• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

توهمی به نام وطن.

وطن پرستی

• توجیه پذیر و درسته

رای‌ها: 24 60.0%
  • بی معنا و غلطه

رای‌ها: 16 40.0%

• رای‌دهندگان
    40

Aria8118

کاربر فعال
کنکوری 1406
نام مرکز سمپاد
حلی 1
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1406
وطن چیه؟
چرا باید برامون مهم باشه وطنمون؟ چرا باید به تیکه خاک برامون ارزش داشته باشه؟
آیا فقط بخاطر آدم هاشه؟
آیا باید جون ۱ هموطن رو به دوتا غیر هم وطن ترجیح بدیم؟

یا همش توهمیه که بخاطر تکامل توی وجودمون مونده و ماهم کورکورانه بدون این که بهش توجه کنیم و بهش فکر کنیم به عنوان اصل می‌پذیریم که باید وطن رو دوست داشته باشیم و حالا توی کوره به این توهم قرن ها توسط دولت های که ازش سود میبردن هیزم ریخته شده

شاید واقعا جهان وطنی درست ترین باشه (حداقل من اینطور فکر میکنم

اصلا چرا وطن پرست)ی صفت مثبته؟ چون میلیون ها سال پیش اگه وجود نداشت قبایل به وجود نمیومدن و شانس زنده بودن کم میشد و توی وجود انسان موند؟

خب الان چی؟ اگه الان وطن کمکی نکنه چی؟ اگه فقط باعث جنگ بشه چی؟

بهتر نیست کم کم یاد بگیریم که وطن پرستی رو بذاریم کنار یا حداقل مدحش نکنیم؟

به عنوان کسی که هیچوقت وطن رو بجز یک مبحث توی ادبیات درک نکرد
خیلی دوست دارم بدونم چجوری میتونید مفهوم مسخره و تکاملی مثل وطن رو دوست داشته باشید؟ و وقتی بهش فکر میکنید خندتون نگیره؟
خوشحال میشم بگید
شاید من به راه راست هدایت شدم
شاید معلوم شد راه راست راه من بود

آخرین ویرایش:
وطن یعنی خویی که با مردمی میگریری با خاکی میگیری
تا غربت رو نچشی وطن رو نمیفهمی
تا سیاهی رونبینی قدر روشنی رو نمیدونی

وطن چیه؟
آیا فقط بخاطر آدم هاشه؟

یا همش توهمیه که بخاطر تکامل توی وجودمون مونده و ماهم کورکورانه بدون این که بهش توجه کنیم و بهش فکر کنیم به عنوان اصل می‌پذیریم که باید وطن رو دوست داشته باشیم و حالا توی کوره به این توهم قرن ها توسط دولت های که ازش سود میبردن هیزم ریخته شده

اصلا چرا وطن پرست)ی صفت مثبته؟ چون میلیون ها سال پیش اگه وجود نداشت قبایل به وجود نمیومدن و شانس زنده بودن کم میشد و توی وجود انسان موند؟

خیلی دوست دارم بدونم چجوری میتونید مفهوم مسخره و تکاملی مثل وطن رو دوست داشته باشید؟ و وقتی بهش فکر میکنید خندتون نگیره؟
خوشحال میشم بگید
ببین برادر تو هر نظری داری داری
برو اول یاد بگیر به عقاید بقیه بی احترامی نکنی و به وطن نگی مسخره و بعد به ما یاد بدی راه راست چی چیه
ادبت رو هم رعایت کن مسخره ذهنیت بچه گانه و ۶ ساله خودته نه وطن
در ضمن دلیل جنگ و نابودی ایران وطن پرستی نیست چون وطن پرستی به معنای جنگ جویی و شیطنت نیست و مهمترین اصلش دفاعه نه جنگ جویی و اینکه هر کسی شیطنت میکنه و اسم وطن رو میاره وطن پرست نیست فقط از وطن برای اهدافش سو استفاده میکنه
پاینده ایران

آخرین ویرایش:
"وطن" یعنی واحد جغرافیایی-سیاسی‌ای که شخص بدون اینکه بخواد شهروندیشو از اول گرفته (یا به این دلیل که اونجا به دنیا اومده، اگه تابعیت اون کشور براساس خاک باشه، یا به این دلیل که والدینش اون تابعیت رو داشتن، اگه تابعیت اون کشور براساس خون منتقل بشه). هیچ کیفیت اخلاقی‌ای وجود نداره که فی‌نفسه مهمتر از هرجای دیگه‌ایش کنه یا آدم مسئولیتی نسبت به افرادش بطور خاص داشته باشه؛ فقط سیاستمدارایی که مسئولیت اداره اون کشور رو دارن، باید توی سیاستاشون منافع اونجا رو پیگیری کنن (بدون اینکه حتی لزوما "حس" خاصی بهش داشته باشن؛ صرفا کارشونه)، اما این کار هم باید تا جای ممکن با حداقل آسیب به منافع بقیه ملل و کشورها باشه.

وطن چیه؟
آیا فقط بخاطر آدم هاشه؟

خوشحال میشم بگید
خب افغانستانو پاکستان هم جزوی از جهانن خب مجبور نیستی ایران زندگی کنی میتونی بری اونجا تازه نزدیک هم هستن دنگ و پنگشون کمتره
اما نمیری! طبیعیه چون ترجیح میدی بری کشورای قشنگ تر مثل ژاپن یا امریکا یا سوئد یا نروژ یا امارات و... حالا چرا؟ یکم بهش فکر کن
اینجاست که معنی وطن رو میشه فهمید اگه بازم نفهمیدی دیگه تلاش نکن چون هیچوقت امیدی نیست بفهمی

شباهت ژنتیکی بیشتری با هموطنت داری
پس شایستگی‌ تکاملی و ژنتیکی اون شایستگی توهم هست
پس بله کاملا منطقیه که فرهنگ پاسداشت از وطن و مفهوم وطن دوستی تو سالیان متمادی شکل بگیره
اونم تویه کشوری مثل ایران که رگ و ریشه اش بیشتر از ۲۵۰۰ ساله
در کل هم اگه نگاه کنی این کشور هایی که تازه بوجود اومدن و ریشه مشخصی ندارن انچنان عِرق به وطنی هم ندارن برخلاف کشور هایی مثل ایتالیا، یونان، مصر و ایران

آخرین ویرایش:
در ایرانی رو باید گل گرفت. ختم کلام. تا قبل از بن شدنم گفتم بگم =))

سلام
وقتی که از وطن حمایت میکنیم،صرفا از خاکمون حمایت نمیکنیم
از مردم و فرهنگی و .‌‌.. که توی این کشور بوده حمایت میکنیم
نمی‌دونم دقیق ولی تا جایی که می‌دونم،صرفا قرار نیست اینطوری باشه وطن پرستی
وطن پرستی به این شدیدی غلطه صد در صد
یا همش توهمیه که بخاطر تکامل توی وجودمون مونده و ماهم کورکورانه بدون این که بهش توجه کنیم
منظورت از توهم رو نفهمیدم
مفهوم وطن توهمه؟چطوری یعنی
خود وطن باعث جنگ نمیشه به نظرم
افراد جنگ رو به وجود میارن و این مشکل از وطن نیست، از افرادشه
خیلی دوست دارم بدونم چجوری میتونید مفهوم مسخره و تکاملی مثل وطن رو دوست داشته باشید؟
وطن عامل اتحاد مردم توی خیلی اوقات بوده
ما توی وطن زاده میشیم و زندگی میکنیم و یک علاقه ای بصورت ناخودآگاه بهش داریم(صرفا این علاقه ناخودآگاه غلط نیست،ما به خیلی چیزا به صورت ناخودآگاه علاقه داریم و دلیل نمیشه علاقمون صرفا بهش غلط باشه)

آیا فقط بخاطر آدم هاشه؟

دیشب کارای مهم تری داشتم وقت نکردم جوابتو بدم

1 - ادمی که واقعا قصدش فهمیدن و پرسش و پاسخه شعور و سلامت کلامش رو حفظ میکنه...
که تو نکردی...

2 - به احترام دیگران به عقایدشون احترام میزاره...
که بازم نکردی...

3 - رو دیدگاهت تعصب داری و اون ریشه توهین هات هست...
که بازم بدون برهان و دلیل و استدلال بیان کردی ...

تو هدفت
درک دیدگاهی جدید واسه خودت نیست.

تو هدفت خلق
پیرو جدید با دیدگاه خودته.

قصد
تغییر هم نداری.

دنبال
بحث و جدل هستی.

پس بیشتر
ارزش نوشتن نداره واسه یه تعصبی...

این
قرمز ها هم بولد کردم چندبار بخونی تا نکنه یاد بگیری...

بدرود.

آخرین ویرایش:
وطن چیه؟
آیا فقط بخاطر آدم هاشه؟

خوشحال میشم بگید
وطن هم مثل خیلی از چیزهای دیگه از جبرهایی بوده که طبیعتا حق انتخابی روش نداشتیم و به ما تعلق یافته. برای همین کاملا منطقی به نظر می‌رسه که کسی به مفهوم "وطن" و "وطن‌پرستی" تعلق خاطر نداشته باشه. اما انسان‌ها از نظر روانی وابستگی خاطر دارن عموما، و شاید علتش به "آشنا بودن" اون محیط و ترس انسان از تغییرات بزرگ مربوط باشه. مثلا من ترجیح می‌دم در محیطی که قواعد اجتماعی و فرهنگیش رو، زبانش رو میشناسم و به سبب حضورم از کودکی بهم حس آشنایی می‌ده و یا بخشی از خاکش به اسمم سند خورده (به فرض) زندگی کنم. برای همین وطن به مفهوم "خونه" و هم‌وطن به مفهوم اعضای خانواده یا عزیزان تعبیر می‌شه. درواقع وقتی کسی از وطن سخن می‌گه منظورش همون خونه ست. و شرایطی مثل الان که مجبوریم با بخشی از اعضای خونه مخالفت/مبارزه کنیم، یا احساسی که نمیتونیم در این خونه یه وجب خاک/ فرش جای نشستن داشته باشیم و یا مجبوریم به طور اجباری کوچ/مهاجرت کنیم تا زندگی آرامی داشته باشیم، مثل از دست دادن اجباری آرامش و وابستگی‌ها و اجبار به تحمل تغییرات بزرگی ه که برای روان انسان میتونه خیلی استرس‌زا باشه. آدم هرچقدر مسن‌تر میشه این وابستگی‌ها و ترس از تغییرش هم بیشتر می‌شه. چون توانایی تطابق با شرایط برای انسان کم می‌شه.

وطن چیه؟
آیا فقط بخاطر آدم هاشه؟

خوشحال میشم بگید
در حال استفاده از تایپ صوتی هستم پس اگر نگارش اشتباهی پیش اومد به بزرگی خودتون ببخشید قبل از اینکه بفرستم یه چکش میکنم و علامت نگارشی میذارم. ما انسان‌ها بدون مفهوم هویت وجود خارجی نداریم. انسان نیستیم. قبل از اینکه به توضیح حرفم بپردازم، باید تفاوت انسان با سایر موجودات را تعریف کنم. چطور هوش مصنوعی هنوز از انسان بر انسان برتری نیافته؟ انسان خودآگاهی داره چیزی که هوش مصنوعی نداره. انسان توان پرسش داره انسان توان زیر سوال بردن داره انسان توان ساختن اصالت رو داره: از این پرسش ها به خودآگاهی میرسه. حالا یا نادرست یا درست. از اینکه بخواد شخصیتی برای خودش بسازه و بر خلاف فطریات درونی رفتار کنه اگه می‌خواستیم با توجه به ویژگی‌هایی که در وجود ما نهادینه شده رفتار کنیم اینجا نبودیم احتمالاً من داشتم روی دیوار غار چشم چشم دو ابرو می‌کشیدم و شما با گوزنی که تازه شکار کرده بودید که نه در واقع با روح اون گوزن حرف می‌زدید. پس ما پرسیدیم و تصمیم گرفتیم که برای خودمون هویت بسازیم. ما برای جنگیدن در راه آرمان‌های که ساختیم نیاز به هویت داریم. این هویت رو با وطن تعریف کردیم بخشی از هویت رو وطن می‌سازه ممکنه مفهوم وطن با فرهنگ فرق داشته باشه با تاریخ فرق داشته باشه در واقع این مفاهیم با هم وطن رو میسازن.اگر ما هویتمون رو گم کنیم دیگه انسان نیستیم دیگه شروع می‌کنیم به نابود کردن به گم شدن به تبدیل شدن به همون نئاندرتال. اگر مفهوم وطن به تو ارزش می‌دهد و از بت خارج شده خوبه، ولی همین مفهوم وطن اگر افراطی بشه آسیب می‌زنه. از پیش بردن آرمان‌های انسانی جلوگیری می‌کنه. از پیش بردن زندگی. پس مفهوم وطن صرفاً بخشی از هویته که در بخشی از زندگی و یا حتی شاید کلش نیازه. با توجه به شخصیتی که تو داری نیاز هر فرد برای این مفهوم وطن می‌تونه نسبی باشه شاید برای دانشمندی که دور از انسان زندگی می‌کنه مفهوم وطن دیگه وطن نباشه شاید وطنش هویتش باشه تحقیقاتش و اختراعاتش باشه پس بله ما به وطن نیاز داریم برای اینکه زندگی کنیم اگر بخواهیم عقاید چپ گرایانه رو پیش بگیریم خب عملاً صرفاً داریم حرف می‌زنیم، انسان نیستیم(اگه انسان رو با تفسیر من تعریف کنیم) دوباره تبدیل شدیم به زامبی اما پیشرفته‌تر شدیم. زامبی که این گمشدگی رو قدیس می‌سازه.خلاصه که حرفم اینه وطن به عنوان هویت نیازه اما به عنوان یک بت. نه خواستیکه هویتت رو تغییر بدی وطنت تبدیل میشه به یه چیز دیگه اگر خواستی از یک فرزند خوب در خانواده‌ای سنتی تبدیل بشی به یک روشنفکر خارج رفته تحصیل کرده ی فلان وطنت تغییر می‌کنه نه صرفاً به معنای لغوی، هویتت تغییر می‌کنه پس میشه گفت وطن نوعی هویته که در مورد خود ماهیت هویت و سیال بودنش هم توضیح دادم.

ببین برادر تو هر نظری داری داری
برو اول یاد بگیر به عقاید بقیه بی احترامی نکنی و به وطن نگی مسخره و بعد به ما یاد بدی راه راست چی چیه
ادبت رو هم رعایت کن مسخره ذهنیت بچه گانه و ۶ ساله خودته نه وطن
در ضمن دلیل جنگ و نابودی ایران وطن پرستی نیست چون وطن پرستی به معنای جنگ جویی و شیطنت نیست و مهمترین اصلش دفاعه نه جنگ جویی و اینکه هر کسی شیطنت میکنه و اسم وطن رو میاره وطن پرست نیست فقط از وطن برای اهدافش سو استفاده میکنه
پاینده ایران
اوللا که... هر نظری داری داری که اومدم اینجا نظر بقیه هم بشنوم
دوما واقعا منظور من از «مسخره» مفهوم توهین امیزش نبود
واقعا منظورم مفهومی بود که بدون دلیل وجود داره
استدلال منطقی پشتش نیست و اگه توهین درنظر گرفته شده ازتون عذر میخام عزیز دل و توهین هابی هم کع کردی به احتساب ناراحتی از اشتباه رسوندن مفهوم خودم میذارم و جوابی نمیدم و عذرخواهم (یکم نصف شب بود)
و بحث من درمورد وطن صرفا محدود به ایران نیست که
اصلا کی گفتم جنگ ایران بخاطر وطن پرستی لااقل برای حمله به یک نظر بدونید دارید به چی حمله میکنید و از هرچیزی که توی دهنتون دل خورید و حرف دیگران و... رو نسبت ندید به نظر یکی دیگه
و دوما هیچ استدلال منطقی لااقل توی این پیامتون لااقل ندیدم حالا بقیه پیام ها هم میبینم میگم اگه نکته ای دیگه بود
صرفا خواستم اشاره کنم که بسیاری از افراد صرفا چون از بچگی بهشون گفتن فکر میکنن دین مقدسه و حتی درموردش یک خط هم نخوندن ( که امیدوارم از این دسته نباشید عزیز)

وطن یعنی خویی که با مردمی میگریری با خاکی میگیری
تا غربت رو نچشی وطن رو نمیفهمی
تا سیاهی رونبینی قدر روشنی رو نمیدونی
نه خب دقیقا منظورم اینه
این ادبیاته
و بهتر
حتی اگه فرض بگیریم که این مفهوم وطن باشه
خب وطن پرستی رو نباید ارزش در نظر بگیریم
بیشتر سوال من از وطن چیست این بود که بعدش به این برسیم که وطن پرستی چرا اینقدر بزرگ و مهم انگاشته میشه (به نظر من به غلط)

اگه دنبال دلیل منطقی بودی به نظر بقیه هم احترام میذاشتی و توهین نمیکردی
عزیز دل
مسخره منظورم خنده دار بود که بنظرم من هرگونه عقیده ای که پشتش فکر نباشه و متعصبانه باشه خنده داره
فکر کنم خیلی واضح اشاره کرده بودم که منظورم کساییه که صرفا کور کورانه این رو قبول دارن بدون این که بهش فکر بکنن و این که حالا
شما هم میتونستید بجای این همه ایراد به کنه و ادبیات و هرچیز متن (که بازم میگم واقعا قصد توهین نداشتم معذرت میخام) به استدلال قوی بیاری و دهن منو ببندی

• دیسلایک
امتیازات: Mojo
خب افغانستانو پاکستان هم جزوی از جهانن خب مجبور نیستی ایران زندگی کنی میتونی بری اونجا تازه نزدیک هم هستن دنگ و پنگشون کمتره
اما نمیری! طبیعیه چون ترجیح میدی بری کشورای قشنگ تر مثل ژاپن یا امریکا یا سوئد یا نروژ یا امارات و... حالا چرا؟ یکم بهش فکر کن
اینجاست که معنی وطن رو میشه فهمید اگه بازم نفهمیدی دیگه تلاش نکن چون هیچوقت امیدی نیست بفهمی
خب حس میکنم داری صرفا اشاره می‌کنی که انسان میخاد بره جایی که بهتره
و ذره ای حرفت شباهت با مفهوم وطن نداشت و حرف آخر رو زدی تا سوراخ های استدلال غلطت رو با توهین بپوشونی و خب شاید هم خودت فهمیدی که نمیتونی توضیحی برای وطن بدی
نمی‌دونم واقعیت
صرفا کمال گرایی انسان رو اشاره کردی گفتی کمال گرایی وطنه در حالی که خودت داری میگی علاقه داری ولی کنی بری آمریکا

شباهت ژنتیکی بیشتری با هموطنت داری
پس شایستگی‌ تکاملی و ژنتیکی اون شایستگی توهم هست
پس بله کاملا منطقیه که فرهنگ پاسداشت از وطن و مفهوم وطن دوستی تو سالیان متمادی شکل بگیره
اونم تویه کشوری مثل ایران که رگ و ریشه اش بیشتر از ۲۵۰۰ ساله
در کل هم اگه نگاه کنی این کشور هایی که تازه بوجود اومدن و ریشه مشخصی ندارن انچنان عِرق به وطنی هم ندارن برخلاف کشور هایی مثل ایتالیا، یونان، مصر و ایران
خب همون دقیقا بخاطر این که در طول سال های زیاد تری توی ذهنشون این این مفهوم جا افتاده و خب من اعتقاد دارم صرفا توهم بوده
دلیل این که آدمای بیشتری از اون وضعیت این تفکر رو دارن دلیل بر درستی بودنش نمیشه
و این که در مورد بحث اول
دقیقا حرف من همینه که تو اگه بجای این که کاری رو بکنی که به وطنت نفع برسونه کاری رو بکنی که به آدم های بیشتری نفع برسونه در نهایت همه چیز بهتر نمیشه؟ یا بذار بهتر بگم
بنظرت توی آرمان‌شهر ما مفهومی به نام وطن داریم؟ چون تصور من اینه که جامعه جهانی ایده آل جهان وطنی رو به وطنی که الان درموردش حرف می‌زنیم ترجیح میده
و خب حس میکنم شاید خیلی درست منظورت رو نفهمیدم اگه یکم بد گفتم خوشحال میشم دقیق تر توضیح بدی ❤️

در ایرانی رو باید گل گرفت. ختم کلام. تا قبل از بن شدنم گفتم بگم =))
نفهمیدم واقعیت توهین به من بود یا ایرانی در کل «در طرفداری از مبحث عدم اهمیت هموطن» امیدوارم که کسی نباشی که بدون فکر صرفا فکر می‌کنه پیامبره و تمام حرف هایش بخاطر این که وحی الهی درسته و واقعا دوست داشته باشی بحث کنی نه توهین

• دیسلایک
امتیازات: Mojo
Back
بالا