• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

چرا ارزش اجتماعی رفتگر و مهندس یکسان نیست؟

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع farshidGCD
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
پاسخ : چرا ارزش اجتماعی رفتگر و مهندس یکسان نیست؟

اما خب دقیقا دلیل این چیه که بیشتر مردم فکر میکنن هرکسی پول و مدرک و ... داشته باشه به اصطلاح محترم تره؟ چه چیزی دلیل زمینه سازی برای این تفکر در جامعه شده؟
فقر عمومی؟ کم بودن علم و درک عام مردم؟ چشم و هم چشمی و دور شدن از معنویات؟

به نظر من این که میخوان جلوی جمع تحقیر نشن هست..و یه جورایی آبرویی که حس میکنن با شغل پایین از بین میره و مطوئنن دلیلش پول هست..چون فقر رو بد میدونن.فقیر رو هم بد میدونن.تو همون مثال ازدواج هیچ کدوم ما حاضر نمیشیم بایک رفتگر که لیسانس هم داره معاشرت کنیم ولی یک میلیاردر کم سواد از نظر جمع ارجحه

سطوح تفکر و عملکرد هر چه بالاتر باشه، فرد از احترام اجتماعی بالاتری برخوردارِ....... تحصیلات خیلی در این زمینه میتونه تاثیر گذار باشه و سطح فکری و عملکردی آدم رو بالاتر میبره....

به نقل از raha.pg :
سطوح تفکر و عملکرد هر چه بالاتر باشه، فرد از احترام اجتماعی بالاتری برخوردارِ....... تحصیلات خیلی در این زمینه میتونه تاثیر گذار باشه و سطح فکری و عملکردی آدم رو بالاتر میبره....
یه عالمه آدم احمق دست و پا چلفتی میشناسم که مورد اعتمادن..و یه عالمه آدم با تحصیلات عادی که کسی براشون تره هم خورد نمیکنه و ولی ماهن..چرا؟؟؟

برای اینکه از همون اول بچه گی تو خونواده و تو مدرسه و تو جامعه به ما یاد ندادن که هر کسی تو هر جایگاهی با ارزشه
اگه همین رفتگرها نباشن که کثافت همه جا رو میگیره و سلامتی ملت به خطر میوفته
و ی چیز دیگه هم اینه که ما ایرانیا ارزش آدما رو با حساب بانکیشون میسنجیم

من بنظرم کاملا درسته که تحصیلات موقعیت ه اجتماعی انسان رو بالا ببره ، و این نه در ایران بلکه همه جای دنیا هست ، منتها شدتش به اندازه ایران نیست چون تو ایران حتی بین پزشک و غیر پزشک هم فرق هست !

موقعییت ه اجتماعی فرد به خیلی چیزا از جمله تحصیلات ، پول ، شعور و فرهنگ ، خانواده ( همسر حتی ) بستگی داره ، تصور ه اولی که از یه کسی که دکترا داره تو ذهن ه آدم میاد اینه که چون طرف رفته دانشگاه باید فرهنگ اجتماعی بالایی داشته باشه ، اما من به شخصه خیلی ها رو دیدم که میگن " طرف دکتر بود اما عجب بیشعوری بود " ، باید شعور و اینا در راستای تحصیلات باشه ، رفتگر هم تصور اولی که ازش میاد تو ذهن آدم اینه که دانشگاه نرفته و فرهنگ خیلی بالایی نداره ، و احتمالا با آدم های در حد یا پایین تر از خودش رفت و آمد داره ( بخاطر وضع مالی ) خیلی قابل رفت و آمد نیست ، و البته این تصور تحت تاثیر فرهنگ نیست چون اکثر افراد جامعه سر و کارشون با رفتگر نمیفته ( جوری که با بقیه افراد شاغل مثه دکتر و مهندس و منشی و ... برخورد پیدا میکنن ) و فرصتش پیش نمیاد که بخوان بشناسنشون

به نقل از M A S U M E :
کلا همه تو تئوری خیلی مهربونن ولی وقتی همون رفته گر بخواد ازدواج کنه چی..خود شما بودی همین حرفا رو میزدی یا از اول میگفتی واااااااااااااااای! خاک بر سرم که خواستگار رفته گرم دارم! یا این که کلا سوژه میکردی و میخنندیدی..حتی بهش فکر هم نمیکردی!
چون هیچکس نمیخواد با ازدواج موقعیت ه اجتماعیش بیاد پایین و سعی میکنه جایگاهش رو حفظ کنه تو جامعه یا خودش رو بکشه بالا ، از طرفی تفاوت فرهنگ هم هست بین خانواده تحصیل کرده و نکرده ، تفاوت ارزش هم هست ، خلاصه اصلا امکان پذیر نیست و کاملا منطقیه

به نقل از Coraline :
برای اینکه از همون اول بچه گی تو خونواده و تو مدرسه و تو جامعه به ما یاد ندادن که هر کسی تو هر جایگاهی با ارزشه
اگه همین رفتگرها نباشن که کثافت همه جا رو میگیره و سلامتی ملت به خطر میوفته
و ی چیز دیگه هم اینه که ما ایرانیا ارزش آدما رو با حساب بانکیشون میسنجیم
ببین هرکسی تو جایگاه خودش با ارزشه و مطمئن باش اکثر مردم به رفتگرا به چشم تحقیر نگاه نمیکنن ( به جز افراد به اصطلاح تازه به دوران رسیده ) هیچکس هم منکر این نمیشه که زحمت میکشن ، اما حداقلش اینه که یه آدمه تحصیل کرده به علت این که بیشتر تو اجتماعه و با افراد بیشتری رفت و آمد داره ، م,قعیت بهتری بین مردم داره دقیقن عینه مدرسه که کسی که اجتماعی تره تو مدرسه مشهور میشه و اینا تا مثلا کسی که خرخونه اما منزویه ، در مورد پول هم ، نمیشه گفت رو موقعیت ه افراد تاثیر نداره اما تاثیرش زیاد نیست ، مثلا تو شیراز ما اگه یه آدم بیسواد و بیشعور ببینیم که بنز داره ، میگیم از اینا که گاو فروختن پولدار شدن ، که نشون میده موقعیتی ندارن :دی

در کل من نظرم اینه که این تفاوت طبقه اجتماعی باید باشه ، اما نه جوری که افرادی که طبقه متوسط یا ضعیف هستن تحقیر شن

به نقل از بیتا :
ببین هرکسی تو جایگاه خودش با ارزشه و مطمئن باش اکثر مردم به رفتگرا به چشم تحقیر نگاه نمیکنن ( به جز افراد به اصطلاح تازه به دوران رسیده ) هیچکس هم منکر این نمیشه که زحمت میکشن ، اما حداقلش اینه که یه آدمه تحصیل کرده به علت این که بیشتر تو اجتماعه و با افراد بیشتری رفت و آمد داره ، مقعیت بهتری بین مردم داره دقیقن عینه مدرسه که کسی که اجتماعی تره تو مدرسه مشهور میشه و اینا تا مثلا کسی که خرخونه اما منزویه ،
نه خیر! این تفاوت حتی بین لیسانس و دکتر هم هست! دیگه اون لیسانس که دانشگاه رفته! نرفته؟در ضمن اجتماعی بودن رو چی تعریف میکنیم؟ من خودم نشست و برخواست با آدم های صادق و پاک ولی بی سواد و بی پول رئ بیشتر حال میکنم تا ادم های به اصطلاح تحصیل کرده که در صدی شون حسود و عقده ای اند..

ببین هرکسی تو جایگاه خودش با ارزشه و مطمئن باش اکثر مردم به رفتگرا به چشم تحقیر نگاه نمیکنن ( به جز افراد به اصطلاح تازه به دوران رسیده ) هیچکس هم منکر این نمیشه که زحمت میکشن ، اما حداقلش اینه که یه آدمه تحصیل کرده به علت این که بیشتر تو اجتماعه و با افراد بیشتری رفت و آمد داره ، مقعیت بهتری بین مردم داره دقیقن عینه مدرسه که کسی که اجتماعی تره تو مدرسه مشهور میشه و اینا تا مثلا کسی که خرخونه اما منزویه ، در مورد پول هم ، نمیشه گفت رو موقعیت ه افراد تاثیر نداره اما تاثیرش زیاد نیست ، مثلا تو شیراز ما اگه یه آدم بیسواد و بیشعور ببینیم که بنز داره ، میگیم از اینا که گاو فروختن پولدار شدن ، که نشون میده موقعیتی ندارن

در کل من نظرم اینه که این تفاوت طبقه اجتماعی باید باشه ، اما نه جوری که افرادی که طبقه متوسط یا ضعیف هستن تحقیر شن

اجتماعی بودن با نبودن چه ربطی به منزلت اجتماعی داره؟
بقول معصومه منزلت اجتماعی یه دکتر خیلی بالاتر از یه مهندسه
پول تو موقعیت اجتمعی تاثیر داره اما تو شخصیت و شعور آدمی خیر!

به نقل از M A S U M E :
یه عالمه آدم احمق دست و پا چلفتی میشناسم که مورد اعتمادن..و یه عالمه آدم با تحصیلات عادی که کسی براشون تره هم خورد نمیکنه و ولی ماهن..چرا؟؟؟
دوستم...... گفتم تاثیرگذاره.... نگفتم هر کی تحصیلات داره عاقله و هر کی نه نادان....

• لایک
امتیازات: death

به مدرک تحصیلی نیست.یک کارخانه دار ممکنه سوادش از مهندسش کمتر باشه ولی ارزش اجتماعی و احترامی که بهش میذارن بیشتره.به نظر من یک تفکر غلط بین مردم افتاده که به این راحتیم قابل برداشت نیست.اینکه مقام و رتبه کاری فرد هرچه بیشتر باشع ،قدرتش هرچه بیشتر باشه؛ احترامش بیشتره.و بحث کیفیت کار هم اصلا مطرح نشده.ممکنه یک کارگر یا رفتگر از یک مهندس بیشتر کارکنه؛کارشو بهتر انحام بده ولی ارزشش کمتره چون تو جامعه جایی نداره.چون بحث” کیفیت کار” و ”خدمت”مطرح نیست.

Back
بالا