• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

چرا سمپادیا (اینجا چیکار میکنید)

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع کولی
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

شما به چه انگیزه‌ای اینجایید؟

• عدم دسترسی به اینترنت بین‌الملل (به علت شرایط کشور)

رای‌ها: 78 65.0%
  • عدم دسترسی به اینترنت بین‌الملل (نوجوون‌ها با خانواده‌های کنترلگر فرای وضیعت کلی اینترنت)

رای‌ها: 10 8.3%
  • دایره‌ی تنگ روابط اجتماعی و نیاز به دوستیابی

رای‌ها: 32 26.7%
  • نوستالژیا

رای‌ها: 44 36.7%
  • دسترسی به مباحث علمی

رای‌ها: 26 21.7%
  • پیدا کردن دوستان همفکر

رای‌ها: 47 39.2%
  • پیدا کردن پارتنر

رای‌ها: 7 5.8%
  • درد و دل کردن

رای‌ها: 27 22.5%
  • سایر

رای‌ها: 24 20.0%

• رای‌دهندگان
    120
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۲
شهر
کرج
سال فارغ التحصیلی
1401
مدال المپیاد
Physics
دانشگاه
SUT
رشته دانشگاه
Physics
هر مدیومی که در بستر مجازی به وجود میاد با دلیل و مخاطب هدفی ساخته میشه و متقابلا افرادی که دسترسی پیدا میکنند به اون رسانه هم با هدفی وارد رسانه میشن و در طول زمان رسانه تکامل پدا میکنه هدفش ارتقا پیدا میکنه، عوض میشه یا از بین میره.
سمپادیا هم از این قاعده استثنا نیست.
من دقیق نمیدونم مطهری سایت رو زدنی چه ایده‌ای تو ذهنش داشت ولی میدونم از اون زمان تا الان فضای مجازی بسیار عوض شده و سایت بسیار تغییر کاربری داده.
فروم‌ها و بلاگ‌ها و البته چت روم‌ها در دهه‌‌ی هشتاد _ نود یکی از مهمترین بسترهای کامیونیکیشت برای ایرانی‌ها بود و توجیه کردن دلیل اولیه‌ی وجود یه همچسن بستری اصلا سخت نیست.
(حدس من اینه که سمپادبا احتمالا ایده‌ی فیسبوک طوری پشتش داشته)
اما با گسترش بسترهای ارتباطی دیگه مخاطب فروم هم در زمان خیلی تغییر کرده آدم‌هایی که سر از اینجا در میارن قطعا مثل آدم‌هایی نیستن که پنج سال قبل یا ده سال قبل اینجا رو پیدا میکردن.

سوال اصلی حالا اینه شما به چه انگیزه‌ای اینجایید؟
دسته جوابهایی که به تظر من باید متداول باشه شمال این‌هاست:
. عدم دسترسی به اینترنت بین‌الملل (به علت شرایط کشور)
. عدم دسترسی به اینترنت بین‌الملل (نوجوون‌ها با خانواده‌های کنترلگر فرای وضیعت کلی اینترنت)
. دایره‌ی تنگ روابط اجتماعی و نیاز به دوستیابی
. نوستالژیا
. دسترسی به مباحث علمی
. پیدا کردن دوستان همفکر (چرا اینجا و تو بقیه بسترها نه اگر قبل قطعی به سمپادیا پیوستید)
. پیدا کردن پارتنر
. درد و دل کردن

خیلی خوبه که الان که به علت ازدیاد کاربران به خاطر شرایط کشور خیلی از قوانین سایت زیرپا گذاشته میشه به این فکر کنید که واقعا اینجا چیکار میکنید
ضمنا خیلی خوبه که دلیل اومدن به سایت و کاربرد حال حاضر سایت برای خودتون رو تفکیک کنید

(تاپیک رو به مضحکه نگیرید عالی میشه)
(برای مدیران: در جریانم که یه ناپیکی به اسم چطور اینجا رو پیدا کردید وجود داره که محتواش کاملا متفاوته اینجا کاملا قصد داریم که برسی کنیم که آیا اهداف وجودی فعلی سایت و انگیزه‌های کاربران همراستان و مطابق هستند با زمینه‌ی قانون طراحی شده یا نه)

(عمیقا از افراد بالای ۱۸ سالی که اینجا موندن دعوت میکنم که حتما صحبت کنن چون اصولا با ورود به دانشگاه تمام انکیزه‌هایی که به ذهن من میرسه جز نوستالژیا حذف میشه و واقعا همیشه برام حضور فارغ‌التحصیلان اینجا عجیب بوده)

من کلا ادمیم که خیلی باید با ادمای مختلف صحبت کنه
یعنی از نظر وجودی کلا من توی اجتماعات مختلف بودن و در مورد چیزای مختلف بحث کردن و دوست پیدا کردن رو خیلی دوست دارم
و سمپادیا واقعا جای خوبی برای این کاره و علاوه بر این کلی هم از ادمای مختلف توی این سایت چیزای بدرد بخور میشه یاد گرفت

من اینجا دوستایی دارم که فقط از طریق اینجا میتونم باهاشون ارتباط داشته باشم. و شاید فقط یه اسم و شهر ازشون بدونم (و حتی همون رو هم ندونم:)))
هر وقت به بن طولانی مدت فکر میکنم، میبینم دوستام رو کجا بذارم برم؟ بعضیاشون بخش بزرگی از زندگیم شدن
یه قسمت دیگه جواب، شاید این باشه که معتاد شناختن افراد جدید شدم. افرادی که شاید بد باشن، ولی به من یاد میدن که جامعه همیشه قرار نیست همون طیف آدمایی باشه که من دوست دارم. باید بتونم با همه ارتباط برقرار کنم.
از اون طرف فانه که بزرگا رو میبینم سر موضوعات بدیهی میپرن به هم:))‌ از اینجا برم این سطح از دراما رو کجا فراهم کنه؟

رنج سنی هیچ پلتفرمی مثل سمپادیا به من نزدیک نبود

برای خوندن و نوشتن

یعنی بازدهی متن های اینجا و بازدهی محتوام نزدیک به ۱۰۰

سوای اون خط فکری اکادمیک که وجود داره اینجا

و اینکه خوش میگذره!

آدم های هم فاز بیشتری توش میبینم
و درکل بنظرم بخش قابل توجهی از کاربرا به بلوغ ذهنی خوبی رسیدن
و این جالبه.

رنج سنی هیچ پلتفرمی مثل سمپادیا به من نزدیک نبود

برای خوندن و نوشتن

یعنی بازدهی متن های اینجا و بازدهی محتوام نزدیک به ۱۰۰

سوای اون خط فکری اکادمیک که وجود داره اینجا

و اینکه خوش میگذره!
سینا یکی از ایجاد کننده‌های این سوال برای من دقیقا این رنج سنیه.
این رنج سنی با نسل ما رشد کرد.
زمانی که من عضو شدم اکثر افراد همسن من بودن و حالا هم همینه، اون زمان عموم فارغ‌التحصیلا نمی‌اومدن سایت و از اون طرف احتمالا بعدش ریت ثبت‌نامی‌ها اومده پایین.
من میخوام ببینم ما چرا اینجا ماندگار شدیم

اینجا دهه. توییتر و اینستا شهرن. حتی کلانشهرن:)) اما اینجا واقعا دهه. من هنوز کلی از دوستان اینجا رو علی رغم رفتنشون از ایران حفظ کردم. البته که ارتباط از سایت به دنیای واقعی رفت ولی شروعش از اینجا بود. مهمترین قسمت سایت برا من ح.ب عه. کاری با بقیه نداری، لااقل قبلا نداشتی، حرفتو میزنی بره. لیترالی درددل. من چندسال اخیر که هر از گاه به سایت سر میزدم این استفاده رو ازش کردم.
موضوع دیگه جدا از درددل و دوستیابی، دیدن آدم های نسل جدیده برام. برای من تفاوت های آدمی که پنج یا ده سال از خودم کوچکتره خیلی جالبه. اینجا عمدتا آدم ها راحت خودشون رو بیان میکنن. این مشاهده رو جذاب میکنه.
اما در کل این هم موقته. من خودم کم کم داره حوصله م سر میره:)) نه بابت اینکه بگم دلم برا توییتر یا اینستا تنگه. صرفا اختلاف سنی بالاخره خودشو نشون میده.

من کلا ادمیم که خیلی باید با ادمای مختلف صحبت کنه
یعنی از نظر وجودی کلا من توی اجتماعات مختلف بودن و در مورد چیزای مختلف بحث کردن و دوست پیدا کردن رو خیلی دوست دارم
و سمپادیا واقعا جای خوبی برای این کاره و علاوه بر این کلی هم از ادمای مختلف توی این سایت چیزای بدرد بخور میشه یاد گرفت
برای دلیل اول خب کلی چتروم وجود داره چرا سمپادیا

من زن می‌خوام. :-<
-
جدی‌ش اینه که اولا پ‌خ اینجا تنها جاییه‌که محتواش رو نمی‌بینن/ نمی‌خونن.
دوما یکی از دلایلم برای دوست داشتن این‌جا، دیدن آدم‌هاییه که بهشون علاقه دارم، مسیر و روند و رشد توی سایت خیلی ملموس‌تر و زیباتره [شاید چون اعضا رو دیر به دیر می‌بینیم].
یکی از دلایلم برای متنفر بودنم از این فضا هم اسپم/ اشخاص دوست‌نداشتنیه. :)) سیستم ایگنور برخلاف بلاک و فاصله گرفتن مثلا توی تلگرام خیلی ضعیف عمل می‌کنه. یه آدم رو بزنی ایگنور کنی کلی چیز از دست ممکنه بدی.
یه ویژگی مثبت دیگه هم ایده‌ست. کلا از تکرار ایده‌های تکراری بخصوص وقتی دنیای بیرون قفله اذیت می‌شم. چی بهتر از سمپادیا که یهو وسط روز برات دغدغه‌ی وسایل خونه و آشپزخونه ایجاد کنه و خیلی جدی بشینی بهش فکر کنی و ایده جمع کنی. :)))

سینا یکی از ایجاد کننده‌های این سوال برای من دقیقا این رنج سنیه.
این رنج سنی با نسل ما رشد کرد.
زمانی که من عضو شدم اکثر افراد همسن من بودن و حالا هم همینه، اون زمان عموم فارغ‌التحصیلا نمی‌اومدن سایت و از اون طرف احتمالا بعدش ریت ثبت‌نامی‌ها اومده پایین.
من میخوام ببینم ما چرا اینجا ماندگار شدیم
ببین اخه داری خیلی نسبی میبینی ولی جدا عموم سمپادیا اکادمیک میشن، کاسب نمیشن میدونی، عموم رو میگن

بعد مثلا تو سمپادیا ۳۰ سال رو میگیم سن خیلی زیاد ولی تو توییتر و اینستا اولای مسیرن یهو

بعد من خودم واقعا به عنوان یک ادم ۲۱ سال خیلییی فرق داره تفکرات و مسیرم با ۲۱ سال تو جامعه

نمیگم اونا اشتباهن، شبیه من اینجان

دوستان تازه انقدر علمی کاربردی نکنید
من که میدونم تاپیکای علمی سایت با چه سرعتی میرن پایین
ضمنا آخرین تاپیک‌های مطلقا علمی پالایشگاه علی پاشا و قبل از اون پروژه‌های کاوه بوده
...
یه زمانی اینجا منبع برای کنکوریا و المپیادیا بود الان اونم نیست

اینکه چطور اینجا رو پیدا کردم با یه سرچ تو گوگل بوده ولی اینکه چه طور ماندگار شدم، دلیلش برای شخص من این بوده که تو هیچ فضای مجازی دیگه ای فعالیت روزانه و خاصی نداشتم که منو به خودش مشغول کنه. یعنی دیلی تلگرام و اکانت توییتر، یا چه میدونم هر روز استوری گذاشتن تو اینستا و وبلاگ نویسی و موارد این چنینی رو هیچوقت نداشتم. فضای اینجا هم جوری بوده که به واسطه دسته بندی تاپیک ها، این رغبت رو ایجاد میکرد راجب هرچی که دوست داری بتونی پست بزاری و محدود به یک چیز مثلا دیلی نباشه. خود این دسته بندی از همون اوایل عضویتم جذاب بود.
البته یه قسمتی از این موندگار شدن برای من اتفاقی بوده، من حتی نمیدونم این n سالی که اینجا بودم چطور n سال شده، اصن گذر زمان رو حس نکردم ولی یه قسمتیش هم همون دلیل اوله.
یه چیز دیگه هم اینکه فک میکنم پیدا کردن دوست و همصحبت تو فضای مجازی، فقط از طریق سمپادیا برام در دسترس تر و راحت تر هست تا هر فضای دیگه. فک نمیکنم تو فضاهای دیگه این مقدار دسترسی رو داشته باشم و حتی این مقدار برونگرایی رو‌.

ببین اخه داری خیلی نسبی میبینی ولی جدا عموم سمپادیا اکادمیک میشن، کاسب نمیشن میدونی، عموم رو میگن

بعد مثلا تو سمپادیا ۳۰ سال رو میگیم سن خیلی زیاد ولی تو توییتر و اینستا اولای مسیرن یهو

بعد من خودم واقعا به عنوان یک ادم ۲۱ سال خیلییی فرق داره تفکرات و مسیرم با ۲۱ سال تو جامعه

در کل ح ب شبیه توییتره دیگه عملا

من ح ب رو از توییتر بیشتر دوست دارم، بیشتر لمسش میکنم

و حالا اینستا و جاهای دیگه

تنها رقیب جدی سمپادیا تلگرامه

برای دلیل اول خب کلی چتروم وجود داره چرا سمپادیا
ببین تو بزرگترین فرق سمپادیا و یه چت روم ساده رو باید در نظر بگیری اول
این فرق طرز فکر و بلوغ ذهنی و مسائل مورد بحثه
سمپادیا برای من جایی بوده که طرز فکر اکثر ادماش برام اوکی بوده یا اگرم نبوده محیطش محیطی بوده که من بشینم بحث کنم با طرف مقابلم و یاد بگیرم ازش و بهش یاد بدم مواردی رو
سمپادیا جایی بوده که طبق قانون و قاعده پیش رفته و پیش میره، حق کسی خورده نمیشه توسط ادمین ها و مدیریت و تنها کامیونیتی ایه که من تو زندگیم توش بودم و مشکلی با ادمین هاش نداشتم و این واقعا خیلی پوینت بزرگیه
سمپادیا جاییه که به مباحث علمی به خاطر جو آکادمیکش زیاد پرداخته میشه و خب من خیلی به مباحث علمی علاقه‌مند ام و خب محصلم، پس اینجا بودن در این مورد هم کمک شایانی بهم میکنه
سمپادیا جاییه که وقتی بهم میریزم وقتی اعصابم خورده چارتا ادم با درک و فهم و شعور میان باهام صحبت میکنن سعی میکنن بهم کمک کنن و باعث شن از وضعیت بد خارج شم و من دیدم که خیلی تلاش کردن بهم کمک کنن
شما این موارد رو توی هیچ چترومی نمیبینی
حداقل من نمیشناسم

آخرین ویرایش:

نه ببین منظورم این بود که
خودت ۲۰۲۱ اوندی سایت خب؟ اون موقع هم عموم آدم‌ها همپای تو دبیرستانی بودن
منم اومدم همین بود
دانشگاهی خیلی کم بود
حالا هم که ما هستیم عموم سایت دانشگاهی ان
این یعنی ریت خروجی و ورودی کم شده و از یه طرف ماندگاریا ما رفته بالا
من میخوام ببین این سایت مگه چه کاربردی برای ما داره که نه برا بزرگترا داشته ته برا کوچیکترا

اینجا دهه. توییتر و اینستا شهرن. حتی کلانشهرن:)) اما اینجا واقعا دهه. من هنوز کلی از دوستان اینجا رو علی رغم رفتنشون از ایران حفظ کردم. البته که ارتباط از سایت به دنیای واقعی رفت ولی شروعش از اینجا بود. مهمترین قسمت سایت برا من ح.ب عه. کاری با بقیه نداری، لااقل قبلا نداشتی، حرفتو میزنی بره. لیترالی درددل. من چندسال اخیر که هر از گاه به سایت سر میزدم این استفاده رو ازش کردم.
موضوع دیگه جدا از درددل و دوستیابی، دیدن آدم های نسل جدیده برام. برای من تفاوت های آدمی که پنج یا ده سال از خودم کوچکتره خیلی جالبه. اینجا عمدتا آدم ها راحت خودشون رو بیان میکنن. این مشاهده رو جذاب میکنه.
اما در کل این هم موقته. من خودم کم کم داره حوصله م سر میره:)) نه بابت اینکه بگم دلم برا توییتر یا اینستا تنگه. صرفا اختلاف سنی بالاخره خودشو نشون میده.
دوتا مثال بامزه از این بزنم. دوتا میتینگ ما رفتیم یکی بهمن یکی هم همین اخیرا که هزار بار تبلیغ کردیم:)) من خودم دوست دهه هشتادی یک یا دوتا داشتم کلا قبل اومدن دوباره به سایت. اما الان واقعا میبینم چقدر جالبه ارتباط باشون/باتون:)) این ناشی از همون دوتا میتینگ ساده ای بود که رفتم
متعاقب اون کنجکاوم ببینم این جلسات کتابخوانیمون به کجا میرسه. مجددا نزدیکترین آدم از جهت سنی به خودم شهرزاده که ۵ ۶ سال ازم کوچکتره:))
برای من شخصا تنوع جالبیه در ارتباط دیدن آدم هایی که از یک دنیای دیگه ن و خب سن کاملا دنیاها رو متفاوت میکنه. برا همین علی رغم چالش هاش تونسته برام ارزش افزوده داشته باشه

به عنوان یه تازه کار اگر سوالی چیزی داشتم خیلی راحت از کاربرا پرسیدم و بهم جواب دادن;))
و با سینا هم موافقم چون هیچ سایتی که بشه توش حرف زد و... به صورت کاملا قانونی یه بچه ۱۲ ساله رو گردن نمیگیره:))

خیلی دلایل ریز و درشت داره ولی بنظرمن بهترین دلایلش میتونه این باشه که ،
1 افرادی که تو این سایت هستن اکثرا ادم های پرتلاش و هدف داری هستن و معنی زندگی رو میدونن و به بلوغ فکری رسیدن ، نه مثل افرادی که تو تلگرامن نه مثل افرادی که تو روبیکا و اینستا و... ، غالبا افرادی که تو این پلتفرم های نام برده هستن تندرو و اکثریت ادم های بی هدفی هستن که برای جذب دوپامین چیپ اومدن فقط اسکرول کنن .

2 متن محور بودن سایت (برای من که از محتوای اینستا و تلگرام و این چرتوپرتا میخوام دورباشم بهترین گزینست و فاقد محتوای زرده)

3 محتوای مفید سایت

4 انگیزه گیری از رقابت های درسی و کمک گرفتن از لحاظ درسی

نه ببین منظورم این بود که
خودت ۲۰۲۱ اوندی سایت خب؟ اون موقع هم عموم آدم‌ها همپای تو دبیرستانی بودن
منم اومدم همین بود
دانشگاهی خیلی کم بود
حالا هم که ما هستیم عموم سایت دانشگاهی ان
این یعنی ریت خروجی و ورودی کم شده و از یه طرف ماندگاریا ما رفته بالا
من میخوام ببین این سایت مگه چه کاربردی برای ما داره که نه برا بزرگترا داشته ته برا کوچیکترا
اولین بحث اینه که اون زمان که اومدیم سمپادیا انتخاب ها محدود تر بود، بعد وقتی دستت بیشتر باز بشه شانس گزینش اینجا میره پایین تر

الان وصل هه، بله هه، روبیکا هه، تلگرام هه، اینستاگرام هه، توییتر هه و اینا

بابا یه زمان توییتر انقدر خاص بود ۲ میلیون کاربر ایرانی داشت😄

بعد از طرفیم وقتی یجا بمونی، حوصله نقل مکان نداری

این شاید توجیه بکنه دلیلش رو که چرا جوونا کمتر میان پیرا کمتر میرن

و خب من خیلی به مباحث علمی علاقه‌مند ام و خب محصلم، پس اینجا بودن در این مورد هم کمک شایانی بهم میکنه

3 محتوای مفید سایت

کاش بگید منظور از محتوای علمی/مفید کدوم تاپیکاست

مثلا من اینجا بودم تو انجمن فیزیک هیلی میلولیدم و از خیلیا تو این مسیری که الان هستم کمک گرفتم ولی خب تاپیکای علنی سایت همه راکد و قدیمی ان و سالی به دوازده ماه مدیر عوض شه یا یکی بیاد که فریک یه انجمن علمی خاص رو داره میان بالا

Back
بالا