• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

you have to | توو باید روشد کوونییی

نام مرکز سمپاد
شهید بهشتی 1
شهر
اردبیل
سال فارغ التحصیلی
1
دارید سریال می بینید و با خودتون میگید که این یه قسمت رو هم ببینم و بعدش دیگه فقط درس درس درس
و خب بعد اتمام اون قسمت می زنید قسمت بعدی
یا دارید doomscroll می کنید (سمپادیا, تلگرام, اینستا, یوتیوب, بله!, آپارات! و ...) و با خودتون میگید سر دقیقه 40 پا میشم و به کارام میرسم ولی وقتی به دقیقه 40 میرسید میگید <حالا اینم ببینم>
معمولا ما در لحظاتی از وقت به گاو زدنمون, یک جوششی در درونمون به وجود میاد که <دیگه بسه>, ولی خب اراده لازم رو نداریم که واقعا بس کنیم, برای همین این بس کردن رو به تعویق میندازیم
تصور کنید یک ماشین زمان وجود داشت که می تونستید سوارش بشید برید به پایان اون قسمت, یا سر دقیقه 40, گوشی/لپ تاپ رو از دست/پای خود آیندتون بگیرید و بگید که <خب, وقتشه که انجامش بدی هر آنچه که باید انجام میدادی ولی داری پشت گوش میندازی> و مثلا اگر قراره درس بخونید, کتاب رو بذارید جلوی خود ایندتون و بگید که بخون
این ایده لزوما برای همه خوشایند نیست, بعضی آدم ها (تو!) دوست دارن که خودشون در لحظه کارهاشون رو کنترل کنن و تحت اجبار قرار گرفتن براشون خوشایند نیست
ولی اگر شما از اون دسته ادم هایی هستید که دوست دارید بتونید از گذشته خودتون رو کنترل کنید, با ما همراه باشید (:

you have to و یا به اختصار yht ابزاری هست در همین راستا
شما میتونید اون تصمیمات لحظه ای تون رو داخلش وارد کنید (10 دقیقه دیگه سمپادیاگردی کنم, بعدش میشینم یک ساعت درس بخونم) و به وقتش, yht سمپادیا رو میبنده, فایل PDF رو باز میکنه میذاره جلوتون و امکان اینکه وسطش بیخیال بشید و برگردید به doomscroll رو هم ازتون میگیره
این یک یک تصویر از UI فعلی برنامه هست
1642463

این مثلا مال دیروزه
اسم تسک, ساعتی که yht باید خرتون رو بچسبه که <بیا و انجامش بده> و ساعت پایانش
لیست اپ هایی که توی این بازه مجاز هستین استفاده کنید (مثلا adobe acrobat اگر قراره فایل pdf باز کنید, یا vscode اگر قراره کد بزنید),
تگ های اون کارتون, که میشه بعدا باهاش ریپورت گرفت که برای هر چیزی چقدر زمان گذاشتم
و یک دستور برای شروع برنامه ای که قراره ازش استفاده کنید
مثلا اینجا من میخوام ویدیو های مهندسی نرم افزار رو ببینم, پس با ویدیو پلیر mpv پخشش میکنم ( و چون به هیچ برنامه دیگه ای نیاز ندارم, allowed apps خالیه, که یعنی هیچ چیز دیگه ای رو نمیتونم باز کنم)
و save رو میزنید و خارج میشید -> توی 20:33 تا 21:03 من نمیتونستم از هیچ برنامه دیگه ای استفاده کنم, محدود بودم به اون ویدیوها
اگر روز قابل پیش بینی ای دارید, میتونید این لیست رو از شب قبل اماده کنید.
اگر نه, توی همون لحظات جوششی که گفتم, میاید برنامه رو باز میکنید و مثلا برای 10 دقیقه دیگه یک تسک اضافه میکنید.

گوشه بالا سمت راست رو ببینید
اون widget همیشه اونجاست و توی حالت عادی ساعت رو بهتون نشون میده, مربعد نارنجی که نوشته 8, در واقع استریکتون هست, چند روزه که پشت سر هم دارید حداقل یک تسکی رو انجام میدید (freeze هم داره که اگر یک روزی نتونستید, کل استریکتون نپره)
yht قابلیت اتصال به سایت هایی مثل هدف پلاس / همسو / ... رو داره (فعلا فقط هدف پلاس), و اون 9 دقیقه و 41 ثانیه ای که زیر استریک هست, در واقع فاصله من از نفر بالاییم توی اتاق مطالعه هست, اگر 9 دقیقه و 41 ثانیه درس بخونم (یا هر چیز دیگه ای که براش تایم ثبت میکنین), یک رتبه میرم بالاتر
و میتونید مشخص کنید که چه تگ هایی زمانشون توی سایت ثبت بشه

کارهایی که با سیستم نیست رو هم میتونید ثبت کنید, مثلا باید ورزش کنید تو خونه, یا از روی کتاب کاغذی باید بخونید, میتونید یه تسک ثبت کنید با دستور yht:hover
و اون موقع اینجوری میشه:
1642468

که خب تا وقتی زمانش تموم نشده هیچ کاری نمیتونید با سیستمتون انجام بدید.

من یک ماه پیش جوششی در درونم شکل گرفت که <باید کارهام رو انجام بدم/yht> و این رو ساختم و از اون موقع استفاده می کنم
(هدف اولیم هم اصلا درس خوندن نبود, انقدر غرق فیلم و سریال میشدم که غذا خوردن رو هم فراموش میکردم)
و خب از اون موقع تقریبا مرتب غذا خوردم :))

آخرین ویرایش:
این برنامه فعلا فقط روی linux/hyprland قابل اجراست (که تقریبا میشه فقط خودم)
ولی این تاپیک رو زدم که ببینم آیا همچین مسءله ای دغدغه افراد هست یا نه و چطور میشه به شکل موثرتری رفعش کرد
اگر نظری و ایده ای دارید ممنون میشم باهام به اشتراک بذارید
و اگر دوست دارین اگر روزی برای windows/macos هم در دسترس قرار گرفت, بهتون اطلاع بدم, می تونید این پست رو لایک کنید

Back
بالا