• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

مطالعه‌ی گروهی کتاب‌های علمی غیرتخصصی (سری ششم)

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع swimbird
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

چه کتابی بخونیم؟

• رای‌دهندگان
    40
  • Poll closed .
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
بجنورد
سال فارغ التحصیلی
97
سلام. با توجه به قطعی نت و اینکه عیده و یک مقدار سر همه خلوت‌تره، به نظرم اومد یه سری جدید کتابخوانی علمی غیرتخصصی برگذار کنیم خوب میشه. سری قبل مال ۶ سال پیشه. :‌))
روند کار اینطوریه که میاید در بانگ یا پ‌خ (یا چت‌مت با تگ I guess) پیشنهاداتتون رو بهم میگید در این یکی دو روز. بعد از گذشت یه مدت کوتاهی میام یه معرفی کوتاه از کتابا میذارم به علاوه نظرسنجی و بعد از انتخاب کتاب در نظرسنجی یا بخش بخش وقت تعیین می‌کنیم برای خوندنش یا هم یه زمانی برای خوندن کلش می‌ذاریم. نظرتون راجع به اینم بهم بگین.

پیشنهاداتتون باید کتاب علمی‌ای باشه که نیاز به تخصص خواننده نداشته باشه. بهتره به صورت ترجمه‌شده در فیدیبو و طاقچه یا پلتفرم آنلاین دیگه‌ای هم موجود باشه. در اینجا سری‌های قبلی رو میتونید پیدا کنید + سری پنجم که البته کسی شرکت نکرد. :‌)) پیشنهاد کتاب از سری‌های قبل مشکلی نداره.

+ نمیدونم شروع‌کننده تاپیک در ویرایش میتونه نظرسنجی بذاره یا نه اگه نشد به یکی از مدیرا میگم زحمتشو بکشه.
+ لطفا برای شلوغ نشدن تاپیک اینجا پیشنهاداتتون رو نگید ممنونم.

نظرسنجی سری ششم مطالعه گروهی‌ کتاب‌های علمی غیرتخصصی

هفت و نیم درس درباره مغز / لیزا فلدمن برت

Seven and a Half Lessons About the Brain / Lisa Feldman Barrett

کتاب «هفت و نیم درس درباره مغز» اثری نوشته ی «لیزا فلدمن بارت» است که اولین بار در سال 2020 انتشار یافت. وظیفه ی اصلی مغز، نه فکر کردن، بلکه ی حفظ وضعیت «آلوستاز» یا «ثبات در جریان»، از طریق پیش بینی و تأمین انرژی مورد نیاز برای بقای بدن است. این تنها یکی از مفاهیم علمی است که «بارت» در این کتاب متشکل از مقاله های کوتاه و آموزنده ارائه می کند. «بارت» توضیح می دهد که چگونه مغز ما داده های حسی دریافتی را رمزگشایی می کند تا تصمیم بگیرد که دست به چه اقدامی بزند، و این که چگونه مغز ما عملکردهای خود را با سایر اعضای بدن هماهنگ می کند. شاید جذاب ترین ایده های کتاب، در فصل پایانی آن ارائه می شود، زمانی که «بارت» به توانایی منحصر به فرد مغز در ساخت واقعیت اجتماعی می پردازد. ما انسان ها به صورت جمعی، واقعیتی اجتماعی را خلق می کنیم که به دنیای فیزیکی، نظم و چارچوب می بخشد؛ ما سنت ها، قوانین و تمدن ها را به وجود می آوریم.

منبع متن: ایران‌کتاب

محتوم / رابرت ساپولسکی
Determined: A Science of Life without Free Will / Robert Sapolsky

گفته شده است که کتاب محتوم (Determined) ما را با ماهیت واقعیمان روبه‌رو می‌کند. اینکه ما چه کسی و چه هستیم، زیست‌شناسی است و نه چیزی بیشتر. این موضوع به همان اندازه که ممکن است آزاردهنده باشد، آزادی‌بخش است. این موضوع پیامدهای گستردهٔ پذیرش این واقعیت را برای جامعه به ارمغان خواهد آورد. هر چقدر به‌لحاظ تاریخی دشوار باشد، پاداش آن می‌تواند دنیایی بسیار عادلانه‌تر و انسانی‌تر باشد. این اثر به تشریح و توجیه این مسئله پرداخته است که ارادهٔ آزاد معنا ندارد و تمام اعمال و رفتارهای انسان با شرایط و عواملی که از اختیار او خارج است، تعیین می‌شود. رابرت ام. ساپولسکی در این کتابِ پرفروش نیویورک تایمز، نحوهٔ عملکرد آگاهی و اختیار بشر را بررسی و رابطهٔ عقل و احساس را تحلیل کرده است. او تک‌تک استدلال‌ها و شواهد ارادهٔ آزاد را برشمرده و دلیل مخالفت خود با آن‌ها را در ۱۵ فصل بیان کرده است.

منبع متن: طاقچه

ژن خودخواه / ریچارد داوکینز
The Selfish Gene / Richard Dawkins

کتاب ژن خودخواه، اثری نوشته ی ریچارد داکینز است که نخستین بار در سال 1976 وارد بازار نشر شد. داکینز با انتشار این کتاب فوق العاده ارزشمند و آموزنده، موفق به ایجاد تغییری بزرگ در شیوه ی نگاه ما به خودمان و دنیای پیرامونمان شد. به جای این تفکر که موجودات زنده از ژن ها استفاده می کنند تا تولید مثل نمایند، تصور کنید ژن ها ما را فقط به این دلیل به وجود می آورند و زنده نگه می دارند که ژن های بیشتری تولید کنند. به نظر می رسد که این جا به جایی ساده می تواند به معماهایی پاسخ بدهد که دانشمندان را برای سال ها درگیر خود کرده بود. چرا به طول کیلومترها DNA استفاده نشده در بدن همه ی ما وجود دارد؟ چرا یک زنبور از فرصت خود برای تولید مثل، چشمپوشی می کند تا به بزرگ شدن خواهرها و برادرهایش کمک کند؟ داکینز با نثری جذاب و قابل فهم، جواب این سوالات را از نقطه نظر مولکول هایی می دهد که به منظور تولید بیشترِ گونه ی خود، بر سر فضا و منابع محدود با یکدیگر در رقابت هستند. این دانشمند برجسته با ارائه ی مثال هایی شگفت انگیز از تمامی حوزه های زیست شناسی، راه را برای ارزیابی مجدد مسئله ی تکامل باز می کند.

آگاهی / سوزان بلک مور
Consciousness: A Very Short Introduction / سوزان بلک‌مور

«آگاهی» نوشته سوزان بلکمور( -۱۹۵۱)، پژوهشگر فراروان‌شناسی انگلیسی است و از مجموعه کتاب‌های «دانش معاصر» منتشر شده است. این کتاب درباره مفهوم آگاهی از منظر زیست‌شناسی، عصب‌شناسی و روانشناسی، تحلیل فراگیری ارائه می‌دهد. آگاهی چیست و دقیقن چه می‌کند ـ و آیا اصلا کاری می‌کند؟ چطور تحریک الکتریکی میلیون‌ها سلول کوچک مغز می‌تواند موجب تجربه‌ی ما از جهان شود؟ آگاهی که «آخرین راز بزرگ علم» نامیده می‌شود، اکنون موضوع بحث‌های داغ است، و تحولات جدید هیجان‌انگیزی که در حوزه‌ی پژوهش مغز صورت گرفته است میدان را به روی زیست‌شناسان، عصب‌پژوهان، روان‌شناسان و فیلسوفان گشوده است. در این کتاب خواندنی بحث می‌شود که آیا ما واقعن اختیار (اراده‌ی آگاهانه) داریم یا نه، و چه چیزی سبب تصور ما از «خود» می‌شود؛ از بعضی نظریه‌های مهم نیز بحث شده است. از جمله آزمایش‌های جدید در مورد عمل و آگاهی، بینایی و توجه، حالت‌های تغییر یافته‌ی آگاهی، و آثار و عوارض آسیب‌های مغزی و داروها. سوزان بلکمور می‌پرسد که آیا آگاهی نوعی توهم نیست، و نشان می‌دهد که دانشمندان و فیلسوفان وقتی می‌کوشند فاصله‌ی عمیق میان جهان مادی و تجربه‌های شخصی ما را پر کنند با چه دشواری‌های عظیمی مواجه می‌شوند.

اژدهای بهشتی / کارل سیگن
The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence / Carl Sagan

کارل ساگان، اخترشناس نامدار و ابرستارهٔ دنیای علم در قرن بیستم، در اژدهای بهشتی از حوزهٔ تخصصی خود خارج می‌شود و ماجراجویانه دل به دریا می‌زند تا از ترکیب رشته‌های انسان‌شناسی و زیست‌شناسیِ تکاملی و روان‌شناسی و علوم کامپیوتر راهی به حل معمای هوش در انسان پیدا کند. این کتاب را که یک سال پس از انتشارش در سال ۱۹۷۸ برندهٔ جایزهٔ پولیتزر شد، می‌توان تاریخ تکامل مغز انسان دانست. ساگان در مقدمهٔ کتاب تصریح می‌کند که ذهن چیزی جز پیامدهای آناتومی و فیزیولوژی مغز نیست. به عقیدهٔ او انتخاب طبیعی همچون نوعی «غربال فکری» عمل کرده و به‌تدریج هوش انسان را به جایی رسانده که از عهدهٔ کشف قوانین طبیعت و شناخت خویش برآید. ما به لطف گسترش قشر جدید مخ صاحب فرهنگی شده‌ایم که از زبان و منطق تا شهود و اسطوره را در بر می‌گیرد. به عقیدهٔ ساگان، مغز ما به کمک رقیب شایسته‌اش، یعنی کامپیوتر، ناگزیر به تکامل خود ادامه خواهد داد.

منبع متن: نشرنو

تاریخ پیدایش علم جدید / ریچارد وستفال
The Construction of Modern Science / Richard S. Westfall

کتاب «تاریخ پیدایش علم جدید» اثر ریچارد وستفال، استاد فقید تاریخ علم دانشگاه ایندیانا، نگاهی عمیق به تحولات علمی سده‌های شانزدهم و هفدهم میلادی دارد. وستفال در این کتاب ریشه‌های انقلاب علمی و ظهور علم مدرن را با تمرکز بر دو حوزه مکانیک و نجوم بررسی می‌کند. نویسنده سیر تحول تفکر علمی از ارسطو و بطلمیوس تا کپلر، گالیله و نیوتون را به تفصیل شرح می‌دهد. او نشان می‌دهد چگونه دانشمندان در این دوره تدریجا از تبیین‌های ارسطویی و قرون وسطایی فاصله گرفتند و به تدریج پارادایم مکانیکی جدیدی را بنا نهادند که بر ریاضیات و آزمایش استوار بود. وستفال توضیح می‌دهد که چگونه اندیشمندانی چون کپلر و گالیله با رد نظام بطلمیوسی و اتخاذ مدل خورشید‌مرکزی کوپرنیک، انقلابی در نجوم پدید آوردند. همچنین گالیله با تبیین فرمول‌های ریاضی حرکت و سقوط اجسام، مکانیک کلاسیک را بنیان نهاد که نیوتون آن را در قالب سه قانون حرکت و گرانش عمومی به کمال رساند.
از دیگر موضوعات مهم کتاب، بررسی زمینه‌های فلسفی و متافیزیکی تحولات علمی است. وستفال استدلال می‌کند که گذار از جهان‌بینی ارسطویی-مسیحی به تصویر مکانیکی جهان، مستلزم تغییر در مفاهیم بنیادین فلسفی بود. برای مثال مفهوم فضای مطلق نیوتونی جایگزین عالم محدود و متناهی ارسطویی شد. این کتاب از دیباچه، درآمد و ۸ فصل (با نام‌های ۱. دینامیک آسمانی و مکانیک زمینی، ۲. فلسفه مکانیکی، ۳. علم مکانیکی، ۴. شیمی مکانیکی، ۵. زیست شناسی و فلسفه مکانیکی، ۶. پیدایش سازمانها و تشکلهای علمی، ۷. علم مکانیک، ۸. دینامیک نیوتنی) و همچنین بخش برای مطالعه بیشتر، تشکیل شده است. در نهایت می‌توان گفت، کتاب «تاریخ پیدایش علم جدید» با ژرف‌نگری در منابع دست اول، تصویری جامع و موشکافانه از ظهور علم مدرن در حوزه‌های مکانیک و نجوم ارائه می‌دهد. وستفال با تسلط کم‌نظیر خود بر تاریخ علم، به خصوص سده‌ی هفدهم که به باور بسیاری، علم جدید در این سده متولد شد، نشان می‌دهد که انقلاب علمی حاصل فرایندی تدریجی و طولانی بود که طی آن، مبانی فکری و روش‌شناختی علوم دگرگون شد. «تاریخ پیدایش علم جدید» با توجه به شهرت نویسنده و تسلط او بر موضوعات مورد بحث در این کتاب، از معتبرترین منابع در حوزه تاریخ علم به شمار می آید و به همین علت خواندن آن برای پژوهشگران تاریخ علم و علاقه‌مندان به فلسفه علم، مفید خواهد بود.

ساعت‌ساز نابینا / ریچارد داوکینز
The Blind Watchmaker / Richard Dawkins

این اثر کلاسیک از داکینز، همچنان به عنوان کامل ترین شرح مدرن از مسئله تکامل در نظر گرفته می شود. ویلیام پِیلی، متخصص الهیات که در قرن هجدهم می زیست، استعاره‌ای معروف را به‌منظور توضیح خلقت موجودات ارائه کرد و آن را به کار یک ساعت‌ساز ماهر تشبیه نمود. داکینز در کتاب ساعت‌ساز نابینا از این استعاره به‌شکلی مبتکرانه استفاده می‌کند تا نشان دهد فرآیند پیچیدهٔ «انتخاب طبیعیِ داروینی»، ساز‌و‌کاری ناخودآگاه و خودکار دارد. شاید ما ندانیم یک ساعت چطور کار می‌کند اما حتی با این حال هم نمی‌توان منکر این شد که این ساعت و تمام چرخ‌دنده‌های آن که در کنار هم می‌چرخند، هدفی را دنبال می‌کنند. و این نشان می‌دهد که آن‌ها به طور تصادفی کنار هم قرارنگرفته‌اند.بلکه ساعت سازی داشته‌اند که آن را ساخته است.

+‌ ممنون از @reyhaneh24 و @Lakan بابت پیشنهادها. خودم هم فقط ساعت‌ساز نابینارو اضافه کردم چون بعد از ژن خودخواه نوشته شده و سری‌ای که انتخاب شد زیاد صحبت نکردن ازش.
+ ترجمه‌ی کتاب‌ها همشون یا در طاقچه هستن یا از طریق آرشیو شخصی دوستان میتونم قرار بدم براتون. انگلیسی هم کتاب که انتخاب بشه پیدا میکنم قرار میدم. الان سفارش آنلاین کتاب نمیدونم چقدر منطقی باشه ولی من بازم سایت‌هایی که دارن رو پیدا میکنم میذارم بعد انتخاب کتاب ولی اگه کتاب فیزیکی میخواین احتمالا بهتر باشه تو کتابفروشی‌های اطرافتون پیدا کنید.
+ کتابا اکثرا زیست دراومدن چون اینارو پیشنهاد دادن منم خودم چون زیست بیشتر دوست دارم نرفتم کتاب علوم دیگه پیدا کنم دیگه مشکل خودتونه که پیشنهاد ندادین که لیست کتاب‌ها بایس داره. :‌))

خب کتاب محتوم از رابرت ساپولسکی انتخاب شد. جاهایی که می‌تونید تهیه‌ش کنید:

در طاقچه نسخه الکترونیکی و همچنین نسخه صوتی فارسی کتاب رو می‌تونید پیدا کنید و الان هم ۷۰ درصد تخفیف داره نمیدونم تا کی. هرچند من یادم اومد که سال‌ها پیش یه اکانت طاقچه برای سمپادیا زده بودیم که بتونیم کتابارو با کاربرای سمپادیا به اشتراک بذاریم. من هم نسخه الکترونیک و هم صوتی رو روی اون اکانت تهیه کردم که میتونید از طریق اون به جفتش دسترسی داشته باشید بدون اینکه لازم باشه خودتون بخرید:

ایمیل: sampadia2020@gmail.com
رمز: sampad

کتاب فیزیکی رو می‌تونید آنلاین از ایران‌کتاب یا خود نشر نوین بخرید (فکر کنم فقط این ترجمه و این نشر از کتاب وجود داره چیز دیگه جایی ندیدم) ولی احتمالا تو این وضعیت سفارش آنلاین ایده‌ی خوبی نباشه و تو کتاب‌فروشی‌های اطرافتون پیدا کنید بهتره. چون کتاب نسبتا جدیدیه احتمال اینکه تو کتاب‌فروشی‌ها موجود باشه هست.

کتاب الکترونیکی انگلیسی pdf و epub رو پیدا کردم و آپلود کردم براتون. می‌تونید دانلود کنید اگه دوست دارید انگلیسی بخونید. دلیل اینکه تعداد صفحات پی‌دی‌اف انگلیسی انقدر بالاعه چک کردم و این بود که پانویس‌ها رو باید روشون کلیک کنید و میرن آخر کتاب و هرکدوم در یک صفحه نوشته شدن. عجیب بود فکر کنم به خاطر اینکه احتمالا pdfاش از تبدیل epub درست شده اینطوریه. files.ir اگه اذیت می‌کرد برای دانلود بگید جای دیگه آپلود کنم. اگه اینترنت وصل بود براتون نسخه صوتی انگلیسیش رو هم پیدا می‌کردم میذاشتم ولی اون دیگه تو این وضعیت نمیشه. :‌))

خود متن کتاب تو ورژن انگلیسی حدود ۳۸۰ صفحه‌ست و ۱۵ فصل داره. مدلی که می‌تونیم کتاب رو بخونیم اینه که به سه بخش ۵ فصله تقسیمش کنیم و هر هفته ۵ فصل پیش بریم که سه هفته‌ای تموم بشه. یعنی هفته اول فصل ۱ تا ۵ که حدود ۱۴۰ صفحه‌ست. هفته دوم فصل ۶ تا ۱۰ (و ۱۰.۵) حدود ۱۰۰ صفحه. هفته سوم هم فصل ۱۱ تا ۱۵ که اونم حدود ۱۴۰ صفحه‌ست. البته یه نکته‌ی مهم، این فقط یه مدل خوندن پیشنهادیه برای کسایی که به خاطر کار و مشغله نمی‌تونن زیاد بخونن و همچنین خوانش مرتب و برنامه‌ریزی شده رو ترجیح میدن. چون کتاب اونقدری طولانی نیست ممکنه هرکسی زودتر بخونه و تموم کنه.

از این لحظه تاپیک بازه و می‌تونید بیاید هر نظری که راجع به کتاب و نویسنده دارید بگید؛ چه بعد از خوندن کتاب، چه قبل از شروعش و چه حین خوندنش اگه نکته‌ای در مورد قسمتی که دارید می‌خونید به ذهنتون میرسه.

کتابا اکثرا زیست دراومدن چون اینارو پیشنهاد دادن منم خودم چون زیست بیشتر دوست دارم نرفتم کتاب علوم دیگه پیدا کنم دیگه مشکل خودتونه که پیشنهاد ندادین که لیست کتاب‌ها بایس داره.
دقیقا می خواستم همینو بگم :-

آقا این کی بوده نظرسنجیش؟:)) اگه ژن خودخواه رای میاورد حاضر بودم دوباره بخونمش سر حرفای داداشم داوکینز همو جر بدیم. بسیار چالش برانگیزه ایده ی meme که تو کتاب مطرح میکنه:(
حالا باز بعدا نظرسنجی گذاشتین میام:))
(اسپم خالص)

بچه ها کلهم موقع خوندن یک سری کتاب ها چون مفاهیم انتزاعی شون زیاده و چون سنگینن من بنظرم جمع خوانی شون باحالتره:___ مثلا دلوز رو من سخت ارتباط می گیرم با این که طرفداراش آدمای کولی هستن ولی الان که اینترنت قطعه با طرفداراشم ارتباطی ندارم می شه جمع خوانی گذاشت واسش
یا کی یرکگور ، اونم به واسطه مسیحی بودنش چیزای عجیب غریب وحشتناک زیاد توی کتاباش می بینید که من واقعا نمی فهمم یا misunderstood می کنم به قول غربی ها مثلا توی ترس و لرز من یه ویدیوی کوتاه دیدم ازش توی یوتیوب احساس کردم این داره از ابراهیم به خاطر جدیتش در بریدن سر پسرش تشویق می شه!!
نمی دانم بیایید دلوز بخونیم:-"

آقا این کی بوده نظرسنجیش؟:)) اگه ژن خودخواه رای میاورد حاضر بودم دوباره بخونمش سر حرفای داداشم داوکینز همو جر بدیم. بسیار چالش برانگیزه ایده ی meme که تو کتاب مطرح میکنه:(
(اسپم خالص)
از بس تاپیک میاد بالا این تاپیک رفت پایین هی. 😡
این هم جالبه به نوبه‌ی خودش، بیا بابا
__
رفع اسپم: من فصل اول رو خوندم که بیشتر حالت مقدمه داشت، امیدوارم کلیت کتاب چیزی بیشتر از ایده‌ی کلی‌ای که چندبار بهش اشاره کرده ارائه کنه.

از بس تاپیک میاد بالا این تاپیک رفت پایین هی. 😡
این هم جالبه به نوبه‌ی خودش، بیا بابا
__
رفع اسپم: من فصل اول رو خوندم که بیشتر حالت مقدمه داشت، امیدوارم کلیت کتاب چیزی بیشتر از ایده‌ی کلی‌ای که چندبار بهش اشاره کرده ارائه کنه.
ببین آخه بی انگیزه م واقعا نسبت به مفهومی که مطرح میکنه ساپولسکی. متوجهم داره به عنوان یه نوروساینتیست جبر و اختیار رو بررسی میکنه ولی خب من همیشه نسبت به جبر و اختیار اینجوری بودم که قطعا به عنوان یه ماتریالیست مجبورم جبرگرا باشم ولی خب این خرد هیچ کمکی تو زندگی بم نمیکنه:)) پس فرض میگیرم اراده دارم.
برید جلو لذت میبریم ما هم کتاب های بعدی بهتون اضافه میشیم 🥹

ببین آخه بی انگیزه م واقعا نسبت به مفهومی که مطرح میکنه ساپولسکی. متوجهم داره به عنوان یه نوروساینتیست جبر و اختیار رو بررسی میکنه ولی خب من همیشه نسبت به جبر و اختیار اینجوری بودم که قطعا به عنوان یه ماتریالیست مجبورم جبرگرا باشم ولی خب این خرد هیچ کمکی تو زندگی بم نمیکنه:)) پس فرض میگیرم اراده دارم.
برید جلو لذت میبریم ما هم کتاب های بعدی بهتون اضافه میشیم 🥹
این رو توی مقدمه میاره, در رابطه با نیمه دوم کتاب:
share.jpg

من که حقیقتا شروع نکردم هنوز (خیلی توان خوندن ندارم) اما چند ماه پیش از پادکست های دکتر مکری رو ازین کتاب و به طور کلی مبحث نورواگزیستانسیالیم گوش دادم، جدای از جذابیت که در روایت مکری وجود داره ساپولسکی اصلا سطحی برخورد نمیکنه در این باره و خیلی موشکافانه بوسیله تحقیقات مختلف، برهان های منطقی سعی میکنه این موضوع رو بررسی کنه. من که از پادکستش شگفت زده شدم امیدوارم خوانش کتاب هم همینقدر جذاب باشه.

(اسپم خالص)
واای منم برای بحث کردن سر همین ایده پیشنهادش دادم :))
یه تاپیک نزنیم براش؟ :))

واای منم برای بحث کردن سر همین ایده پیشنهادش دادم :))
یه تاپیک نزنیم براش؟ :))
ببین چون در مورد کتاب نمیتونم اجتناب کنم و اینجوری علاوه بر لیست خودم دوتا کتاب سنگین رو هم باید بخونم مطمئنم نتیجه ش میشه ترک دوباره ی سایت برام:)) بذار این ساپولسکیه رو بریم با بچه ها بعدش فقط داو و داو و داو

فصل اول رو خوندم تا اینجای کار حس میکنم هرچی در ادامه بگه رو قراره برم تا ته فکت چک کنم که خلافشو ثابت کنم.:)) دوست دارید بیاید نظرتون رو راجع به جبر و اختیار و موضوعاتی که مطرح میکنه بگید قبل از خوندن کتاب تا ببینید نظرتون تغییری می‌کنه بعدش یا نه؟ البته نه در حد بحث واسه اون تاپیکای دیگه هست:))

جبر «هم وجود داره هم نداره» بنابراین هرچیزی در کتاب نوشته شده باشه هم درسته هم غلط. از این رو نویسنده زرنگیه که اینو نوشته چون غلط ننوشته ولی بحث زیادی رو باز میکنه :دی

جبر «هم وجود داره هم نداره» بنابراین هرچیزی در کتاب نوشته شده باشه هم درسته هم غلط. از این رو نویسنده زرنگیه که اینو نوشته چون غلط ننوشته ولی بحث زیادی رو باز میکنه :دی
بر حسب چه استدلالی وجود نداره؟

بر حسب چه استدلالی وجود نداره؟
از منظر فیزیکی که ما میشناسیم، ذرات نمیدونند چه رفتاری قراره بکنند تا وقتی که اون رفتار رو انجام میدند، پس ما هم نمیدونیم و از پیش مشخص نیست چه خواهد شد. بنابراین آینده تحت تاثیر هز انتخاب و تصمیم ماست که «از قبل گرفته نشده»

از منظر فیزیکی که ما میشناسیم، ذرات نمیدونند چه رفتاری قراره بکنند تا وقتی که اون رفتار رو انجام میدند، پس ما هم نمیدونیم و از پیش مشخص نیست چه خواهد شد. بنابراین آینده تحت تاثیر هز انتخاب و تصمیم ماست که «از قبل گرفته نشده»
و این یعنی ذرات در اون لحظه رندوم و تصادفی عمل می‌کنند؟

Back
بالا