• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

گرفتن گواهینامه و رانندگی

درود
من امروز آزمون شهر داشتم و قبول شدم. مهمترین نکاتی که بنظرم میرسه اینه که اعتماد بنفس داشته باشید، اینو بچه های دیگه هم گفتن، واقعا موثره. بعضی افسرها مثل افسر امروز من از جنبه روانشناسی بررسی میکنن طرفو و کلا تکنیکشون اینه که توی هول و ولا بندازنت تا ببینن چقدر مسلطی. این موضوع بیشتر از دوبل و دور براشون مهمه حتی، چون بهرحال اینا تکنیکن و با تمرین میشه یاد گرفت. افسر من روی راهنما خیلی حساس بود و رد میکرد. دوبل کلا از کسی نگرفت و دور هم تک و توک. معیار سنجشش همینی که گفتم بود، چطوری؟ راه که میفتادی هی میگفت گاز بده گاز بده (درحالی که پاش روی کلاج بود و تو هرچی گاز میدادی ماشین نمیرفت) بعد میگفت بده دو، تا مینداختی دو یهو میگفت بپیچ یا پارک کن (در فاصله ۱۵ متری از تقاطع مثلا :/) ، یعنی همونو سریع باید یک مینداختی دوباره و همزمان راهنما هم میزدی. سر همین خیلیا هول میکردن و دنده عوض نمیکردن یا راهنما نمیزدن و رد میشدن. (افسر آمار قبولیاش خیلی کم بود). من حواسم به دنده بود و خوب میرفتم ولی توی اون وانفسا راهنما رو دیر میزدم. افسر گفت من دنده اینجوری میگم که تسلط شما رو بسنجم، تو که اینو خوب میری خب راهنما هم بزن دیگه. سر پارک جدول هم همین شد دوباره، سریع از یک به دو و دوباره به یک، واسه همین بازم دیر راهنما زدم. یه نگاه کرد دید دفعه دوممه (دفعه اول و دوم رو اونروز اصلا قبول نکرد، سه و چهار به بالا ها نهایتا، واسه همینم استرس نداشتم چون گفتم ردم دیگه) یکم مردد بود که چیکار کنه، تهش گفت پاشو برو مبارک باشه.
اینم بگم که من با افسر موقع آزمون خیلی حرف میزدم که بنظرم توی نشون دادن ریلکس بودنم موثر بود.(حرف اینجوری که میگفت چرا اینکارو کردی دست و پامو گم نمیکردم، میگفتم ای بابا بد شد دیگه، ببخشید شما درست میفرمایید و فلان. خلاصه اشتباه هم میکنید با اعتماد به نفس بکنید. البته اعتماد بنفس زیادی داشته باشی هم رد میشی، نسبت به افسر متواضع باشید چون چاره ای ندارید)
در کل شخصیت افسر رو در نظر بگیرید. من گروه آخر افتادم، خیلی علاف شدم ولی عوضش قلق افسر دستم اومد که چی میخواد و اینا. هیچی دیگه همین.

آخرین ویرایش:
پیام بالایی منو یاد خاطره‌ی خودم انداخت.
افسر ما خیلی بداخلاق و جیغ جیغو بود و معروف بود به این مساله کلا🤣
هرکی میشست امتحان بده کلا دست و پاشو گم میکرد از جیغای ایشون و حتی مورد دیدم یهو رفت تو جدول بنده خدا از استرس😭
من هم به این مدل اخلاقا عادت داشتم و با اعتماد بنفس نشستم و هی داشت از من تعریف میکرد جلو بقیه که همون لحظه بارون گرفت (شانسم در شهرکویری) و گفت برف پاک کن باید بزنی
پیداش نکردم و رد-

آخرین ویرایش:
من دیروز رد شدم دفعه دومم بود
سر اینکه راهنما نزدم یکبار (با اینکه بقیه موقعیت هارو راهنما زدم و حواسم به ممنوعیت ها بود که بهش بگم این کاری میگی غیرمجازه)
و اینکه گفت فاصلم تا جوب زیاد بودش برا پارک دوبل (یکم بیشتر دنده عقب میگرفتم اوکی میشه)
و گفت حواست به آینه نیست درصورتی قشنگ داشتم آینه چپو نگاه میکردم :/
به هرحال کلا گفت دنده و کلاجت اینا خوبه فقط استرس گرفتی پارک دوبلو مثلا خراب کردی

بعد میخواستم ببینم بنظرتون نیازه یکبار دیگم تمرین برم؟ چون چیزایی رد شدم فقط سر حواس پرتی بود و چیزای عملی طوری نبود

پ.ن. : دفعه قبلیم سر اینکه طرف تو ماشین خواب بود و پشت ماشین پل بود برای پارک دوبل و این دوتارو نگفتم رد شدم

آخرین ویرایش:
سر اینکه راهنما نزدم یکبار (با اینکه بقیه موقعیت هارو راهنما زدم و حواسم به ممنوعیت ها بود که بهش بگم این کاری میگی غیرمجازه)
و اینکه گفت فاصلم تا جوب زیاد بودش برا پارک دوبل (یکم بیشتر دنده عقب میگرفتم اوکی میشه)
به هرحال کلا گفت دنده و کلاجت اینا خوبه فقط استرس گرفتی پارک دوبلو مثلا خراب کردی

بعد میخواستم ببینم بنظرتون نیازه یکبار دیگم تمرین برم؟ چون چیزایی رد شدم فقط سر حواس پرتی بود و چیزای عملی طوری نبود

پ.ن. : دفعه قبلیم سر اینکه طرف تو ماشین خواب بود و پشت ماشین پل بود برای پارک دوبل و این دوتارو نگفتم رد شدم
وای خوش به حالت
من ازمون بعدیمو گذاشتن ۱۰ خرداد
وااااای

راهنما نزدن یه بارش و افسر میبخشه. ولی

اگه فاصله ت با جدول کم و زیاد میشه روش دوبل زدنت و عوض کن
معمولا این کار جواب میده و توی بدترین شرایطم میتونی ماشین و پارک کنی.

اندازه یه آینه فاصله بنداز با ماشین کنارت
دنده عقب بگیر و کامل فرمون و بشکون به راست
نیم کلاچ بیا تا برآمدگی چراغ عقب ماشینه روی این مربع سفیده بیوفته
images%20(2).jpeg

بعدش کامل فرمون و بشکون چپ و آروم نیم کلاچ بیا عقب تا دوباره برآمدگی چراغای ماشین برسه به دستگیره در شاگرد
(دسترسی به ماشین ندارم برا همین از یه بازی اسکرین داخلشو میذارم)

اگه ماشینت خیلی به جدول چسبونده بود، راستای عمودی خطر عقب به اینجاهای در که رسیدی کامل فرمون و صاف کن و بیا عقب
Screenshot_20260517_102326_%20%202.jpg

اگه فاصله اش همون ۴۵ سانت بود و استاندارد بود، خطر عقب که به وسط دستگیره رسید فرمون و صاف کن و کامل بیا عقب تا ماشین صاف شه
Screenshot_20260517_102413_%20%202.jpg

اگرم دیدی طرف خیلی دور از جدول پارک کرده، اینجاها فرمون و دیگه صاف کن و برو تو پارک

Screenshot_20260517_102429_%20%202.jpg

دوس داشتی یه بار که دوبل تمرين خواستی بکنی امتحانش کن

من تو فورزا آموزش کامل دیدم
فقط یه مشکلی ایشالا شورلت کوروت اتومات میدن دیگه نه ؟
پارک کردن هم تا اونجاشو میدونم که پیاده میشی سوییچو میدی متصدی هتل
البته که BMW پارک خودکار داره خیلی وقته
رنو هم همینطور
مطمئنا برای رانندگی هم تسلا یا اتو درایو بنز گزینه خوبیه
ولی لطفا سراغ پورشه نرید که بجز کروز کنترل هیچی نداره

آخرین ویرایش:
بعد میخواستم ببینم بنظرتون نیازه یکبار دیگم تمرین برم؟
تمرین با مربی از این جهت خوبه که اگه فاصله آزمونت با الان خیلی زیاده، چیزی رو فراموش نکنی. اگه امتحانت زیاد فاصله نداره نه به نظر من لازم نیست ولی باید روزانه خودت تمرین کنی (اگه ماشین دستت میدن). اگه ماشین دستت نمیدن هم دیگه چاره ای نمیمونه جز با مربی تمرین کردن.

راهنما نزدن یه بارش و افسر میبخشه. ولی

اگه فاصله ت با جدول کم و زیاد میشه روش دوبل زدنت و عوض کن
معمولا این کار جواب میده و توی بدترین شرایطم میتونی ماشین و پارک کنی.

اندازه یه آینه فاصله بنداز با ماشین کنارت
دنده عقب بگیر و کامل فرمون و بشکون به راست
نیم کلاچ بیا تا برآمدگی چراغ عقب ماشینه روی این مربع سفیده بیوفته
images%20(2).jpeg

بعدش کامل فرمون و بشکون چپ و آروم نیم کلاچ بیا عقب تا دوباره برآمدگی چراغای ماشین برسه به دستگیره در شاگرد
(دسترسی به ماشین ندارم برا همین از یه بازی اسکرین داخلشو میذارم)

اگه ماشینت خیلی به جدول چسبونده بود، راستای عمودی خطر عقب به اینجاهای در که رسیدی کامل فرمون و صاف کن و بیا عقب
Screenshot_20260517_102326_%20%202.jpg

اگه فاصله اش همون ۴۵ سانت بود و استاندارد بود، خطر عقب که به وسط دستگیره رسید فرمون و صاف کن و کامل بیا عقب تا ماشین صاف شه
Screenshot_20260517_102413_%20%202.jpg

اگرم دیدی طرف خیلی دور از جدول پارک کرده، اینجاها فرمون و دیگه صاف کن و برو تو پارک

Screenshot_20260517_102429_%20%202.jpg

دوس داشتی یه بار که دوبل تمرين خواستی بکنی امتحانش کن
عاا روش دوبل زدنم اوکیه
موقعی تمرین میکردم مربی میگفت اوکیه فقط ترسیدم تو جوب نیفتم بیشتر عقب نرفتم مگرنه کم میشد فاصله
میام آینه به آینه میکنم یکدوره به راست میزنم فرمونو دنده عقب میگیرم دستگیره عقب بیفته عقب جدول (خیلی اینش حسیه آخر نفهمیدم دستگیره کجا بیفته سر همین فاصله موند) بعدشم فرمونو تا ته به چپ میدم و ماشین صاف میشه

تمرین با مربی از این جهت خوبه که اگه فاصله آزمونت با الان خیلی زیاده، چیزی رو فراموش نکنی. اگه امتحانت زیاد فاصله نداره نه به نظر من لازم نیست ولی باید روزانه خودت تمرین کنی (اگه ماشین دستت میدن). اگه ماشین دستت نمیدن هم دیگه چاره ای نمیمونه جز با مربی تمرین کردن.
ماشین اتوماته و تمرین کردن باهاشم فکر نکنم فایده داشته باشه
و آزمونام هر هفتست، دوبار قبلی که آزمون دادم شنبه، پنجشنبش تمرین رفتم (کلا از آذر نرفته بودم سراغ آزمون توشهری الاناومدم دنبالش و کلا تمرینامم همین دو جلسه قبل آزمون بودش)

به نظرم 3 4 بار اول رو اصلا سخت نگیر بزار صرفا افسر ها دستت بیان و اینکه اگه مشکل کلاج و کنترل نداری با همون ماشین اتومات هم میتونی تمرین کنی هیچ فرقی نداره

به نظرم 3 4 بار اول رو اصلا سخت نگیر بزار صرفا افسر ها دستت بیان و اینکه اگه مشکل کلاج و کنترل نداری با همون ماشین اتومات هم میتونی تمرین کنی هیچ فرقی نداره
خب نه باز میترسم این دوگانگی پیش بیاد اتومات و دستی باز دنده ای از دستم بره 😂
حالا گفتم ایندفعه هفته بعد بدون تمرین برم ببینم چی میشه (یاهم که تمرین برم)
دو دفعه قبلی یک افسر بودش ایندفعه انگار این افسر نیستش، این یارو خیلی آدم گیری بود

خب نه باز میترسم این دوگانگی پیش بیاد اتومات و دستی باز دنده ای از دستم بره 😂
حالا گفتم ایندفعه هفته بعد بدون تمرین برم ببینم چی میشه (یاهم که تمرین برم)
دو دفعه قبلی یک افسر بودش ایندفعه انگار این افسر نیستش، این یارو خیلی آدم گیری بود
ببین یه مقدار زیادی واقعا به مود افسر بستگی داره برای همین میگم که سخت نگیری و یه تعدادی رو بزاری بگذره و رو شانس حساب باز کنی
ولی خب سعی کن کنترلت به قدری بشه که صدای ماشین در نیاد و چیزی که خودم پیشنهاد میدم اینه که مثلا دور موتور روی 1.5 بالاتر نره برای شروع حرکت
مثلا اگه بتونی رو 1 انجامش بدی خیلی کنترلت خوبه و برای دنده عوض کردن هم روی 2 میتونی بیاری و کلاج هم اروج ول کنی

من آزمون تو شهری فکر میکنم سه بار رد شدم
دو دفعه اول بعد دو سال که فقط ۱۲ جلسه اموزش توشهری رفتم و هیچ تمرینی نداشتم امتحان دادم و رسما داغون بودم:))
ولی در کل یکی اینکه استرس نداشتن و با اعتماد به نفس بودن خیلی تاثیر میذاره
دوم رعایت کردن ترتیب نشستن و تنظیم صندلی و اینه و روشن کردن ماشین( حتی اینکه چطور وارد میشید هم خیلی تاثیر گذاره)
سوم تسلط به قوانین اینکه تا دنده چند میتونی اونجا حرکت کنی با چه سرعتی راهنما و….
چهارم هم تکنیک های دور یک فرمون و دو فرمون و پارک دوبل

البته یه چیزیم بگم اعتماد بنفستون تبدیل به اعتماد به سقف نشه که افسر میندازتون:))مثلا یه بار که ازمون داشتم یه دختره با ماشین باباش اومد جلو افسر پارک دوبل گرفت و مثلا خودی نشون داد ولی تا نشست افسر ردش کرد

و‌اینکه بقیه هم اگه میگن خیلی بلدیم و فلان باعث استرستون نشه مهم عملکرد موقع آزمون

پارک کردن در جاهای زیر ممنوع است
یک پل
دو حریم چهارراه
حریم سطل زباله
حریم شیر آتشنشانی
حریم ساختمان سازی
حریم مدارس
حریم علائم رانندگی
حریم پست برق و مخابرات
ماشین سرنشین دار

+ حریم میدان ها و سه راه ها و ایستگاه اتوبوس و خطوط ویژه
اکثرشون هم ۱۵ متری ممنوع هستن

آخرین ویرایش:
خب خریت کردم نرفتم تمرین این دفعه سومم بود رد شدم 😭😂

چیکار باید بکنم جدی خسته شدم، البته خب سر تمرین هم بود ولی ایندفعه اون دوتا چیزی فهمیدم بهم گیر داد یکی باز پارک دوبلم بود مثل دفعه قبل فاصله تا جدول بود یکی دیگم گیر مسخره بود که چرا ماشین رو خاموش نکردی، آخه دو دفعه قبل افسره میگفت خاموش نکنید هی خاموش روشن میشه ماشین خراب میشه باز این به این موضوع گیر داد 😭 (دنده و کلاج رو افسر قبلی گفت خوبه ایندفعه الکی تیک زده :/ با اینکه نه گاز الکی میدادم نه ماشین خاموش شد قشنگم عوض میکردم)

حالا ایندفعه روز قبل آزمون بعدی تمرین برمیدارم کار دیگه ای که نمیتونم.

چیکار باید بکنم جدی خسته شدم، البته خب سر تمرین هم بود ولی ایندفعه اون دوتا چیزی فهمیدم بهم گیر داد یکی باز پارک دوبلم بود مثل دفعه قبل فاصله تا جدول بود یکی دیگم گیر مسخره بود که چرا ماشین رو خاموش نکردی، آخه دو دفعه قبل افسره میگفت خاموش نکنید هی خاموش روشن میشه ماشین خراب میشه باز این به این موضوع گیر داد 😭 (دنده و کلاج رو افسر قبلی گفت خوبه ایندفعه الکی تیک زده :/ با اینکه نه گاز الکی میدادم نه ماشین خاموش شد قشنگم عوض میکردم)

من اخرین دنده عقبی که با متد ازمون رانندگی رفتم همون سر ازمون بود ولی سعی کن پایین رو ببینی به هر طریقی اینطوری راحت دستت میاد چقدر با جدول فاصله داره

دستتو بنداز پشت گردن افسر قدتم ماشالله بلنده؛ از بالا نگاه کن که پایین رو ببینی

افسر به گاز هرز دادن توجه داره یعنی کلاج رو تا حدی بیاری بالا که درگیر بشه؛ طبیعتا خاموش کردن با گاز هرز خوردن دو نقطه متفاوتن

کلاجو تا حدی بیار بالا که یه تقه بزنه زیر پات بلرزه؛ اونجا میشه نقطه درگیریت حالا باهاش بازی کن

من اخرین دنده عقبی که با متد ازمون رانندگی رفتم همون سر ازمون بود ولی سعی کن پایین رو ببینی به هر طریقی اینطوری راحت دستت میاد چقدر با جدول فاصله داره

افسر به گاز هرز دادن توجه داره یعنی کلاج رو تا حدی بیاری بالا که درگیر بشه؛ طبیعتا خاموش کردن با گاز هرز خوردن دو نقطه متفاوتن

کلاجو تا حدی بیار بالا که یه تقه بزنه زیر پات بلرزه؛ اونجا میشه نقطه درگیریت حالا باهاش بازی کن
دستشو بندازه پشت گردن افسر که رد میشه😭😭🤣

معمولا مربی ها اون چیزی که لازمه رو یاد نمیدن اگه با مربیت اوکی ای که چیزی که خودت میگی رو بزاره تمرین کنی ارزش داره

ببین حآلا واقعا نیاز نیست تا اون نقطه بیاد که تق هم بده ، گاز ملایم دور موتور ثابت رو افسر نگاه می‌کنه
معمولا تو آموزشی رو ۱.۵ یا ۲ خیلیا هول میکنن تا ۲.۵ هم میبرن دور موتورو و همینو تو افسر هم انجام می‌دن ماشین صدای زیادی تولید می‌کنه
خوذشم فکر می‌کنه خاموش نکرده اوکیه ولی افسر میزنه کنترل کلاج نداری

نکته بعدی اینه که بتونی با کلاج بازی کنی
ینی به جای اینکه من گاز رو یهو زیاد کنم که ماشین صداش در بیاد کلاج رو کم میکنم
دنده مثبت رو دور یک و نیم یا دو بدین ( البته کاملا بستگی به ماشین داره ولی کانسپت یه چیزه) بعد تقریبا بدون جامپ عوض میشه و وقتی می‌خواین معکوس بدین باید اونجایی که دارین ولی میکنید کلاجو یه مقدار گاز بدین و سرعت هم کم کنید قاعدتاً که با دور متناظر دنده پایینی بخونه

آخرین ویرایش:
Back
بالا