چیز سختی توش نبودچرا من حس میکنم آسون بود؟
استرس گرفتم که الان.
در جواب سوال دومت مجهول هستبچه ها تو جمله هایی که لای نفی جنس دارن و اسلوب استثنا هم داریم، چجوری تشخیص بدیم که مستثنی منه حذف شده یا نه؟! (یکم برای من سخته)
مثلاً تو عبارت "لا اله الّا الله" چجوری بفهمیم مستثنی منه حذف شده؟!
و یه سوال دیگه اینکه فعل اُحسِنُ (ح ساکنه) معلومه یا مجهول؟ (مضارع اول شخص مصدر اِحسان چی میشه؟)
من معمولا سعی میکنم مفهومی نگاه کنم یعنی ببینم قبل الا کلمه کلی ای هست که بشه مستثنی رو یه بخشی از اون در نظر گرفت که جدا شده یا نه ولی یه کاری هم میشه کرد اینکه ادات نفی و الا رو حذف کنین و جمله رو بدون اونا معنی کنین اگه جمله معنی داشت یعنی مستثنی منه حذف شده (مثلا تو جمله ماشاهدت فی المکتبه الا کاظما اینطوری میشه که شاهدت فی المکتبه کاظما که معنی داره پس مستثنی منه حذف شده) ولی تو همین جمله مثلا میشه اله الله که نمیشه معنی کرد پس مستثنی منه وجود داره و اله هستشبچه ها تو جمله هایی که لای نفی جنس دارن و اسلوب استثنا هم داریم، چجوری تشخیص بدیم که مستثنی منه حذف شده یا نه؟! (یکم برای من سخته)
یا نبودن ان تاکیدی تاثیری ندارد در معنیممنون. 🌹
مگه ترجمهی "إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ تَنْزِيلًا"، این نیست: "... قطعاً نازل کردیم" ؟
چرا تو امتحان نهایی دی 1401 جوابش اینه: "... به تدریج نازل کردیم" ؟
در کل باید بری سراغ معنیبچه ها تو جمله هایی که لای نفی جنس دارن و اسلوب استثنا هم داریم، چجوری تشخیص بدیم که مستثنی منه حذف شده یا نه؟! (یکم برای من سخته)
و یه سوال دیگه اینکه فعل اُحسِنُ (ح ساکنه) معلومه یا مجهول؟ (مضارع اول شخص مصدر اِحسان چی میشه؟)
اگر منفی بود جمله قبل الا میتونی ببینی اگر نقش اصلی کلمات حذف شده مستثنی کنه هم محذوفهدر کل باید بری سراغ معنی
دو تا راه کار:
1) اگر جمله مثبت بود، حتما مستثنی منه داره ( اگه منفی بود ممکنه داشته باشه یا نداشته باشه )
2) حالا توی منفی ها اگه بعد الا مرفوع بود ( ــُ یا ــُ داشت ) حتما حذف شده
ولی به نظر من اینا پیچیدش میکنن ترجمه خیلی بهتره!!
در مورد این هم از معلممون پرسیدمممنون. 🌹
مگه ترجمهی "إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ تَنْزِيلًا"، این نیست: "... قطعاً نازل کردیم" ؟
چرا تو امتحان نهایی دی 1401 جوابش اینه: "... به تدریج نازل کردیم" ؟
تو استوکیومتری خودش جلو سوال مینویسهیه سوال
جرم مولی اون اتم هایی رو که توی کتاب گفته باید حفظ کنیم ؟
مثلا تو خودرابیازمایید ص ۱۹ جرم مولی آلومینیم و گوگرد رو گفته 👩🏻🦯👩🏻🦯
برای هر پایه متفاوته خبیه سوال
مثلا یه درسی مثل دینی ضریبش فکر کنم ۱۴ باشه.
این ضریب برای دوازدهمهاست فقط؟
یا برای یازدهمها هم هست؟
چون من تو چندتا سایت دیدم ضریب یازدهم با دوازدهم متفاوته