• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

نبوغ یا تلاش؟ ارجحیت با کدام است؟

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع daran..
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

daran..

کاربر فعال
کنکوری 1405
نام مرکز سمپاد
--
شهر
--
سال فارغ التحصیلی
1405
نابغه بودن یعنی چه..
دو حالت دارد.
یا سالهاست پاسخ به این پرسش مبتنی بر آزمون های مختلف اثبات شده و افراد با همین معیار تقسیم بندی شده اند.
یا که هنوز نمیتوان ملاکی مبنا بر نابغه بودن تعیین کرد..
طراحی این آزمون ها توسط اشخاصی صورت گرفته که هیچ اطلاعاتی در رابطه با نابغه بودن آنها، درز نکرده.
و آیا نابغه بودن را موجودی با سطح تفکر انسانی میتواند تعیین کند؟
معنای حقیقی نبوغ چیست؟
برای حل یک سوال از تست هوش منسا جواب های متعددی دیدم با روش هایی که به یک شیوه نبودند.
چه چیزی میزان نبوغ را تعیین میکند؟
میزان خلاقیت یا سرعت؟
دو مولفه کاملا جدا، چطور میشود هردو را تنها حول کلمه ای،گنجاند؟
هرچه بیشتر فکر میکنم..کمتر عایدم میشود و بیشتر نمیفهمم.!(:

قطعاً بیشتر از این دو مولفه هست و انواع هوش و این‌ها ولی سرعت یادگیری می‌تونه مولفه کلی خوبی باشه به نظرم

(این تاپیک دو روز دیر زده شد)
به نظرم پیوستگی رشد. کسی که بتونه منعطف تر خودش رو با شرایط مختلف سازگار کنه(با ابزار هوش یا تلاش) میتونه این پیوستگی رو داشته باشه.
حدس خودم اینه تلاش بیشتر به این پیوستگی کمک میکنه

قطعاً بیشتر از این دو مولفه هست و انواع هوش و این‌ها ولی سرعت یادگیری می‌تونه مولفه کلی خوبی باشه به نظرم
میدونید..حتی این هم جای بحث داره..سرعت در یادگیری استدلالی یا انتزاعی؟ ( واضح تر بگم ادبیات و مفاهیم یا ریاضیات و فرمول ها؟

(این تاپیک دو روز دیر زده شد)
به نظرم پیوستگی رشد. کسی که بتونه منعطف تر خودش رو با شرایط مختلف سازگار کنه(با ابزار هوش یا تلاش) میتونه این پیوستگی رو داشته باشه.
حدس خودم اینه تلاش بیشتر به این پیوستگی کمک میکنه
دیر از چه نظر؟(:
میشه گفت منعطف بودن نکته درستیه..نظرتون راجع به آزمون های هوش ریون..کتل.. و نتایجش چی هست؟

دیر از چه نظر؟(:
میشه گفت منعطف بودن نکته درستیه..نظرتون راجع به آزمون های هوش ریون..کتل.. و نتایجش چی هست؟
از جهت آسترولوژی دیگه. علم نجوم و اجرام آسمانی
به نظرم یکم پیچیده تر از این تست هاست موضوع هوش. ولی به هرحال فکر کنم راه بهتری هم برا سنجش نداریم

میدونید..حتی این هم جای بحث داره..سرعت در یادگیری استدلالی یا انتزاعی؟ ( واضح تر بگم ادبیات و مفاهیم یا ریاضیات و فرمول ها؟
هر کدوم جدا به نظرم، همون انواع هوش می‌شه
و خب هرچقدر تو رشته های بیشتری سرعت یادگیری بیشتر باشه، باهوش‌تر

از جهت آسترولوژی دیگه. علم نجوم و اجرام آسمانی
به نظرم یکم پیچیده تر از این تست هاست موضوع هوش. ولی به هرحال فکر کنم راه بهتری هم برا سنجش نداریم
درسته..
و جمله آخر کمی غمگین کننده.

هر کدوم جدا به نظرم، همون انواع هوش می‌شه
و خب هرچقدر تو رشته های بیشتری سرعت یادگیری بیشتر باشه، باهوش‌تر
این هم درسته- ممنونم از مشارکت شما.

• دابل‌لایک
امتیازات: Thea
سلام، من یه سری پروژه روی تیزهوشان کار کرده‌ام. راستش رو بخواهید، در حوزه‌های انسانی، معمولا یک فکت واحد وجود نداره و صرفا تعدادی نظریه وجود داره که جامعه علمی با برخی از آن‌ها موافق‌تره.
تئوری‌های هوش بسیارند ولی نظریه‌های مورد قبول‌تر بر تاثیر هر دو تاکید می‌کنند. معمولا اهمیت تلاش کردن در مقالات و نظریه‌ها پررنگه.
هوش ذاتی و گرفتن نتایج خوب با تلاش کم در کودکی خیلی مشخصه، ولی با افزایش سن (در جامعه بزرگسالی) این قضیه سخت‌تر و کم‌رنگ‌تر می‌شه. برای همین خیلی از افرادی که در کودکی تیزهوش بودند و به تلاش کردن عادت نکردند، در بزرگسالی شکست می‌خورند.
اگر به زندگی افراد موفق هم نگاه کنید (نه اونایی که پول و سرمایه خانوادگی داشتند)، دو خصوصیت خلاقیت و پشتکار در اونا شایعه.

این سه نظریه رو شخصا هم دوست دارم، هم قبول دارم:
۱. Gagne's Differentiated Model of Giftedness
این مدل می‌گه که یه استعداد ذاتی داریم (gifts) که از طریق کاتالیزورها به مهارت و talent بدل می‌شه. دو نوع کاتالیزور در نظر می‌گیره؛ درون‌فردی (شخصیت و انگیزه) و محیطی (آموزش و افراد و فضا). یه عامل سوم هم هست به نام شانس.
۲.Renzulli's Three Ring Conception of Giftedness
تیزهوشی ذاتی نیست و نوعی رفتار است (یعنی براساس عملکرد مفهوم‌پردازی می‌شه) و شامل تعامل سه خصوصیت است: توانایی‌های بالاتر از متوسط + تعهد و کاری (انگیزه، تلاش، تحمل، توجه متمرکز و ...) + خلاقیت
۳. The Munich Longitudinal Study of Giftedness
یه تحقیق اروپایی گسترده‌ست. خلاصه‌اش اینه که ۷تا پیشبین‌ هست (انواع استعدادها) + ملاک‌های کارکردی (مثلا توی ریاضی، هنر یا ... چقدر قوی عمل می‌کنه) + شرایط محیطی + خصوصیات شخصیتی
یکم پیچیده‌ست و راستش الان حوصله توضیحش رو ندارم، بنابراین با عرض پوزش جدولش رو براتون قرار دادم:
Munich.png

سلام، من یه سری پروژه روی تیزهوشان کار کرده‌ام. راستش رو بخواهید، در حوزه‌های انسانی، معمولا یک فکت واحد وجود نداره و صرفا تعدادی نظریه وجود داره که جامعه علمی با برخی از آن‌ها موافق‌تره.
تئوری‌های هوش بسیارند ولی نظریه‌های مورد قبول‌تر بر تاثیر هر دو تاکید می‌کنند. معمولا اهمیت تلاش کردن در مقالات و نظریه‌ها پررنگه.
هوش ذاتی و گرفتن نتایج خوب با تلاش کم در کودکی خیلی مشخصه، ولی با افزایش سن (در جامعه بزرگسالی) این قضیه سخت‌تر و کم‌رنگ‌تر می‌شه. برای همین خیلی از افرادی که در کودکی تیزهوش بودند و به تلاش کردن عادت نکردند، در بزرگسالی شکست می‌خورند.
اگر به زندگی افراد موفق هم نگاه کنید (نه اونایی که پول و سرمایه خانوادگی داشتند)، دو خصوصیت خلاقیت و پشتکار در اونا شایعه.

این مدل می‌گه که یه استعداد ذاتی داریم (gifts) که از طریق کاتالیزورها به مهارت و talent بدل می‌شه. دو نوع کاتالیزور در نظر می‌گیره؛ درون‌فردی (شخصیت و انگیزه) و محیطی (آموزش و افراد و فضا). یه عامل سوم هم هست به نام شانس.
تیزهوشی ذاتی نیست و نوعی رفتار است (یعنی براساس عملکرد مفهوم‌پردازی می‌شه) و شامل تعامل سه خصوصیت است: توانایی‌های بالاتر از متوسط + تعهد و کاری (انگیزه، تلاش، تحمل، توجه متمرکز و ...) + خلاقیت
یه تحقیق اروپایی گسترده‌ست. خلاصه‌اش اینه که ۷تا پیشبین‌ هست (انواع استعدادها) + ملاک‌های کارکردی (مثلا توی ریاضی، هنر یا ... چقدر قوی عمل می‌کنه) + شرایط محیطی + خصوصیات شخصیتی
یکم پیچیده‌ست و راستش الان حوصله توضیحش رو ندارم، بنابراین با عرض پوزش جدولش رو براتون قرار دادم:
Munich.png
پسسسسسسسس متاسفانه، مزد آن گرفت جان بردار که کار کرد و نابرده رنج گنج میسر نمی‌شود و این حرف‌ها.

دوستان تفاوت نبوغ و تلاش رو میشه یکی برام شرح بده؟

اگر منظور از نبوغ همون هوش هست متوجه ام ولی معمولا اینا بجای هم بکار نمیرن

و نبوغ معمولا در حین انجام تلاش اتفاق میوفته و منافاتی با هم ندارن

Munich.png
ممنونم از توضیحات طویل و مفیدتون.. دریچه ای جدید به روم باز شد!(: لطف کردید و عرض پوزش متقابل بابت این تایمی که گذاشتید.

ممنونم از توضیحات طویل و مفیدتون.. دریچه ای جدید به روم باز شد!(: لطف کردید و عرض پوزش متقابل بابت این تایمی که گذاشتید.
این چه حرفیه، دوست من، خوشحالم که مفید واقع شد!

دوستان تفاوت نبوغ و تلاش رو میشه یکی برام شرح بده؟

اگر منظور از نبوغ همون هوش هست متوجه ام ولی معمولا اینا بجای هم بکار نمیرن

و نبوغ معمولا در حین انجام تلاش اتفاق میوفته و منافاتی با هم ندارن
پس نظر شما این هست..اینکه نبوغ جدا از تلاش نیست و مفهومی مجزا براشون تعریف نمیشه.نظریه ی قابل تاملی هست اما٬ نکته اینجاست که جامعه این دو عبارت رو جدا از هم تلقی میکنه...نمیدونم٬ شاید که این صرفا یک داده از تجربیات منه و اعتبار اجتماعی نداره..

آخرین ویرایش:
پس نظر شما این هست..اینکه نبوغ مقابل تلاش نیست و مفهومی مجزا براشون تعریف نمیشه.نظریه ی قابل تاملی هست اما٬ نکته اینجاست که جامعه این دو عبارت رو جدا از هم تلقی میکنه...نمیدونم٬ شاید که این صرفا یک داده از تجربیات منه و اعتبار اجتماعی نداره..
اگر نبوغ رو مساوی هوش بگیریم اره

در غیر اینصورت خیر همینی که شما نتیجه گرفتیده

اگر کار بلد باشید میتونین بشینین خونه و اقایی بره پول بیاره بزاره رو میز 🙏

Back
بالا