سردی - گرمی

روژین د.

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,270
امتیاز
9,054
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 تهران
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی
زیاد می شنویم که میگن، فلان غذا یا فلان میوه سردیه، زیاد بخوری دلدرد میگیری ولی فلان غذا گرمیه و...
از نظر پزشکی و علمی اساس این دسته بندی چیه؟
چه مواد غذایی سرد و چه غذاهایی گرم هستند؟
چی باعث میشه که استفاده زیاد از هرکدوم حالمون رو بد کنه و دل درد بگیریم؟
 

Behrad

کاربر حرفه‌ای
ارسال‌ها
509
امتیاز
8,728
نام مرکز سمپاد
شهید دستغیب یک
دانشگاه
دانشگاه تهران
پاسخ : سردی - گرمی

تا اونجایی که من میدنم مربوط میشه به صفرا...
صفرا وقتی با یه سری از ترکیبات که توی بعضی غذاهاست مواجه میشه، شیره های متفاوتی ترشح میکنه که اینا میرن توی خون و اثرمیذارن...
صفرا 4 نوع شیره ترشح میکنه...
 

marvelous

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,156
امتیاز
4,599
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان ۳
شهر
مشهد
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
پزشکی
پاسخ : سردی - گرمی

به نقل از بهــــراد :
تا اونجایی که من میدنم مربوط میشه به صفرا...
صفرا وقتی با یه سری از ترکیبات که توی بعضی غذاهاست مواجه میشه، شیره های متفاوتی ترشح میکنه که اینا میرن توی خون و اثرمیذارن...
صفرا 4 نوع شیره ترشح میکنه...
منظورتون همون اخلاط چهار گانه ست که توی طب سنتی بهش اشاره شده؟
به نظرم این دسته بندی چون قدیمیه معیار خیلی دقیقی نداره!
تا جایی که من میدونم: غذاهای گرم غذاهای پر انرژی هستن که وقتی میخوریم از نظر جسمانی و روانی توانایی و آمادگی بیشتری پیدا میکنیم مثل: انواع آجیل و خشکبار،گلابی،موز،زنجبیل و....
کسایی که طبع گرم دارن وقتی از این چیزا میخورن اونم به مقدار کم جوش میزنن یا پوستشون قرمز میشه و احساس گرما میکنن.
غذاهای سرد هم مثل زیره و انگور و فک کنم سرکه و ....
افرادی هم که طبع سرد دارن بعد از خوردندل پیچه و سردرد میگیرن.
بعد این خوراکیا اثر عکس دارن ینی اگه اصطلاحا گرمی خوردی با خوردن سردی بهتر میشی!
یه ربطایی هم به بعضی مریضیا داره که الان هر چی گشتم تو برگه هام پیدا نشد اگه پیدا کردم حتما میذارم!
 

روژین د.

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,270
امتیاز
9,054
نام مرکز سمپاد
فرزانگان 1 تهران
شهر
تهران
دانشگاه
علوم پزشکی تهران
رشته دانشگاه
پزشکی
پاسخ : سردی - گرمی

نمیفهمم، چرا آش رشته سردیه اما مثلا آجیل گرمی؟! :-?
 

marvelous

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
1,156
امتیاز
4,599
نام مرکز سمپاد
دبیرستان فرزانگان ۳
شهر
مشهد
دانشگاه
علوم پزشکی مشهد
رشته دانشگاه
پزشکی
پاسخ : سردی - گرمی

به نقل از ROzhiN :
نمیفهمم، چرا آش رشته سردیه اما مثلا آجیل گرمی؟! :-?
منم نمیفهمم! :D
احتمالا از روی اثرات بعد از خوردن تقسیم بندی میشدن! به ترکیبات تشکیل دهنده ش هم باید مربوط باشه...

چن تا نکته دیگه هم بود الان پیدا کردم:

*اکثر خوراکی های گرم مزه شیرین یا تند دارن و خوراکی های سرد هم مزه ترش دارن یا بی مزه ن....
* یه چیزی تو پست قبلیم گفتم اشتباه بود...الان اصلاح میشه:
کسي که طبعش گرمه ، ینی یا خوراکی های پرحرارت سازگارتره . با خوردن سردي ( گوجه فرنگي ، هندوانه و ... ) به اصطلاح سردي اش مي کنه که با صرف کمي گرمي مث نبات داغ يا عرق نعناع خوب میشن. کسي که با خوراکي هاي کم حرارت ( ترش ، بي مزه ) سازگاري داره با مصرف گرمي( مربا ، حلوا و ... ) به اصطلاح گرمي اش مي کنه که با مصرف سردي (هندوانه ، عرق کاسني ، دوغ ترش و ... ) بهتر میشه...
* مواد خوراکی با گرم شدن(افزایش دما!) بیشتر به سمت گرمی پیش میرن...
* سفيدپوستان ميل به سردي دارن و سبزه پوستان ميل به گرمي و تلخي ، اکثرن پوست هاي سفيد به فلفل سياه حساسن سبزه پوستان به فلفل قرمز .
* 4 تا درجه سردی و گرمی هم داریم:
1 ـ گرم و تر ( يعني کمي گرم ) مثل چاي
2 ـ گرم و خشک ( يعني خيلي گرم ) مثل شيريني ، خرما
3 ـ سرد و تر ( يعني کمي سرد ) مثل سيب زميني ، آلبالو
4 ـ سرد و خشک ( يعني خيلي سرد ) مثلا کاسني

پ.ن:شاید ادامه داشته باشه...! :D
 

sadlove

لنگر انداخته
ارسال‌ها
3,382
امتیاز
31,879
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
شـیراز
سال فارغ التحصیلی
93
پاسخ : سردی - گرمی

MissMarvelous : فک کنم پست اولت درست بود !! :D

* سفيدپوستان ميل به سردي دارن و سبزه پوستان ميل به گرمي و تلخي ، اکثرن پوست هاي سفيد به فلفل سياه حساسن سبزه پوستان به فلفل قرمز .
منبع این حرفت کجاست ؟؟ :D
آخه من خیلیا رو دیدم سبزه بودن ولی طبعشون سرد بوده و بالعکس :D
فک نمیکنم ربطی به رنگ پوست داشته باشه , اگه کسی اطلاعی داره در اینباره بیاد بگه :-?

اون 4 تا درجه سردی و گرمیو هم توضیح بیشتر بدین لطفا" .
 

SR

کاربر فوق‌حرفه‌ای
کنکوری ۱۴۰۰
ارسال‌ها
598
امتیاز
1,151
نام مرکز سمپاد
شهید اژه ای 1
شهر
اصفهان
سال فارغ التحصیلی
00
رشته دانشگاه
مهندسی برق
پاسخ : سردی - گرمی

ببینید دوستان این عبارت سردی ممکنه یه جوری بین مردم رواج پیدا کرده باشه اما گرمی...
اصلش دو تا عصب سمپاتیک و پاراسمپاتیک هست که تحریک بیش از حد هر کدوم این مشکلات رو به وجود میاره هر کدومش مربوط به یه مشکله(این که کدوم ماله کدومه رو یادم نیست)
این اعصاب توسط یه سری مواد تحریک میشند که معمولا هر میوه یا سردی میاره یا گرمی
تمام میوه ها سرد هستند به جز خرما و موز
همینطور تا جایی که میدونم اکثر خشکبار گرم هستند(اینکه همشون اینطوری هستند رو نمیدونم)
شکلات گرمه ماست هم سرده
از اونجایی که من تو همین تابستون دچار هر دوش شدم میتونم علائمش رو بهتون بگم!
سردی که خوب عرق سرد میکنید و معدتون به هم میریزه و تو کار هضم مشکل پیش میاد و یه جوری سیستم گوارشی فلج میشه
اینجا دیگه نباید چیز های سرد بخورید و به چیز های گرم متوسل بشید(خیلی بدیهیه نه؟ :D)
بهتون پیشنهاد میکنم به هر طریقی شده معدتون رو خالی کنید و باهاش مقابله نکنید اینطوری سریعتر خوب میشید(بدست آمده از تجربه چندین و چند سال)
سردی هایی که داشتم نهایتا تا دو روز ادامه داره که خیلی کم پیش میاد منم یه بار تا 2 روز طول کشید
خواب چیز خوبیه! باعث میشه که عذاب نکشید+من همیشه بعد از یه خواب طولانی خوب میشدم

اما نقطه مقابلش گرمی که احتمال وقوعش تو ماه رمضون بیشتره(به دلیل صرف خرمای بیشتر از حالت معمول)
چیز خاصی نداره جز اینکه پشتتون یه عالمه جوش میزنه(خیلی خیلی زیاد!) و پشتتون دچار خارش میشه که خوب نمیشه(مگه یه جوری فراموشش کنید یا مواد شیمیایی بدنتون تعدیل بشه)
این مشکل دوره مشخصی نداره خوب شدنش هم تدریجی میتونه باشه و مثل سردی نیست یکی دو روز بعد خوب بشه و به اون اندازه عذاب آور باشه
اگه مثلا پسته زیاد بخورین چند وقت بعدش یه خارشی پشتتون پیدا میشه این همون گرمیه

پ.ن:دوستان خستگی هم میتونه باعث حالت تهوع بشه!
مثلا من یه چند بار خیلی دیر خوابیدم آخرا احساس کردم حال خوبی ندارم و صبح بعدش معدم فقط اسید داشت و کلا بهم ریخته بود
این سیستمش فرق میکنه و من مثلا تا ظهرش خوب میشدم بدون اینکه بالا بیارم
یکی از عوامل خستگی هم خستگی چشمه که مستقیم به معده سیم کشی شده! :D
پ.ن2:یادم رفت بگم اون باری که من دو روز حالت تهوع داشتم مشخص شد یه باکتری چیزی عاملش بوده پس اگه دیدین به این راحتی خوب نمیشین حتما برین دکتر
+از یه دکتر که خاطراتش رو برامون میگفت شنیدم اینجا مردم وقتی سردیشون میشه پارچ پارچ آب هندونه(که بدترین عامل سردی هست) و شربت آبلیمو میخورند به امید اینکه خوب بشه 8-}
بابا نکنید این کار رو! کاملا اشتباهه
 

ماهِ ـشاد

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
915
امتیاز
3,038
نام مرکز سمپاد
فرزانگان هفت تهران
شهر
تهران
دانشگاه
شهيد بهشتى تهران
رشته دانشگاه
اقتصاد
پاسخ : سردی - گرمی

من شنیدم ک میگن نباید مثلا دو تا چیزی ک طبع گرم دارن و باهم خورد فرضا خربزه و عسل. چرا؟؟ چه مشکلی میتونه ایجاد کنه؟؟
 

آیدا :)

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
858
امتیاز
2,621
نام مرکز سمپاد
فرزانگان امام رضا(ع)
شهر
لاهیجان
پاسخ : سردی - گرمی

علائم گرمی کردن دیگه به چه صورتی ظاهر میشه؟ :-?
 

ماهِ ـشاد

کاربر فوق‌حرفه‌ای
ارسال‌ها
915
امتیاز
3,038
نام مرکز سمپاد
فرزانگان هفت تهران
شهر
تهران
دانشگاه
شهيد بهشتى تهران
رشته دانشگاه
اقتصاد
پاسخ : سردی - گرمی

به نقل از angel of moon :
علائم گرمی کردن دیگه به چه صورتی ظاهر میشه؟ :-?
کلا علائم گرمی زیاد نیستن. مثلا جوش و گرم شدن بدن و خارش و گاها افزایش فشارخون و افزایش ضربان از عوامل معمولشه ک مثلا با خوردن آجیل میتونه بروز بده.
 
بالا