اونقد فرق داره که نمیدونم از کجا شروع کنم
حکومت مستبد عدهای اندک در مقابل تعداد زیادی جمعیتن این یک
هدف حکومت ساکت نگه داشتن و فشار گذاشتن رو توده هاست تا دردسرساز نشن حالا هر حکومتی باشه ولی ازدواج نمیتونه با حرف و ادعا جلو بره، باید یک نفر در عمل برتر باشه این دو
زنها حاضر نیستن با مرد پایینتر از خودشون ازدواج کنن و مرد بالاتر هم حاضر نیست اعمال قدرت نکنه این سه
حکومت کارگزار مردمه ولی مرد سرپرست یک خانواده هست، پس نقششونم فرق داره این چهار
ابعاد خانواده قابل مقایسه با ابعاد جوامع نیست پس:
جدا شدن و طلاق راه حل دم دستیه ولی تغییر حکومت سخته
افراد یکبار زندگی میکنن ولی برای حکومتها نسلهای مردم و حاکمان تعیین کننده هست پس ازدواج و خانواده پر ریسک تره
و چیزای دیگه که اگر اومد توذهنم میگم
چون بحث ازدواج رو کردین(که نوعی از رابطه ی مرد و زنه) باید بگم ازدواج فقط بعد اقتصادی نداره. که کی درآمدش بیشتره و ..
گرچه وقتی به طور میانگین درآمد مردها در جامعه بالاتره(این شهودیه، آماری علیهش داشتین مطرح کنید) قاعدتا زنان راغبتر خواهند بود با مردانی ازدواج کنن که درآمدی بالاتر از خودشون داشته باشن.
بعد اقتصادی ازدواج مهمه. اما تمام بازی نیست. حتی فقط از جذابیت های بصری و ویژگی های فیزیکی صحبت نمیکنم. فاکتورهایی هستند که به چشم من و شمای غریبه نمیان اما افراد بهشون وزن زیادی میدن.
مثلا اینکه خانواده ی طرف مقابل رفتار دوستانه ای داره یا خصمانه. مثلا اینکه فرد چقدر ارتباطات داره(که مجددا در نگاه اول متوجهش نمیشید) اینکه فرد چه مهارت هایی داره.
شاید مهمتر از همه ی اینها چیزی که کمتر دیده میشه، خواست و توان دوطرف برای والد بودنه. مساله ی ساده ای مثل اینکه یه نفر یه بچه میخواد یه نفر چهارتا. این از تصورتون خیلی بیشتر نقش بازی میکنه. هم در ابتدای امر و هم در ادامه ی رابطه. یا مثلا اینکه طرف مقابل پدر خوبی خواهد بود یا نه. مثلا آدم با حوصله ایه برای تربیت بچه ها یا خیر.
جمع بندی کنم، سابقا ازدواج تو جامعه ی انسانی مفهوم بسیار ساده تری نسبت به امروز بود. نقش ها هم مشخصتر بودن. مرد منابع میاره، زن به بچه ها میپردازه. همه چیز امروز بسیار بسیار پیچیده تر و منعطف تر شده.
پس به نظرم منطقیه آدم به جای صدور احکام کلی قدیمی، مثل اینکه نهایتا یک نفر باید نقش بالاتر داشته باشه در رابطه، تلاش کنه مورد به مورد این فاکتورهای بسیار رو بررسی کنه و برای خودش جمع بندی کنه.
(بی ارتباط با بحث ناموس و غیرت هم نیست حرفم. موضوع فقط این نیست که جوامع مدرن شدن و دیدگاه های سنتی کمرنگ تر شدن. موضوع علت این قضیه ست. دنیای انسانی انقدر پیچیده شده که سنت دیگه خوب کار نمیکنه. برا همین الگوهایی مثل ناموس پرستی یا غیرتی شدن بسیار کمرنگتر شدن و کمرنگتر هم خواهند شد)