• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

شکاف طبقاتی بین حلی ۱ و فرزانگان ۱ و دیگر مدارس سمپاد

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع ریحونک2
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

نظرتون درباره اختلاف امکانات بین مدارس سمپاد چیه؟

• رای‌دهندگان
    76

ریحونک2

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۳
شهر
مشهد
سال فارغ التحصیلی
1407
داشتم تاپیک فرزانگان ۱ و حلی ۱ رو می خوندم و متوجه شدم خیلی از امکانات و چیزای جالبی که داشتن رو من اولین باره دارم میشنوم ، سالن آمفی تئاتر ، دوتا ساختمون مجزا در یک مدرسه ، رسم حلقه و کارگاه ها و دوشنبستون و....
در حالی که توی شهر های دیگه امکانات مدارس سمپاد از مدارس نمونه دولتی هم کمتره و فقط اسمشون سمپاده!
برای مدارس سمپاد شهرستان ها البته می تونیم بگیم خب امکانات و بودجه اون شهر کمتره و به نسبت امکانات شون نسبت به بقیه مدارس سمپاد کمتره ، اما خب توی همین شهر مشهد هم امکانات فرز ۱ و فرز ۴ باهم کاملا فرق دارن!

(لطفا اگر نظر ، ایده ، پیشنهادی برای یکسان کردن امکانات مدارس سمپاد دارید نظرتون رو اعلام کنید)

این اولین تاپیکی هست که میزنم پس اگه ایراد و اشکالی داره لطفا بهم بگین

فقط یه چیزی بگم
دلیل نمیشه عزیزان حلی۱ و فرز۱ بهره هوشی بالاتری داشته باشن.
گاهی شهر امکانات مناسب رو نداره و بهترین مدرسه ی شهر هم حتی اگر تراز دانش آموز بالاتر از این مدارس باشه در سطح حلی و فرز۱ نمیشن.

ببین بنظرم یکی از بزرگترین باگای این نظرسنجی اینه که داخل خود مدرسه سمپاد علت نبودن تو حلی یک رو به سادگی کمتر بودن هوش و توانایی گرفتی، یعنی اصلا فاکتور "سمپاد در شهرستان" یا همون "شوگر کوت کردن بی عدالتی آموزشی در پایتخت نسبت به باقی جاها" مدنظرت نبوده.

واقعیتش مدارس سمپاد مجموعه مدارس نیستن

یکسری مدرسه مستقل از هم هستن زیر نظر یک سازمان

مثل دانشگاه ها

الان مثلا کسی نمیاد بگه شریفی ها چرا این همه تجهیزات دارن بعد دانشگاه اصفهان چرا نداره

درسته همشون زیر نظر وزارت علوم هستن؛ ولی فقط ورودیشون زیر نظر سمپاده

حالا با این حرف که باید همه مدارس کشور به یک سطح اموزش برسن کاری ندارم؛ باید برسن اما لزوما این به معنی نیست که اگر حلی ۱ و فرز۱ چیزی دارن؛ حق بقیه خورده شده

اکثر بودجه مدرسه رو شهریه های مدرسه تامین میکنه

به نظرم اگر میخواید صحبت کنید اول اول پیامتون شهریه ای که میدید هم بنویسید؛ اون مقایسه بهتری میده

فقط یه چیزی بگم
دلیل نمیشه عزیزان حلی۱ و فرز۱ بهره هوشی بالاتری داشته باشن.
گاهی شهر امکانات مناسب رو نداره و بهترین مدرسه ی شهر هم حتی اگر تراز دانش آموز بالاتر از این مدارس باشه در سطح حلی و فرز۱ نمیشن.
منم موافقم ، حتی بعضی افراد مرکزشون رو بر اساس نزدیکی به محل زندگی شون انتخاب میکنن ، ولی خب من احساس میکنم مدیران و مسئولان سمپاد فکر میکنن حلی ۱ و فرزانگان ۱ مستعد ترین و باهوش ترین دانش آموزان سمپاد هستن (البته خب خیلی هاشون واقعا نابغه‌ هستن ولی خب) و به تبع باید امکانات بیشتری داشته باشن
این موضوع حتی توی مشهد هم هست و فقط توی تهران نیست
اگر توی شهر دیگه ای هستین و بین مراکز سمپاد تون اختلاف امکانات وجود داره حتما بگین :>

مثل دانشگاه ها

الان مثلا کسی نمیاد بگه شریفی ها چرا این همه تجهیزات دارن بعد دانشگاه اصفهان چرا نداره

حالا با این حرف که باید همه مدارس کشور به یک سطح اموزش برسن کاری ندارم؛ باید برسن اما لزوما این به معنی نیست که اگر حلی ۱ و فرز۱ چیزی دارن؛ حق بقیه خورده شده

به نظرم اگر میخواید صحبت کنید اول اول پیامتون شهریه ای که میدید هم بنویسید؛ اون مقایسه بهتری میده
حرفت یکم خنده داره راستش بنظرم، شما این آپشن رو داشتید که اوکی من این پول رو میدم اینقدر امکانات دریافت میکنم و اصلا همون اسم برنده بهم اعتمادبنفس میده، چیزی که فقدانش تو بهترین مدرسه غیرانتفاعی (حداقل تو شهرستان خودم) هم حس میشه. اوکی پول بیشتری میدید و زیاد اوکی نیست این قضیه ولی باز این چیزی از مبحث اول کم نمیکنه، وجود این انتخاب.

فرز یک مشهد مشکل امکانات یا اینکه مدیر و اینا نخوان مدرسه بهتر بشه نداره. با مدیرمون که یه بار صحبت می‌کردم گفت می‌دونی چیه زینب‌جان، از هر صد دانش‌آموز ما، نزدیک چهل نفر هنوز شهریه پارسال رو حتی تسویه نکرده‌ن. از وقتی شهریه قسطی شده توی سایت نه ما بودجه بیشتری می‌تونیم بگیریم نه خانواده‌ها پرداخت می‌کنن. بعد با این وضع مخارج و بودجه، دائم از بچه‌ها و خانواده‌ها می‌شنویم چرا جشن فلان رو فلانطور نمی‌گیرین، چرا سفر نمی‌برین و...

بین تهران و شهرستان ها که هیچی، بین خود سمپادهای تهرانم کلی اختلافه! مثلا همین امفی تئاتر و فقط فرز یک داره ما یه سالن اجتماعات داریم واسه همچی استفادش میکنیم :))
بنظرم کاری از دست کسی برنمیاد همون جوری که بین مدارس دولتی هم کلی تفاوت هست سمپادم همینه، ولی خب کاری که میتونن بکنن اینه که شهریه رو با توجه به امکانات مدرسه نسبت به بقیه مدارس تنظیم کنن که منطقی باشه حداقل

منم موافقم ، حتی بعضی افراد مرکزشون رو بر اساس نزدیکی به محل زندگی شون انتخاب میکنن ، ولی خب من احساس میکنم مدیران و مسئولان سمپاد فکر میکنن حلی ۱ و فرزانگان ۱ مستعد ترین و باهوش ترین دانش آموزان سمپاد هستن (البته خب خیلی هاشون واقعا نابغه‌ هستن ولی خب) و به تبع باید امکانات بیشتری داشته باشن
این موضوع حتی توی مشهد هم هست و فقط توی تهران نیست
اگر توی شهر دیگه ای هستین و بین مراکز سمپاد تون اختلاف امکانات وجود داره حتما بگین :>
خب بحث اینه که سازمان امکانات مدرسه رو تامین نمیکنه

اگر قرار بود سازمان مدیریت کنه چرا دیگه مدیر گذاشتن براش

خیلی از بی امکاناتی ها بر میگرده به بی تدبیری مدیر وقت

حالا من یه سوال دارم ازتون

سمپاد شهر شما؛ در مقایسه با مدارس دیگه شهر خودتون چه وضعی داره؛ هم دولتی هم غیر دولتی

ببین بنظرم یکی از بزرگترین باگای این نظرسنجی اینه که داخل خود مدرسه سمپاد علت نبودن تو حلی یک رو به سادگی کمتر بودن هوش و توانایی گرفتی، یعنی اصلا فاکتور "سمپاد در شهرستان" یا همون "شوگر کوت کردن بی عدالتی آموزشی در پایتخت نسبت به باقی جاها" مدنظرت نبوده.
نه من همچین فکری نکردم🥲
من فقط احساس کردم علت اختلاف بین مراکز سمپاد اینه که مسئولان فکر میکنن کسایی که توی حلی ۱ و فرز ۱ هستن هوش بیشتری نسبت به کسی دارن که توی یه شهر کوچیک زندگی میکنه و خب بر اساس این به اونا امکانات بیشتری میدن و به شهر های کوچیک در حد یه مدرسه دولتی امکانات میدن

فرز یک مشهد مشکل امکانات یا اینکه مدیر و اینا نخوان مدرسه بهتر بشه نداره. با مدیرمون که یه بار صحبت می‌کردم گفت می‌دونی چیه زینب‌جان، از هر صد دانش‌آموز ما، نزدیک چهل نفر هنوز شهریه پارسال رو حتی تسویه نکرده‌ن. از وقتی شهریه قسطی شده توی سایت نه ما بودجه بیشتری می‌تونیم بگیریم نه خانواده‌ها پرداخت می‌کنن. بعد با این وضع مخارج و بودجه، دائم از بچه‌ها و خانواده‌ها می‌شنویم چرا جشن فلان رو فلانطور نمی‌گیرین، چرا سفر نمی‌برین و...
خب اخه وقتی میشه قسطی داد چرا ندیم

۹۰ درصد بچه های حلی ۱ من مطمینم قسطی دادیم

اقا من خودم اعتراف میکنم شهریه ۱۲ ام رو ۱۰ تومن اولش دادم؛ ۳ تا چک ۱۰ تومنی هم تو هر فصل پاس کردیم؛ وقتی میشه قسطی داد منطقیه داد

خب اخه وقتی میشه قسطی داد چرا ندیم

۹۰ درصد بچه های حلی ۱ من مطمینم قسطی دادیم

اقا من خودم اعتراف میکنم شهریه ۱۲ ام رو ۱۰ تومن اولش دادم؛ ۳ تا چک ۱۰ تومنی هم تو هر فصل پاس کردیم؛ وقتی میشه قسطی داد منطقیه داد
قسطی که هیچی سامانه طوریه که شما می‌تونی مثلا هر روز پنجاه تومن واریز کنی
نه تاریخ خاص نه چک نه...
ولی باز هم پرداخت نمی‌کنن و روی همین حساب مدرسه هم برنامه بلندمدتی برای پیشرفت نمی‌ریزه

فرزانگان ۳ امسال از ما ۱۵ تومن گرفت و من پارسال فرزانگان ۱ بودم و ۱۲ تومن شهریه دادم فکر کنم که اونم احتمالا امسال افزایش قیمت داشته و من در جریان نیستم
ولی باز هم شهریه ها نسبتا یکسانه
و اینو شماهم در نظر داشته باشین که همه چیز تو تهران گرون تره ، اگه مدرسه ما بخواد یه ورزشگاه برامون بزنه هزینه اش خیلی کمتر در میاد که حلی ۱ تو تهران بخواد یه زمین چمن درست کنه

مثل دانشگاه ها

تضمینی نیست اگه شهریه بیشتر بشه امکانات مدرسه هم بهتر شه ...

خیلی کلی به نظرم قضیه اینه که ایران یک کشور فقیره. این کشور فقیر میاد همه جا ویترین میسازه. تهران رو میکنه ویترین بین استان ها. تو همون تهران هم میاد حلی یک و فرز یک رو ویترین میکنه. صرفا برا اینکه روی فقر سراسری سرپوش بذاره و همه جا بتونه به ویترین خودش استناد کنه.
به نظرم صحبت از عدالت در چنین فضایی ندیدن ریشه ی مشکله. قطعا شرایط ناعادلانه ست، هرکسی بخواد توجیهی کنه اشتباه میکنه. اما بعید میدونم در این سطح از فقر، سیاست گذاری ها از ساخت یک ویترین به تلاش برای شکوفایی مراکز آموزشی مختلف تغییر بکنه.
پ.ن: این حرف که بچه های حلی یک و فرز یک باهوشترن خنده داره. من یادمه زمان ما یه حرفایی بود از اینکه بر اساس نتیجه ی آزمون تقسیم بندی میشیم اما همون زمان هم میگفتن فاکتورهای دیگه ای مثل نزدیکی به محل زندگی هم مطرحه. به نظرم هوش و استعداد تفاوت مهمی نداره، مساله همون امکانات بیشتره که زمینه رو برا شکوفایی استعداد فرد فراهم میکنه.

آخرین ویرایش:
خب بحث اینه که سازمان امکانات مدرسه رو تامین نمیکنه

اگر قرار بود سازمان مدیریت کنه چرا دیگه مدیر گذاشتن براش

خیلی از بی امکاناتی ها بر میگرده به بی تدبیری مدیر وقت

حالا من یه سوال دارم ازتون

سمپاد شهر شما؛ در مقایسه با مدارس دیگه شهر خودتون چه وضعی داره؛ هم دولتی هم غیر دولتی
راستش من از امکانات مدرسه خودمون راضی بودم. حدودا ۱۶ هزار بنا (اگه درست یادم باشه). کتابخونه ای که اون زمان داشت (سال ۹۲) ۲۰ هزارجلد کتاب بعلاوه آرشیو روزنامه ها و مجلات به تفکیک سلام و البته اشتراک مجلات بروز رو داشت. بنظرم همین بخش برای سرگرم موندن یه دانش آموز تا مدت ها کافیه.

آزمایشگاه هامون خفن نبود اما جوابگو بود. بین درس ها می‌رفتیم برای فیزیک. برای شیمی کمتر.

کتابخونه مجزا از کتابخونه اصلی داشتیم که برای کمپ شبانه روزی دانش آموز های کنکوری بود (سال کنکور در اختیار این افراد بود بعلاوه محل اسکان و ..)

دیگه حالا اینکه ده تا آزمایشگاه داشته باشی یا ماشین سازمانی خوبه ها ولی نمی فهمم.

قسطی که هیچی سامانه طوریه که شما می‌تونی مثلا هر روز پنجاه تومن واریز کنی
نه تاریخ خاص نه چک نه...
ولی باز هم پرداخت نمی‌کنن و روی همین حساب مدرسه هم برنامه بلندمدتی برای پیشرفت نمی‌ریزه
سامانه نداشتیم ما

میرفتی امور مالی

یا ریش گرو میذاشتی یا چک

من بابام دهم و یازدهم چک داد؛ کلاس یازدهم مدرسه یکی از چک ها مبلغ به عددش یه صفر بابام کم گذاشته بود

برداشت برگشت زد حسابای بابامو بست

بابام ۱۲ ام گفت چک نمیدم؛ تاریخش شد پرداخت میکنم

سامانه نشنیده بودم

فرزانگان ۳ امسال از ما ۱۵ تومن گرفت و من پارسال فرزانگان ۱ بودم و ۱۲ تومن شهریه دادم فکر کنم که اونم احتمالا امسال افزایش قیمت داشته و من در جریان نیستم
ولی باز هم شهریه ها نسبتا یکسانه
و اینو شماهم در نظر داشته باشین که همه چیز تو تهران گرون تره ، اگه مدرسه ما بخواد یه ورزشگاه برامون بزنه هزینه اش خیلی کمتر در میاد که حلی ۱ تو تهران بخواد یه زمین چمن درست کنه
خب خواهر من

من همسن شما بودم کلاس یازدهم ۲۱ تومن شهریه دادم اون زمان

قبول داری دلار دست کم ۳ برابر شده؟

تضمینی نیست اگه شهریه بیشتر بشه امکانات مدرسه هم بهتر شه ...
چون به هر حال من فکر میکنم تو شهرستان ها هم حداقل ۱۰ میلیون پول شهریه مدارس سمپاد هست ..
با این حال خیلیا از داشتن معلم درست و حسابی محرومن و حتی گاها شنیدم معلم هم نداشتن
عملا این ۱۰ تومنم ریختن جوب
دیگه عادی ترین و بیسیک ترین چیزی که توقع میره مدارس سمپاد داشته باشن معلم خوبه

Back
بالا