• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

برقی ها!

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Aliovski
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
به همین سادگی انتخاب کردی؟😂
من سه واحد درس تخصصی از گرایشی پاس کردم که پیش همه مثل بیوه ی سیاه انگاشته می شه. اگر این از نظرت "ساده" ست متاسفم. چون تقریبا هیچکس تا قبل از من این کارو نکرده بود. و یه کار کاملا هنجار شکنانه انجام دادم البته امیدوارم کارهایی که خودت برای انتخاب گرایشت انجام دادی "ساده" نباشن

• لایک
امتیازات: AsalA
من سه واحد درس تخصصی از گرایشی پاس کردم که پیش همه مثل بیوه ی سیاه انگاشته می شه. اگر این از نظرت "ساده" ست متاسفم. چون تقریبا هیچکس تا قبل از من این کارو نکرده بود. و یه کار کاملا هنجار شکنانه انجام دادم البته امیدوارم کارهایی که خودت برای انتخاب گرایشت انجام دادی "ساده" نباشن
حالا که گرایشتو انتخاب کردی بنظرت نکته ای هست که بنظرت کاش قبل اینکه انتخاب گرایش میکردی بهش توجه بیشتری میکردی ؟ اگه آره راجبش یکم غیر شخصی سازی شده تر توضیح بده.

حالا که گرایشتو انتخاب کردی بنظرت نکته ای هست که بنظرت کاش قبل اینکه انتخاب گرایش میکردی بهش توجه بیشتری میکردی ؟ اگه آره راجبش یکم غیر شخصی سازی شده تر توضیح بده.
نمی دونم سوال سخت می پرسین :)) من خیلی بیش تر از این که به این انتخاب گرایش به شکل یه مسئله ی ریاضی که یا جوابی که به دست میاری صحیحه یا غلط نگاه کنم بهش به چشم یک چیزی که صحیح و غلطی وجود نداره نگاه می کردم
می گفتم تهش فهمیدم مخابرات اونی نیست که همه می‌گن می‌رم سراغ یه چیز دیگه بعد دانشگاه ما از ترم ما به بعد جای گرایش از بسته بندی واحد استفاده می کرد حدودای ۶ -۹ واحد دلبخواه می تونستی از بقیه برداری چیزی که هم بقیه میگن اینه که کارشناسی باید زمین خورد و دوباره ایستاد

برقی نیستم و اصلا رشته م تجربی بوده 😂 اما همیشه به برق و درساش علاقه داشتم)بواسطه داداشم(
ی سوال برام شکل گرفت اونم این که ریسرچ تو این حوزه بیشتر چه اهدافی داره؟

سلام ، ورودی ۰۴ برق تهران

-از خودم شروع کنم، علی‌ام، ورودی ۰۱ شریف، مخابرات میدان میخونم و علاقمند به مباحث مخابرات،پردازش و داده های کوانتومی. همچنین فتونیک و مباحث نوری هم دوست.
پشمام
علی بخشی تویی؟🗿

سلااامم من یازدهمم ولی خیلی خیلی به برق و مکانیک و کامپیوتر علاقه دارم.میشه لطفا یکم از رشته تون بگین.شرایط اپلای برای برقی ها چطوره؟.بازار کار در ایران نسبت به مکانیک و کامپیوتر چی؟
توصیه یا نکته ای به کسی که بخواد بیاد برق هم ممنون میشم بکنید.

سلااامم من یازدهمم ولی خیلی خیلی به برق و مکانیک و کامپیوتر علاقه دارم.میشه لطفا یکم از رشته تون بگین.شرایط اپلای برای برقی ها چطوره؟.بازار کار در ایران نسبت به مکانیک و کامپیوتر چی؟
توصیه یا نکته ای به کسی که بخواد بیاد برق هم ممنون میشم بکنید.
ببین برق و مکانیک حجم زیادی ریاضی دارن احتمالا بیشتر از مابقی مهندسی ها
اگر با ریاضیات مشکلی نداری بهت زیاد سخت نمی‌گذره.
من یادمه با مدیرعامل شرکت آتیه نگر صحبت میکردم می‌گفت تو رشته کامپیوتر تا وقتی به روز باشی برات کار هست. اما لم کار همین بروز بودن هست. در غیر این صورت بیکار خواهی موند چون رقابت خیلی خیلی زیاده.
توی برق و مکانیک هم چون نسل الان ترجیحشون بیشتر کارهای پشت میز نشینی و بی‌دردسره ، اگر کار فنی و عملی بلد باشی شرایط بسیار خوبی خواهی داشت.
الان توی بازار کسی تابلو برق زیر ۱۰ میلیون دستمزد نمیبنده. بستن یه تابلو ۱ روز بیشتر وقتتو نمیگیره.
یا مثلاً صرف تنظیمات درایو بین ۲.۵ تا ۳.۵ میلیون تومن دستمزدشه که مهارت میخواد اما بیشتر از ۱۰ دقیقه وقت نمیگیره.
حالا این کارها خیلی پیش پا افتاده هستن و تو با دانش هنرستان هم میتونی انجامشون بدی. اگر بتونی کمی دانش و نوآوری هم وارد کار بکنی تقریبا در بازار ایران رقیب نخواهی داشت.
البته تمام این ها به خودت برمیگرده و من به تعداد موهای سرم مهندس برق بیکار میشناسم.

اما نکته آزاردهنده این جاست:
من این سعادت نصیبم شد که به عنوان یک عضو خیلی کوچیک توی یه تیم تحقیقاتی فعالیت کنم که سرگروه این تیم دکتر ساسان کیوانی مهندس سابق شرکت ASML هست.
بعد اینا داشتن روی بهبود و تجاری سازی IEPE ها کار میکردن که توی precision mechatronics کاربرد داره و میخواستن وارد بازار اروپا کنن.
بعد شما توی دیجی کی یا علی بابا سرچ میکنی IEPE بهت میگه چه رنگیشو میخوای؟
حالا توی بازار ایران ما کسی نمیدونه چنین چیزی اصلا چی هست که بخواد بخرش!
این عقب موندگی تکنولوژیک بشدت توی ذوقت می‌زنه. از این مثال ها زیاده.
خلاصه توی ایران درآمد آیفون تصویری نصب کردن، احتمالا بیشتر از کار روی پروژه های های تک هست.

ببخشید طولانی شد.
اگر دنبال پول درآوردن هستی بازار ایران خیلی خوبه.
اگرهم دنبال علم و فناوری و اینا هستی که اینجا جاش نیست و بایستی بری که شرایط مهاجرت مهندسی در کل خوبه (البته در شرایط عادی و نه شرایط فعلی!)

این تجربیات من بود که کوچکترین برقی سایتم.
بچه ها حتما تجربیات بیشتر و ارزشمندتری دارن.

• لایک
امتیازات: Thea
ببین برق و مکانیک حجم زیادی ریاضی دارن احتمالا بیشتر از مابقی مهندسی ها
اگر با ریاضیات مشکلی نداری بهت زیاد سخت نمی‌گذره.
من یادمه با مدیرعامل شرکت آتیه نگر صحبت میکردم می‌گفت تو رشته کامپیوتر تا وقتی به روز باشی برات کار هست. اما لم کار همین بروز بودن هست. در غیر این صورت بیکار خواهی موند چون رقابت خیلی خیلی زیاده.
توی برق و مکانیک هم چون نسل الان ترجیحشون بیشتر کارهای پشت میز نشینی و بی‌دردسره ، اگر کار فنی و عملی بلد باشی شرایط بسیار خوبی خواهی داشت.
الان توی بازار کسی تابلو برق زیر ۱۰ میلیون دستمزد نمیبنده. بستن یه تابلو ۱ روز بیشتر وقتتو نمیگیره.
یا مثلاً صرف تنظیمات درایو بین ۲.۵ تا ۳.۵ میلیون تومن دستمزدشه که مهارت میخواد اما بیشتر از ۱۰ دقیقه وقت نمیگیره.
حالا این کارها خیلی پیش پا افتاده هستن و تو با دانش هنرستان هم میتونی انجامشون بدی. اگر بتونی کمی دانش و نوآوری هم وارد کار بکنی تقریبا در بازار ایران رقیب نخواهی داشت.
البته تمام این ها به خودت برمیگرده و من به تعداد موهای سرم مهندس برق بیکار میشناسم.

اما نکته آزاردهنده این جاست:
من این سعادت نصیبم شد که به عنوان یک عضو خیلی کوچیک توی یه تیم تحقیقاتی فعالیت کنم که سرگروه این تیم دکتر ساسان کیوانی مهندس سابق شرکت ASML هست.
بعد اینا داشتن روی بهبود و تجاری سازی IEPE ها کار میکردن که توی precision mechatronics کاربرد داره و میخواستن وارد بازار اروپا کنن.
بعد شما توی دیجی کی یا علی بابا سرچ میکنی IEPE بهت میگه چه رنگیشو میخوای؟
حالا توی بازار ایران ما کسی نمیدونه چنین چیزی اصلا چی هست که بخواد بخرش!
این عقب موندگی تکنولوژیک بشدت توی ذوقت می‌زنه. از این مثال ها زیاده.
خلاصه توی ایران درآمد آیفون تصویری نصب کردن، احتمالا بیشتر از کار روی پروژه های های تک هست.

ببخشید طولانی شد.
اگر دنبال پول درآوردن هستی بازار ایران خیلی خوبه.
اگرهم دنبال علم و فناوری و اینا هستی که اینجا جاش نیست و بایستی بری که شرایط مهاجرت مهندسی در کل خوبه (البته در شرایط عادی و نه شرایط فعلی!)

این تجربیات من بود که کوچکترین برقی سایتم.
بچه ها حتما تجربیات بیشتر و ارزشمندتری دارن.
سپاس بابت راهنمایی تون
از جهت کار فنی و عملی اتفاقا من به پشت میز نشستن علاقه ای ندارم و ترجیحم کار عملیه.
با توجه به نگاهی که در ایران هست اون کار عملی تا چه مقدار به خانوم ها سپرده میشه؟
راجع به پروژه ای که فرمودید خب تا وقتی بازارش در ایران نیست و به نظر مهم هم هست اینطور کار ها رو در ایران نمیشه کرد.
پس عملا بازار کار برق در ایران محدود میشه به آیفون نصب کردن و تنظیمات درایو؟
پوزش برای نگاه احتمالا محدودم نسبت به رشته برق 😅 🙏

با توجه به نگاهی که در ایران هست اون کار عملی تا چه مقدار به خانوم ها سپرده میشه؟
اطلاعی ندارم اما معمولا خانوم ها میرن سمت الکترونیک یا مخابرات چون احتمالا احساس راحتی بیشتری میکنن.

پس عملا بازار کار برق در ایران محدود میشه به آیفون نصب کردن و تنظیمات درایو؟
ببینین کارهای خوبی در سطوح بالا انجام میشه مثلا شرکت بهیار صنعت روی نیمه هادی ها کار می‌کنه و فوتودیود ها و دستگاه های تصویربرداری پزشکی یا صاایران کارهای پیشرفته ای انجام میده فناپ همینطور. شرکت های خصوصی مثل نیان الکتریک و ...
اما منظور من این هست بیشتر تحقیقات سطح بالا دست شرکت های خصولتی و در خدمت صنایع نظامی هست و فضا برای کارهای نوآورانه محدود تره. بخش خصوصی به ناچار رو میاره به خانه هوشمند و آیفون تصویری و روشنایی و این چیزا.
پیشنهاد میکنم داستان زندگی آقای محمدعلی چمنیان موسس شرکت نیان الکتریک رو داخل اینترنت از زبان خودشون گوش کنین. بیان می‌کنه چه مشقت هایی داشته برای فعالیت به عنوان یک شرکت خصوصی.

بینهایت ممنونم از زمانی که گذاشتید.
قطعا و حتما توصیه هاتون راه گشا خواهد بود

یه سوال که یکم احمقانه هم بنظر میاد شاید اینجا. یه دانشجو معمول برق انتظار میره بتونه رادیو بسازه با ابزار های نه چندان پیچیده؟ یا مثلا یه چیز مثل بیسیم برای برقراری ارتباط یا گرفتن امواج رادیویی یا امواج تلویزیون یا مثلا چیزایی که کشتی ها/هواپیما ها اعلام میکنن؟ خیلی چیزای عحیب غریب باحالی بنظر میان؛ عادیه و عملی میشن؟؟
یا مثلا یه ماشین کنترلی رندومی درنظر بگیری اینکه چطور بشه یه دستگاه ساخت برای ارتباط گرفتن باهاش. یا اینکه چطور اطلاعات رو بین هم رد و بدل میکنن و...

یه سوال که یکم احمقانه هم بنظر میاد شاید اینجا. یه دانشجو معمول برق انتظار میره بتونه رادیو بسازه با ابزار های نه چندان پیچیده؟ یا مثلا یه چیز مثل بیسیم برای برقراری ارتباط یا گرفتن امواج رادیویی یا امواج تلویزیون یا مثلا چیزایی که کشتی ها/هواپیما ها اعلام میکنن؟ خیلی چیزای عحیب غریب باحالی بنظر میان؛ عادیه و عملی میشن؟؟
یا مثلا یه ماشین کنترلی رندومی درنظر بگیری اینکه چطور بشه یه دستگاه ساخت برای ارتباط گرفتن باهاش. یا اینکه چطور اطلاعات رو بین هم رد و بدل میکنن و...
من یه سری چیزای کلی بلدم و واقعاً سوادم کمه و امیدوارم بقیه هم جواب بدن. :-":))
ولی خب تو ساده‌ترین حالت با یه مدار RLC میشه فیلتر فرکانسی ساخت و با توجه به پیکربندی و مقادیر سلف و خازن، می‌تونیم فرکانس‌های مختلف رو فیلتر کنیم. البته احتمالاً جزئیات دیگه‌ای هم داره که درست کار کنه ولی اصلش همینه.
یادمه تو یه ویدئوی یوتیوب هم دیده بودم که یه نفر با یه دیود و سیم پیچ یه آنتن گیرنده درست کرده بود که اونم جالب و ساده بود.
بطور جدی، احتمالاً باید از تقویت‌ کننده‌های الکترونیکی هم استفاده بشه برای اینکه نویز رو حذف کنیم و سیگنال مطلوب‌مون رو تقویت کنیم. و از ماژول‌های با میکروکنترلر هم برای پردازش دیجیتال موج رادیویی دریافت شده (بعد از اینکه تقویت شد و نویزش حذف شد‌.) استفاده می‌کنیم تا اطلاعاتش رو استخراج کنیم.
اینکه هر کدوم از این فرآیندهای ارسال، دریافت و پردازش سیگنال چطور انجام میشه و چه جزئیاتی داره، مربوط به بخش‌های مختلف برق میشه.:-"

آخرین ویرایش:
من واقعاً سوادم کمه و امیدوارم بقیه هم جواب بدن. :-":))
ولی خب تو ساده‌ترین حالت با یه مدار RLC میشه فیلتر فرکانسی ساخت و با توجه به پیکربندی و مقادیر سلف و خازن، می‌تونیم فرکانس‌های مختلف رو فیلتر کنیم. البته احتمالاً جزئیات دیگه‌ای هم داره که درست کار کنه ولی اصلش همینه.
یادمه تو یه ویدئوی یوتیوب هم دیده بودم که یه نفر با یه دیود و سیم پیچ یه آنتن گیرنده درست کرده بود که اونم جالب و ساده بود.
بطور جدی، احتمالاً باید از تقویت‌ کننده‌های الکترونیکی هم استفاده بشه برای اینکه نویز رو حذف کنیم و سیگنال مطلوب‌مون رو تقویت کنیم. و از ماژول‌های با میکروکنترلر هم برای پردازش دیجیتال موج رادیویی دریافت شده (بعد از اینکه تقویت شد و نویزش حذف شد‌.) استفاده می‌کنیم تا اطلاعاتش رو استخراج کنیم.
اینکه هر کدوم از این فرآیندهای ارسال، دریافت و پردازش سیگنال چطور انجام میشه و چه جزئیاتی داره، مربوط به یه بخشی از برق میشه.:-"
ببین من بیشتر از خود جزییاتش کلیات بود. یعنی کلا چیز عجیب غریبی نیست و یه دانشجو عادی برق باید بتونه توی دوران کارشانسیش این چیزایی که گفتم رو انجام بده؟ یا اینکه نه مثلا یه چیز سایدی عه و خود طرف باید پیگیر باشه و زحمت بکشه تا بتونه انجام بده یا اینکه اگه بخواد واقعا کار کنه و بدرد بخوره یا باید از ابزار پیچیده اماده بازار استفاده کنه یا اینکه کلا چیز پیچیده ای به طور معمول نمیتونه از عهده اینکار بربیاد؟
کارای خفنی نیستن بنظرتون اگه بشه انجام داد اینارو؟ یا اینکه واقعا چیز های عادی هستن کلا و از دور عجیب بنظر میان؟

ببین من بیشتر از خود جزییاتش کلیات بود. یعنی کلا چیز عجیب غریبی نیست و یه دانشجو عادی برق باید بتونه توی دوران کارشانسیش این چیزایی که گفتم رو انجام بده؟ یا اینکه نه مثلا یه چیز سایدی عه و خود طرف باید پیگیر باشه و زحمت بکشه تا بتونه انجام بده یا اینکه اگه بخواد واقعا کار کنه و بدرد بخوره یا باید از ابزار پیچیده اماده بازار استفاده کنه یا اینکه کلا چیز پیچیده ای به طور معمول نمیتونه از عهده اینکار بربیاد؟
کارای خفنی نیستن بنظرتون اگه بشه انجام داد اینارو؟ یا اینکه واقعا چیز های عادی هستن کلا و از دور عجیب بنظر میان؟
غیرممکن نیست چون مثلاً استاد آزمایشگاه مدار ما تو ترم دو یه پروژ‌ه‌ی امتیازی داده بود که مربوط به همین موضوع گرفتن موج رادیویی بود و چند نفر هم با همون مداری که دیود و سیم پیچ داشت تونستن انجامش بدن. البته وضوح و کیفیت صدایی که دریافت می‌کرد خیلی مطلوب نبود ولی با سواد ترم دو بنظرم کار جالبی بود. :D
من تجربه‌ی انجام همچین کاری رو نداشتم ولی به لحاظ تئوری، دور از ذهن و پیچیده نیست. تو دانشگاه هم احتمالاً مفاهیم و درس‌های لازم برای انجام همچین کاری گفته میشه. البته ویژگی پروژه و کار عملی اینه که با محدودیت‌ها و مشکلاتی روبه‌رو میشی که تو رو وادار می‌کنه به راه‌های جدید فکر کنی یا بری بگردی و یه سری چیزا رو هم خودت یاد بگیری.
ولی بنظرم این چیزی که گفتی رو نمیشه از صفر تا صدش رو یه نفر تکی انجام بده. (و کار باکیفیتی بشه.)
بخش‌های مختلف این پروژه به تخصص‌های مختلف نیاز داره و هرکسی یه بخش مربوط به خودش رو جلو می‌بره. اینکه چقدر لازم میشه از ماژول‌های آماده استفاده کنیم و چقدر باید خودمون طراحی انجام بدیم به پارامترهایی بستگی داره که مربوط به جزئیات تخصصی‌ میشه و من اطلاع ندارم.
ولی شدنی هست و پروژه‌های تحقیقاتی و صنعتی در این سطح و پیچیده‌تر از این هم داشتیم و داریم.

آخرین ویرایش:
سلام
کسی حل المسائل چنگ رو داره؟
هرچی میگردم پیدا نمیکنم. یه فایل پی دی اف دستنویس فقط پیدا کردم که اونم فکر کنم مال یه چاپ قدیمیه چون اون شماره سوالی که من میخوام رو یه سوال دیگه حل کرده توش
اگه کسی داره خیلی ممنون میشم بگه

سلام برقی‌ها.

سلام
کسی حل المسائل چنگ رو داره؟
هرچی میگردم پیدا نمیکنم. یه فایل پی دی اف دستنویس فقط پیدا کردم که اونم فکر کنم مال یه چاپ قدیمیه چون اون شماره سوالی که من میخوام رو یه سوال دیگه حل کرده توش
اگه کسی داره خیلی ممنون میشم بگه
از فصل چند سوال داری؟
فصل ۱ و ۲ و ۵اش رو دارم فکر کنم.

Back
بالا