه تقدیرت چیزی ثبت شده باشه اما با کار نیکی که انجام دادی عوض شه ( مثل صدقه )

یه دوستی داشتیم داشتن می‌رفتن بیرون بعد دوسه روز قبلش یه فقیری رو می‌بینه می‌گه یه ذره پول بهم بده اونهم بهش یه مبلغی رو می‌ده می‌ره، بعدش روز حادثه سوار ماشین می‌شن و می‌رن توی جاده، خواستن سبقت بگیرن که یهویی دیدن تریلی چپ میکنه دقیقا.
چرا سبقت نگرفتن؟ ماشین چراغ استوپ‌ش روشن شد و مجبور شدن بیان برن کنار جاده.

این تقدیرش اینجوری ثبت شده بود ولی چون‌که صدقه داده بود جان خودش و خانواده‌ش رو نجات داد.
اگر فردی می‌میره بخاطر اشتباه خودش یا بقیه آدم‌هاست.

فطرتی که تو بچه ها هست در حالیکه هنوز با هیچ دین و مذهب و کتابی آشنا نیستن.
دو جواب
جواب اول
قبلیه پیراها
فطرتی نسبت به خدا نداشتن
جواب دوم
از وجود فطرت نه به طور مستقیم نه با هیچ فرض پذیرفته شده دیگه ای نمی‌تونیم به این برسیم که خدا وجود داره
نهایتا بتونیم بگیم که تکامل چقدر مبحث جذابیه

آخرین ویرایش:
ببین دقیقا بحث اینجا رخ میده آقای ایکس داره با فلسفه به جواب سوالش میرسه فلسفه عرفانی با علم قابل اثبات نیست
قابل اثبات نیست چون خارج از حیطه علمه نه چون اشتباهه.
آیا علوم انسانی رو علم حساب نمیکنی؟
یا بهتره اینطوری بگم من خودم زبونی جز زبون علم بلد نیستم و دوست ندارم یاد بگیرم.
زبون علم خیلی خوبه. بیا در نظر بگیریم مثل زبون انگلیسی یه چیز بین المللی و کاربردی. ولی یه آدم فضایی‌هایی (مسائل خارج از حیطه علم تجربی) هستن که اینا انگلیسی بلد نیستن و هیچ جوره هم نمیتونن یاد بگیرن. برای ارتباط با اینا چیکار میکنیم؟ میایم از پایه‌ی زبان انگلیسی که با زبان‌های دیگه هم مشترکه گاهی (منطق) استفاده میکنیم که با اونا ارتباط برقرار کنیم.
آره درسته ما زبون اونا رو بلد نیستیم و اونا هم زبون ما رو بلد نیستن و ای کاش یه کلاس زبانی بود که زبون همدیگه رو یاد میگرفتیم. ولی نیست و اینجا انگلیسی (با وجود تموم خوبی ها و کاربردهاش) کم میاره و طبیعیه.
خارج از این موضوع علم یه چهارچوب قابل اطمینانه یه سوال ریاضی همیشه یه جواب داره (شاید راه حل ها متفاوت باشه) اما یه سوال فسفی هزاران جواب داره
سوال ریاضی همیشه یک مجموعه جواب داره که در آن واحد یکی از اونها درسته. اکثرا توی مسائل دبیرستان مجموعه جواب تک عضویه.
برای سوال فلسفی هم یه مجموعه جواب وجود داره که در آن واحد یکیشون درسته.
و البته از ریشه به نظرم این مقایسه اشتباهه چون توی دو شاخه مختلف از علم هستن.

هر تاپیکی بالا آورد یکجوری ادامه بدیم که با هفت جد و آبادش پشیمون بشه از بالا آوردنش D: D:

قابل اثبات نیست چون خارج از حیطه علمه نه چون اشتباهه.
آیا علوم انسانی رو علم حساب نمیکنی؟
علوم انسانی هم علم حساب میشن طبعا ولی باز قطعیتی ندارن صرفا یسری قوانینن که انسان برای خودش مشخص کرده.

زبون علم خیلی خوبه. بیا در نظر بگیریم مثل زبون انگلیسی یه چیز بین المللی و کاربردی. ولی یه آدم فضایی‌هایی (مسائل خارج از حیطه علم تجربی) هستن که اینا انگلیسی بلد نیستن و هیچ جوره هم نمیتونن یاد بگیرن. برای ارتباط با اینا چیکار میکنیم؟ میایم از پایه‌ی زبان انگلیسی که با زبان‌های دیگه هم مشترکه گاهی (منطق) استفاده میکنیم که با اونا ارتباط برقرار کنیم.
آره درسته ما زبون اونا رو بلد نیستیم و اونا هم زبون ما رو بلد نیستن و ای کاش یه کلاس زبانی بود که زبون همدیگه رو یاد میگرفتیم. ولی نیست و اینجا انگلیسی (با وجود تموم خوبی ها و کاربردهاش) کم میاره و طبیعیه.
این قسمت رو نفهمیدم .
سوال ریاضی همیشه یک مجموعه جواب داره که در آن واحد یکی از اونها درسته. اکثرا توی مسائل دبیرستان مجموعه جواب تک عضویه.
این قسمت هم نوار خالیه مهندس چون منظور من این بود که جواب قطعی داریم حالا شما بهش بگو مجموعه بلاخره یه جواب یا (مجموعه ای از جواب) ثابته.
برای سوال فلسفی هم یه مجموعه جواب وجود داره که در آن واحد یکیشون درسته.
خب مهندس از کجا میفهمی که یکیشون درسته؟ اگه آقای آلفا اثبات کنه که کل مجموعه جواب درستن چی؟ فلسفست دیگه؟ فلسفه هم مکتب محوره,نه؟

آخرین ویرایش:
می‌خواد کسایی که بهش اعتقاد و ایمان داشتن رو فیلتر کنه و کسایی‌که بهش اعتقاد ندارن رو بیرون اون فهرست بذاره. البته اون وانمود نمی‌کنه که وجود نداره، فقط انسان رو قاضی کرده تا ببینه فرد چه تصمیمی می‌گیره
خدایی که میگن اینقدر دانا و توانا و فلان و بهمانه چه نیازی داره که ۸ میلیارد آدم رو "به وجود بیاره" و بعد بشینه ببینه کیا بهش اعتقاد داشتن بفرستتشون بهشت کیا بهش اعتقاد نداشتن بفرستتشون جهنم؟
خیلی مسخره نیست این قضیه؟ اصلا چی و چجوری این "خدا" به وجود اومده که هرکار بخواد بکنه؟ چرا اصلا خدا باید وجود داشته باشه که بعدش ما وجود داشته باشیم؟

این تقدیرش اینجوری ثبت شده بود ولی چون‌که صدقه داده بود جان خودش و خانواده‌ش رو نجات داد.
ولی نمیتونی به طور صد در صد بگی این دوستت چون روز قبلش صدقه داده بوده ماشینشون چپ نشده

بچه ها هرکسی تحلیل خودش رو از ی چیزی داره دیگه
یکی میگه ماشینم چپ نشده چون صدقه دادم
یکی دیگه میگه چون رانندگیم خوب بوده
یکی دیگه هم میگه کیفیت ماشینم خوبه
حالا منکه کار ندارم ولی خودتون بین این سه تا انتخاب کنین کدوم منطقی تره:D

حقیقت ثابته برداشت ها متفاوته یکی هست این وسط که قدرتش رو داره که با برداشت درست زندگی کنه.

خدایی که میگن اینقدر دانا و توانا و فلان و بهمانه چه نیازی داره که ۸ میلیارد آدم رو "به وجود بیاره" و بعد بشینه ببینه کیا بهش اعتقاد داشتن بفرستتشون بهشت کیا بهش اعتقاد نداشتن بفرستتشون جهنم؟
خیلی مسخره نیست این قضیه؟ اصلا چی و چجوری این "خدا" به وجود اومده که هرکار بخواد بکنه؟ چرا اصلا خدا باید وجود داشته باشه که بعدش ما وجود داشته باشیم؟
خدا همیشه داره می‌سازه، هر بار یه موجوداتی رو ساخته و اینبار نوبت انسانه، هیچکی نمی‌تونه چرا این کار رو می‌کنه.

این چیز ها در حد درک ما نیست و اگرم بود به ما ربطی نداشت.
مثلاً تو یه کارگری رو استخدام کردی برای یه کاری، به کارگر ربط نداره چرا چطور برای چی این کارو میکنی

سوال اولم رو جواب ندادی ولی چرا به ما ربطی نداره؟ طبیعتا وقتی تو دنیا قراره زندگی نه چندان خوشایندی رو تجربه کنیم حق داریم بدونیم چرا وجود داریم و چرا داریم سختی می کشیم

خدا همیشه داره می‌سازه، هر بار یه موجوداتی رو ساخته و اینبار نوبت انسانه، هیچکی نمی‌تونه چرا این کار رو می‌کنه.

مثلاً تو یه کارگری رو استخدام کردی برای یه کاری، به کارگر ربط نداره چرا چطور برای چی این کارو میکنی
خب درسته یکی مثلا میگه بهمون ربطی نداشت و براش این مسئله جالب نیست که بدونه چرا
ولی واسه یکی جالبه که بدونه چرا:)
مثلا خودم میخوام بدونم که اصن چرا افریده شدم، چرا ی موجودی به اسم خدا وجود داره که بهش میگن خدا
سر رشته خدا چیه
خدا برای اولین بار توسط کی معرفی شد
چرا
چجوری
و اصن چرا میگن خدا افرینندست
چیزی که اصلا در موردش هیچ سند و مدرک خاصی هم وجود نداره خب

قیاست مع الفارقه

• خنده
امتیازات: pako
Back
بالا