• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

تغذیه

Thea

کاربر فوق‌حرفه‌ای
کنکوری 1405
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
سال فارغ التحصیلی
1405
اگه من رو بشناسید و خونده باشید احتمالاً می‌دونید چقدر علاقه‌مند به حوزه سلامت هستم و در همین راستا قصد دارم مسائلی رو که می‌خونم به اشتراک بذارم. این تاپیک جهت اشتراک و بحث در مورد مسائل مربوط به تغذیه (بیشتر تغذیه ورزشی) هست. سعی می‌کنم منابع و رفرنس هر مطلب رو هم بذارم. پیشاپیش با تشکر از شرکت و مباحثت شما

در یک وعده غذایی از یک نوع پروتئین استفاده کنید

برای مثال، ناهار گوشت و تخم مرغ رو با هم مصرف نکنید به قصد دریافت پروتئین بیشتر، پروتئین رو در اون وعده یا از تخم مرغ بگیرین یا گوشت، و در واقع پروتئین مصرفی رو بین وعده های طول روز تقسیم کنین و هر وعده از یک نوع، می‌تونه همه وعده ها از یک یا چند نوع باشه، مهم اینه که در یک وعده از یک نوع باشه و از چند نوع، پروتئین دریافت نکنین

در یک وعده غذایی از یک نوع پروتئین استفاده کنید
این مسئله یک اصل علوم تغذیه نیست، آزمایش ها و مقالاتی که اومدن بررسی کردن به این نتیجه رسیدن که این موضوع نمی‌تونه یک اصل باشه و برای همه درست نیست، ممکنه شما بتونید چند نوع پروتئین رو باهم مصرف کنین و بدنتون در هضم و دریافت آمینواسید ها دچار سنگینی التهاب و ... نشه و ممکنه دچار این موارد بشید و در نتیجه دریافت از چند نوع پروتئین انتخاب خوبی برای شما نباشه، و البته که در شرایط های مختلف بدن عملکرد متفاوتی می‌تونه داشته باشه و شما همیشه از چند نوع پروتئین دریافت می‌کردین و مشکلی نبوده اما در شرایطی استرس‌زا و ... عملکرد معده و گوارش براتون متفاوت باشه، در نتیجه این یک پیشنهاد و انتخاب امن هست.

زرده تخم مرغ و کبد چرب!

مسئله مصرف تخم مرغ که یکی از منابع بسیار خوب برای دریافت پروتئین مورد نیاز هست، در مورد مصرف سفیده که مسئله ای نبوده اما در مورد زرده این موضوع چالش برانگیز می‌شه، اول از همه این رو بگم که لطفاً کسایی رو که روزی هزار تا چیپس و پفک و ... مصرف می‌کنن و به شما می‌گن زرده نخور چربی کبد چرب فلان رو نادیده بگیرید، زرده تخم مرغ چربی هست، از نوع حیوانی و اشباع، که مسائل کبد چرب و قلب و ... از مسائلی هست که در مصرف چربی حیوانی و اشباع باید بهشون دقت کنین و مصرف کنترل شده ای باشه، بیشتر پیشنهاد می‌شه چربی از منابع گیاهی دریافت بشه، اما برای مثال اگه شما کل چربی دریافتیتون در طول روز از ۴ تا زرده تخم مرغ باشه خطری شما رو تهدید نمی‌کنه، اما قبل از هر نوع رژیم غذایی بهتره آزمایش بدید، شاید حساسیت، کمبود و ... خاصی داشته باشید و لازم باشه دقت کنید، در این مورد هم شاید شما حساس و مستعد کبد چرب باشید و در مورد مصرف چربی حیوانی و اشباع مثل زرده تخم مرغ بیشتر دقت کنید، در کل تناسب و مصرف کلی شما مهم هست که از هر گروه چه مقدار مصرفی دارید، و هرچقدر مقدار مصرف شده از منابع سالم، بهتر و غنی تری باشه قطعاً بهتر خواهد بود.

Back
بالا