مشاوره انتخاب رشته دانشگاه - گروه تجربی

دوستان راجع به بورسیه های ارتش و وزارت دفاع خبری دارین؟

یا یه چیز دیگه هست نوشته دانشگاه شاهد تهران، تا حالا نشنیدم اینم:/

سلام بچه‌ها

نمیدونم قبلاً اینجا راجع بهش بحث شده یا نه، ولی وظیفه خودم دونستم جهت یادآوری چندتا نکته در ارتباط با انتخاب رشته خدمتتون بگم.

اول اینکه پزشکی، [تعهد] داره. حتی پزشکی سراسری غیر تعهد مناطق محروم، هم تعهد داره. خواهش میکنم این مسئله رو جدی بگیرید. تعهد در قبال آموزش رایگان، که قابل خرید نیست، و باید طول مدت تحصیل یا حتی بیشتر خدمت کنید. تعهد جدای از مسئله‌ی طرح اجباری هست. این به این معنی هست که مدرک شما تا سال‌های طولانی آزاد نمیشه، و نمیتونید مهاجرت کنید. حتی بخوایید بمونید هم باید در مناطقی که ممکنه دوست نداشته باشید سال‌های طرح+تعهد رو بگذرونید. در ارتباط با بقیه رشته ها هم فکر کنم تعهد وجود داره ولی در ارتباط با قابلیت خریدنش اطلاعی ندارم.

دوم؛ یک سری رشته ها اخیراً طرح اجباری بهش اضافه شده حتما از دفترچه چک کنید. مثل فیزیوتراپی. چرا طرح مهمه؟ چون طی دوران طرح حقوق کمه، محل کارش ممکنه بد باشه، و به طور کل اذیتتون کنه‌. حتما تحقیق کنید رشته ای که انتخاب میکنید چجوریه وضعیت طرح‌اش.

سوم؛ کسایی که میخوایید پزشکی بزنید، حتما برید از یه اینترن راجع به وضعیت بیمارستان ها و شرایط دقیق مربوط بهش تحقیق کنید. دو سال آخر پزشکی پر از آدم‌هاییه که فهمیدن اشتباه اومدن و پزشکی اون کتاب‌های قشنگ علوم‌پایه نیست.

چهارم؛ تیپ شخصیت‌ای خیلی مهمه. آدم های شدیدا درونگرا، کسایی که حوصله حرف زدن با قشر مختلف رو ندارن، کسایی که حوصله دردسر و شکایت ندارن، کسایی که تحمل تحقیر شدن ندارن، قبل از انتخاب پزشکی حتما بیشتر فکر کنن.

پنجم؛ پسر ها سربازی+طرح+تعهد دارن. اگر سربازی معاف نباشید ادغام توی طرحتون میشه و باهم میرید. اگر سربازی معاف باشید و طرح نباشید، طرح میرید فکر کنم. اگر طرح معاف باشید و سربازی نه، بازم باید سربازی رو برید. حالا طی این حالات مختلف یه چندماه فقط کمتر یا بیشتر داره، که خیلی اهمیت نداره‌. چیزی که مهمه اینه که آمادگی مواجهه با این سه حالت رو داشته باشید.

به امید انتخاب های خوبتون؛ همگی موفق باشید.

سلام دوستان
میدونم هنوز رتبه‌ها نیومده ولی من سوال داشتم
به نظرتون چجوری بفهمیم که به کدوم رشته علاقه داریم تو گروه تجربی؟ من از اول نظرم رو پزشکی بود ولی الان خیلی شک کردم. بین پزشکی و دندون. یا اصلا رشته های ديگه مثل فیزیو و بیوتک(ناپیوسته)

سلام دوستان
به نظرتون چجوری بفهمیم که به کدوم رشته علاقه داریم تو گروه تجربی؟ من از اول نظرم رو پزشکی بود ولی الان خیلی شک کردم. بین پزشکی و دندون. یا اصلا رشته های ديگه مثل فیزیو و بیوتک(ناپیوسته)
سلام خوبی ؟
به نظر من فهمیدنش کار سختیه، اینکه برای چه کاری مناسبی و علاقه ت چیه رو ممکنه تو این سن نفهمی و آمار ها هم نشون داده درصد آدم هایی که شانس اینو دارن که به کاری مشغول بشن که بهش علاقه دارن کمه
ولی بازم راه هایی هست
مثلاً میتونی بلند شی وقت بزاری بری تو مطب ها و کلینیک ها با فیزیوتراپ ها، پزشک ها و دندون پزشک ها و نه فقط یکی دونفرشون صحبت کنی، میتونی حتی اجازه بگیری که چند روز بیای وایسی و کارشون رو نگاه کنی(که آمریکا رو میدونم که یکی از شروط اصلی برای ورود به یه سری رشته های علوم پزشکی حتی بینایی سنجی همینه و واقعا هم کار درستیه)،
مثلاً یکی از دوستام هفته اول که میره دانشگاه متوجه میشه نمیتونه بوی دندون پزشکی رو تحمل کنه و چون رتبه ش دورقمی بود تونست تغییر رشته بده و رفت پزشکی ،میتونی بری دم دانشکده ها برای همین رشته بیوتک پرس و جو کنی از چند نفر
تو یوتوب هم ویدئو های معرفی شغل زیاد هست و خیلی هاشون بدرد بخور و مفیده یا پادکست هایی هم هست در این مورد
در کل سعی کن انقدر تحقیق کنی که با واقعیت های خوب و بد اون رشته آشنا بشی و دیدگاه آرمانی نداشته باشی
بازم من میگم علاقه خیلی تو موفق شدن تو اون رشته و احساس رضایت تو زندگی مهمه

سلام دوستان
سلام. خیلی از این رشته ها رو تا حدودی میتونی درک کنی.
مثلا یه روپوش سفید بپوشی بری یه بیمارستان بالاخره یکی پیدا میشه اجازه بده تو کنارش راه بری. یه مطب برو یه روز ببین دندون پزشک با پی سر و کله میزنه. اونجوری راحت تر انتخاب میکنی

دوستان بین

زیست شناسی سلولی مولکولی (ژنتیک) سراج تبریز
و
مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی ارومیه (روزانه_فاقد خوابگاه)

کودوم؟

از لحاظ هزینه ای یکین تقریبا چون ارومیه خوابگاه نداره مجبورم یه واحد کوچولو اجاره کنم
تبریز هم شهریه دانشگاه داره

دوستان بین

و

کودوم؟

از لحاظ هزینه ای یکین تقریبا چون ارومیه خوابگاه نداره مجبورم یه واحد کوچولو اجاره کنم
همه روزانه ها خوابگاه دارن فک کنم. فقط مینویسه عدم تعهد که اگه خوابگاه، پر بود و جا نبود خودش رو تبرئه کرده باشه.
راجب مهندسی شیمی اصلا اطلاعاتی ندارم ولی راجب ژنتیک، اینو بدون که تو ارشد دکترا گرایش های جالبی از سمت وزارت بهداشت داره مثل ژنتیک پزشکی که بازار کارش تو ایران هم قابل قبوله. درصد مهاجرت فارغ التحصیلهای این رشته به شدت بالاست و حتی تو خود دانشگاه ما از هر ده تا دانشجوی ارشد، حداقل ۳ـ۴ تاشون میرن و اینجا نمیمونن. اینم درنظر بگیر‌ که اکثر همکلاسی هات قراره تو این فاز باشن.
تو شیمی نمیدونم وضعیت چطوره و چه گرایش هایی داره ، باید با یه مهندسی شیمی صحبت کنی.

همه روزانه ها خوابگاه دارن فک کنم. فقط مینویسه عدم تعهد که اگه خوابگاه، پر بود و جا نبود خودش رو تبرئه کرده باشه.
راجب مهندسی شیمی اصلا اطلاعاتی ندارم ولی راجب ژنتیک، اینو بدون که تو ارشد دکترا گرایش های جالبی از سمت وزارت بهداشت داره مثل ژنتیک پزشکی که بازار کارش تو ایران هم قابل قبوله. درصد مهاجرت فارغ التحصیلهای این رشته به شدت بالاست و حتی تو خود دانشگاه ما از هر ده تا دانشجوی ارشد، حداقل ۳ـ۴ تاشون میرن و اینجا نمیمونن. اینم درنظر بگیر‌ که اکثر همکلاسی هات قراره تو این فاز باشن.
تو شیمی نمیدونم وضعیت چطوره و چه گرایش هایی داره ، باید با یه مهندسی شیمی صحبت کنی.
نه جلوی کد رشته نوشته فاقد خوابگاه

مرسی بازم

بچه ها در مورد دانشگاه های علوم پزشکی یزد و کاشان، برای دندون پزشکی کسی اطلاع داره؟ از لحاظ علمی و خوابگاه و ....

دوستان بین

و

کودوم؟

میخوای دوباره کنکور بدی؟ یا قصد داری ادامه تحصیل بدی
علوم پزشکی علاقه نداری؟

میخوای دوباره کنکور بدی؟ یا قصد داری ادامه تحصیل بدی
علوم پزشکی علاقه نداری؟
اولین باره کنکور میدم
علوم پزشکی نمیارم کلا بیارم هم شهرای خیلی دور افتاده میوفتم نمیخوام

اولین باره کنکور میدم
علوم پزشکی نمیارم کلا بیارم هم شهرای خیلی دور افتاده میوفتم نمیخوام
مطمعنی؟ دانشگاه آزاد های آذربایجان شرقی احتمالا بیاری

مطمعنی؟ دانشگاه آزاد های آذربایجان شرقی احتمالا بیاری
خب الان مثلا آزاد شبستر به چه دردم میخوره؟
شهریه دانشگاه + هزینه خوابگاه + هزینه زندگی میزنه ماهی ۱۰۰ تومن میشه (تو شهرستانای آ.ش فقط مراغه و سراب علوم پایه دارن اونا هم سراسری ان)

ترمی تهش ۵۰ میدم تبریز میخونم دیگه چه کاریه

خب الان مثلا آزاد شبستر به چه دردم میخوره؟
شهریه دانشگاه + هزینه خوابگاه + هزینه زندگی میزنه ماهی ۱۰۰ تومن میشه (تو شهرستانای آ.ش فقط مراغه و سراب علوم پایه دارن اونا هم سراسری ان)

ترمی تهش ۵۰ میدم تبریز میخونم دیگه چه کاریه
راجب پیراپزشکی ها و علوم پایه ها حتما تحقیق کن و ببین کدوم باتوجه به شرایط خانواده ات ارجحیت داره. من نمیتونستم شهر دیگه انتخاب کنم برم بنابراین مجبور بودم فقط از تبریز رشته هایی رو انتخاب کنم ... اما من با توجه به شناختی که از خودم و رشته ها کسب کرده بودم ، قطعی نظرم بر این بود که علوم پایه از دانشگاه تبریز بخونم نه مثلا رشته هایی که از پیرا میاوردم (مثل علوم آزمایشگاهی، مامایی، دامپزشکی، هوشبری و غیره.) نظرمم رو دانشگاه سراسری بود تا آزاد، به خاطر هزینه مالی‌.
راجب این حتما فکر کن که اگه علوم پایه زدی قبلش کلی تحقیق کرده باشی که واقعا نمیخوای تو حوزه علوم پزشکی و کارهای بیمارستانی فعالیت کنی. شبانه های دانشگاه های خوب رو هم از نظر من بزن، ارجحیت داره به آزاد و غیر انتفاعی. از نظر مالی هم بهتره.
اگه رتبه ات تو رنج خیلی بالایی عه یه نگاهی به این دفترچه بدون آزمون از روزانه ها هم بکن. دقیق نمیدونم ولی فکر کنم یه سری رشته ها رو به شکل روزانه بعضی دانشگاه ها برمیدارن و شهریه ندارن. واسه دانشگاه آزاد رو هم نگاه کن.
اون سراج که گفتی غیر انتفاعی هس؟ حقیقا اگه قراره علوم پایه بخونی بهتره یه دانشگاه خوب باشه حالا زیست نشد شیمی یا اصن ریاضی یا هرچی. تو دانشگاه های بزرگ آدما و مسیرایی پیدا میکنی که حتی فکرش تو دوران دبیرستان برات قفل بود پس دانشگاه برای تو که فرقی نداره از علوم پایه چی بخونی خیلی مهمتره تا رشته.

یکی هم به پشت موندن مجدد هم فکر کن و قطعی راجبش تصمیم بگیر. سال اولته و اگه بری یه رشته ای که دلت نمیخواد احتمال پشیمونیت تقریبا صد از صده. خیلی خوب راجبش فکر کن و اگه مطمئنی که میتونی بهتر شی و دو سه تا رشته بهتر دست و بالت رو بگیره به نظر من یه سال موندنت ارزش داره.

اینم بگم اونایی که وارد یه رشته ای میشن (از علوم پایه) اگه واقعا علاقه و هدف قبلی نداشته باشن خیلی باخت بزرگی دادن. نصف همکلاسی های من یا به عشق کار تو آزمایشگاه اومدن یا مهاجرت. بعضی هاشونم اومدن تا دکترا و پسا دکترا در یک گرایش خاص ادامه تحصیل بدن. یعنی لعنتی ها از همون ترم اول به اینجاشم فکر کرده بودن. میخوام بگم صرفا اگه به قصد گرفتن یه مدرک میای دانشگاه، باید با خودت سنگهاتو وا بکنی که قرار نیس از رشته ات پول دربیاری. اگه نه ، هدفت پول در آوردن از رشته ات یا محقق کردن یه هدفی راجبش هست از الان باید راجب این چیزا تحقیق کنی و به فکرش باشی نه وقتی وارد دانشگاه شدی.

ببخشید زیاد صحبت کردم. اینا تجربه چندین سال پشت موندن و دو سال دانشگاه رفتنم تو همین علوم پایه بود. امیدوارم حداقل بخشی از صحبتام بهت کمک کرده باشه.

راجب پیراپزشکی ها و علوم پایه ها حتما تحقیق کن و ببین کدوم باتوجه به شرایط خانواده ات ارجحیت داره. من نمیتونستم شهر دیگه انتخاب کنم برم بنابراین مجبور بودم فقط از تبریز رشته هایی رو انتخاب کنم ... اما من با توجه به شناختی که از خودم و رشته ها کسب کرده بودم ، قطعی نظرم بر این بود که علوم پایه از دانشگاه تبریز بخونم نه مثلا رشته هایی که از پیرا میاوردم (مثل علوم آزمایشگاهی، مامایی، دامپزشکی، هوشبری و غیره.) نظرمم رو دانشگاه سراسری بود تا آزاد، به خاطر هزینه مالی‌.
ببین علاقه شخصی من علوم پایه هست قطعا
پیراپزشکی ها درسته امنیت شغلی دارن اما واقعیتش الان اون زمان نیست بتونی با ۱۵ تومن حقوق زندگیو بچرخونی
شهرش مهم نیست برا خانواده منتها خودم قصدم فقط شهرای منطقه خودمونه
شهرای دورتر فقط دردسر بیشتره چیز دیگه ای نداره
راجب این حتما فکر کن که اگه علوم پایه زدی قبلش کلی تحقیق کرده باشی که واقعا نمیخوای تو حوزه علوم پزشکی و کارهای بیمارستانی فعالیت کنی. شبانه های دانشگاه های خوب رو هم از نظر من بزن، ارجحیت داره به آزاد و غیر انتفاعی. از نظر مالی هم بهتره.
آره دیگه میزنم اونارم
اگه رتبه ات تو رنج خیلی بالایی عه یه نگاهی به این دفترچه بدون آزمون از روزانه ها هم بکن. دقیق نمیدونم ولی فکر کنم یه سری رشته ها رو به شکل روزانه بعضی دانشگاه ها برمیدارن و شهریه ندارن. واسه دانشگاه آزاد رو هم نگاه کن.
اتفاقا این دوتا رو از اون لیست برداشتم
اون سراج که گفتی غیر انتفاعی هس؟ حقیقا اگه قراره علوم پایه بخونی بهتره یه دانشگاه خوب باشه حالا زیست نشد شیمی یا اصن ریاضی یا هرچی. تو دانشگاه های بزرگ آدما و مسیرایی پیدا میکنی که حتی فکرش تو دوران دبیرستان برات قفل بود پس دانشگاه برای تو که فرقی نداره از علوم پایه چی بخونی خیلی مهمتره تا رشته.
آره غیر انتفاعی تو تبریز زیاده دانگشاه خوبیه اونطور که من تحقیق کردم

یکی هم به پشت موندن مجدد هم فکر کن و قطعی راجبش تصمیم بگیر. سال اولته و اگه بری یه رشته ای که دلت نمیخواد احتمال پشیمونیت تقریبا صد از صده. خیلی خوب راجبش فکر کن و اگه مطمئنی که میتونی بهتر شی و دو سه تا رشته بهتر دست و بالت رو بگیره به نظر من یه سال موندنت ارزش داره.
هیچ انگیزه ای برای پشت موندن ندارم
شرایط هم خیلی سخت تر شده
اینم بگم اونایی که وارد یه رشته ای میشن (از علوم پایه) اگه واقعا علاقه و هدف قبلی نداشته باشن خیلی باخت بزرگی دادن. نصف همکلاسی های من یا به عشق کار تو آزمایشگاه اومدن یا مهاجرت. بعضی هاشونم اومدن تا دکترا و پسا دکترا در یک گرایش خاص ادامه تحصیل بدن. یعنی لعنتی ها از همون ترم اول به اینجاشم فکر کرده بودن. میخوام بگم صرفا اگه به قصد گرفتن یه مدرک میای دانشگاه، باید با خودت سنگهاتو وا بکنی که قرار نیس از رشته ات پول دربیاری. اگه نه ، هدفت پول در آوردن از رشته ات یا محقق کردن یه هدفی راجبش هست از الان باید راجب این چیزا تحقیق کنی و به فکرش باشی نه وقتی وارد دانشگاه شدی.
اگه به مدرک گرفتنه که میرم آزاد یه رشته چرت میخونم فقط لیسانس داشته باشم
نه قطعا قصدم خیلی جدیه
تو طول این چند سال رو زبان هم کار میکنم
شاید اپلای گرفتم و رفتم معلوم نیست
ولی آره تصمیمم جدیه واقعا
شاید دکترا نگیرم ولی دیگه تا ارشدو هستم
ببخشید زیاد صحبت کردم. اینا تجربه چندین سال پشت موندن و دو سال دانشگاه رفتنم تو همین علوم پایه بود. امیدوارم حداقل بخشی از صحبتام بهت کمک کرده باشه.
نه این حرفو نزن مرسی که وقتت رو گذاشتی مرسی
اتفاقا میخواستم بهت پیام بدم در این مورد

پیراپزشکی ها درسته امنیت شغلی دارن اما واقعیتش الان اون زمان نیست بتونی با ۱۵ تومن حقوق زندگیو بچرخونی
ببین علوم پایه اگه به یه جای درست و حسابی توش نرسی واقعا درآمد نداره. حتی همون ۱۵ تومن پیرا پزشکی.
بیشتر کارهاش تو حوزه تحقیقات و پژوهشه و خب تو ایران شرایط جالبی نداره. حتما به اینکه به چه قصدی و چه هدفی میخوای وارد علوم پایه بشی فکر کن. همونطور که گفتم کسایی نتیجه میگیرن که انگیزه و هدف قبلی دارن، دوستای من اکثرا به قصد مهاجرت یا کار آزمایشگاه اومدن یا حتی کار تو دانش بنیان. بعضی هاشونم حالا چه بسا تا دکتری ادامه میدن خدارو چه دیدی هیئت علمی شدن. بعضی ها هم به خاطر گرایش های پرطرفدار مثل ژنتیک پزشکی اصن اومدن که بازار کارش نسبتا خوبه مثل همین مشاوره واسه ازدواج و بیماری های ژنتیکی و ... . خلاصه خواستم گوشزد کنم که تو اینجور رشته ها متاسفانه ما فوق العاده فارغ التحصیل بیکار تو ایران داریم. به جز ۲۰ـ۳۰ درصدشون که میدونستن واسه چی اومدن و واقعا تا برسن بهش جون کندن و ادامه دادن. اگه علوم پایه زدی حتما تو هم از الان فکر این چیزا باش.

آره دیگه میزنم اونارم

اتفاقا این دوتا رو از اون لیست برداشتم

آره غیر انتفاعی تو تبریز زیاده دانگشاه خوبیه اونطور که من تحقیق کردم

هیچ انگیزه ای برای پشت موندن ندارم
شرایط هم خیلی سخت تر شده

اگه به مدرک گرفتنه که میرم آزاد یه رشته چرت میخونم فقط لیسانس داشته باشم
نه قطعا قصدم خیلی جدیه
تو طول این چند سال رو زبان هم کار میکنم
شاید اپلای گرفتم و رفتم معلوم نیست
ولی آره تصمیمم جدیه واقعا
شاید دکترا نگیرم ولی دیگه تا ارشدو هستم

نه این حرفو نزن مرسی که وقتت رو گذاشتی مرسی
اتفاقا میخواستم بهت پیام بدم در این مورد
تفکرات خام و «دو دو تا چهارتا»گونه به درد انتخاب رشته نمی‌خورن. انتخاب‌رشته واقعاً پروسهٔ پیچیده‌ایه، واقعاً نیاز به فکر کردن زیاد داره. رشته‌های علوم‌پزشکی مثل پیراها هم پونزده تومن درآمد ندارن. خیلی از رشته‌ها، درآمدهاشون خیلی بیشتر از این‌ها می‌تونه بشه. مثلاً رشته‌ای مثل تغذیه. بنظرم خیلی مهمه که خودت رو اینطوری توجیه نکنی. هر تصمیمی که می‌گیری، مشخصاً حُسن‌های تصمیمات دیگه‌ای که می‌تونستی بگیری و نگرفتی رو از دست می‌دی، اما گول زدن خودت صرفاً باعث میشه یه جایی بد توی ذوقت بخوره. من خودم دوست داشتم علوم‌پایه بخونم. هر کسی‌ هم که میخواد بره علوم‌پایه، دیفالتش ادامه تحصیله. اینکه ارشدو هستی که خب همه هستن. :‌))))) بحث اینه‌که علوم‌پایه واقعاً توی ایران چیز جا افتاده‌ای نیست و اگر واقعاً برای اپلای جدی نیستی، شاید لازم باشه بیش‌تر فکر کنی. اگر تصمیمت در مورد علوم‌پایه جدیه، «دانشگاه» خیلی خیلی مهمه. اگر تونستی، دانشگاه تهران و اگر نتونستی، دانشگاه تبریز. دانشگاه‌های غیرانتفاعی واقعاً «جو»ای که باید رو ایجاد نمی‌کنند و راستش آدم‌هایی‌که باهاشون تو یه کلاسی، هدف‌هاشون، مسیرشون، چیزهایی‌که بهش فکر می‌کنند، خیلی روی آیندهٔ تو تأثیرگذاره.
من پیشنهاد میدم بیشتر به پشت کنکور موندن فکر کنی، اگر می‌تونی و می‌خوای که درس بخونی براش. پشت کنکور موندن، یه سال سختی داره، ولی خب وارد شدن به رشته‌ای که نمی‌دونی ازش چی می‌خوای، و صرفاً میخوای تا ارشد ادامه‌ش بدی، کل زندگی و روندت رو تحت‌الشعاع قرار می‌ده.
اگر هم خواستی علوم‌پایه رو توی دانشگاه‌های دیگه بخونی، و از جو کلاس و دانشگاه راضی نبودی، خیلی مهمه که سعی کنی با دانشجوهای هم‌رشته‌ای‌ت توی جاهای دیگه لینک بشی تا بتونی مسیرت رو انتخاب کنی.
هر انتخابی کردی، امیدوارم موفق باشی.

Back
بالا