• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

سوالات معمایی (منطق ضامن استدلال)

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع احسانم
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

پاسخا کجا باشه

• رای‌دهندگان
    33
با اجازه من هم یه معما بذارم با اینکه از کتاب منطق ضامن استدلال نیست، گویا «سخت ترین معمای منطقی» هست. مشابه سوال 4:
سه خدای باستانی وجود دارند که یکی از آن‌ها همیشه حقیقت را می‌گوید، دیگری همیشه دروغ می‌گوید و سومی به طور کاملاً تصادفی و اتفاقی پاسخ می‌دهد؛ این خدایان هویت یکدیگر را به خوبی می‌شناسند و هدف شما این است که تنها با طرح سه پرسش که پاسخ آن‌ها منحصراً بله یا خیر است، هویت دقیق هر یک از این سه خدا را کشف کنید، با این شروط که هر پرسش باید تنها از یک خدا پرسیده شود و اگرچه آن‌ها زبان شما را به طور کامل درک می‌کنند، اما پاسخ‌هایشان را صرفاً با کلمات زبان باستانی خودشان، یعنی «دا» و «جا» بیان می‌کنند و شما به هیچ‌وجه نمی‌دانید کدام کلمه به معنای بله و کدام به معنای خیر است.

6.png

پاسح%204.png
این با دو تا سوال حل نمی‌شه؟
مثلا یبار بپرسیم دو به اضافه دو چیه یکیشون جوابش متفاوته دیگه
بعد از اون یه نفر می‌پرسیم فلانی تبهکاره مثلا
حالا با توجه اینکه درست گفته جواب سواله اولو یا دروغ گفته می‌فهمیم این الان داره دروغ می‌گه یا راست و حل می‌شه دیگع

این با دو تا سوال حل نمی‌شه؟
مثلا یبار بپرسیم دو به اضافه دو چیه یکیشون جوابش متفاوته دیگه
بعد از اون یه نفر می‌پرسیم فلانی تبهکاره مثلا
حالا با توجه اینکه درست گفته جواب سواله اولو یا دروغ گفته می‌فهمیم این الان داره دروغ می‌گه یا راست و حل می‌شه دیگع
نکته اینه سوال میپرسی از ۳ نفر یک سوال حساب نمیشه دیگه سه سوال حساب میشه
پس بجا ۲ سوال میشه ۴ سوال

نکته اینه سوال میپرسی از ۳ نفر یک سوال حساب نمیشه دیگه سه سوال حساب میشه
پس بجا ۲ سوال میشه ۴ سوال
اوو گرفتم فکر کردم هر یه سوالو سه تاشون جواب می‌دن مرسی ببخشید

اسپم:
اگر از این تیپ سوال ها خوشتون میاد, کتاب To Mock a Mockingbird and Other Logic Puzzles: Including an Amazing Adventure in Combinatory Logic از Raymond Smullyan رو هم احتمالا بپسندین
لینک دانلود

7.png

4e06DGw7
به نظرم اینجوریه که پری‌ها راست میگن و بین یه جن و پری نشستن ولی جن دروغ گفته و بین دوتا پری نشسته یعنی تو گروه های 3 نفره دو پری و یه جن نشستن. میشه 20 تا جن و 40 تا پری
جواب سوال قبلی برام باز نشد ولی اونم میشه اینکه من آب پز میشم؟ یا کباب نمیشم؟

aGgJdLDj

4e0GAdzz
سوال 4 با سه مرحله (یک مرحله کمتر از مورد نیاز صورت سوال) به سختی حل میشه:
سه فرد را A و B و C می نامیم. از A می پرسیم که:«آیا اگر از تو می پرسیدم که:«آیا C تبهکار است؟» جوابت بله بود؟» اینطوری اگر A تبهکار نباشد، راست می گوید و اگر تبهکار باشد جواب تصادفی می دهد. اندازه ی تیتر ها نشون میده کدوم زیر شاخه ی کدومه و کدوما جدا هستند.
اگر A به سوال اول آری جواب بدهد:
از B هم همین سوال را می پرسیم. دو تبهکار نداریم، یعنی اگر A تبهکار باشد پس B تبهکار نیست و با این نوع سوال همیشه راست می گوید.
اگر جواب B به دومین سوال آری باشد:
پس واقعا C تبهکار است. حالا از A یا B یک حقیقت واضح را می پرسیم مثلا:«آیا 1=1؟» هر کس جواب بله بدهد راستگو و اگر نه بدهد دروغگو است. تبهکار هم مشخص است پس هر سه هویت مشخص.
اگر جواب B به دومین سوال نه باشد:
پس بین A یا B قطعا یکی تبهکار است، وگرنه جواب متفاوت نمی دادند چون سوال اول طوری است که فقط تبهکار می تواند دروغ بگوید و دو جواب متفاوت یعنی یک دروغ گفته و تبهکار است. پس C قطعا تبهکار نیست و A دروغ گفته که C تبهکار (A قبلا به سوال آری جواب داد) است. A فقط وقتی می تواند به این نوع سوال دروغ بگوید که تبهکار باشد. از C یا B که می دانیم تبهکار نیستند یک حقیقت را می پرسیم و دروغگو یا راستگو بودن آن مشخص می شود، هویت تبهکار را می دانیم پس هویت هر سه مشخص.
اگر A به سوال اول نه بگوید:
دو حالت وجود دارد:
A تبهکار باشد:
از آنجایی که A تبهکار است، C تبهکار نیست.
A تبهکار نباشد:
اگر A تبهکار نباشد قطعا به سوال اول جواب درست می دهد و C تبهکار نیست.

پس در تمام حالات (در این شاخه که جواب A نه باشد)، C تبهکار نیست. با پرسش یک حقیقت از خود C، می فهمیم C دروغگو یا راستگو است. سپس از C می پرسیم که A تبهکار است یا نه و با توجه به دروغگو یا راستگو بودن C، هویت ها مشخص می شود.

به نظرم اینجوریه که پری‌ها راست میگن و بین یه جن و پری نشستن ولی جن دروغ گفته و بین دوتا پری نشسته یعنی تو گروه های 3 نفره دو پری و یه جن نشستن. میشه 20 تا جن و 40 تا پری
جواب سوال قبلی برام باز نشد ولی اونم میشه اینکه من آب پز میشم؟ یا کباب نمیشم؟
آره درسته

10.png

جواب%207.png

مطمئن نیستم ولی

۱۳ دروغگو؟

چون اول اگه حرف شماره ۱ راست باشه و ۲ تا ۲۵ دروغگو باشن چون می‌گن که پشت سریم دروغگو هست پس درواقع دارن راست می‌‌گن پس شماره ۱ قطعا دروغگو هست.

اگه شماره یک دروغگو باشه و به ترتیب بریم سراغ بعدی‌ها شماره دو درواقع راستش رو میگه که پشت سریش دروغگوعه. پس ۲ راستگو و ۳ دروغگو چون میگه ۲ دروغ میگه. همینجوری یکی درمیون تا اخر و میشه ۱۳ دروغگو و ۱۲ راستگو. درواقع شماره‌های فرد دروغگو و زوج‌ها راستگو هستن.

معما 8 و 9 مشابه معما 7 هستن فقط بررسی میکنن که آیا 1 یا 2 پری دروغگو میتونه تو جمع باشه؟

8.png
9.png

سراغ معما 10 برید

10.png

جواب%207.png
اگه منظور همه از شماره قبل شماره 1 باشه میشه گفت فقط 1 دروغگوئه :" ولی خیلی آسونه پس این نیست:))

اگه شماره قبل همون یه دونه قبلی باشه :
13تا دروغگو داریم

(اگه 1 دروغ بگه)
2 اگه راست بگه که 1 دروغگوئه یعنی همه 2تا 25 دروغگو نیستن حالا این ممکنه دوتا معنی داشته باشه که یا هیچکس دروغگو نیست یا بعضی‌ها دروغگو نیستن که اولی درست درنمیاد چون دارن میگن نفرات قبلیشون دروغگو ان...
پس تا الان فرض گذاشتیم 2 راست گفته پس 1 و 3 دروغگو میشن 4 راستگو 5 دروغگو و الی آخر یعنی شماره های فرد دروغگو میشن

(حالا فرض بگیریم 1 راست گفته)
پس 2 دروغگو میشه و 3 راستگو و... اینجوری حرف 1 دروغ میشه و شرط خراب میشه

6.png

پاسح%204.png
معمای ۶ رو فکر میکنم کافیه که یه جمله ای بگی که اون جمع نتونن راست و دروغش و تشخیص بدن و اطلاعات کافی ازش نداشته باشن
مثلا میتونه بگه پردازنده های core i7 چهارده هسته ایه
ولی اگه خیلی باسواد باشن میتونه بگه شما منو آب پز میکنین

4e0ZMNN0

mbAB7Y4o

من سکه نقره رو نمیگیرم؟اگه ندیم راست گفته ندادیم اگه نقره بدیم دروغ میشه حرفش دوباره مجبور بشیم بهش ندیم که مورد اولی میشه میمونه طلا که هم حرف اون راست بشه هم ما به قولمون عمل کرده باشیم

با اجازه من هم یه معما بذارم با اینکه از کتاب منطق ضامن استدلال نیست، گویا «سخت ترین معمای منطقی» هست. مشابه سوال 4:
سه خدای باستانی وجود دارند که یکی از آن‌ها همیشه حقیقت را می‌گوید، دیگری همیشه دروغ می‌گوید و سومی به طور کاملاً تصادفی و اتفاقی پاسخ می‌دهد؛ این خدایان هویت یکدیگر را به خوبی می‌شناسند و هدف شما این است که تنها با طرح سه پرسش که پاسخ آن‌ها منحصراً بله یا خیر است، هویت دقیق هر یک از این سه خدا را کشف کنید، با این شروط که هر پرسش باید تنها از یک خدا پرسیده شود و اگرچه آن‌ها زبان شما را به طور کامل درک می‌کنند، اما پاسخ‌هایشان را صرفاً با کلمات زبان باستانی خودشان، یعنی «دا» و «جا» بیان می‌کنند و شما به هیچ‌وجه نمی‌دانید کدام کلمه به معنای بله و کدام به معنای خیر است.
این واقعا سخته :-؟ حلش طولانیه

4e0ZMNN0

mbAB7Y4o
خب من خیلی ساده نگاهش کردم
به نظرم اگه بهش بگیم تو به من سکه نقره نمیدی کافیه
اگه بهمون سکه طلا بده: راست گفتیم و هیچی
اگه سکه نقره بهمون بده: دروغ گفتیم و باید هیچی بهمون نده ولی اگه بخواد هیچی بهمون نده دوباره حرف ما درست میشه و باید سکه بده (اگه هیچی نده یعنی سکه نقره هم نداده دیگه :-" )

Back
بالا