• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

اخلاق پزشكي

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع sayna
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : اخلاق پزشكي

الان من نفهميدم! بيشتر منظورتون از "اخلاق" ، مباحث دينه يا مباحث بشري؟
خب مثلاً درمان نازايي رو در نظر بگيريد،
١-از نظر دين: در يه شرايطي ( كه مثلاً مادرزادي باشه ) ما داريم به زور بچه دار ميكنيم مردمُ، در حاليكه شايد خدانخواسته باشه! يني توي معيشت دستكاري ميكنيم
٢-از نظر جهاني و بشري: داريم جمعيت رو زياد ميكنيم؛ يني به زور داريم آدم ميسازيم!

خب يني درمان نازايي با اخلاق پزشكي در تضاده؟

به نقل از Dorna :
یه سوال. تا چه حد اخلاق پزشکی مشخص شده به شکل قانون و تا چه حد قابل بحث و تغییر به سلیقه ی فردیه؟
مثلاً یه چیزی که من تو اخلاق پزشکی یه دانش جوی دارو سازی خوندم این بود که یه نفر که مبتلا به بیماری صرعه اگه گواهینماش رو باطل کرده باشن و ببینید داره رانندگی میکنه آیا باید معرفیش کنید یا نه! بعد به نظر من جوابش قطعا بله بود ولی جوابش نه میشد! سوالم اینه که مثلاً یه پزشک باید دونه دونه با این موارد طبق قانون آشنا باشه و مطابقش رفتار کنه یا اینکه تا یه حدی میتونه طبق اصول اخلاقی فردیش عمل کنه؟ اصلاً تا چه حد این موارد مکتوب هست و حدودش مشخصه؟

خب یک سوگند نامه بقراط هست که اون رو دانش جو های پزشکی موقع فارغ التحصیلی میگن که
در اون رسما به پرهیز از سقط جنین و اوتانازی اشاره شده ...
خب به صرف شکستنش که کاری نمی شه ؛ شکایت بیمارها مد نظرهست.
طبق اصول اخلاق فردی در صورتیکه با اون تناقض نداشته باشه دیگه . :-?

دوستان من یک‌بار دیگه تأکید می‌کنم؛ این تاپیک به منظور تحلیل و بررسی علم اخلاق پزشکی به‌وجود آمده، نه مثلاً چگونه پزشک خوش‌اخلاقی باشیم.
منظور از اخلاق، مجموعه‌ای از رفتارها، مطابق با ارزش‌های جامعه‌ست که باید توی پزشکی هم رعایت بشه. اخلاق پزشکی یک علمه. توی این علم قوانین و روش‌های درمانی و پزشکی یک‌طرف قرار داره، اخلاق و ارزش‌های یک جامعه - مثل مسائل اقتصادی، دینی و سیاسی- یک طرف دیگه. وظیفهٔ این علم، برقراری ارتباط صحیح بین این دو مقوله‌ست. توی ایران، مراکز تحقیقات متعددی برای اخلاق پزشکی وجود داره؛ که آدم‌هایی از رشته‌های مختلف مثل پزشکی، حقوق پزشکی، پزشکی قانونی، حقوق، فلسفه، اپیدمیولوژی، فقه، تاریخ و تمدّن اسلامی، جامعه‌شناسی، اقتصاد، جرم‌شناسی و ... دور هم جمع می‌شوند و راجع به مسائل مختلف پزشکی با هم بحث می‌کنند. برآیند نظر این افراد در قوانین مرتبط با علم پزشکی و پزشکان، مؤثر خواهد بود. اخلاق پزشکی نشون می‌ده چه‌طوری علم پزشکی و قوانینش به تمامی مسائل زندگی مردم یک جامعه مرتبطه.

× حالا قراره ما هم توی این تاپیک، به عنوان یکی از افراد جامعه، راجع به مسائلی که همیشه برای جامعهٔ پزشکی بحث‌برانگیز بوده، بحث کنیم.
می‌تونیم فعلاً بحثی راجع به سقط جنین داشته‌باشیم.
قوانین مختلفی برای سقط جنین وجود داره. اصولاً تمامی مباحث مربوط به اخلاق پزشکی رابطهٔ مستقیمی با دین کشور و نقش اعتقادات در قانون‌گذاری داره. مثلاً توی ایران به دلیل اعتقادات مذهبی، سقط جنین ممنوعه. امّا با توجّه به بیماری‌های ژنتیکی، متخصصّین اخلاق پزشکی به حدود ۴۰ نوع بیماری شدید، بیماری‌هایی که زندگی باشون ناممکنه- اجازهٔ سقط جنین قبل از چهارماهگی جنین رو دادند. از جملهٔ این بیماری‌ها می‌شه به این‌ها اشاره کرد: بیماری‌های روانی، تالاسمی ماژور، نقص‌ جسمانی و ...

اگر شما سیاست‌گذار علم پزشکی بودید، چه راه‌هایی رو پیشنهاد می‌دادید و کلاً نظرتون چیه؟

خب در تکمیل حرفای ساینا منم بگم ک این کتاب "دست نوشته اخلاق پزشکی" هستش ک توی انجمن جهانی پزشکی تالیف شده منبع خوبی برای فهم بیشتر اخلاق پزشکی ـــه.
خب سقط جنین: به نظرم یکسری بیماری های ژنتیکی خطرناک و میشه قبل از به وجود اومدن جنین کنترل/پیش بینی کرد چون اینقد علم پیشرفت کرده ولی توی یکسری دیگه ک نمیشه به نظرم تا قبل 4ماهگی باید اجازه سقط داده بشه چون واقعا زندگی سخت میشه و اون بچه همیشه به کسی نیاز داره ک بتونه به زندگیش ادامه بده.
پس قبل از بارداری باید یکسری آزمایشات ژنتیکی[nb]ک خوب باید هم از نظر هزینه مناسب باشه هم در کل کشور بهش دسترسی پیدا بشه[/nb] گذاشته بشه و اجباری بشه ک اگر امکان ابتلا جنین به اون بیماری هست یا از بارداری جلوگیری بشه یا از با استفاده از دارو امکان ابتلا جنین کاهش پیدا کنه.

Back
بالا