سلااامم من یازدهمم ولی خیلی خیلی به برق و مکانیک و کامپیوتر علاقه دارم.میشه لطفا یکم از رشته تون بگین.شرایط اپلای برای برقی ها چطوره؟.بازار کار در ایران نسبت به مکانیک و کامپیوتر چی؟
توصیه یا نکته ای به کسی که بخواد بیاد برق هم ممنون میشم بکنید.
ببین برق و مکانیک حجم زیادی ریاضی دارن احتمالا بیشتر از مابقی مهندسی ها
اگر با ریاضیات مشکلی نداری بهت زیاد سخت نمیگذره.
من یادمه با مدیرعامل شرکت آتیه نگر صحبت میکردم میگفت تو رشته کامپیوتر تا وقتی به روز باشی برات کار هست. اما لم کار همین بروز بودن هست. در غیر این صورت بیکار خواهی موند چون رقابت خیلی خیلی زیاده.
توی برق و مکانیک هم چون نسل الان ترجیحشون بیشتر کارهای پشت میز نشینی و بیدردسره ، اگر کار فنی و عملی بلد باشی شرایط بسیار خوبی خواهی داشت.
الان توی بازار کسی تابلو برق زیر ۱۰ میلیون دستمزد نمیبنده. بستن یه تابلو ۱ روز بیشتر وقتتو نمیگیره.
یا مثلاً صرف تنظیمات درایو بین ۲.۵ تا ۳.۵ میلیون تومن دستمزدشه که مهارت میخواد اما بیشتر از ۱۰ دقیقه وقت نمیگیره.
حالا این کارها خیلی پیش پا افتاده هستن و تو با دانش هنرستان هم میتونی انجامشون بدی. اگر بتونی کمی دانش و نوآوری هم وارد کار بکنی تقریبا در بازار ایران رقیب نخواهی داشت.
البته تمام این ها به خودت برمیگرده و من به تعداد موهای سرم مهندس برق بیکار میشناسم.
اما نکته آزاردهنده این جاست:
من این سعادت نصیبم شد که به عنوان یک عضو خیلی کوچیک توی یه تیم تحقیقاتی فعالیت کنم که سرگروه این تیم دکتر ساسان کیوانی مهندس سابق شرکت ASML هست.
بعد اینا داشتن روی بهبود و تجاری سازی IEPE ها کار میکردن که توی precision mechatronics کاربرد داره و میخواستن وارد بازار اروپا کنن.
بعد شما توی دیجی کی یا علی بابا سرچ میکنی IEPE بهت میگه چه رنگیشو میخوای؟
حالا توی بازار ایران ما کسی نمیدونه چنین چیزی اصلا چی هست که بخواد بخرش!
این عقب موندگی تکنولوژیک بشدت توی ذوقت میزنه. از این مثال ها زیاده.
خلاصه توی ایران درآمد آیفون تصویری نصب کردن، احتمالا بیشتر از کار روی پروژه های های تک هست.
ببخشید طولانی شد.
اگر دنبال پول درآوردن هستی بازار ایران خیلی خوبه.
اگرهم دنبال علم و فناوری و اینا هستی که اینجا جاش نیست و بایستی بری که شرایط مهاجرت مهندسی در کل خوبه (البته در شرایط عادی و نه شرایط فعلی!)
این تجربیات من بود که کوچکترین برقی سایتم.
بچه ها حتما تجربیات بیشتر و ارزشمندتری دارن.