سلام. خب اول از همه اشاره کنم که ایدۀ تاپیک از @امین بود و کپیرایت به ایشون تعلق داره
اگر میخواید یک نقد و بررسیِ مفصل و منظم برای بازیهایی که تجربه میکنید یا در گذشته تجربه کردید بنویسید، اینجا میتونه بستر خوبی برای نوشتههای شما باشه! البته برای نوشتههای کوتاهتر میتونید از تاپیک پیشنهاد بازی(گیم) استفاده کنید و این تاپیک صرفاً واسه نوشتههای بلند و بررسیِ بازیهاست.
جالبه اینجا هیچ چیزی نیست.
خب از یک بازی نسبتا ناشناخته شروع می کنم Team Fortress 2. یه بازی FPS چند نفرست مثل کانتر-استرایک. فرقش با بازی هایی مثل کانتر-استرایک، کال آف دیوتی و... اینه که چند نوع شخصیت تو این بازی ها وجود دارند و انتخاب هر شخصیت تو برتری ها و ضعف های بازیکن نقش داره. برعکس کانتر استرایک که همه چیز به نحوی برابر و عادلانست و تنها تفاوت مهارت و سلاحیه که دارید (سلاح خوب هم اگر مهارت داشته باشید و ببرید می تونید راحت بخرید)، مهارت ها هم محدود به نشونه گیری و سرعت عکس العمل و... میشن که به این مهارت ها به اصطلاح مهارت مکانیکی میگن. این بازی سال 2007 توسط شرکت ولو (شرکت سازنده ی بازی کانتر-استرایک) منتشر شده و گرافیک و شخصیت های کارتونی طور داره. بازی های مدرن مشابه این بازی Marvel Rivals و Overwatch هستند که من هیچکدوم رو بازی نکردم و نمی تونم نظر درستی بدم، ولی شنیدم هر کدوم مشکل خودشون رو دارند که این بازی نداره. خب بریم سراغ بررسی بازی. گیم پلی به نظر من هر چقدر یک بازی جلوه های صوتی و آهنگ و گرافیک و... داشته باشه، اگر تو گیم پلی کمیتش بلنگه بهتره به چشم فیلم بهش نگاه کنیم تا بازی!
این بازی گیم مود های مختلفی داره، ولی اینجا فقط به یک گیم مود به نام payload می پردازیم که میشه گفت محبوب ترین گیم مود بازیه، که الان می گم چیه.
دو تا تیم تو بازی داریم: تیم قرمز (دفاع)، تیم آبی (حمله). هدف تیم آبی اینه که یه گاری دارای بمب رو ببره تو مقر تیم قرمز و اونجا منفجرش کنه. برای اینکه گاری حرکت کنه باید بازیکن ها پشت گاری وایسن، و هیچ کدوم از بازیکن های تیم قرمز نباید دور و بر گاری باشن (باید اول بزنن ناکارش کنن). یه محدودیت زمانی وجود داره و اگر زمان به صفر برسه تیم قرمز می بره. بازیکن ها چند ثانیه بعد از مردن ری-اسپاون می شن و اینطوری نیست که بهای مردن، صبر کردن برای دست بعد باشه.
گاری بمب (payload) تو مپ بد واتر (از مپ های محبوب بازی)
با این که این هدف برای برد تعیین شده، پاداش و برد (لذت) تو این بازی از نوع پاداش خرد هست، نه پاداش کلان؟ (خب این یعنی چی ؟؟؟؟!؟؟!؟!؟!) یعنی برد و باخت تیم خیلی مهم نیست، شما می تونید هدف شخصی خودتون رو دنبال کنید و بیشتر لذت به خاطر لحظاتی هست که می درخشید و یه نوع کیل خاص می گیرید و... اما تو بازی هایی مثل کانتر استرایک این کمتر مطرحه و برد و باخت به طور طبیعی مسئله ی اصلیه (البته باز هم به شخص بر می گرده) یا تو بازی لیگ آف لجندز اگر بعد یک ساعت بازی ببازید واقعا دچار آسیب روحی می شید (لیگ آف لجندز نریختم و نخواهم ریخت). این از نظر من یه مزیت به نظر میاد.
کلاس ها همونطور که گفتم تو این بازی شخصیت ها (یا به اصطلاح کلاس ها) ی مختلفی رو میشه انتخاب کرد، که تا حد زیادی رو نحوه ی بازی شما تاثیر میذاره.
اکثر کلاس ها کانتر دارند. کانتر یه کلاس یعنی یه کلاس دیگه که ضد کلاس مورد نظرمون هستند و در شرایط نسباتا برابر (از نظر مهارت ، HP و...) و اکثر اوقات دست بالا رو دارند. کانتر سخت یعنی این ضد بودن و دست بالا رو داشتن شدیده، کانتر نرم یعنی خیلی هم ضد هم نیستند. وجود کانتر ها باعث میشه شما بتونید صرفا با دونستن نقاط قوت و همچنین دوری از کلاس هایی که کانترتون می کنن، اکثرا مبارزه ها و رو در رویی ها رو ببرید.
خیلی چیزا میشه گفت... ادامش برای بعد! خودتون بازی کنید بهتره!
من فقط اینو اشاره کنم که نقد و بررسی بازی ها از دید گیمر ها و بازی ساز ها خیلی فرق داره. مثلا گیمرها میگن حوصله سر بر بازی ساز میگه مهندسی شده. گیمر میگه هیجانی بازی ساز میگه پر باگ. اینا خیلی خوب به هم نمیخوره ولی به نظرم باید میانگین هر دو طرف رو در نظر گرفت. مثلا بازی انچارتد باید کمتر باگ بخوره تا رد دد دو. چون از تکنولوژی مهار کردن overloading بالاتری برخورداره، ولی بیشتر باگ میخوره. پس اینجا نظر گیمر بهتره تا سازنده.
بازی ea fc 26
همه چیش خوبه ولی فرقی با fc 25 نداره جز اون یارو گیممود واقعی/سریعش که واقعا بازم فرقی نداره.
بنظرم نیازی ندارید برید بخرید یا کرکی دانلود کنید یا برید پچ فیزیک منطقی پس رو نصب کنید.
کرکیش هست تو نت بگردید