• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

توسعه فردی | بهترین نسخه خودت

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع ///
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
فقط اینو به خاطر داشته باشید که مالکِ یکی از محبوب ترین اپلیکیشن های دنیا (!!) بجز برای چک کردن آپدیت های اپلیکیشن (که جزئی از وظیفه و منبع درآمدشه) از گوشی هیچ استفاده دیگه ای نداره.

ببین فقط بحث سود بردن از محتوای باارزش نیست. نیاز به ارتباط با بقیه آدمها هم مطرحه. من میتونم بگم سمپادیا چیزی به من ۲۳ ساله اضافه نمیکنه و اگه برم هم هیچ ضرری ندیدم، ولی آیا مگه همه اینجا برای من یه گزینه ی یاد گرفتن بوده؟ نه. بیشتر جنبه کانکت شدن با بقیه داشته. حالا این وسط یه چیزی هم یاد گرفتیم یا نگرفتیم. البته من این حرفم کلی هست و صرف اینستاگرام رو مطرح نمیدونم. کلا فک میکنم بودن در کامیونیتی مجازی، به مانند کامیونیتی حضوری اتفاقا تا حدی نیاز و ضروری هست در ۲۰۲۶.
ببین منم 3 سال پیش نظر و عقیده تورو داشتم ولی اون افرادی که میشناسی واقعا دوستانت یا نزدیکانت نیستن، اگه یه چندماه از اینستاگرام دورباشی میبینی هیچکدوم از اون ۱۰.۲۰ نفری که میشناسی واقعی نیستن و فقط یه اکانتن که اسم و پروفایل روشون خورده و براشون هم اهمیتی نداره که تو چندمدته نیستی. این مورد رو وقتی پاکش کنی درک میکنی و میبینی که مهم ترین افراد زندگیت خانوادتن. و وقتی ارزش داره که با خانوادت بگذرونیش.

یه چیزی هم که تجربه شخصیم بوده اینه که محرومیت طولانی مدت از یه چیزی، متاسفانه در بعضی آدما باعث برگشت شدیدترشون در بعدها میشه. مثالش هم تو زندگی هممون اتفاق افتاده. فردی که همش خودش رو از شیرینی یا غذا منع میکرده، یهو میاد همه شو یه جا جبران میکنه درحالیکه همون روتین معمول وار و غیرعجیب و نیاز روزانه اگه رعایت میکرد من فکر نمیکنم همچین چیزی رخ میداد.
قبول دارم حرفت رو ولی ۹۰ درصد کسایی که برمیگردن به اعتیاد و لغزش میکنن ماهیت زندگی رو درک نکردن، تو میتونی بجای اینکه نیم ساعت تو اینستاگرام بدون هیچ دلیل و منطقی صرفا چیزای خیلی رندوم ببینی، رو یادگرفتن یه زبانی تمرکز کنی
بنظرت تو بلندمدت اون یک سالی که روزی نیم ساعت تو اینستاگرام بودی چیزی بهت اضافه کرده؟ یا اون زبانی که روزی نیم ساعت واسش وقت گذاشتی و مطمئنم استمرار هرروز رو حفظ کنی تو یک سال یه سطح میری بالاتر.

ببین اینم باز برمیگرده به تایم بندی از نظر من
وقت اسکرول اینستاگرام چند دقیقه قبل مطالعه یا درس خوندن نیس. وقتش مثلا آخر شبه که من بعدش فعالیت ذهنی شدید یا کار فکری ندارم. اینو کاملا قبول دارم که استفاده طولانی مدت از مجازی، ذهن رو کند میکنه و قدرت تحلیل رو میاره بالاتر. ولی شما فقط تاثیر اینو زمانی میبینی که اسکرین تایم گوشیت بشه مثلا روزی بالای ۵ ساعت و این ۵ ساعت هم ۴/۵ ساعتش اسکرول باشه. در غیر اینصورت یکی کنترل کنه واقعا به نظرم هیچ اشکالی نداره از هر اپی استفاده کنه. اینکه یکی نمیتونه کنترل کنه بحثش جداست و بله، چاره اش شاید حذفه ولی اینکه حذف کنم چون اعتیاد میاره و بهم دوپامین زیاد و اعتیاد آور میده، به نظرم پاک کردن صورت مسئله اس. چون تنها چیزی که بهم دوپامین اعتیادآور میده یه اسکرول اینستا نیس. خیلی چیزا تو زندگی هس. خب کسی قدرت کنترل نداشته باشه میره این اعتیاد رو در چیز دیگه ای گسترش میده. بنابراین مسئله به نظرم بزرگتر از منع یا حذف یه گزینه اس. بحث کنترل نفس‌.
نه ببین اون اسکرولی که میکنی قرارنیست تاثیر منفیش یکی دوساعت بعدش باشه که بخوابی و فرداش اوکی باشی، اون تاثیری که میزاره بلندمدته و احتمالا نزدیک دوسه هفته کامل درکش میکنی

واسه چیل کردن مثلا بعد شام یا بیکاری بالاتر گفتم میشه از یه ویدئو لانگ یوتیوب مثلا از مستربیست ببینی، محتوا طنز و دیدنی لازمه ولی اون محتوایی که تو تویه اینستا میبینی مغزتو نابود میکنه، یطورایی میشه گفت وقتی از یه پستی دوپامین نمیگیری سریع ردش میکنی و تو بلندمدت اینکارو رویه فعالیت های روزانت هم انجام میدی

من مشکلم ویدیو های کوتاه یوتیوبه، بخاطر ویدیو های بلند و مطالب مفید حذفش نمیکنم و تو ویدیو های کوتاه خیلی اسکرول میکنم:(( راهی هست اون رو بلاک کنم با اپی چیزی؟

من مشکلم ویدیو های کوتاه یوتیوبه، بخاطر ویدیو های بلند و مطالب مفید حذفش نمیکنم و تو ویدیو های کوتاه خیلی اسکرول میکنم:(( راهی هست اون رو بلاک کنم با اپی چیزی؟
بلاک کردن چاره کار نیست.

اگه چیزایی که گفته شده واست کارساز نیست میتونی از دوپامین دیتاکس استفاده کنی، یعنی سطح دوپامینتو خیلی بیاری پایین تا انجام کارهایی که ذهنت دافعه ایجاد میکنه و فکرمیکنی سخته رو راحت تر انجام بدی

اینطوری علاوه براینکه با یه کارکوچیک و ساده خوشحال میشی و سطح دوپامینت میره بالاتر ، ذهنت دیگه سمت چیزای منفی نمیره حتی عادات بد مثل همین اسکرول کردن شورت ویدئو های یوتیوب

Back
بالا