سلام ، منم علاقه ای به این بحث ندارم ، اما لازم میدونم دلایلم رو بگم.
بخش بزرگی از صحبت هاتون با خود قرآن در تضاده.
گفتید چون مرد مسئول مالیه ، پس حقشه ارث و دیه بیشتری بگیره ، اما قرآن هیچجا نگفته چون مرد نانآوره باید سهم بیشتری بگیره.
بلکه در سوره نساء، آیه ۱۱، سهم پسر دو برابر دختر تعیین شده بدون هیچ توضیحی درباره وظایف مالی. در مورد دیه هم، در قرآن اصلا گفته نشده دیه زن نصفه. بلکه گفته:
(مائده: ۴۵)جان در برابر جان.
پس تقسیم نابرابر دیه،پایهی قرآنی نداره.
شما میگید جزیه مجازات بیدینی نیست، بلکه چون غیرمسلمانها به جنگ نمیرن باید مالیات بدن ، در سوره توبه، آیه ۲۹ اومده : «بجنگید با کسانی که ایمان ندارند... تا جزیه بدهند و در حال خضوع باشند.»
اینجا اصلا صحبتی از شرکت در جنگ نیست جزیه بهخاطر ایمان نداشتن به اسلامه ، نه فقط بیعملی ، بلکه خود باور نداشتن به اسلام دلیل جنگ و تحقیر مالی شده. "وَهُم صاغِرون" یعنی در حال ذلت.
گفتید اعدام فقط برای مرتدیه که تبلیغ میکنه، نه برای کسی که صرفا دین عوض کرده ، اما این طبق حقیقت نیست.
در فقه اسلامی (شیعه و سنی) اگر مردی از اسلام برگرده، حتی بیسر و صدا اعدام میشه این حکم با استناد به حدیث صورت میگیره: «من بدل دینه فاقتلوه»
در قرآن هم اگه قرار بود ارتداد جرم دنیوی باشه، باید حکم اعدامش بیاد اما گفته نشده.
فقط توی (بقره: ۲۱۷) گفته شده مجازات این عمل فقط در آخرت صورت میگیره.
گفتید که زن های مرتد اعدام نمیشن؟ بله اما تا آخر عمر زندانی میمونن و در شرایط سخت قرار میگیرن تا تغییر عقیده بدن .حکم اعدام برای مرتد توی قرآن نیست.
شما گفتید مرد برای ازدواج دوم باید از زن اول اجازه بگیره، و گرنه ازدواجش باطله و فرزندش حرامزادهست.(۳ نسا)شرطش فقط عدالت.
هیچجا رضایت زن اول ذکر نشده. نه توی قرآن ، نه توی فقه شیعه یا سنی.
حتی در قوانین فعلی ایران هم، مرد میتونه بدون رضایت زن اول ، عقد دوم رو شرعی و معتبر ببنده و فرزند ها هم حلال زاده هستن ، چون پدر و مادرشون ازدواج کردن . فقط در صورت اجازه نگرفتن مجازات مرد نقدی درجه ۵ و حبس تعزیریه و زن اول حق طلاق میگیره .
(نساء، آیه ۲۴):یعنی زن شوهردار برای شما حرامه، مگر آن که کنیز شما شده باشه. این یعنی حتی اگه زن ازدواج کرده باشه توی جنگ اسیر بشه ، کنیز میشه و کسی که صاحبش شده بدون عقد و رضایت میتونسته باهاش رابطه جنسی برقرار کنه.
من عذرخواهم احتمالا بعد این پیاما ی تایمی نتونم سر بزنم ، چون چند روز آیندم شلوغه 🌱
باور بفرمایید بیشتر شبیه دفاع از قرآن و اسلام سلفیه تا ی چیزی علیه اسلام ☺️
انگار شما گفتید قرآن ایرادی نداره و هر عیبی هم که هست از مسلمانی ماست 😁 خیلی هم عالیه
بگذریم
اول ی نکته ای رو کلیر بکنم : قرآن روی مسائل اعتقادی مانور بیشتری داده ، و احکام درصد خیلی کمیشو تشکیل داده . به خاطر همین حتی خیلی از احکامی که شما هم قبولش دارید، در قرآن نیست! مثلا شما که الحمدلله با قرآن مانوسید ، آیه ای دیدید که بگه نماز صبح دو رکعته ؟ راجب خیلی احکام دیگه نماز که اسلام دینش رو وابسته بهش میدونه در قرآن چیزی نیومده . اصلا یکی از دلایل مهمی که قرآن ما رو به امام و پیامبر ارجاع داده (اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم) همینه ، به اضافه پاسخ دادن به شبهات و.... .
حالا چرا باید بیان و مطالب اصلی رو کنار بذارن و به تبیین چرایی ی حکم بپردازن ؟ به این نمیگن تضاد با قرآن ، میگن استنباط حکمت احکام در قرآن با توجه به آیات دیگه . (انا انزلناه قرآنا عربیا لعلکم تعقلون)
_ خب در اینکه در اسلام مرد مسئول تامین خانوادست و از طریق آیه ۳۴ نساء که مردان سرپرست زنانند (قوامون) حرف من از روی این آیه برداشته شده که شکی نیست .
آیه ۱۱ نساء در رابطه با ارث هست ، دیه هم از احادیث متواتر و صحیح السندی در وسائل الشیعه، الکافی، تهذیب الاحکام و.. اومده.
مثل حدیث امام صادق (ع) که به صراحتا می فرمایند دیه زن نصف مرده. یا حدیثی از امیرالمؤمنین(ع) : زن، در خسارت های تعیین شده تا میزان ثلث دیه با مرد همسان است. و چون به ثلث رسید، دیه او نصف مرد محاسبه می شود .(اگر خواستید منبع دقیق بدم صحیح بودن حدیث رو بررسی کنید)
آیه ۴۵ مائده در رابطه با قصاص هست نه دیه ، در واقع یهود یا قصاص داشته یا عفو اما دیه راه سوم در اسلامه .
اما با فرض اینکه راجب دیه هم هست ، باید بگم این آیه نسخ شده . (راجب نسخ آیه در ۱۰۶ بقره بخونید)
حدیثی از امیرالمؤمنین(ع) داریم که فرمودن اول این آیه اومد و بعد با آیه ۱۷۸ بقره نسخ شد . الحر بالحر ، العبد بالعبد ، "الانثى بالانثی" . اینم پایه قرآنیش.
راجب آیه ۲۹ توبه فرمودید ، خب ؟ الان از کجای آیه چیزی خلاف حرف من ثابت شد ☺؟ کسی که ایمان نداره ، خمس و زکات و جهادش کجا بوده؟ میگن سید یا ایمان بیار کاراتو انجام بده ، یا جزیه بده .
سوالتونو واضح تر بگید به روی چشم .
راجب اعدام مرتد ، خب چطوری اون حکومت فهمیده آقای ایکس مرتده که بره اعدامش کنه :)؟ غیر از اینه که علنا و در فضای جامعه اعتقادش رو تبلیغ کرده:)؟ مثل سلمان رشدی و...
و غیر قابل انکاره که شما می تونید "با تحقیق صادقانه و از منابع اصلی علمی نه ویکی ها (حالا می خواد ویکی پدیا باشه یا ویکی شیعه!) در رفرنس ها منبع معتبری نیستند و... " تو قلب خودتون اعتقاد داشته باشید کوکائین خیلی هم مفیده ، اما حق تبلیغ و فروش اون در جامعه رو ندارید ، وگرنه اعدام میشید . تفاوت اسلام اینه که علاوه بر بدن ، به قلب و روح آدما هم اهمیت میده.
بعید بدونم تو خانواده کسی دو مرد عاقل و بالغ برن شهادت بدن که طرف مرتده ، یا حتی خود طرف وقتی میدونه حکمش اعدامه اعتراف به ارتداد بکنه.
وگرنه کسی که به دنبال حقیقت باشه ، هیچ حکمی در اسلام نداره . منبع حرفم؟ اینکه چه در زمان پیامبر چه ائمه افرادی که مرتد یا کافر بودن اما سوال داشتن و برای مناظره میومدن "وارد مسجد" میشدن . و مباحثه هاشون هم موجوده در منابع .
حتی در این مباحثه ها سعی در نفی وجود خدا داشتن! اما کسی نگرفتشون سرشونو ببره 😂
اضافه بر اینکه سب النبي در حال غضب مجازات نداره .
راجب آیه ۲۱۷ سوره بقره ، کجا از کلمه "فقط" استفاده شده؟ این آیه مجازات اخرویشو گفته . خب؟
راجب ازدواج مجدد ، غیر از اینه که شما می تونید در شروط ضمن عقد ، ثبت کنید همسرتون حق ازدواج مجدد نداره ؟ و در صورت تخلف می تونه از همسرش خسارت بگیره ؟ (چیزایی که از فمینیست ها یاد گرفتمو دارم رو می کنم واستون دخترا 😂)
اینکه بچه حرامزاده نیست رو شما درست می فرمایید ، من این موردو برخلاف بالاییا از اطرافیان شنیده بودم ، خودم نخونده بودم .
آیه ۲۴ نساء هم خونده بودم ، گفته بودم که در حال تحقیقم .
مرسی که باعث میشی برم سراغ شبهاتی که یادم رفته بود برم دنبالشون ، ماچ و بغل محکممم🫂🪄