• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

حافظ شناسی

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع F@temeh
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : حافظ شناسی

به نظرم خاصیت شعرای حافظ چند بعدی بودنشه. برای همینه که هر مدل آدمی فال حافظ می گیره.
می شه ازش برداشت های مختلف کرد.

من فقط به اون توضیحاتش هیچ اعتقادی ندارم! آدم باید خودش فک کنه ببینه حافظ چی میگه به نظرم!

من میگم که چرا فالش درست در میاد؟ اصن درست در میاد یا یه تلقینه؟
من کلا با فال رابطه ی خوبی ندارم :دی فک میکنم که کلش باید تلقین باشه :دی اینم همین جوریه؟

آخه بحث درست دراومدن یا نیومدن نیست. ینی مثلا واسه یکی میاد:
بسیار سفر باید تا پخته شود خامی/صوفی نشود صافی تا در نگشد جامی

فک کن یکی این فال براش میاد که میخواد واقعا بره سفر. بعد میگه: ئه ببین! واسه همینه سفرم سخته! ;D
بعد یکی مریضه این فال براش میاد بعد: راس میگه همه ی این دردا مثه یه سفر به آخرته!
یکی میخواد بره! کلا پدیده ی رفتن! میخواد از یه رابطه بره کنار مثلا بعد: آره واقعا باید رفت ...

نمیدونم منظورمُ خوب گفتم یا نه.
کلا فالش عمومیت داره!

آره با این موافقم که چون شعر هاش رو هر کسی میتونه جوری معنی کنه میشه فال گرفت.
ولی میگن حافظ به خاطره اینکه لسان الغیب هست میشه فال گرفت از دیوانش و این حرفا. :-??

آهان! ;D
خب من خودم موافقش نیستم. ینی در فوق العاده بودنُ پاک بودنُ ... حافظ شکی نیست ولی این غیب دیدن در مواقع و شرایط خیلی خاص اتفاق میفته.

کسی نظری نداره راجبه این قضیه؟ :-?

من فالشو میگیرم
بیشتر وقتام درست در میاد ولی هیچ نظر خاصی درموردش ندارم
بیشتر به خاطر آرامشی که میده بهم و اینا میخونم.
بعد فک میکنم واسه همین خوبه که هر کس هرجور میخواد واسه خودش معنی کنه .
من خودم فقط میتونم تشخیص بدم که نیتم خوبه یا بد :-" همین ;D
اصن عاشق این فالای نتم که خصوصیتای شخصیتی مینویسن توش و میزنه و درستم درمیاد :))

اینجا حافظ شناسیه یا فال شناسی؟ ;;)

این چند روزه به بهانه‌های مختلف هی یاد استاد حسین آهی میفتم.
کسی که قبل ۱۸ سالگیش کتاب بحور شعر فارسی رو می‌نویسه. کتابی که شفیعی کدکنی تحسینش می‌کنه و یکی مثل علامه همایی برش تقریظ می‌نویسه.
حدود چهارسال شرح حافظ در رادیو داشته که بعضی از فایل‌هاش موجوده.
صبح که بیدار شدم باز یادش افتادم و رفتم گوش بدم یه غزل رو.
برای آشنایی ‌با فصاحت و بلاغت حافظ خیلی خوبه به نظرم.
نکات بسیار ریزی هم در نسخه‌شناسی و تصحیح حافظ داره:

https://t.me/hafezkhaniye/1052
تو این کانال صوت‌هاش موجوده.
هر کدوم هم ۲۰ دقیقه بیشتر نیست ...
udr1_images_(1).jpeg

i2w5_20200225_130842.jpg

نرگس در ادبیات معمولا با تشبیه‌ش به چشم شناخته میشه ولی این بیت حافظ کاملا متفاوته(من قبلا فکر می‌کردم اولین بار خودش به کار برده این تصویر از نرگس رو ولی بعدا فهمیدم در دیوان جمال‌الدین عبدالرزاق و پسرش اومده. البته هیچکدوم به گرد این بیت حافظ هم نمی‌رسه!):

رسید موسم آن کز طرب چو نرگس مست
نهد به پای قدح هر که شش درم دارد!

عکسی که بالا گذاشتم رو به قصد همین بیت گرفته بودم کلا:D

درم: سکه‌ای که از نقره زده میشه. قاعدتا به رنگ سفید.

گلبرگ‌های نرگس 6 تاست!‌ نرگس شش درم داره!‌ شش درم در اینجا کنایه از پول کم هم هست... یعنی حتی کسی که فقط شش درم داره هم ...
و تاج وسط نرگس رو به قدح تشبیه می‌کنن. به همین اعتبار نوعی نرگس به اسم نرگس قدحی هم داریم. از اونجایی که زرد رنگ هم هست نهایت تناسب رو با جام زر داره! (‌کاش یه عکس از کنار هم گرفته بودم)

به پای چیزی نهادن( در مورد پول):‌ قدیم در میکده‌ها (و تا همین اواخر در رستوران‌ها!) پول باده رو زیر ساغرش یا روی سینیش می‌گذاشتن. و بعدها این به صورت کنایه دراومده و چیزی رو صرف چیزی کردن رو باهاش بیان می‌کنن.
و اینجا دقیقا نرگس شش درم به پای قدح گذاشته!

کلمه به کلمه‌ی بیت با هم تناسب داره و منسجمه ... حتی صفت مست برای نرگس برای اینکه قلندرانه همون پول کمش( شش درمش) رو به پای قدح میذاره...
‌برای من از اون بیت‌هایی بود که هی صفحه‌ی آخر کتابام می‌نوشتم :))
احتمالا خیلی از نکات این بیت رو می‌دونستید و گستاخی کردم با توضیحشون... فقط می‌خواستم لذتش رو باهاتون شریک شم!

Back
بالا