• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

تعرض

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع کولی
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
به نظر من اینستراکشن چگونه آزارگر نباشیم واضح‌تر از این حرفاست. یا میدونیم یک رفتارمون به کسی آسیب میزنه/uncomfortableش میکنه یا نمیدونیم. اگه میدونیم که انجامش نمیدیم. اگه نمیدونیم میپرسیم و با احتیاط پیش میریم. خود رفتار هم که کاملا به کانتکست و مدل و بستر ارتباط ما‌ با اون آدم مرتبطه. یه حرفی که برای پارتنر من نرماله میتونه برای پسرخاله‌م rude و نامناسب باشه. یه رفتاری میتونه در تخت ترجیح باشه و در روزمره آسیب‌زا. بیشتر بحث اینه که ما با هر آدم به خصوص تا کجا حق داریم پیش بریم و حکم کلی دادن راجع به یه رفتار خاص غیرممکن و ignorant بنظر میاد. (جز رفتارهایی که روی هر آدمی با هر نقشی ممنوعن)

سوالات اول تاپیک ارزش بحث بیشتری داشتن بنظرم.
آیا این تعریف از خانوم‌ها (و حتی آقایون) میتونه محافظت کنه؟
من فکر میکنم اولین سودی که بحث کردن روی این مفهوم و کلمه می‌رسونه آگاه سازیه. هم از این جهت که یک درست و غلط کلی‌ای وجود داشته باشه که آدما بتونن طبق اون خودشونو اصلاح کنن. و هم برای قربانی که ممکنه اصلا متوجه رابطه ناسالمش نباشه. جریان هایی که پیش میاد دونستن و حرف زدن با آدمایی که تجربه مشابه داشتن رو میتونه آسون تر کنه. و به قربانی شجاعت بده و آزارگر رو بترسونه.
در دنیایی که هنوز درصد بالایی از خشونت خانگیش اصلا گزارش نمیشه، در لزوم وجود گفتمان حول محور تعرض شکی نیست. تازه این قبل از اونه که بخوایم وارد سیستم قضایی و قوانین بشیم. اونم در ایران:))
آیا بسط دادن هر آزاری تا کلمه‌ی تعرض آسیبزاست؟
من متوجه نمیشم که تعرض چطور میتونه عادی سازی بشه. یعنی با فرض اینکه آدمای زیادی روی اکتی که تعرض نیست لیبل تعرض بزنن هم باز فکر میکنم وقتی مدرک یک تعرض "واقعی" رو بشه آدمایی که میخوان اهمیت بدن، اهمیت میدن.
البته که مثل لیترلی هر جنبش دیگه‌ای، این یکی هم میتونه مورد سواستفاده قرار بگیره.

اینارو گپ جپت:)) گفت امیدوارم از معده‌ش درنیاورده باشه.
۱) چه درصدی از خشونت خانگی گزارش نمی‌شود؟

آمریکا

زنان:
طبق National Crime Victimization Survey (BJS):
- حدود ۵۰٪ تا ۶۰٪ خشونت شریک عاطفی به پلیس گزارش نمی‌شود.

منبع:
- Bureau of Justice Statistics (BJS)
- “Female Victims of Violence”
- https://bjs.ojp.gov

همچنین CDC گزارش کرده:
- حدود ۱ در ۴ زن در طول عمر خشونت شدید شریک عاطفی را تجربه می‌کند.

منبع:
- CDC NISVS Survey
- https://www.cdc.gov/violenceprevention/

مردان:
- حدود ۱ در ۷ مرد خشونت شدید شریک عاطفی را تجربه می‌کنند.
- مردان کمتر از زنان گزارش رسمی ثبت می‌کنند.

بریتانیا

طبق Office for National Statistics (ONS):
زنان:
- حدود ۷۹٪ قربانیان خشونت شریک عاطفی زن هستند.

نظرسنجی Crime Survey for England and Wales:
- فقط حدود ۱۸٪ قربانیان به پلیس گزارش می‌کنند.

منبع:
- UK Office for National Statistics
- Domestic abuse prevalence and victim characteristics
- https://www.ons.gov.uk

مردان:
- مردان حدود ۲۱٪ قربانیان ثبت‌شده‌اند.
- مردان حتی کمتر از زنان گزارش می‌کنند.

کانادا:

طبق Statistics Canada:

زنان:
- زنان حدود ۴ برابر بیشتر از مردان دچار خشونت شدید یا تهدیدکننده زندگی می‌شوند.
- فقط حدود ۳۰٪ خشونت شریک عاطفی به پلیس گزارش می‌شود.

منبع:
- Statistics Canada
- Family violence in Canada reports
- https://www.statcan.gc.ca

۲) درصد گزارش‌های تعرض/تجاوز «فیک»

آمریکا

FBI سال‌ها اعلام کرده:
- نرخ گزارش‌های false حدود ۲٪ تا ۸٪ است.

منبع:
- FBI Uniform Crime Reports
- https://ucr.fbi.gov

بریتانیا

مطالعه Crown Prosecution Service:
- نرخ پرونده‌های اثبات‌شده ساختگی حدود ۳٪ بوده.

منبع:
- CPS Violence Against Women report
- https://www.cps.gov.uk

کانادا

بررسی‌های دانشگاهی و پلیسی:
- عمدتاً بازه ۲٪ تا ۱۰٪ را تأیید می‌کنند.

منبع:
- Canadian Journal of Criminology
- Lisak et al. replication discussions

نکته مهم درباره «پرونده مختومه»
در سیستم‌های قضایی:
- پرونده‌های زیادی به علت عدم وجود شواهد کافی، بدون محکومیت بسته می‌شوند، اما فقط درصد کوچکی «عمداً دروغ» تشخیص داده می‌شوند.

اونکاره؟
برام جالب شد نظرت رو در مورد کسی که رابطه جنسی می‌خواد/داره بدونم.
اونکاره یا اینکاره که لفظ درستی نبود ولی اگه از بار معناییش بگذریم و بخوام منظورم و بگم یعنی کسی که با انجام دادن اون کارها مشکل نداره
مقدماتش هم مهمه دیگه اول باید یه فرندشیپی باشه بعدش بنفیت داخلش تعریف بشه
در غیر این صورت تو کتگوری پراستیتوشن قرار میگیره و کلا داستانش فرق می‌کنه خیابونش فرق می‌کنه آدمشم فرق می‌کنه
و خب اگه توی ذهنمون بین کاری که در جامعه واقعی انجام میدیم و مجازی بایاس وجود داره اینهم باید روش فکر بشه

می بخشید
یک سوال داشتم
الان شما ها درخواست و تعرض رو یکسان میدونید؟

آها بعد به مثابه نود بده در فضای واقعی ما تیکه‌های خیابانی رو دارم که تقریبا همسنگ ان
اون رو گمانم همه متفق‌القولیم که تعرضه
اگه اون تعرضه چرا درخواست نود نباشه؟
جفتشونم کامنت سکشوال اند
اونم تعرض نیست آخه، طرف تیکه‌اش رو می‌ندازه و می‌ره.

می بخشید
یک سوال داشتم
الان شما ها درخواست و تعرض رو یکسان میدونید؟
این بحث تاپیکو الکی هم زد حس میکنم
آخه چطور میشه خارج از کانتکست تصمیم گرفت که مفهومی به وسعت "درخواست" تعرض هست یا نه؟!

این بحث تاپیکو الکی هم زد حس میکنم
آخه چطور میشه خارج از کانتکست تصمیم گرفت که مفهومی به وسعت "درخواست" تعرض هست یا نه؟!
بله
منم احساس میکنم زیادی داریم روی این سوال مانور میدیم

بذار یه مثال بزنم، اگه همون گاگولی که تیکه انداخت و رفت به جای اینکه بره وایسه و ادامه بده حرفاشو می‌شه تعرض.
ببین نه، زاویه داریم
من یه دختری رو رندوم تو خیابون ببینم و بگم جووووون دارم میانگین دخترها، حتی فراتر از اون قریب به اتفاق دخترها، رو با رفتارم آزار میدم. مشاهده ی من اینه که این یک روش برای جلب دیگری نیست. صرفا نوعی آزار دادنه. پس این رو تعرض حساب میکنم.
تو مثال نود هم همین رو گفتم، فرهنگ ما فرهنگی نیست که پسره بدون هیچ مقدمه ای بره پی وی دختره بگه نود بده. این درسته که درخواسته ولی درخواست خشونت آمیزیه. خشونت پنهان داره. بله دختره ممکنه آدم بسیار قوی ای باشه و ککش هم نگزه. اما دخترهای زیادی هم هستن که این «درخواست» براشون آزاردهنده ست.
ما آمار دقیقی از این چیزها نداریم، بنابراین مجبوریم با حدسمون پیش بریم. کمی محافظه کارتر از حدسیاتمون حتی. چون خب تو ایران قانون اصلا کمکی به زن نمیکنه، خودمون باید یکم لحاظ کنیم

من یه دختری رو رندوم تو خیابون ببینم و بگم جووووون دارم میانگین دخترها، حتی فراتر از اون قریب به اتفاق دخترها، رو با رفتارم آزار میدم. مشاهده ی من اینه که این یک روش برای جلب دیگری نیست. صرفا نوعی آزار دادنه. پس این رو تعرض حساب میکنم.
نه والا، قریب به اتفاق این رو به هیج جاشون نمی‌گیرن اگه بگی جووون و رد بشی، اگه وایسی بخوای ادامه بدی داستانش فرق داره.

نه والا، قریب به اتفاق این رو به هیج جاشون نمی‌گیرن اگه بگی جووون و رد بشی، اگه وایسی بخوای ادامه بدی داستانش فرق داره.
الان دخترهای همینجا رو ببین دیگه
ببین به نظرشون تیکه انداختن تو خیابون تعرضه یا نه. یه جامعه آماری کوچیک

نه دیگه محمدرضا این تعرض حساب میشه
ببین از نظر من تعرض باید آسیبی بهت بزنه، حتی درحد اینکه همون روز ذهنت رو مشغول کنه.
و اون تیکه انداختن یه فرد رندوم توی خیابون بهت که حتی شاید قیافه‌اش رو درست نبینی قرار نیست آسیبی به کسی بزنه.
ببین قبول دارم خیلی کار مزخرفیه ولی آسیب زننده نیست و اینو تعرض حساب کردن کوچیک کردن مفهوم تعرضه.

محمدرضا من دارم با موتور با سرعت رد میشم
خطاب به فرد ایکس داد میزنم باسنو نگا
آیا اون اینسکیور نمیشه نسبت به محیط اطرافش و حالش بد نمیشه؟
اصلا مگه تعریف تعرض همین نیست؟

محمدرضا من دارم با موتور با سرعت رد میشم
خطاب به فرد ایکس داد میزنم باسنو نگا
آیا اون اینسکیور نمیشه نسبت به محیط اطرافش و حالش بد نمیشه؟
اصلا مگه تعریف تعرض همین نیست؟
نه والا، تهش یه چیز خنده تاسف بار می‌زنه بخاطر افکارت و می‌ره پی کارش.

نه والا، تهش یه چیز خنده تاسف بار می‌زنه بخاطر افکارت و می‌ره پی کارش.
پیدات میکنم و با موتور از کنارت رد میشم
امیدوارم بعدش همین نظر رو داشته باشی 🙏 xD

مرز های امنیت اجتماعی رو جابجا کردن دوستان با طبیعی سازی تعرض کلامی
ینی یه دختر حق نداره با آرامش تو خیابون قدم بزنه؟
به قول اون بنده خدا توی شرایط تعریف میشه تعرض بودن یا نبودن ولی وقتی کسی رو نمی‌شناسیم در تمام شرایط تعرضه
الان یکی تو خیابون رد بشه بزنه در کون یکی از اعضای خانوادتون اوکیع
اگه سرعتش کم باشه و بماله اوکی نیست
این دیگه چیه من میبینم اینجا

آخرین ویرایش:
چقدر بحث جالب شده ار تحلیل و نظر دادن رسیده به آموزش!
یعنی توی این جامعه کوچیک که پیش فرضش افراد تحصیل کرده هستن تعدادی نیاز به آموزش دارن…

مرز های امنیت اجتماعی رو جابجا کردن دوستان با طبیعی سازی تعرض کلامی
ینی یه دختر حق نداره با آرامش تو خیابون قدم بزنه؟
چرا حق داره ولی اینکه کار اون احمق رو تعرض در نظر بگیری کوچیک کردن مفهوم تعرضه.
اون یه مزاحمته و پلیس باید برای اون هم اقدام کنه ولی دلیل نمیشه یه مزاحمت ساده رو تعرض بدونیم و بخوایم برخوردی که با یه متجاوز داریم رو با اون هم داشته باشیم.

اول این که "به نظر من آسیبی نمی‌بینن" مخصوصا وقتی بعنوان پسر نظر می‌دید اصلا اعتباری نداره.

ثانیاً یه جمله‌ی اشتباه رو خیلی دارید تکرار می‌کنید "اگه اینم تعرض در نظر بگیریم پس مفهوم تعرض رو کوچیک کردیم"
اتفاقا باید حتی کوچیکترین مصداق تعرض رو هم جدی بگیریم.
وقتی هر چیزی سلسله مراتب داره و هر واژه‌ای بارمعنایی و تعریف خودشو داره، کوچیک کردن یعنی چی؟
درواقع باید ببینیم فواید و آسیب‌های جدی گرفتن همین چیزهای کوچیک در مقابل جدی نگرفتنشون چی می‌تونه باشه.
توی قوانین ایران معمولا حالت دوم بوده (تازه اگه قوانین اجرا بشن)! آیا واقعا کمکی به ما کرده؟ یا بیشتر باعث شده زن‌ها اصلا ندونن تعرض دقیقا چیه؟! و دائم دچار خودسانسوری و پنهان کردن تعرضی که بهشون شده و سرزنش خودشون و تحمل خشونت و هزاران آسیب روانی بشن؟!

اتفاقا من یه مطلبی درمورد ترکیه دیدم که حتی به زنانی که وانمود می‌کردن که قربانی هستن و آسیب دیدن هم اهمیت و پناه داده می‌شد، چرا که پوشش دادن این کیس‌ها + اون ها که واقعا آسیب دیدن آسیبش خیلی کمتر از اینه که بیایم هی دو دو تا چهارتا کنیم و موارد رو با "بابا خودتو مسخره کن این که دیگه تعرص نیست" غربال کنیم و چه بسا قربانی‌های واقعی رو هم پوشش ندیم.

آخرین ویرایش:
Back
بالا