این دقیقا چیزی هست که من اول بهش میرسم :)به نقل از H!T :D :٠/٥ ميشه
فرض كن از هركدوم ١٠٠ گرم داريم
نيتريك اسيد = >٦٣ گرم => ١مول
سديم هيدروكسيد => ٨٠ گرم => ٢ مول

جرم اتمی هاشو بگو واست پیدا کنم!به نقل از Pouria.K :عاقا ما یه سوال شیمی داریم ، تو دفترم بود سوالش ، حلّش نبود ، بعد خودم چون بین 2 تا جواب شک دارم گفتم بپرسم از شما دوستان :)
* جرم یک نمونه نیتریک اسید 63 % خالص با جرم یک نمونه سدیم هیدروکسید 80 % خالص برابر است . نسبت شمار مول نیتریک اسید به شمار مول سدیم هیدروکسید کدام است ؟
+همچین چیزی امکان نداره تو نهایی بیاد ، فقط دیدم بچه ها زیاد سر میزنن اینجا ، گفتم بپرسم شاید دقیق بدونین ، چون خودم بین 2 تا جواب شک دارم :)
ممنونم![]()

تعداد مول نیتریک اسید و سدیم هیدروکسید و به دست میاریم میشه مال نیتریک اسید M*63/400 مال سدیم هیدروکسید M*8)/630بر هم که تقسیم کنی میشه 8/. M چون جرمشون یکیه یکی گرفتم کسرا رو هم با استوکیومتری به دست میاد Mرو ضربدر درصد خلوص ضربدر عکس جرم مولی میکنی نمیدونم قابل فهم بود؟به نقل از Pouria.K :راه حل رو میشه اینجا بگین یا هم پ.خ کنین ؟

من مطمئنم از جواب همین میشهبه نقل از Pouria.K :این دقیقا چیزی هست که من اول بهش میرسم :)
ولی بعد که دوباره میخونم سوالو ، شک میکنم !
چون تو صورت سوال گفته :
جرم یک نمونه نیتریک اسید 63 % خالص = جرم یک نمونه سدیم هیدروکسید 80 % خالص
ولی اینجوری که شما حساب کردی ، شما ناخالص (جرم کل)رو با هم یکی گرفتی و بعدش خالصش رو حساب کردی !ولی چیزی که تو صورت سوال من برداشت میکنم ، منظورش این بوده که وقتی این 2 تا با اون درصد خالص بشن جرمشون برابر میشه !
2 تا حالت داره ! یا میشه یک دوم ! یا هم میشه 80/63 که تقریبا میشه 1.2 !
کدوم یکی ؟

كسراتون اشتباسبه نقل از shadi1201 :تعداد مول نیتریک اسید و سدیم هیدروکسید و به دست میاریم میشه مال نیتریک اسید M*63/400 مال سدیم هیدروکسید M*8)/630بر هم که تقسیم کنی میشه 8/. M چون جرمشون یکیه یکی گرفتم کسرا رو هم با استوکیومتری به دست میاد Mرو ضربدر درصد خلوص ضربدر عکس جرم مولی میکنی نمیدونم قابل فهم بود؟
** من یه سوتی دادم تو پی ام قبلی !به نقل از shadi1201 :من مطمئنم از جواب همین میشه
کامل تر بگین ممنون میشم :)