• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

راهکارهایی برای افزایش تمرکز حین درس خوندن

مامانم فکر میکنه سالن مطالعه=علافی و الواتی با اراذل و
مامانت ممکنه درست فکر کنه

یسری از سالن مطالعه ها + فضاش به قدری مسموم هستن که بهتر هست نری

من خودم سال کنکورم سالن مطالعه ای که درس میخوندم خیلی حاشیه داشت چون کنار پارک بود

مامانم فکر میکنه سالن مطالعه=علافی و الواتی با اراذل و اوباش
اگه با دوستات نری و سعی کنی اونجا با کسی دوست نشی‌ اینطوری که مامانت میگه نمیشه، بعضی سالن مطالعه ها هم خیلی سخت گیری میکنن بهترن ولی کلا بخش زیادی از قضیه به خودت برمیگرده که فقط بری اونجا تا درس بخونی

آخرین ویرایش:
گروهی درس خوندن ۹۰ درصد اوقات اتلاف وقت به شدت زیادی داره

یکی از اشتباهات سال کنکور من همین بود برونگراییم رو خیلی وقت ها نتونستم کنترل کنم، اگر ذاتا ادم برونگرایی هستید یکم داستان براتون فرق میکنه

مگر پاشید برید یه کتابخونه کاملا دور و پرت از محلتون که یوقت اشنا اونجا نبینید

من به حدی به بچه‌های سالن مطالعه محل نمیذاشتم و تا میدیدم دارن زیاد حرف میزنن راهم و کج میکردم و رابطه رو‌ محدود حتی ناهارم رو همیشه تنها میخوردم مثلا ، که الان تو دانشگاه هنوز که هنوزه منو میبنن وانمود میکنن نمیشناسن البته تا حدی هم حق دارن ولی من واقعا اون موقع توانایی هندل کردن روزی نه ده ساعت مطالعه همراه با دوست داشتن رو‌ نداشتم کلا حرف زدنام خیلی محدود بود میشد یکروز کامل بیشتر از چند جمله حرف نمیزدم تا میرفتم خونه با اینکه ذاتا آدم پر حرفیم، ولی کلا کتابخونه دیگه چون تایم استراحت نداره از لحاظ خوبه ولی مدتی که من میرفتم کتابخونه بخاطر بلند نشدن شش و هفت ساعت مداوم دیسک کمر گرفتم برای همین برگشتم پانسیون

من خودم برا اینکار به اهنگای تیپ lofi گوش میدم
نه همه مواقع اما موقع هایی که تمرکز کردن سخته واقعا کمک کننده هستن
قبلا مثلا توی اوایل جنگ نسخه۱ که واقعا جا خورده بودیم و درس خوندن داشت سخت تر میشد بیشتر راجب اهنگ برای درس خوندن تحقیق کردم که مختصری براتون توضیح میدم، شاید بهتون کمک کنه

با اولین سرچ راجب این موضوع چیزایی مثل «موسیقی دلتا» یا «باینورال بیت» میبینید که ادعا میکنن که به کمک فرکانس های خاصی میتونن تمرکز رو بالا ببرن. راستش این برای من کار نکرد چون یه حس مصنوعی بودنی رو القا میکرد و خوشایند نبود، البته که بسته به سلیقه هم هست

اما موسیقی لوفای یه موزیک ساده و بدون سروصدا و درعین حال زیبا هست که حواس پرتی های محیطی رو کاهش میده

پیشنهادم اینه که یک یا نهایت 3 تا اهنگ لوفای که حس خوبی بهتون دادن رو توی جایی ذخیره کنید و یه پلی لیست بسازید. برای دیدن اثر واقعیش رو مطالعه باید حتما پلی لیست رو روی تکرار بزارید و بعد از مشخص کردن اهنگاتون دیگه تغییر محسوسی توی اهنگا ندید و بزارید یک ربع یا نیم ساعت که نیاز به تمرکز دارید یک جای اتاق روپخش باشه. هدف اینه که با یک اهنگ ملایم گوشتون آشنا بشه و اون رو بعنوان یجور نماد شروع کردن درس بشناسه، نه اینکه هربار درس رو شروع میکنید اهنگ جدیدی به گوش بخوره

آخرین ویرایش:
با اولین سرچ راجب این موضوع چیزایی مثل «موسیقی دلتا» یا «باینورال بیت» میبینید که ادعا میکنن که به کمک فرکانس های خاصی میتونن تمرکز رو بالا ببرن. راستش این برای من کار نکرد چون یه حس مصنوعی بودنی رو القا میکرد و خوشایند نبود، البته که بسته به سلیقه هم هست

اما موسیقی لوفای یه موزیک ساده و بدون سروصدا و درعین حال زیبا هست که حواس پرتی های محیطی رو کاهش میده

پیشنهادم اینه که یک یا نهایت 3 تا اهنگ لوفای که حس خوبی بهتون دادن رو توی جایی ذخیره کنید و یه پلی لیست بسازید. برای دیدن اثر واقعیش رو مطالعه باید حتما پلی لیست رو روی تکرار بزارید و بعد از مشخص کردن اهنگاتون دیگه تغییر محسوسی توی اهنگا ندید و بزارید یک ربع یا نیم ساعت که نیاز به تمرکز دارید یک جای اتاق روپخش باشه. هدف اینه که با یک اهنگ ملایم گوشتون آشنا بشه و اون رو بعنوان یجور نماد شروع کردن درس بشناسه، نه اینکه هربار درس رو شروع میکنید اهنگ جدیدی به گوش بخوره
امکانش هست لینکی برای دانلود اهنگ های لوفای بزارید؟ با این نت چیز سر راستی پیدا نکردم.

یه سری نکات کلی بهتون بگم که برای من جواب میده:

۱. یه جای مخصوص درس خوندن داشته باشید. خیلی مهمه. مغزتون رو شرطی کنید که اونجا فقط برای درسه.

۲. هرچیزی که حواستون رو پرت میکنه دور از دسترستون قرار بدید. مثلا گوشی. و خودتون رو مقید کنید تا قبل اینکه ساعت مطالعه‌تون تموم نشده سمتش نرید.

۳. آینه جلوتون باشه حواستون رو پرت میکنه.

۴. یه سریا مثل من بال زدن مگس هم حواسشون رو پرت میکنه. از وایت نویز یا آهنگای بی‌کلام استفاده کنید مثل لوفای(که بحثشم هست اینجا، منم آپلود میکنم براتون چندتا). آهنگی که انتخاب میکنید ریتم ثابتی داشته باشه که حواستون پرت نشه.

۵. مهمترین موردی که من همیشه بهش اشاره میکنم، اکتیو درس خوندنه. یعنی چی؟ یعنی کاری کنید تمام بدنتون با مطالعه درگیر بشه نه فقط چشم و مغزتون. مثلا خلاصه نویسی کنید. یا هر پاراگراف رو که خوندین، مثل یه معلم خودتون به زبان ساده اون پاراگراف رو با صدای بلند برای خودتون توضیح بدید. یادتون باشه، لازمه‌ی حفظ کردن یه مطلب، فهمیدن اونه.

اینا یادم اومد بازم چیزی بود اضافه میکنم.

امکانش هست لینکی برای دانلود اهنگ های لوفای بزارید؟ با این نت چیز سر راستی پیدا نکردم.
حتما
این لینک هارو نگه داشته بودم اهنگ های خوبی دارن

https://songsara.net/168569/
https://songsara.net/179116/
https://songsara.net/177662/

برای گوش دادن باید توی سایت اکانت بسازید
تو این شرایط این اصلی ترین جایی هست که میتونید تعداد زیادی موسیقی لوفای رو پیدا کنید و این لینک ها با کیفیت تریناشون هستن
اما اجازه دانلود بدون اشتراک پولی رو نمیده گرچه خیلی پول بزرگی نمیخواد _حدودا ۷۰ هزار تومن_ ولی میتونید یک اهنگ رو انتخاب کنید و از پایین روی تکرار بزارید

بازهم توصیه میکنم که از قبل دو سه اهنگ رو انتخاب کنید و همون هارو پخش کنید و بخصوص حین درس سراغ اهنگ جدید نرید

• دابل‌لایک
امتیازات: _Hani
  • دابل‌لایک
امتیازات: _Hani
راستشو بخواین طی یه شوک این قضیه از دستم رفته
طوری که کلا ۱۵ ۱۶ روز درس نخوندم و امروز تازه تونستم بخونم
وای ببخشید من یادم رفتم توضیح بدم 😭

اولا از اونجایی که می‌گین یه شوک بهتون وارد شده، شاید بهتره که مسئله ریشه‌ای حل بشه. یعنی شاید اون اتفاق باید پردازش بشه تا بتونین ازش بگذرین.‌ اگه این عدم‌تمرکز حالت نشخوار فکری/بی‌قراری باشه، این امر ضرورت بیشتری داره. در این صورت شاید چند جلسه درمان شناختی-رفتاری یا اکت کمکتون کنه.

بعضی اوقات هم به خاطر بی‌انگیزگی، ناامیدی یا چیز دیگه‌ایه. یعنی بنا بر دلایلی، بخشی از وجودتون نمی‌خواد درس بخونه. در این صورت انگیزه‌های متفاوت باید کشف بشن.

کلا تکنیک‌های ذهن‌آگاهی هم خیلی موثر هستن.

توصیه‌های ایشون هم خیلی عالی بود:
یه سری نکات کلی بهتون بگم که برای من جواب میده:

۱. یه جای مخصوص درس خوندن داشته باشید. خیلی مهمه. مغزتون رو شرطی کنید که اونجا فقط برای درسه.

۲. هرچیزی که حواستون رو پرت میکنه دور از دسترستون قرار بدید. مثلا گوشی. و خودتون رو مقید کنید تا قبل اینکه ساعت مطالعه‌تون تموم نشده سمتش نرید.

۳. آینه جلوتون باشه حواستون رو پرت میکنه.

۴. یه سریا مثل من بال زدن مگس هم حواسشون رو پرت میکنه. از وایت نویز یا آهنگای بی‌کلام استفاده کنید مثل لوفای(که بحثشم هست اینجا، منم آپلود میکنم براتون چندتا). آهنگی که انتخاب میکنید ریتم ثابتی داشته باشه که حواستون پرت نشه.

۵. مهمترین موردی که من همیشه بهش اشاره میکنم، اکتیو درس خوندنه. یعنی چی؟ یعنی کاری کنید تمام بدنتون با مطالعه درگیر بشه نه فقط چشم و مغزتون. مثلا خلاصه نویسی کنید. یا هر پاراگراف رو که خوندین، مثل یه معلم خودتون به زبان ساده اون پاراگراف رو با صدای بلند برای خودتون توضیح بدید. یادتون باشه، لازمه‌ی حفظ کردن یه مطلب، فهمیدن اونه.

اینا یادم اومد بازم چیزی بود اضافه میکنم.

حالا اگه یه تکنیک فوری و سریع‌تر می‌خواین، ACT هست. قول نمی‌دم معجزه کنه، به خصوص اگه دلیل زیربنایی حل نشده باشه.

توضیحات Attention control training:
- طول مدتش سه هفته‌است، یعنی سه هفته هر شب انجام می‌شه + زمان‌هایی که می‌خواید درس بخونید یا وقتی نشخوار فکری دارید. بعد ممکنه فقط زمان‌های لازم مثل موقع درس خوندن انجام بشه.
- این تکنیک برای نشخوار فکری، بی‌خوابی و عدم تمرکزه.
- برای این تکنیک باید تنفس شکمی بلد باشید. در این نوع تنفس قفسه سینه به نسبت ثابت می‌مونه. موقع دم شکم میاد جلو و موقع بازدم می‌ره تو. توی این تکنیک تنفس عادی هستش، نه عمیق.
- اگه وسطش خوابتون برد مشکلی نیست.
- اگه شمارش یادتون رفت، برگردین به آخرین شماره‌ای که می‌دونید شمردید.
- اگه ذهنتون رفت جای دیگه، آروم و بدون سرزنش برش گردونید به شمارش.

- باید ۵۰ بار تنفس عادی شکمی به این صورت انجام بشه:
۱. دم (شکم میاد جلو) و توی ذهنتون می‌شمارین که چندمین تنفسه.
۲. بازدم عادی (شکم می‌ره تو) بعد کلمه آرام رو توی ذهنتون می‌گین.
۳. دم بعدی.

مثلا: دم، ۱، بازدم، آرام، دم، ۲، بازدم، آرام، دم، ۳...

منطقش هم اینه: شمردن باعث میشه تمرکزتون بیشتر شه و انگار مغز به تحمل کردن عادت کنه. و گفتن کلمه آرام باعث میشه آرامش یه جورایی تلقین بشه بهش.

امیدوارم به دردتون بخوره. تکنیک‌های ذهن‌آگاهی هم اگه خواستید، در خدمتم.

یه اکانت یوتیوب بود لوفای‌های خوبی میذاشت، یه ریمیکیس یه ساعته‌ش رو من زمان پره گوش میدادم همش. الان اینترنت نیست اینترنت وصل شد براتون لینکشو میذارم ولی علی‌الحساب این چهارتا اهنگشو دانلود کنید برای درس بنظرم خوب بودن. فقط حواستون باشه حتی سر آهنگ هم خودتون رو شرطی کنید و این اهنگارو فقط موقع درس گوش بدید. مثلا من الان این اهنگارو گوش میدم انقدر ذهنم شرطی شده ناخوداگاه دلم درس خوندن میخواد :))

۱.
https://my.files.ir/drive/s/xMU1I89eWsmvsvAtMHTLEU9qUfvkGK

۲.
https://my.files.ir/drive/s/yraPsuyacZD1EpvA9GkOwyaQWdu690

۳.
https://my.files.ir/drive/s/h60AIZGNyAjMWkj3xTcR0wYBBIU8H9

۴.
https://my.files.ir/drive/s/NDAe0FQmjHxvVSlzLTRP1lNOawHaa9

Back
بالا