سلام!
من این پستو گذاشتم واسه کسایی که می خوان المپ کام بخونن(یا دارن می خونن! )
بیاین اینجا بگین که تا حالا چه کردین و چی خوندین و الان چی می خونین؟
اگه هم کسی موافقه با هم خوندن هم به نظر من کار خیلی خوبیه!
این طوری که یه قسمتی رو مشخص می کنیم و تو یه مدت مشخصی می خونیم بعد اشکالامونو با هم رفع می کنیم.(یه جورایی انگیزه هم هست!)
سلام!
ظاهرا بچه های درس خونی تو المپیاد کامپیوتر هستن , حیف که من ریاضوی هستم وگرنه حتما به شما ملحق می شدم !! D:
البته از کام هم ناامید نیستم ,
موفق باشین
کامپیوتری نیستم ولی از یه کامپیوتری شنیدم که میگفت با یه بار خوندن کار درست نمیشه.باید توی کارت حرفه ای باشی.اون قدر که توی ذهنت مساله رو حل کنی.ریاضیات انتخاب خیلی کتاب خوبیه نذارید فراموش بشه.
سلام. من با اجازه شما، به عنوان کسی که یه کم از شما با تجربه تره حرفهای زیادی دارم که یه کمش رو اینجا زدم.
شما افرادی هستید که امسال تازه قراره برید دوم دبیرستان؟
ایول، خیلی درس خوندید. من پارسال این موقع که هم سن شما بودم، فکر کنم داشتم انتخاب را می خوندم، حدودا تا اواخر بهمن هم دستم به الفبا بند بود، یعنی تا اواخر بهمن 87 الفبا و انتخاب را خوندم،( البته انتخاب را حدودا سه بار خوندم) بعد فهمیدم از بچه ها عقبم، ( البته قبلا هم فهمیده بودم ولی حال نداشتم درس بخونم) ، تو ماه اسفند تا جایی که تونستم مسئله های استراتژی را حل کردم تا یه کم ذهنم آماده بشه، و فروردین هم مجبور بودم سوالهای مرحه دوم سالهای قبل را حل کنم، و البته حدود 50 صفحه از وست را هم خوندم. این کل درس خوندن من برای قبولی در مرحله دو بود.
حالا می دونید این حرفها را برای چی زدم، برای اینکه به شما بگم اشتباه من را انجام ندید( ادب از که آموختی؟ از بی ادبان)، من چون از اوایل اسفند شروع کردم به طور جدی بخونم، و همه ی بچه ها هم از من بیشتر خونده بودند و بیشتر مسئله حل کرده بودند، مجبور شدم توی اون دو ماه خیلی به خودم فشار بیارم، ( البته فکر کنم بقیه به خودشون بیشتر فشار آوردند، چون هیچ وقت بهشون نرسیدم) حالا به شما توصیه می کنم همیشه حداقل یه مسئله تو ذهنتون باشه و هر وقت بی کار شدید روش فکر کنید، اینجوری ذهنتون همیشه آمادس که مسئله حل کنه. در ضمن وقتی از حل کردن یه مسئله جالب (و یا حل نکردن اون و خوندن جواب از تو پاسخنامه(خیلی کار بدی یه)) یه ایده جالب یاد می گیرید، یه جا یاد داشت کنید، این یاد داشتها می تونه در مواقعی که مسئله اصطلاحا با ایده حفظی حل می شه شما راحت اون را حل کنید، یا حتی وقتی روی مسئله های خلاقانه فکر می کنید هم بهتون کمک می کنه بفهمید باید چه جوری روش فکر کنید، ( من خودم یه ماه آخر ایده ها را به طور خلاصه نوشتم، بعد صبح مرحله دو اون کاغذ رو خوندم و خیلی هم به دردم خورد).
یه نکته دیگه این که توی لیست کتابهایی که گفتید خوندید، استراتژی های حل مسئله نبود.من اکیدا توصیه می کنم این کتاب را بخونید و مسائلش رو خودتون( نه از روی پاسخنامه(به جز اونهایی که خیلی سختند)) حل کنید. ولی چون مسائلش زیاده و ممکنه مدت زیادی خوندش طول بکشه و حوصلتون رو سر ببره، می تونید همزمان با حل مسئله های این کتاب، کتاب دیگه ای هم بخونید.
در کل سعی کنید زیاد مسئله حل کنید، جیم بزنید( سر کلاس درس نرید، من که تا اواخر بهمن زیاد سر کلاس رفتم ولی به دردم نخورد)،درس بخونید، سوالهای مرحله دوم سالهای قبل رو فعلا حل نکنید و بزارید واسه ی بهمن ماه. و...
بعد از قبولی توی مرحله دوم هم اشتباهات زیادی کردم که برای کوتاه شدن مطلب ان شالله توی اردیبهشت براتون توضیح می دم تا شما دیگه اون اشتباهات رو نکنید. حالا هم که طلا نقره شدم، سعی می کنم تا اسفند که قراره مدال طلاها معلوم بشند زیاد اشتباه بکنم تا بعدا بیام شماها را نصیحت کنم!!!
راستی یه چیزدیگه یادم رفت بگم، امسال از 32 نفر 10 نفر برنز شدند و 1 نفر گواهی حضور در دوره( اگه یکی نمرش از 70 درصد میانگین نمره ی برنز ها کمتر باشه بهش مدال نمی دند) و بقیه هم طلا نقره شدند، از اون 11 نفر که به دوره ی طلا نقره راه پیدا نکردند، 10 نفرشون تهرانی بودند، می دونید چرا ؟ چون مثلا بچه های مدرسه ی ما که تهرانی نیستند به خودشون می گند:
" من یادم نمی یاد مدرسمون ( شهید اژه ای) تا به حال بیشتر از 4 نفر قبولی در مرحله دوم المپیاد کامپیوتر داشته باشه، امسال همه که توی مدرسه فلانی و فلانی و فلانی وفلانی از من قوی ترند پس اگه قرار باشه کسی از این مدرسه مرحله دو قبول بشه، اونها هستند پس بهتره من المپیاد را ول کنم."
این اشتباهی بود که بعضی از بچه های مدرسه ی ما کردند و درحالی که حقشون بود قبول بشند قبول نشدند، ولی تهرانی ها بهشون اعتماد به نفس تزریق می کنند و بعضی هاشون که حقشون نیست قبول بشند، قبول می شند و بعد کم می یارند،. پس اعتماد به نفس داشته باشید.
من خودم دوست دارم وقتی یه کتاب می خونم، سریع جلو برم و زیاد روی یک صفحه یا یه فصل نمونم ( به همین دلیل هنوز خیلی از سوالات الفبا را نخوندم) ولی وقتی استراتژی می خونیم ، ممکنه سوالات سخت باشه و مدت زیادی درگیر حل کردنش باشیم، به همین دلیل می گم این کتاب را با یه کتاب دیگه هم زمان بخونید تا اعصابتون رو خورد نکنه و با استراتژی مشکل پیدا نکنید.