پاسخ : اثبات یا نقیض وجود خدا
به نقل از Radikal :
آقای فیلسوف برای اثبات شما نمیتونید از مثال استفاده کنید!!!!
اما برای رد یک گزاره میتونید از مثال نقض استفاده کنید
مثلاً برای رد این گزاره : ضرب هر عدد صحیح در عددی گنگ عددی گنگ است
کافیه یک مثال نقض بزنی تا اثبات بشه که غلطه(همون صفر ضربدر عدد گنگ)
ببین شما حق داری هر طور که دوست داری دسته بندی کنی اما باید در دسته بندی هاتون کلیت رو لحاظ کنید و بشه تمامی کائنات رو توجیه کنه
شما میگید هر چیز ممکن الوجودی یک واجب الوجود داره (یک علت داره)
من برای شما یک مثال نقض میزنم که خلاف گفته ی شماست
و السلام
میچیو کاکو در کتابش ابرفضا مستقیماً به برهان علیت اشاره میکند و میگوید که این برهان توسط قانون پایستگی انرژی و قوانین حاکم بر فیزیک مولکولی رد میشود.
او دراینباره مثالی میزند:
مولکولهای گازی میتوانند درون ظرفی که در آن قرار میگیرند، آزادانه حرکت کنند بدون نیاز به کسی یا چیزی که آنها را به حرکت درآورد.[nb] * Michio Kaku. Hyperspace: A Scientific Odyssey Through Parallel Universes, Time Warps, and the Tenth Dimension. New York: Oxford University Press, 1994. ISBN 0-19-286189-1
[/nb]
معذرت میخوام ولی من خودم رو یک فیلسوف معرفی نکردم و امکان و وجوب هم از خودم در نیاوردم
امکان و وجوب بررهانی که سالها داره تو محافل فلسفی دنیا سرش بحث میشه
در ضمن مثال نقض زمانی میتونه یه حرف رو رد کنه که اون مثال صدردر صد در دایره ی موجودیت محمدودهی ابتدایی باشه ولی چوت در عالم حقیقی هیچ گاه پدیده ای کاملا زیر مجموعه چیز قرار نمیگیره (یعنی همزمان زیر مجموعه چند تا چیز هس)
پس هیچ گاه در فلسفه نمیتوان با آوردن مثال نقض موضوعی رو به طور کامل رد کرد!
این حرف من نیس حرف فلاسفه چه غربی و چه شرقیه .
درمورد اون حرفتون هم بگم فیزیکدانان عادت دارند که در کار فلاسفه دخالت کنند ولی هیچ گاه موفق نبودند!
دلیلش هم اینه: در فیزیک از خیلی از مقادیر و مباحث بخاطر ناچیز بودنش صرف نظر میشه حال آن که فلاسفه اعتقاد دارند که هر چیز هر چند هم کوچک در امور فکری و تحلیلی تاثیر گذاره ...
حالا شما مولکول های یه گاز رو مثال زدین حتما میدنین که باتغییر توابع حالت : دما و فشار رو حجم انرژی ذرات و بالتبع اون حر کت اون ها تغییر میکنه از همین تغییر میشه متوجه شد که عواملی باعث این حرکت اند اگر هیچ عاملی دخیل نبود پس چرا تغییر کرد؟
ماکسول فیزیکدان بزرگ که سهم بزرگی در تبیین قانون دوم ترمو دینامیک و مبحث بی نظمی داره یک جمله خیلی جالب داره که میگه: ذرات به سمت بی نظمی می روند ولی این خود نظمی پیچیده است.
پس ذرات یک گاز شاید از نظر ما بی نظم باسند ولی نظمی در آنان نهفته است که از نظر ما بی نظمی است!
دلیل این امر هم اینه که نظم یه چیز نسبیه (البته نه به معنای آنتروپی مطلق) حتی آنتروپی مطلق هم یه قرار داذه ترمودینامیکیه و مدلی از واقعیت هس نه خود اون!
نمیدونم تاچه حد قانع شدین!؟
ببین حالا که بحث به این جا کشیده شد میگم
(من خودم اعتقادی به برهان واحد ندارم و لی به نظرم منطقیه حتی براهین خمسه هم قبول ندارم
دلیلش هم اینه ببین ما الان در زاویه ای بسته نشستیم و بدون درک کافی داریم استدلال میکنیم (از تشبیه استفاده میکنم) این مثل اینه که ما درون خانه ای باشیم که در های آن بسته است و شیشه های پنجره هم گل آلود و ما از این داخل به بیرو نگاه کنیم و بگوییم به به چه منظره قشنگی!
خب مسلما منظرهای آن بیرون هست اما چیست چطور است به چه درد میخورد نمیدانم!
ولی لااقل میتوان گفت منظره ای آن بیرون است نمیشود؟
فلاسفه اسلامی و کسانی مانند آکویناس میخواهند همین را بگویند اما مردم قانع نمی شوند
به نظر من قبل از اثبات برای وجود خدا با با نگرش های مختلف جهان بینی چه اسلامی چه یهودی و کاتولیک و چه الحادی آشنا شد
چون بدون دید کلی نسبت جهان چه با وجود و چه معدوم نمیشود درک خوبی نسبت به وجود پیدا کرد
)
البته این نظر شخصی بنده بود و به بحث ارتباطی نداشت!