• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

فردوسی زبان فارسی رو زنده کرد؟!

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع ibtkm
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : فردوسی زبان فارسی رو زنده کرد؟!

خب ، نمیشه گفت فردوسی به تنهایی زبان فارسی رو زنده نگه داشت اما از این جمله میشه این طوری برداشت کرد که منظور گویندگان این جمله (از اونجا که ما عادت داریم انجام هر کاری رو به کسی که جلوی دید ـه نسبت بدیم) این بوده که همه ی حرکاتی که برای به وجود اومدن شاهنامه ی فردوسی انجام شده، باعث زنده موندن زبان فارسی شده ؛ یعنی در واقع از همون اول اگه بخوایم در نظر بگیریم فعالیت هایی که برای جمع آوری شاهنامه ی ابومنصوری انجام شد تا کار دقیقی و سر انجام فردوسی همه در راستای زنده نگه داشتن زبان فارسی بود.
در ضمن اگه سامانیان نویسنده ها و شعرا رو به استفاده از زبان فارسی تشویق نمی کردند شاید الان زبان ما عربی بود یا اینکه مثلا زبان رسمی با زبان عامه تفاوت داشت. من فکر نمی کنم تنبلی مردم اونقدرا دخیل بوده باشه تو این موضوع ...

به نظر من کاری که فردوسی کرد زنده نگه داشتن زبان نبود بلکه به میراث گذاشتن نامه ای بود شامل اسطوره های پارسی به زبان پارسی و در ضمن پدر شعر فارسی رودکی است ولی فردوسی شعر رو قدرتمند می کنه.
ار نظر زبان شناسی زبان برای ادامه حیاتش به فرهنگ احتیاج داره برای همینه که خیلی ها زبان تصنعی(مثل اسپرانتو )رو بی بنیان می دونن.از نظر من مردم ایران به خاطر قدمت طولانی استفاده از فارسی و قدرتمند بودن آن به عنوان زبان باستانی به استفاده ازش ادامه دادند.به علاوه اون زمان با توجه به شرایط نسبتا ملوک الطوایفی و همین طور نبود ارتباطات گسترده ایرانی ها مجبور نبودند که عربی یاد بگیرند(البته این در مورد بزرگان فرق می کرد چون آنها برای کسب علم یا دخالت در کار دیوانی به زبان رسمی که آن زمان عربی بود احتیاج داشتند.
و زبان عربی زبان دیوانخوانه ای در ایران بود برای همین مردم ملزم به یادگیری آن نبودند(در ترکیه عثمانی زبان دوانی آنها فارسی بود ولی مردم به ترکی صحبت می کردند.این موضوع را روشن می کند.)
عجب نثر کج و معوجی شد :-?

که گفته زبان فارسی زنده مونده؟؟؟
نمی گم که کاملا از بین رفته ولی حتی بعضی از کلمات ساده ی ما هم که در روزمره به کار می بریم ریشه ی عربی دارند و ما اون ها از بچگی به عنوان پایه ی فارسی می شناسیم...

با احترام ولی من موافق نیستم
تغیرات یک زبان یه چیز طبیعیه و اصلا ربطی به تنبلی نداره و به مرور به خاطر شرایط محیطی مختلف دچار تغیر میشه
فردوسی هم که میگن فارسی رو زنده کرده به نظر من منظور نوشتن یه کتاب با کمترین واژه های عربی در زمانی که این واژه رو به فراموشی بودن که خودش خیلی جای تقدیر داره چون واقعا تو روزگاری که اکثر منابع زبان فارسی نابود شده بودن خودش یه مرجع بوده و با خوندن شعراش خیلی از واژه ها دوباره رو دور افتادن
و به نظرم اگر کسایی باشند که به معنای حقیقی زبان فارسی رو زنده کردن "یعقوب لیث صفاری" ومردم هم زمانش بودن که با قیاماشون باعث جلوگیری از نابودی کامل فارسی شدن

تو خود شاهنامه هم حدود 200 تا کلمه عربی وجود داره آخه بعضی کلمات اصلا معادل فارسی ندارن مثل کلمه ی "این" که عربیه

به نقل از Ħ@ɱɨƉ 96 :
تو خود شاهنامه هم حدود 200 تا کلمه عربی وجود داره آخه بعضی کلمات اصلا معادل فارسی ندارن مثل کلمه ی "این" که عربیه
تو شاهنامه 800 لغت عربی هست. و واژه ی «این» عربیه؟!!

در مورد کار فردوسی هم یک نکته رو خوبه بدونیم که فردوسی خیلی تلاش کرده به جای واژه های عربی خودش یک سری واژه ای فارسی رو بسازه و جایگزین کنه؛ مثلا به جای «نصیحت» از «دلسوزگی» استفاده کرده و خیلی نمونه های دیگه که کار بسیار ارزنده ای ـه .

اتفاقا به نظر من فردوسی زبان فارسی رو زنده کرد در اون زمان یعنی قرن4 هر شاعری که توی شعراش بیشتر از کلمات عربی استفاده می کرد دانا تر بود ولی فردوسی این تفکر رو عوض کرد توی شاهنامه حدود 500 کلمه عربی به کار برده شده.شاید اگر اون موقع فردوسی شاهنامه رو نمی نوشت زبان و فرهنگ ما تغییر می کرد و علت عمده اون بی توجهی پادشاهان به فرهنگ و زبان فارسی بود

از این سایت استفاده کنید تازه میتونید کلمات بیگانه ای را که خودتون بلدید رو بهش اضافه کنید iliya.xzn,ir
=D>
=D> =D>
=D> =D> =D>
=D> =D> =D> =D>
این سایتو منو گروهم درست کردیم اگه پیشنهاد یا انتقادی بود پخ بدید
=D>
=D> =D>
=D> =D> =D>
=D> =D> =D> =D>

خیلی‌ها دیفالتشون از وقتی که به دنیا میان اینه که فردوسی زبان فارسی رو زنده کرد. بزرگ‌تر هم که می‌شن همش همین رو می‌شنون و خلاصه برای همه جا میفته که فردوسی زبان فارسی رو زنده کرد.

ولی به نظر من اینطوری نیست! به نظر من زبان فارسی زنده موند، چون مردم تنبلی می‌کردن در تغییر زبان! این تنبلی باعث شد که زبان فارسی از بین نره.
الان حتی یه سری از کشورهایی که توریست زیاد ندارن، راننده تاکسی‌هاشون به جز زبان خودشون، زبان‌های خارجی دیگه‌ای هم بلدن ولی تو ایران راننده تاکسی‌ها اصن زحمت یاد گرفتن زبان مثلا انگلیسی رو به خودشون نمی‌دن. چون آخه به دردشون نمی‌خوره. حالا کاری با این ندارم. منظورم اینه که ملت تو یاد گرفتن زبان جدید تنبلی می‌کردن. اصن انگیزه و هدفی براش نداشتن!

و نکته‌ی دیگه اینکه امکان نداره یک کتاب و یک نفر بتونه زبان یک جامعه رو تغییر بده یا از تغییر نگه داره! امکان نداره! تغییر تو جامعه و زبان، نیازمند فعالیت تعداد زیادی آدم برای رسیدن به اون هدفه. یک نفر نمی‌تونه این تغییر رو ایجاد کنه یا نگه داره از تغییر!

حالا به نظرتون فردوسی زبان فارسی رو نگه داشت؟ یا مردم تنبل بودن؟ یا دلیل دیگه‌ای داشت؟
اگه تنبلی میکردن که زبان ما الان خیلی باید به گذشته ش شبیه تر میشد...این دید خیلی سطحیه

Back
بالا