گیاهخواری

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع silence
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : گیاهخواری

دین

آیین هندو

سالاد میوه هندی

دلیل گیاهخواری در هندوییسم به منظور رعایت آهیمسا (عدم خشونت) است. بنابر اصل آهیمسا، لطف انسان‌ها می‌بایست تمام مخلوقات خداوند را در بر گرفته و تنها محدود به همنوع نباشد و بنابر این کشتن جانوران برای رفع گرسنگی هیمسا (خشونت) محسوب می‌شود.

اسلام

در آیین اسلام خوردن گوشت بعضی جانوران در صورتی که جانور مردار نباشد و از راه مشروع کشته شود مجاز است ولی از علی ابن ابیطالب نقل است که "شکم خود را گورستان جانداران نکنید". در میان عارفان اسلامی نیز کسانی همچون رابعه از کشتن و خوردن جانداران سر باز می‌زده اند .[۳۵]

مسلمانان از دیدگاه دین و شریعت آزاد هستند تا گوشتخوار و یا گیاهخوار باشند و نیز دارای سازمان جهانی گیاهخواران مسلمان اند.[۳۶] عده‌ای از مسلمانان نیز ترجیح می‌دهند برای پرهیز از خوردن گوشتی که به حلال بودن آن اطمینان ندارند، در رستوران‌های کشورهای نا مسلمان گیاهخواری کنند.

یهودیت

تعدادی از دانشمندان دین یهودی (به عنوان مثال یوسف آلبو) گیاه خواری را به عنوان یک ایده آل از نظر اخلاقی، نه فقط به دلیل نگرانی برای رفاه حیوانات، به دلیل اینکه بر شخصیت کسی که حیوانات را ذبح می‌کند تاثیر منفی میگذارد معرفی کرده اند.

ویکیپدیا

دوستان بهتره یه جمع بندیه کلی داشته باشیم ! ;D لطف کنین به این سوالا جواب بدین :

به نظرتون ، هر کسی که میخواد رژیم غذاییشو به گیاهخواری تغییر بده باید با دکتر تغذیه مشورت داشته باشه ؟!

اگه نداشته باشه چه مشکلایی به وجود میاد ؟!

فواید و ضرر های این رژیم ؟!

به نظرتون بهتر نیست از هر دو رژیم به طور متناسب استفاده بشه ؟! :-?

توی طب اسلامی همه مواد غذایی و نیز اخلاطو ارگان های بدن به چهار دسته تقسیم می شوند
صفرا
بلغم
سودا
دم

یا

گرم و خشک
سرد و تر
سرد و خشک
گرم و تر

بعد میان بر این اساس میگن چه غذایی مناسب فرد هست یا نیست
خیلی هم خوب جواب میده
این گرم و سرد و...نماده!
منظور یک سری واکنش ها یا خصوصیات بیوشیمیایی است
خب من زیاد زیست نخوندم زیستی توضیح بدم ولی میشه گفت که عباراتی هستند که برای توصیف یک سری ویژگی هایی که الان اسم های علمی انگلیسیشون رو ما استفاده می کنیم به کار میرفتن

به نقل از independentwise :
توی طب اسلامی همه مواد غذایی و نیز اخلاطو ارگان های بدن به چهار دسته تقسیم می شوند
صفرا
بلغم
سودا
دم

یا

گرم و خشک
سرد و تر
سرد و خشک
گرم و تر

بعد میان بر این اساس میگن چه غذایی مناسب فرد هست یا نیست
خیلی هم خوب جواب میده
این گرم و سرد و...نماده!
منظور یک سری واکنش ها یا خصوصیات بیوشیمیایی است
خب من زیاد زیست نخوندم زیستی توضیح بدم ولی میشه گفت که عباراتی هستند که برای توصیف یک سری ویژگی هایی که الان اسم های علمی انگلیسیشون رو ما استفاده می کنیم به کار میرفتن

خوب این الان چه ربطی داشت به سوالای من ؟! ;D

یعنی میگین هر فرد با توجه به این دسته بندی ها میتونه رژیم مناسب خودش رو انتخاب کنه ؟! :-?

چجوری ؟! میشه بازم بیشتر توضیح بدین !؟

نصف شبی از من سوال تخصصی پزشکی می پرسی ! ;D ;D ;D ;D
در بدن چهار نوع خلط تولید میشه که یک سری تاثیراتی روی اعضا داره
در حالت غلبه هرکدوم از این ها خصوصیاتی بروز پیدا میکنه که یک سری مواد غذایی براش مناسب تره
گوشت و سبزی زیاد مهم نیست مهم طبع غذاست
مثلا کسی که بلغمه آدم شل و بی خیالیه باید چیزهای گرم بخوره مثل خرما تا از سردیش کم کنه
یا برعکس یک صفراوی خرما بخوره جوش میزنه چون خودشم گرمه

به نقل از independentwise :
نصف شبی از من سوال تخصصی پزشکی می پرسی ! ;D ;D ;D ;D
در بدن چهار نوع خلط تولید میشه که یک سری تاثیراتی روی اعضا داره
در حالت غلبه هرکدوم از این ها خصوصیاتی بروز پیدا میکنه که یک سری مواد غذایی براش مناسب تره
گوشت و سبزی زیاد مهم نیست مهم طبع غذاست
مثلا کسی که بلغمه آدم شل و بی خیالیه باید چیزهای گرم بخوره مثل خرما تا از سردیش کم کنه
یا برعکس یک صفراوی خرما بخوره جوش میزنه چون خودشم گرمه

اقا این طبع که میگی چیه ؟! ;D

طیع رو اینجا می تونی همون اصطلاح گرمی و سردی معمولی به حساب بیاری ;D

• لایک
امتیازات: 4245
انواع گیاهخواری متنوعن و خیلی فرق میکنن
حالا من چندتاشو میگم

1 وجترین : گیاهخوار کامل(ممکن است محصولات لبنی، تخم‌مرغ و گاهی عسل را در رژیم غذایی خود بگنجانند)
2 لاکتووجترین:گیاهخوار کامل+شیر حیوانات
3 لاکتواووجترین:گیاهخوار کامل+شیر حیوانات+تخم پرندگان+عسل
4 پسکاترین:ساده ترین نوع گیاهخواری که شیر ، تخم مرغ و عسل و ماهی میتونید مصرف کنید.

حالا یه توضیح کلی میدم که چرا گیاهخوارا زود مریض میشن
پروتئین ، ویتامین ها و مواد معدنی توی مواد گیاهی هستن و اگه درست مصرف بشن تامین میشه
اما ، b12 تنها ویتامینی که توی مواد گیاهی اصلا پیدا نمیشه و باید حتما مکمل مصرف کنید اگه وگن هستید ، یا وجترین هستید و لبنیات و تخم مرغ کم مصرف میکنید ، چون کمبودش باعث ضعف سیستم عصبی میشه
اما نیاز نوع 2 و 3 گیاهخواری که گفتم کمتره به b12 چون یه مقداریش از شیر و تخم مرغ تامین میشه
نوع چهارم هم معمولا مشکلی توی b12 ندارن چون با مصرف ماهی تن و شیر و‌تخم مرغ ، کاملا تامین میشه
مشکلات کمبود روی ، آهن ، منیزیم هم پیش میاد که باید میوه ها و آجیل و مغزیجاتی که این موادو دارن مصرف کنید

من رژیم پسکاترین دارم ، اوایل وجترین بودم اما ضعف بدنی برام پیش اومد پس تغییر دادم.
باید چند ماه یه بار هم یه آزمایش بگیرید ببینید بدنتون تامین میشه یا نه ، اگه نشد از یه متخصص رژیم بگیرید

بحث اخلاقیش هم طولانیه و نمیشه با یه متن کوتاه درکش کرد ، باید کتاب های تو این زمینه رو بخونید که بعضیاشون سیاه‌نمایی میکنن که اصلا دوست ندارم ولی مثلاً کتابای تولستوی ، مخصوصا اعتراف رو اگه بخونید میتونه مفید باشه

حیوانات درک دارن، احساس دارن . گاوها و مرغ ها چهره افراد یادشون میمونه ، دوستان و خانوادشون رو فراموش نمیکنن
ناراحتی و خوشحالی دارن ، درد رو حس میکنن
خب این میشه یه دلیل برای نکشتنشون

توی دنیای امروز هم که توی گاوداری‌ها و مرغداری ها شرایط بدی دارن ، اصلا زندگی نمیکنن و توی زندان پروار میشن برای مرگ ، اگه مثل زمان های قدیم تو روستا بودن و حداقل زندگی کوتاهشون تا بلوغ طبیعی بود انقدر گیاهخواری پررنگ نمیشدو کشتنشون انسانی تر بود

بعضیا هم که افراط میکنن و میگن گیاهان هم احساس دارن ، چون مثلا به آهنگ یا مراقبت واکنش نشون میدن ، نکته اینه واکنش گیاها بیولوژیکیه ، یعنی مربوط به ساختارشون نه سیستم عصبی (چون سیستم عصبی ندارن)
مثلا وقتی آسیب میبینن مایع ترشح میکنن ، این یه واکنش زیستیه نه ادراکی
اما حیوانات مثل انسان سیستم عصبی دارن ، ادراک دارن ، حافظه دارن و درد و لذت رو تجربه میکنن

انواع گیاهخواری متنوعن و خیلی فرق میکنن
حالا من چندتاشو میگم

1 وجترین : کاملا گیاهخوار(هرچیزی که از حیوانات بدست بیاد حتی عسل مصرف نمیکنن)
2 لاکتووجترین:گیاهخوار کامل+شیر حیوانات
3 لاکتواووجترین:گیاهخوار کامل+شیر حیوانات+تخم پرندگان+عسل
4 پسکاترین:ساده ترین نوع گیاهخواری که شیر ، تخم مرغ و عسل و ماهی میتونید مصرف کنید.

حالا یه توضیح کلی میدم که چرا گیاهخوارا زود مریض میشن
پروتئین ، ویتامین ها و مواد معدنی توی مواد گیاهی هستن و اگه درست مصرف بشن تامین میشه
اما ، b12 تنها ویتامینی که توی مواد گیاهی اصلا پیدا نمیشه و باید حتما مکمل مصرف کنید اگه وجترین کامل هستید ، چون کمبودش باعث ضعف سیستم عصبی میشه
اما نیاز نوع 2 و 3 گیاهخواری که گفتم کمتره به b12 چون یه مقداریش از شیر و تخم مرغ تامین میشه
نوع چهارم هم معمولا مشکلی توی b12 ندارن چون با مصرف ماهی تن و شیر و‌تخم مرغ ، کاملا تامین میشه
مشکلات کمبود روی ، آهن ، منیزیم هم پیش میاد که باید میوه ها و آجیل و مغزیجاتی که این موادو دارن مصرف کنید

من رژیم پسکاترین دارم ، اوایل وجترین بودم اما ضعف بدنی برام پیش اومد پس تغییر دادم.
باید چند ماه یه بار هم یه آزمایش بگیرید ببینید بدنتون تامین میشه یا نه ، اگه نشد از یه متخصص رژیم بگیرید
باهاتون موافق بودم اما دسته بندیتون اشکال داشت
وجترین هر گونه گوشت رو مصرف نمی کنه ولی بقیه فرآورده های حیوانی رو مصرف می کنه
اون چیزی که ما به عنوان وجترین معرفی کردید در اصل ویگن هستش
یدونه راو ویگن هم داریم که فقط گیاهان غیر فراورده شده رو مصرف می کنن مثلا برنج نمیخورن چون پخته شده

باهاتون موافق بودم اما دسته بندیتون اشکال داشت
وجترین هر گونه گوشت رو مصرف نمی کنه ولی بقیه فرآورده های حیوانی رو مصرف می کنه
اون چیزی که ما به عنوان وجترین معرفی کردید در اصل ویگن هستش
یدونه راو ویگن هم داریم که فقط گیاهان غیر فراورده شده رو مصرف می کنن مثلا برنج نمیخورن چون پخته شده
ممنون که گفتی ، الان درستش میکنم

انسان کنونی همه چیز خواره شاید اجداد دورمون اینطوری نبودن
یادمه فیلم خارجی حضرت نوح به این موضوع اشاره میکرد و جالب بود انسان هایی که از گوشت سایر موجودات تغذیه میکردند خوب وحشی پیدا میکردن
من در مورد خام گیاهخواری میدونم که در کوتاه مدت شاید باعث بهبود سلامت بشه ولی در طولانی مدت خیلی خطرناکه
چند سال پیش مامان بابام تصمیم به این رژیم گرفتن بخاطر سنگ کلیه پدرم که نیاز به جراحی داشت ایشون از جراحی ترسیدن و بعد از چهار ماه هفتاد درصد سنگهاشون از بین رفت
این رژیم اینطوریه که فقط گیاه و فقط به صورت خام مصرف میشه که همون طور که دوستان گفتند کمبود ویتامین ب ۱۲ خطرناک ترین بخششه
این رژیم خیلی زیاد روی میکنه و از جمله مدعیان معروف اون دکتر بسکی بودند که شاید بشناسید
کتاب های زیادی هست که این رژیم رو تبلیغ میکنه و آموزش میده مثل کتاب آوانسیان که یه فرد ایرانی و گویا بنیانگذار این رژیم در ایران بوده(ایشون معتقده انسان گیاه خواره) و قابلمه را فراموش کن انجمن هایی هم دارند که خوراکی های خام گیاهخواری می‌فروشند و جلسات برگذار می‌کنند
ولی تجربه ای خانواده ما از این قضیه بدست آورد این بود که بعد از بهبودی بیماری پدرم کم کم عوارض خودشو نشون داد و خداروشکر به موقع متوقف کردند. اینم بگم که رژیم رو دقیق و مو مو به اجرا میکردند.

انسان کنونی همه چیز خواره شاید اجداد دورمون اینطوری نبودن
یادمه فیلم خارجی حضرت نوح به این موضوع اشاره میکرد و جالب بود انسان هایی که از گوشت سایر موجودات تغذیه میکردند خوب وحشی پیدا میکردن
من در مورد خام گیاهخواری میدونم که در کوتاه مدت شاید باعث بهبود سلامت بشه ولی در طولانی مدت خیلی خطرناکه
چند سال پیش مامان بابام تصمیم به این رژیم گرفتن بخاطر سنگ کلیه پدرم که نیاز به جراحی داشت ایشون از جراحی ترسیدن و بعد از چهار ماه هفتاد درصد سنگهاشون از بین رفت
این رژیم اینطوریه که فقط گیاه و فقط به صورت خام مصرف میشه که همون طور که دوستان گفتند کمبود ویتامین ب ۱۲ خطرناک ترین بخششه
این رژیم خیلی زیاد روی میکنه و از جمله مدعیان معروف اون دکتر بسکی بودند که شاید بشناسید
کتاب های زیادی هست که این رژیم رو تبلیغ میکنه و آموزش میده مثل کتاب آوانسیان که یه فرد ایرانی و گویا بنیانگذار این رژیم در ایران بوده(ایشون معتقده انسان گیاه خواره) و قابلمه را فراموش کن انجمن هایی هم دارند که خوراکی های خام گیاهخواری می‌فروشند و جلسات برگذار می‌کنند
ولی تجربه ای خانواده ما از این قضیه بدست آورد این بود که بعد از بهبودی بیماری پدرم کم کم عوارض خودشو نشون داد و خداروشکر به موقع متوقف کردند. اینم بگم که رژیم رو دقیق و مو مو به اجرا میکردند
بله خام گیاهخواری مداوم میتونه مشکلات زیادی ایجاد کنه ، ولی باید در نظر گرفت خام گیاهخواری افراطی ترین نوع گیاهخواری محسوب میشه ، انواع دیگه از گیاهخواری این مشکلات رو ایجاد نمیکنن و میتونن از بیماری ها جلوگیری و اونها رو کنترل کنن.

تاریخچه گوشت‌خواری در انسان به دوران پیش از تاریخ برمیگرده و به عنوان یکی از عوامل مهم در تکامل انسان و شکل‌گیری جوامع انسانی در نظر گرفته میشه . انسان ها برای شکار حیوانات نیاز به همکاری داشتن و این موضوع باعث رشد ویژگی های اجتماعی و ارتباط برقرار کردن بینشون شده.
نمیشه انکار کرد که گوشت سرشار از پروتئینه و این پروتئین نقش اساسی توی رشد مغز انسانها در گذر زمان و پیشرفت ذهنی اونها داشته.

در زمان های گذشته شرایط برای کشاورزی توی همه نقاط دنیا مساعد نبوده و احتمال از بین رفتن محصولات کشاورزی زیاد بوده ، توی خیلی از مناطق کوهستانی یا بیابانی ، مردم اصلا شرایط کشت گیاه برای تغذیه نداشتن و به همین دلیل «مجبور» به پرورش و مصرف گوشت حیوانات بودن.
توی دنیای امروز مردم مجبور به مصرف گوشت نیستن ، انواع مختلفی از میوه ها ، سبزیجات ، مغزها و حبوبات در همه کشورهای دنیا به وفور موجوده ، همه انسان ها میتونن به راحتی با گیاهان تغذیه بشن بدون اینکه بدنشون ضعیف بشه اما بیشتر مردم دنیا هرروز گوشت مصرف میکنن، تقریبا توی هر وعده غذایی.

مغز گونه انسان دیگه از نظر اندازه و حجم تغییر پیدا نمیکنه، یعنی مصرف پروتئین بیشتر باعث بزرگتر شدن ، یا پروتئین کمتر باعث کوچکتر شدنش نخواهد شد.
روند تکامل مغز انسان در چند هزار سال گذشته به سمت تخصصی‌تر شدن و تغییرات در ساختار و عملکرد مغز متمایل شده.

گیاهخواری به دلایل اخلاقی ، طبیعی و علمی روش درستی از تغذیه‌ست و نه تنها هیچ خطری برای انسان ها نداره میتونه خیلی از بیماری های شایع دنیای امروز و خشونت های اون رو ریشه کن کنه

Back
بالا