• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

سوالات و بحث‌های عمومی در مورد انتخاب رشته

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Nimamazroob
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
خیلی به رشته عمران علاقه دارم.کل سال کنکور رو با فکر به رشته عمران گذروندم
ولی الان خانواده و دوست و آشنا دائم دارن بهم میگن نرو عمران...از شرایط بازار کار عمران ک خبر دارین ؛یکی از اقوام هم عمران علم و صنعت خونده و الان از شرایطش خیلی راضی نیست.
البته قطعا انتخاب رشته تصمیم خودمه ولی خواستم نطر شما رو هم بدونم؛
بنظرتون به صلاح هست عمران بزنم با این اوضاع؟شما بودین چیکار میکردین؟
و یه سوال دیگه اینکه... اینجا دانشجوی عمران هست که بتونه راهنماییم کنه؟

شرایط اپلای برای زیست فناوری( نا پیوسته) و سطح دانشگاه های ایران تو این رشته چجوریه و بازار کارش تو کانادا و آمریکا و استرالیا خوبا یا نه

بچه ها هر کس سوالی در مورد دانشگاه فرهنگیان داشت من میتونم کمک کنم:GreenHeart

سلام بچه ها. میگم اگر رشته های نوبت دوم (شبانه)، پردیس یا آزاد رو انتخاب کنم و قبول بشم، بعد تصمیم بگیرم که ثبت نام نکنم، اتفاق خاصی نمیوفته؟

خیلی به رشته عمران علاقه دارم.کل سال کنکور رو با فکر به رشته عمران گذروندم
ولی الان خانواده و دوست و آشنا دائم دارن بهم میگن نرو عمران...از شرایط بازار کار عمران ک خبر دارین ؛یکی از اقوام هم عمران علم و صنعت خونده و الان از شرایطش خیلی راضی نیست.
البته قطعا انتخاب رشته تصمیم خودمه ولی خواستم نطر شما رو هم بدونم؛
بنظرتون به صلاح هست عمران بزنم با این اوضاع؟شما بودین چیکار میکردین؟
و یه سوال دیگه اینکه... اینجا دانشجوی عمران هست که بتونه راهنماییم کنه؟

شرایط بقیه مهندسی ها هم بهتر از عمران نیست. بین رشته های مهندسی فقط کامپیوتر بازار کار بهتری داره. الان بیشتر افراد به بازار کار داخل کشور فکر نمیکنن و همه توجهشون به اپلای هست( چه برای کار و چه برای تحصیل). برای ادامه زندگی بهتر و راحت تر، کنار رشته مورد علاقه خودت به فکر یاد گیری دو زبان خارجی دیگه باش. زبان انگلیسی خودتو تقویت کن و همراه اون ترجیحا آلمانی یاد بگیر.

سلام بچه ها. میگم اگر رشته های نوبت دوم (شبانه)، پردیس یا آزاد رو انتخاب کنم و قبول بشم، بعد تصمیم بگیرم که ثبت نام نکنم، اتفاق خاصی نمیوفته؟

قبلا به این شکل بود که مشکلی پیش نمیومد. برای اطمینان بیشتر دفترچه رو کامل بخون.

سلام من بازم سوال دارم :-" میشه یکی مثلا عمران یا صنایع بخونه و بعد برای کامپیوتر اپلای کنه؟ با درنظر گرفتن اینکه مثلا خودش در زمینه نرم افزار یاد بگیره و فعالیت کنه. یا اینکه نمیشه و باید حتما مدرک کارشناسی تو همون حوزه ای باشه که برای ارشد اپلای میکنه؟

سلام من بازم سوال دارم :-" میشه یکی مثلا عمران یا صنایع بخونه و بعد برای کامپیوتر اپلای کنه؟ با درنظر گرفتن اینکه مثلا خودش در زمینه نرم افزار یاد بگیره و فعالیت کنه. یا اینکه نمیشه و باید حتما مدرک کارشناسی تو همون حوزه ای باشه که برای ارشد اپلای میکنه؟
برای کارای بین رشته ای می تونه اپلای کنه و پوینت خیلی خیلی مثبته براش ولی برای پوزیشنی که پیور کامپیوتر ساینس باشه معمولا ریجکت می کنن.
***منظورم اپلای دانشجویی بود نه شغلی

آخرین ویرایش:
ووووو یه چیز دیگه.تغییر رشته از مهندسی عمران ب علوم کامپیوتر هم همونقدر سخته ( مثل عمران به مهندسی کامپیوتر ) یا نه؟ توی شریف منظورمه. :-?

ببین من یه نظری میدم خودت یه بررسی کن ببین چطوره.
اول از همه کامپیوترای شریف تا بهشتی رو بزن بعدش هم علوم کامپیوترهای شریف تا امیرکبیر. بعد هم مهندسی های دیگه شریف رو بزن. پلن آ رو بذار که میاری کامپیوتر رو و پلن ب رو بذار برای تغییر رشته و ... و خب تو رتبه تو به نظرم بهتره بری شریف یا تهران. بنا به تجربه میگم تو رشته‌های پر متقاضی دانشگاه مهم تره تا رشته. یکی از بچه‌های سایت هم بود که ورودی 94 صنایع شریف بود و 95 تغییر رشته داد به آی‌تی شریف. شدنش میشه اما سخته.
سلام مجدد، شخصی که گفتین تغییر رشته داد رو میشناسین؟ اگه اینطوره میشه معرفی کنین من باهاشون یکم مشورت کنم :-?

دانشگاه علوم پزشکی تهران، واسه رشته‌ی پزشکی پردیس خودگردان داره؟ با چه رتبه‌ای میشه قبول شد تقریباً؟
فکر کنم تا الان جواب رو پیدا کرده باشی.
اینجور که تو دفترچه اومده، پزشکی تهران فقط 200 نفر نیم سال اول میگیره و نیم سال دوم و شهریه پرداز، نداره.

من بین رفتن به بیوتکنولوژی دانشگاه تهران(دکترای ناپیوسته) و پشت کنکور موندن برای پزشکی مرددم:(
شکم روی پزشکی اینکه به روحیاتم نخوره علاقم از اول روی ریاضی فیزیک بود و از کار زیاد و حفظی بودنش میترسم از طرف دیگه فرد منعطفی هستم و اصولا با هر شرایطی سازگار میشم و اگه پشت کنکور بمونم احتمال قبولیم رو بالا میدونم چون امسال به دلیل خاصی رتبم خوب نشد.خلاصه که گیر کردیم:(

من بین رفتن به بیوتکنولوژی دانشگاه تهران(دکترای ناپیوسته) و پشت کنکور موندن برای پزشکی مرددم:(
شکم روی پزشکی اینکه به روحیاتم نخوره علاقم از اول روی ریاضی فیزیک بود و از کار زیاد و حفظی بودنش میترسم از طرف دیگه فرد منعطفی هستم و اصولا با هر شرایطی سازگار میشم و اگه پشت کنکور بمونم احتمال قبولیم رو بالا میدونم چون امسال به دلیل خاصی رتبم خوب نشد.خلاصه که گیر کردیم:(
چیزی که من دارم بین بچه های پزشکی میبینم اینه که خیلیاشون الان نا امیدن و آه و ناله میکنن (اونایی که چند ساله دارن میخونن)، چون یه 6 7 سالی درس خودشونه، بعدشم طرح و سربازی برای پسرا، بعد اگه بخوای تخصص بخونی و اینجور چیزا راحت تا سی و خردی سالگی باید بخونی و پول چندانی مثل اینکه بهشون نمیدن و همونم دیر میدن و شیفتای سنگین داره. بعد تازه سرمایه اولیه ای میخواد برای مطب زدن و چندسال تا جا بیفته طرف. (البته بازم از خیلی علوم پایه ها قطعا بهتره، حداقل تهش پزشک میشه آدم و من پزشکی ندیدم وضع زندگیش خوب نباشه). این گزینه هم هست که دانشجوی پزشکی بشی، اگه با ارزشهای اخلاقیت و شخصیتت کلا میخوره، میتونی بزنی تو کار کنکور و پول اونم بسته به تلاشت میتونه خیلی خوب باشه.
ولی کلا اگه صرفا برای پول میخوای بری، فکر کنم زندگی آدم جهنم میشه بدون علاقه داشتن به پزشکی. ولی اگه به پزشکی علاقه داشته باشی و سختیای مسیرو به جون بخری، باید خوب باشه.
علوم پایه هم در ضمن برا اپلای خوبه. حتی من دوستی داشتم که دکتری پیوسته بیوتک قبول شد، و بعد اینکه معادل لیسانسشو گرفت داره برا ارشد اپلای میکنه و میگفت خیلی از بچه هاشون همینکارو دارن میکنن و واینمیستن تا دکتری بخونن.

چیزی که من دارم بین بچه های پزشکی میبینم اینه که خیلیاشون الان نا امیدن و آه و ناله میکنن (اونایی که چند ساله دارن میخونن)، چون یه 6 7 سالی درس خودشونه، بعدشم طرح و سربازی برای پسرا، بعد اگه بخوای تخصص بخونی و اینجور چیزا راحت تا سی و خردی سالگی باید بخونی و پول چندانی مثل اینکه بهشون نمیدن و همونم دیر میدن و شیفتای سنگین داره. بعد تازه سرمایه اولیه ای میخواد برای مطب زدن و چندسال تا جا بیفته طرف. (البته بازم از خیلی علوم پایه ها قطعا بهتره، حداقل تهش پزشک میشه آدم و من پزشکی ندیدم وضع زندگیش خوب نباشه). این گزینه هم هست که دانشجوی پزشکی بشی، اگه با ارزشهای اخلاقیت و شخصیتت کلا میخوره، میتونی بزنی تو کار کنکور و پول اونم بسته به تلاشت میتونه خیلی خوب باشه.
ولی کلا اگه صرفا برای پول میخوای بری، فکر کنم زندگی آدم جهنم میشه بدون علاقه داشتن به پزشکی. ولی اگه به پزشکی علاقه داشته باشی و سختیای مسیرو به جون بخری، باید خوب باشه.
علوم پایه هم در ضمن برا اپلای خوبه. حتی من دوستی داشتم که دکتری پیوسته بیوتک قبول شد، و بعد اینکه معادل لیسانسشو گرفت داره برا ارشد اپلای میکنه و میگفت خیلی از بچه هاشون همینکارو دارن میکنن و واینمیستن تا دکتری بخونن.
پزشکی رو بخاطر روانپزشکی روش مرددم :-?ممنون بابت پاسخ

چون میگی که به ریاضی و فیزیک علاقه داری رشته هایی مثل رادیولوژی،فیزیوتراپی به فیزیک بی ربط نیستن

کسی هست از دانشجو های علوم کامپیوتر که بشه باهاش صحبت کرد؟؟؟؟

میگم نظرتون درمورد روانشناسی دانشگاه تهران چیه؟بعد اینکه از رشته انسانی میخونن یعنی روان رو جدا از زاویه علوم تجربی مطالعه میکنند؟میدونم شغلی تفاوت داره با روانپزشکی و خب اونا پزشکن ولی جدا از این نگاهشون هم با هم فرق داره؟یا نه نظریات و..یکسانی دارند؟بعد میشه تحقیقات انجام داد توی رشته؟(ببخشید من همش سوال میپرسم)

میگم نظرتون درمورد روانشناسی دانشگاه تهران چیه؟بعد اینکه از رشته انسانی میخونن یعنی روان رو جدا از زاویه علوم تجربی مطالعه میکنند؟میدونم شغلی تفاوت داره با روانپزشکی و خب اونا پزشکن ولی جدا از این نگاهشون هم با هم فرق داره؟یا نه نظریات و..یکسانی دارند؟بعد میشه تحقیقات انجام داد توی رشته؟(ببخشید من همش سوال میپرسم)
مشکلی که من تو روان شناسی دیدم جلب اعتماد مراجعینه. یعنی شما مثلا با ۲۲ سالگی فارغ التحصیل روان شناسی میشی یا ۲۵ سالگی ارشد میگیری. میخوای نقش مشاور رو ایفا کنی. مراجع ۴۰ ساله میاد پیشت میبینه که یه جوون ۲۵ ساله نشسته پشت میز. قبولت نمیکنه. هیکل و چهره‌ات هم که کوچیک باشه دیگه بچه حسابت میکنن. از این نظرها یکم مشکل دارند تو بازار کار.
ولی خب فرهنگ مراجعه به مشاور شدیدا داره رشد میکنه. کارهای جدیدی به روان شناس ها سپرده میشه مثل روان شناسی صنعتی سازمانی. اپلایش یک مقداری سخت تره چون توانایی درک زبانی و فرهنگی بالا میخواد.

یه مشکلی پیش اومده برام
چرا باید نیمه متمرکزها رو قبل از متمرکز ها بزنم؟؟!

یه مشکلی پیش اومده برام
چرا باید نیمه متمرکزها رو قبل از متمرکز ها بزنم؟؟!
«در انتخاب رشته کنکوری سراسری، اگه یک داوطلب از همون اول رشته متمرکز یعنی رشته بدون مصاحبه قبول بشه، بقیه انتخاب هاش چه متمرکز و چه نیمه متمرکز دیگه بررسی نمیشه.
اما اگه یک داوطلب اول در یک رشته نیمه متمرکز دارای مصاحبه در مرحله اول قبول بشه، اسمش داخل فهرست قبولی های اولیه اون رشته نیمه متمرکز اعلام میشه که بره مصاحبه، ولی کامپیوتر سازمان سنجش همچنان به جستجوی خودش ادامه میده و بقیه رشته محل ها رو هم بررسی میکنه.»
نیمه متمرکز و متمرکز – رشته های مصاحبه دار در انتخاب رشته کنکور سراسری

میدونم که دیره. ولی چون سالای گذشته بعد از این که زمان انتخاب رشته تموم شد، باز هم سامانه تا یه زمانی باز بود، میگم.
درباره معرفی رشته ها و عناوین شغلی مختلف توی اینترنت به زبان فارسی و در این فروم، مطالب کلی، غیر کمک کننده و حتی غلط کم نیست. من خیلی دوست داشتم با سایت Quora زودتر و زمان انتخاب رشته خودم آشنا میشدم. با این که اونجا هم یه فرومه و هر حرفی که زده میشه درست نیست ولی به دلیل مشارکت بالای آدما و ساز و کارهایی که داره، اطلاعات مفید خیلی زیادی هم توش هست. درباره رشته یا عنوان شغلی که میخواید بدونید میتونید داخل کوئورا جستجو کنید و از قسمت related questions هم غافل نشید.
درباره تفاوت علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر، این سایت نمیتونه مفید باشه چون محتوای این رشته ها در داخل و خارج ایران هیچ ربطی به هم ندارن. در خارج از ایران، computer engineering معادل مهندسی سخت افزاریه که قبلا در ایران(در مقطع کارشناسی) وجود داشت و computer science مشابه مهندسی کامپیوتری هست که ما در ایران داریم.
درباره این که بعضیا میگن به خاطر بخش های سخت افزاری رشته مهندسی کامپیوتر میخوان علوم کامپیوتر برن، بدونید که بیشتر درسای الزامی سخت افزار هیچ ربطی به تحلیل مدار و ولتاژ و جریان و مقاومت و این داستانا نداره. یک یا دو تا دونه درس در کارشناسی، مدار الکتریکی و الکترونیکی هست، که اینا پیش نیاز هیچ درس دیگه ای هم نیستن. مگر این که بخواید درس های اختیاریتون رو از درس های مربوط به این ها بردارید.
من با یک علوم کامپیوتری امیرکبیر ورودی 95 صحبت کردم. صحبتش این بود که ریاضیات این رشته، ریاضیات بیخود و نامربوطی نیست و اگر شما در حوزه هایی مثل هوش مصنوعی و علم داده بخواید کار کنید، داشتن این دانش ریاضیات برای شما یک مزیته. و بخشی از این درس ها رو کسایی که مهندسی کامپیوتر خوندن خودشون مجبور میشن یاد بگیرن.
بر اساس چارت علوم کامپیوتر، اگه درسای اختیاری رو هم در نظر بگیریم، بخش عمده و کاملا کافی از درسای کامپیوتری، در این رشته ارائه میشه، ولی بستگی داره که شما در دانشگاهتون امکان گرفتن این درس ها رو داشته باشید یا نه. اینی که باهاش صحبت کردم گفت که نگرانی از این بابت در دانشگاهشون وجود نداره.
درمجموع اما، مقدار کار عملی و کدنویسی که در مهندسی کامپیوتر از شما خواسته میشه بیشتره(چند تا درس آزمایشگاه در مهندسی کامپیوتر هست که در علوم کامپیوتر نیست) ولی درباره مقدار این تفاوت و درجه اهمیتش نمیدونم. در واقع بسته به حوزه ای که شما میخواید انتخاب کنید، ممکنه علوم کامپیوتر شما رو به اندازه چند تا درس سه واحدی عقب یا در بعضی موارد جلو بندازه. این تا حدودی تصور و برداشت منه.
جو دانشگاه که بعضیا بهش اشاره میکنن به نظرم خیلی حرف مربوطی نیست و من اگه باشم بر این اساس جایگاه هیچ دانشگاهی رو در انتخاب رشته‌م تغییر نمیدم.
یک موردی رو در آخر بگم. اگر شما رشته مورد نظرتون رو در تهران قبول نمیشید، دو تا راه برای رسیدن بهش دارید. در واقع سه تا.(سومی اینه که پشت کنکور بمونید.)
یک راه، انتقالی گرفتن به دانشگاه مورد نظره. و یک راه تغییر رشته در اون دانشگاه.
در راه اول شما بعد از این که در سال کنکور درس خوندید و خسته شدید، باید سال اول دانشگاه هم خوب درس بخونید، تا با درخواست مهمانی شما در دانشگاه مقصد موافقت بشه و بعد در سال دوم هم خوب درس بخونید تا با درخواست تمدید مهمانیتون موافقت شه و همچنین در سال سوم هم خوب درس بخونید تا با درخواست انتقالیتون موافقت شه. یعنی پای شما حق لغزیدن نداره. دانشگاه تهران و شریف اون طور که دو سال پیش در آیین نامه هاشون خونده بودم و آموزش کل دانشگاه تهران هم رفته بودم، با انتقالی موافقت نمیکنن. امیرکبیر و علم و صنعت میدونم که میکنن و احتمالا دانشگاه های دیگه هم همین طورن. آموزش دانشگاه علم و صنعت به من گفتن که به هیچ وجه بهت پیشنهاد نمیکنیم که این جا مهمان بشی چون دانشکده مهندسی کامپیوترمون داره میترکه و همه دارن به انواع روش ها میان کامپیوتر و این که اگه بیای باید بعد از بچه های خودمون انتخاب رشته کنی و واحد بهت نمیرسه و اینا. داشتم میرفتم شرایط دانشگاه خواجه نصیر رو بپرسم که موتور بهم زد و پام شکست. شما اگه تونستین بپرسین. من یک سال در دانشگاه امیرکبیر مهمانی گرفتم و اون جا هم دانشکده کامپیوترش داشت میترکید و انتخاب واحد من بعد از انتخاب واحد دانشجوهای اون جا بود و معاون آموزشی که باید به صورت دستی و کاغذی به من واحد می‌داد و برگه انتخاب واحد من رو امضا میکرد، با نهایت بی ملاحظگی برخورد میکرد و برنامه ای که به من میرسید تهش چیز خیلی پر عیب و ایرادی بود.(از نظر اساتیدی که به آدم میرسه و کلاس های 8 صبح و آخر بعد از ظهر و شکاف زمانی طولانی که بین کلاس ها میفته)
زمانی که انتخاب رشته میکردم تصور میکردم مهمانی نسبت به تغییر رشته ریسک کمتری داره ولی خب فکر میکنم اشتباه می کردم. به هیچ کدومشون نمیشه مطمئن بود هر اتفاقی ممکنه براتون بیفته ولی اگه دانشگاهی در تهران قبول نمیشید آخرش اینه که خب برمیگردید به دانشگاه شهرستانی که قبول میشدید.(در روش تغییر رشته، با کارنامه سبز میرید به دانشگاه دیگه ای که مهندسی کامپیوتر در اون قبول میشدید.) ولی چون در تغییر رشته شما کافیه سال اول یا نهایتا 3 ترم خوب درست بخونید، ریسک کمتری داره. خوابگاه بهتون تعلق میگیره و سر انتخاب واحد هم اذیت نمیشید. من تصور میکردم چون متقاضیان کامپیوتر بالاست، ممکنه یهو بگن که دیگه تغییر رشته نداریم ولی خب دیدم که در مورد سخت گیری، مهمانی و تغییررشته فرقی با هم ندارن و در نتیجه تغییر رشته راه بهتریه.
پارسال که من در امیرکبیر مهمان بودم 22 نفر از دانشکده های مرتبط و غیر مرتبط به مهندسی کامپیوتر تغییر رشته داده بودن. ولی امسال به دلیل این که ترم پیش کرونا بود و نمرات به صورت قبولی/ردی در کارنامه درج شده بود هم روی مهمانی من تاثیر گذاشت و هم فکر می کنم تغییر رشته منتفی شد.
این تجربه درباره دانشگاه امیرکبیره و جاهای مختلف ممکنه متفاوت باشه. مثلا در دانشگاه گیلان مهمان ها هم مثل بقیه انتخاب واحد میکنن و شهریه بسیار کمتری هم میپردازن. همچنین در همون امیرکبیر هم آدم هایی هم انتقالی میگیرن. به دلیل این که پروسه طولانی داره و زندگی قابل پیش بینی نیست به نظرم ریسکش بالاست.
درباره کارنامه سبز هم بگم که حضوری از دانشگاه تهران، امیرکبیر و شهید بهشتی پرسیده بودم و همه شون گفتن که با کارنامه سبز کسی رو راه نمیدن.(تهران گفت با انتقالی توام با تغییر رشته از این طریق موافقت نمیکنه). ولی تو دانشگاه گیلان دیدم که فردی از متالوژی امیرکبیر با کارنامه سبز اومد کامپیوتر گیلان و یکی دیگه از مهندسی دریای امیرکبیر اومد مکانیک گیلان.

آخرین ویرایش:
Back
بالا