• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

تعرض

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع کولی
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
چرا حق داره ولی اینکه کار اون احمق رو تعرض در نظر بگیری کوچیک کردن مفهوم تعرضه.
اون یه مزاحمته و پلیس باید برای اون هم اقدام کنه ولی دلیل نمیشه یه مزاحمت ساده رو تعرض بدونیم و بخوایم برخوردی که با یه متجاوز داریم رو با اون هم داشته باشیم.
حاجی برا همین تعرض ها رو دسته بندی کردن دیگه
جنسی و فیزیکی یه مقدار برخورد داره. کلامی و سایبری یه مقدار.
اما در اینکه تعرضه بحثی نیست. اون کار واضحا داره به طرف حس ناامنی میده. ولو کم.

عرض سلام و مرام
من قبلا سپسفیک درمورد این مفهوم فکر نکرده بودم، اما از وقتی موضوع اومد بالا فکرم درگیرش شد شایدم نظرم بیشتر برحسب تجربه‌های شخصی باشه
به‌نظر من تعرض، یعنی رفتار یا حرفی که منو نسبت به آزادی‌های انسانسم اینسکیور کنه.
مثال:
مثال ۱- پرتکرار
سوار اسنپ شدی، راننده مداوم از تو آیینه عقبو نگاه میکنه، هرچند دقیقه یک بار با نگاه چندشی عقبو نگاه میکنه و میخنده و حرف نامرتبط میزنه.
این علاوه به تعرض به روان، تعرض به حقوق اجتماعی هم هست به‌نظرم
چون دفعه بعد که میخوام اسنپ بگیرم، با تردید اینکارو انجام میدم یا شاید تا مدتی استقاده نکنم از این حقم که به عنوان شهروند راحت سوار اسنپ شم.

مثال۲- پر تکرارتر
شما رفتید بیرون و به خاطر پوششت تذکر میگیری، دفعه بعد که از اونجا رد میشی، یه گوشه از ذهنت هست که نکنه یکی دیگه بیاد بهم گیر بده.
تعرض به حق حضور من در جامعه

مثال۳:
همونقدر که من حق دارم نظرمو بگم، حقم دارم نظرمو نگم.
چه در فروم‌ها چه در اینستا چه کلاس چه جمع خانوادگی
حالا مسئله‌ای پیش اومده و هی به شما اصرار میشه که بیایید کنش داشته باشید و گرنه جاج میشید
این هم حتی به نظرم تعرض به حق انتخاب و سکوته.

چرا حق داره ولی اینکه کار اون احمق رو تعرض در نظر بگیری کوچیک کردن مفهوم تعرضه.
اون یه مزاحمته و پلیس باید برای اون هم اقدام کنه ولی دلیل نمیشه یه مزاحمت ساده رو تعرض بدونیم و بخوایم برخوردی که با یه متجاوز داریم رو با اون هم داشته باشیم.
اونی که تو میگی تجاوزه دیگه
پلیس می‌تونه اون فرد رو به جرم تعرض کلامی تحت پیگرد قانونی قرار بده
یه کاری هست نه خوبه نه بده ولی یه کاری بده دیگه
آیا تیکه انداختن در خیابان خوب است ؟ خیر
حالا اسمشو میزاری مزاحمت ، که از نظر من تعرض کلامیه بزار ولی در حقیقت و طبیعتش تغییری ایجاد نمیشه
ما ها خب با این وضعیت جامعه و نبود یه سری حقوق عادی طبیعیه که گاهی اوقات به این سمت ها کشیده بشیم ولی اینکه اونهارو درست بدونیم نه
من وقتی میرم پیوی یه نفر بهش درخواست میدم دارم یه درصدی رو میپذیرم که اون اینسکیور میشه
وقتی یه فرندشیپ رو میبرم سمت رابطه هم همینه

نه والا، قریب به اتفاق این رو به هیج جاشون نمی‌گیرن
خیلی‌ها تصمیم میگیرن ایگنور کردن تیکه‌های خیابونی براشون امن تره یا کمتر اعصابشونو خورد میکنه. به معنای اهمیت نداشتنش نیست

اول این که "به نظر من آسیبی نمی‌بینن" مخصوصا وقتی بعنوان پسر نظر می‌دید اصلا اعتباری نداره.
ببخشید دیگه نظر نمی‌دیم.
بعد این حرفتون تعرض کلامی نیست؟ حتما که تعرض نباید مسئله جنسی باشه، گاهی با حمله به یک نفر برای ساکت کردنش تعرض صورت می‌گیره.

مثل این می‌مونه که بگید برداشتن یه آدامس از مغازه رو اسمشو دزدی نذارید، چون دارید مفهوم دزدی رو کوچیک می‌کنید/می‌شمارید.
فقط وقتی یکی آدم‌ربایی کرد بهش بگید دزدی.

ببخشید دیگه نظر نمی‌دیم.
بعد این حرفتون تعرض کلامی نیست؟ حتما که تعرض نباید مسئله جنسی باشه، گاهی با حمله به یک نفر برای ساکت کردنش تعرض صورت می‌گیره.
نظر بدید، من صرفا اعتبار نظرتون رو گفتم

خیلی‌ها تصمیم میگیرن ایگنور کردن تیکه‌های خیابونی براشون امن تره یا کمتر اعصابشونو خورد میکنه. به معنای اهمیت نداشتنش نیست
از این نظر بهش نگاه کنی میتونه منطقی باشه.
یه نکته دیگه هم که هست اینو دهه شصتیا باب کردن تو خیابون تیکه انداختن و این داستانا، الان خیلی خیلی کم شده و به نظرم داره نسلشون قطع می‌شه :))

یه نکته دیگه هم که هست اینو دهه شصتیا باب کردن تو خیابون تیکه انداختن و این داستانا، الان خیلی خیلی کم شده و به نظرم داره نسلشون قطع می‌شه :))
بابا من دقت کردم خود دهه شصتی ها هی دارن بیشتر میشن. نمیدونم از نظر زیستی این چجوری ممکنه ولی مطمئنم جدی.

بابا من دقت کردم خود دهه شصتی ها هی دارن بیشتر میشن. نمیدونم از نظر زیستی این چجوری ممکنه ولی مطمئنم جدی.
ولم کن پوریا :)) :))
الان من در جواب این باید چی بگم؟ :))

فکر میکنی،خیلیاشون با ماشین میوفتن دنبال طرف

درخواست بی‌شرمانه از آدم رندوم بصورت ناشناس
درخواست بیشرمانه از آدم رندوم بصورت شناس
درخواست بی‌شرمانه از آدم شناس بصورت ناشناس
درخواست بی‌شرمانه از آدم شناس بصورت شناس
درخواست بی‌شرمانه از آدمی که کار بی‌شرمانه می‌کنه بصورت ناشناس
درخواست بی‌شرمانه از آدمی که کار بیشرمانه می‌کنه بصورت شناس
من نهایتا دوتای آخری رو مجاز میدونم، باید قبل هرگونه درخواستی متوجه شد که اون آدم آیا تمایل به انجامش داره یا نه در غیر اینصورت قطعا تعرضه
حالا یه شرایطی پیش میاد که دقیق نمیشه فهمید همچنان با یه ریسکی تعرضه
در کل چیزی نیست که ازش بشه دفاع کرد و بخوایم عادی سازی کنیم
ربطی به دین و مذهب و اعتقادات هم نداره به اینکه چمیدونم طرف با بیکینی استوری می‌زاره هم ربطی نداره که بگیم چون اینو تو بیکینی دیدیم حق داریم ازش درخواست اینجوری بکنیم
دو نفر وقتی وارد رابطه ای میشن به طور مستقیم و غیر مستقیم تمایلاتشون رو بیان میکنن و اگه با تمایلات همدیگه اوکی باشن درخواست های بعدی رو محترمانه می‌دن و حالا ممکنه رد یا تایید بشه
حالا کل اینو میشه به شوخی ، ویس ، چت و هر چیز دیگه ای تعمیم داد یعنی باید یه چارچوبی تعریف شده باشه که توش اون شخص بگه من با اینکه شما باهام شوخی کنید اوکی هستم اگه اوکی نیست و شوخی میکنیم باز هم تا حدودی تعرضه
اگر منظورت از کار بی‌شرمانه سکس وورکره
با این روال اصولا درخواست ازش در چارچوب خارج از کارش باید تعرض باشه

این بحث تاپیکو الکی هم زد حس میکنم
آخه چطور میشه خارج از کانتکست تصمیم گرفت که مفهومی به وسعت "درخواست" تعرض هست یا نه؟!
تنها راه برای بحث انداختن بود
به نظر من دقیقا باید به مرزها اشاره کنی وگرنه همه میدونن که رابطه‌جنسی با کسی که هشیار نیست یا کسی که نمیخواد مصداق تعرض و تجاوزه دیگه

تعریف تعرض و مرزبندیش کجاست؟
من تعرض رو این تعریف میکنم هر کاری به هر نحوی که خلاف میل شخص مقابل مشخص باشه تعرضه که البته ندونستن این مرز و انجام دادنش هم نوعی تعرضه

برای همین تعرض برای من مرز متغیر برای هر فردی داره

مثلا من میدونم شخص ایگرگ با دست دادن مشکلی نداره؛ پس وقتی میبینمش دستم رو دراز میکنم

اما نمیدونم شخص ایکس این مشکل رو داره یا نداره؛ در عالم ندونستن؛ اینکار رو انجام نمیدم؛ اگر بدم تعرضه

یا مثلا من میدونم شخص ایگرگ علاقه ای صحبت کردن باهام نداره؛ من حتی ادامه مکالمه با این شخصی هم تعرض میدونم

لذا در نظر من هر فرد خودش مشخص میکنه چی تعرض هست و چی نیست

وظیفه کسی که که میخواد درخواستی از طرف مقابل بکنه اینه که با قاطعیت بدونه ایا توی مرز طرف هست یا نیست

تعرض جنسیت نداره؛ این تصور اشتباه که پسر یا مرد؛ تشنه نیاز جنسیه؛ به نظرم اشتباهه

برای من بغل کردن تعرض حساب میشه؛ البته این رو چون اعلام کردم؛ کسی تا بحال انجام نداده

مفهوم تعرض بنا به دیدگاه متغیر و گستردس..
اما از نظر من تعرض یک نوع اسارتِ زیرپوستی و سلطه ی سادیسم‌گونه‌ هستش.
به طوری که شخص(مجرم)
حق اعتراض رو سلب میکنه.
۱- حق اعتراض رو بی ارزش تلقی٬ و نادیده میگیره.
۲-نادیده نمگیره اما جلوگیری میکنه.
۳- نوع سوم هم شخص مشرف به حق اعتراض هست اما با دستکاری روانی دیدگاه شخص معترض رو به نفع خود تغییر میده.
پس تعرض همیشه با مفهوم خشونت هم‌پوشانی نداره و لزوما حتی شخص به طور مستقیم هم آسیب( روحی و روانی) نمیبینه.
بلکه ممکنه تبعاتش در آینده و حتی لایه هایی تاریک از ذهنش بروز پیدا کنن.

من یک چیزی رو به عنوان یه پسر توضیح میدم و از یک دختر میخوام که به من توضیح بده آیا چنین چیزی تعرض حساب میشه یا نه؟

فرض کنید من به یه دختری پیشنهاد میدم (دوستی / ازدواج / هرچیزی) و اون میگه نه، علاقه ندارم، مایل نیستم فلان.
من اینجا کاملا دیدگاه woke دارم که no means no.
اما بعضی وقتا پیش میاد که خود دختر بعدش ناراحت میشه و پیگیر میشه. میگه اگه واقعا دوستم داشت به این آسونی پا پس نمیکشید. باید بیشتر تلاش میکرد. باید میرفت خانوادش رو واسطه میکرد و و و...
میدونم این یه رفتار اشتباهه و یه نفر اگه فقط کاملا مطمئنه که جوابش منفیه باید بگه نه اما خیلی وقتها هم این اتفاق نمیفته. مخصوصا توی فرهنگ ما که یه جورایی تاکسیکه و توی خانواده‌های قدیمی و سنتی دختر باید به دست آوردنی و hard to get باشه وگرنه بعدا توی زندگی ارج و قرب نداره. نصف موزیک ویدیوهای فارسی رو دیدین که پسره دنبال دختره راه افتاده مثل یه استاکر یا بهش گل میده اون پرت میکنه روی زمین و بعدش توی سکانس بعدی با هم توی رابطه‌ن و از اون اتفاق به عنوان یه خاطره رمانتیک یاد میشه.

در این حالت باید چیکار کنیم؟

اگه بدونیم نه گفتنش از روی ناز کردنه باید اصرار کنیم؟ این تعرض حساب میشه؟
اگه مطمئن نباشیم که نه گفتنش از روی ناز کردنه یا واقعا علاقه نداره چی؟ اونجا کار درست چیه؟

مرزهای پیگیر بودن و استاکر بودن و رمانتیک بودن و کریپی بودن خیلی وقتها کمرنگ میشه چنین مواقعی.

آخرین ویرایش:
علاوه برتمام نکات و جزئیاتی که عنوان شد، اواخر یک موج رفتاری جدیدی در جامعه مشاهده میشه که متلک / کنایه های لفظی یا کلامی با دیدگاه ابزاری همراه شدند
اگر دقت کرده باشین مردم (دختر/پسر فرقی نداره) دیگران را در ملأعام نمره بندی می کنند
براساس فاکتور های متفاوت : چه منطقی چه احساسی چه ظاهری چه تبعیض آمیز چه غیر تبعیض آمیز چه .....
به نحوی که افراد به بقیه به عنوان یک جنس توی ویترین نگاه می‌کنند
اگر بخوایم یکم شوخ طبع باشیم ، میتونیم مثال بزنیم که قبلا ها حداقل میگفتن
اونو ببین چه خوشگله/خوشتیپه/جذابه/ موهاشو/چشاشو /قدشو / ....... و امثالهم
《 البته الفاظ و کلمات نامناسب دیگه معمولا استفاده میشه که همگی در جریانند 》
ولی الان یک دختر/پسر داره واسه خودش عادی راهشو میره تو پارک، کتابخونه، فروشگاه، دانشگاه و.... یهو میشنوه که یکی داره علاوه بر براندازی ، scale بندی هم میکنه

اگر به شمای نوعی ، بدون خواست و اجازتون مثل یک جنس/کالای توی ویترین نمره داده بشه _ از 10 از 20 از هرچی _ تعرض کلامی/روانی محسوب نمیشه؟
حتی اگر نمره خوبی بهتون داده بشه و کسب کنید !
( برخی افراد دختر/پسر از چنین رفتاری خوششون میاد و مشکلی ندارن و حتی به ۱۰/؟ بودن افتخار می‌کنند)
شاید خیلی رفتار بی ضرر و غیر آسیب زایی به نظر برسه، ولی چرا یک فرد در حال سبزی خریدن توی فروشگاه یا خوردن چایی توی کافه یا حرف زدن با دوستش توی راه روی کتابخونه یا مکان های عمومی و ... باید مورد سنجش ابزاری قرار بگیره ؟ مخصوصا از نظر ظاهری و appearance

علاوه برتمام نکات و جزئیاتی که عنوان شد، اواخر یک موج رفتاری جدیدی در جامعه مشاهده میشه که متلک / کنایه های لفظی یا کلامی با دیدگاه ابزاری همراه شدند
اگر دقت کرده باشین مردم (دختر/پسر فرقی نداره) دیگران را در ملأعام نمره بندی می کنند
براساس فاکتور های متفاوت : چه منطقی چه احساسی چه ظاهری چه تبعیض آمیز چه غیر تبعیض آمیز چه .....
به نحوی که افراد به بقیه به عنوان یک جنس توی ویترین نگاه می‌کنند
اگر بخوایم یکم شوخ طبع باشیم ، میتونیم مثال بزنیم که قبلا ها حداقل میگفتن
اونو ببین چه خوشگله/خوشتیپه/جذابه/ موهاشو/چشاشو /قدشو / ....... و امثالهم
《 البته الفاظ و کلمات نامناسب دیگه معمولا استفاده میشه که همگی در جریانند 》
ولی الان یک دختر/پسر داره واسه خودش عادی راهشو میره تو پارک، کتابخونه، فروشگاه، دانشگاه و.... یهو میشنوه که یکی داره علاوه بر براندازی ، scale بندی هم میکنه

اگر به شمای نوعی ، بدون خواست و اجازتون مثل یک جنس/کالای توی ویترین نمره داده بشه _ از 10 از 20 از هرچی _ تعرض کلامی/روانی محسوب نمیشه؟
حتی اگر نمره خوبی بهتون داده بشه و کسب کنید !
( برخی افراد دختر/پسر از چنین رفتاری خوششون میاد و مشکلی ندارن و حتی به ۱۰/؟ بودن افتخار می‌کنند)
شاید خیلی رفتار بی ضرر و غیر آسیب زایی به نظر برسه، ولی چرا یک فرد در حال سبزی خریدن توی فروشگاه یا خوردن چایی توی کافه یا حرف زدن با دوستش توی راه روی کتابخونه یا مکان های عمومی و ... باید مورد سنجش ابزاری قرار بگیره ؟ مخصوصا از نظر ظاهری و appearance
منظورت سنجشیه که ابراز می‌کنن یا سنجشیه که توی ذهنشونه؟

Back
بالا