به نظر من بحث ناموس و اینکه زن باید برای بیرون رفتن از مرد اجازه بگیره(!) و زن باید اینجوری باشه اونجوری باشه و غیره، خیلی وقته که از حالت بحران جمعی خارج شده و حضورش در جامعه فقط به صورت بحران فردی حس میشه.
یعنی ما الان تو دهه چهل پنجاه نیستیم که دختر رو سر ۱۵ ۱۶ سالگی شوهر بدن(البته لفظ شوهر دادن هم اصلا لفظ درستی نیست و مختص همون زمانهاست واقعا) و عرف جامعه این باشه.
الان آگاهی جمعی خیلی بالاتر رفته، چه مرد چه زن توی جامعهی امروزیمون نسبت به بلوغ عقلی زن واقف شدن و دیگه مایندست رایج جامعه اون جملهی "اجازه زن دست شوهرشه" نیست.
نمونههایی که میبینیم(و چهقدر تلخ و اذیتکننده هم هستن این دست از اخبار) کلانِ جامعه رو تشکیل نمیدن و جزئی هستن که وزنهی سنگینترِ رسیدگی بهشون میفته رو شونهی قانون. (استثناً اینجا دارم دربارهی یه جامعه نمونه صحبت میکنم و کاری به قوانین موجود فعلی ندارم، بحثش جداست.) وزنهی سبکتر هممیفته رو دوش افراد جامعه که باید اون زنستیزی صورت گرفته رو نکوهش کنن. درست مثل بقیهی خوب و بدهای رایج در جامعه.
الان عمدتاً آدمها عقیده و ایدهآل خودشون از یک زندگی عاطفی رو دارن. و چیزی که مشخص و در عموم مردم رایجه اینه که دو نفر وقتی ازدواج میکنن، به این معناست که صرفاً تصمیم گرفتن مسیر زندگیشون رو از اون نقطه به بعد در کنار کسی دیگه که اصطلاحاً "شریک زندگی" بهش میگیم طی کنن.
و این طبیعتاً به معنای محدود کردن، تصمیمگیری برای همدیگه و در کل عقب کشیدن همدیگه نیست.
الان ابعاد دیگهای از حقوق طبیعی اما پایمال شدهی زنان باید مورد بحث باشه واقعا!
ابعادی مثل توجه به اینکه آی مردم، توی جامعهی ما زنها هنوز که هنوزه به خاطر "زن بودن"، جدی گرفته نمیشن!
مثلا چی؟ مثلا مرضیه جعفری سرمربی تیم ملی فوتبال بانوان میگه حتا بودجهای که فقط برای یک بازیکن تیم ملی آقایان هزینه میشه قابل مقایسه با کل بودجهای که به تیم ملی بانوان اختصاص داده میشه نیست.
درصورتیکه هردو تیم دارن یک فعالیت یکسان رو در یک چهارچوبهای یکسان و شرایط یکسان انجام میدن و چه بسا حتا میشه تیم بانوان رو جاهایی موفقتر دونست. همین اخیرا کلی افتخار کسب کرده بودن هم تیم هم خود خانم جعفری.
میبینید؟ به نظرم الان چیزهای خیلی مهمتری داریم برای گفت و گو کردن و آگاهیبخشی و حتا اعتراض یا درخواست یا یک جهش فکری عظیم در سطح جامعه.
به نظرم این تاپیک دقیقا برای زمانی که زده شده مناسب بوده نه الان. :))