• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

تعرض

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع کولی
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
نام مرکز سمپاد
فرزانگان ۲
شهر
کرج
سال فارغ التحصیلی
1401
مدال المپیاد
Physics
دانشگاه
SUT
رشته دانشگاه
Physics
من می‌خواستم این تاپیکو تو دخترونه بزنم ولی به این نتیجه رسیدم که راستش انتقال معناش به پسرا حتی مفیدتره و فایده‌ای نداره که ما بین خودمون بحث بکنیم.

سوالات تاپیک اینان:
تعریف تعرض و مرزبندیش کجاست؟
آیا این تعریف از خانوم‌ها (و حتی آقایون) میتونه محافظت کنه؟
آیا بسط دادن هر آزاری تا کلمه‌ی تعرض آسیبزاست؟

چت‌جی‌پی‌تی علیه سلام می‌فرمایند:
تعرض (Harassment / Assault) به‌طور کلی به هر رفتار ناخواسته‌ای گفته می‌شود که باعث نقض حریم شخصی، آزار، تهدید یا آسیب جسمی، روانی یا حیثیتی فرد دیگر شود. بسته به حوزه حقوقی و اجتماعی، تعرض به انواع مختلفی تقسیم می‌شود. مهم‌ترین انواع آن عبارت‌اند از:

تعرض فیزیکی (Physical Assault)
تعریف:
هرگونه تماس یا اقدام جسمی علیه فرد دیگر که بدون رضایت او انجام شود و باعث آسیب یا تهدید به آسیب بدنی گردد.
موارد و مصادیق:

ضرب و جرح (زدن، سیلی زدن، هل دادن)
پرتاب اشیاء به سمت فرد
بستن یا محدود کردن حرکت فرد
تهدید به استفاده از خشونت فیزیکی

تعرض جنسی (Sexual Assault / Sexual Harassment)
تعریف:
هرگونه رفتار یا اقدام جنسی ناخواسته که بدون رضایت فرد انجام شود و حریم جسمی یا روانی او را نقض کند.
موارد و مصادیق:

لمس یا تماس بدنی با قصد جنسی بدون رضایت
پیشنهاد یا درخواست رابطه جنسی ناخواسته
گفتار یا شوخی‌های جنسی آزاردهنده
نگاه یا رفتار جنسی آزاردهنده
اجبار یا سوءاستفاده جنسی

تعرض سایبری (Cyber Harassment)
تعریف:

آزار و تعرضی که از طریق اینترنت، شبکه‌های اجتماعی یا ابزارهای دیجیتال انجام می‌شود.

موارد و مصادیق:

ارسال پیام‌های تهدیدآمیز یا توهین‌آمیز
انتشار اطلاعات خصوصی بدون اجازه
مزاحمت و آزار مکرر آنلاین
ساخت حساب‌های جعلی برای تخریب شخصیت

تعرض کلامی (Verbal Harassment)
تعریف:

استفاده از کلمات یا جملاتی که باعث تحقیر، توهین، تهدید یا آزار روانی فرد شود.

موارد و مصادیق:

فحاشی و توهین
تهدید لفظی
تمسخر و تحقیر مداوم
استفاده از الفاظ تحقیرآمیز یا تبعیض‌آمیز

تعرض روانی یا عاطفی (Psychological / Emotional Harassment)
تعریف:

رفتارهایی که باعث آسیب روانی، ترس، اضطراب یا فشار روحی مداوم به فرد می‌شوند.

موارد و مصادیق:

تهدید و ایجاد ترس
کنترل افراطی رفتار فرد
تحقیر و سرزنش مداوم
منزوی کردن فرد از دیگران

لازم به ذکره که مرزهای تعرض با عرف و قانون جامعه تعریف میشه و در عرف جامعه ما (یا تقریبا هر جامعه‌ی غیر ووک دیگه) تعرض کلامی و عاطفی مهم تلقی نمیشن.
قانونی رو ذکر نمیکنم که واویلاست 😂

به نظرم مهم تر از تعرض و تعریف اون اینه که بیایم رضایت رو تعریف کنیم.ببینم کی شما خودتون راضی می‌شید و رضایت دارید؟

به نظرم مهم تر از تعرض و تعریف اون اینه که بیایم رضایت رو تعریف کنیم.ببینم کی شما خودتون راضی می‌شید و رضایت دارید؟
آره اینم خیلی مهمه
معملا رضایت کلامی مستقیم شرطه این خیلی شرط ضعیفیه کلا
زبان مجاز و استعاره و کنایه داره قابل استناد نیست

تعرض مرز خاصی نداره به نظرم
بیشتر یه چیز اخلاقیه و درونی که آدم خودشو کنترل کنه
تعریفشم اینه که اون فرد احساس ناخوشایندی پیدا کنه از کارمون
به نظرم حتی ناراحت کردن یه فدر هم میتونه تعرض محسوب بشه
تعرض روانی
بخوایم به خاطر احساس ناخوشایند به وجود اوردن آدما رو مجازات کنیم تماااام ادما مجرم اند
به نظر من بیش از حده این تعریف

مثلا من الان از ریپلای شما ناراحت شدم
آیا شما مجرمید؟

بخوایم به خاطر احساس ناخوشایند به وجود اوردن آدما رو مجازات کنیم تماااام ادما مجرم اند
به نظر من بیش از حده این تعریف

مثلا من الان از ریپلای شما ناراحت شدم
آیا شما مجرمید؟
بله
تا زماني كه فهميده باشم كه از من و از چه رفتاريم ناراحتيد
و من عذر خواهي نكرده باشم
بله

به نظر من هر نوع تعرض برای فرد خیلی خیلی آزار دهندس و فرد متعرض باید به روانپزشک ارجاع داده بشه چون این رفتار و صفات کاملا متعلق به یک حیوون بی عقل و بی درک و فهمه...آدم واقعی توانایی کنترل احساسات و...خودشو داره و همچین کاری نمیکنه

به نظر من هر نوع تعرض برای فرد خیلی خیلی آزار دهندس و فرد متعرض باید به روانپزشک ارجاع داده بشه چون این رفتار و صفات کاملا متعلق به یک حیوون بی عقل و بی درک و فهمه...آدم واقعی توانایی کنترل احساسات و...خودشو داره و همچین کاری نمیکنه
این نظرت که جز بدیهیات
و فحش چیزی نداشت
به نظرت چه کاری تعرضه و چه کاری نیست

پیشنهاد یا درخواست رابطه جنسی ناخواسته
اینو نمی‌پذیرم، خب گیرم طرف درخواست کرد یا پیشنهاد داد، چاقو که زیر گلوت نذاشته، نه بگو.
مثلا آیا درخواست نود کردن تو مجازی تعرضه؟
نه، کلا درخواست تعرض نیست از نظر من.
مثلا من به یکی بگم نود بده طرف بگه نه الان من متعرضم؟ تعرض وقتیه درخواست همراه با تهدید یا پافشاری باشه.

به نظرم تعرض کلا وقتی معنا داره که به یک طرف آسیب رسیده باشه . صرف درخواست نود به کسی آسیب نمیزنه ، مگر اینکه شخص مورد درخواست اندرایج بوده باشه و قدرت تصمیم گیری نداشته باشه و این حرفا . در غیر این صورت فکر نمی‌کنم به یک فرد بزرگسال آسیب خاصی برسه
خب تو از کجا میدونی یه اکت قراره به طرف آسیب بزنه یا نه؟

مثلا آیا درخواست نود کردن تو مجازی تعرضه؟
تعرض فیزیکی و جنسی و عاطفی که تکلیفش روشنه تقریبا
درباره ی تعرض کلامی و سایبری من فرض رو بر این میذارم که قانون تا حد امکان نباید مانع ارتباط دو نفر یا جمعیت بالاتر بشه. مثلا اگر بیایم بگیم پیام "نود بدید" تو یک فضای عمومی تعرض حساب میشه، افرادی که واضحا دلیلشون برای برقراری ارتباط تو اون جامعه جنسی بوده، از ارتباط مدنظر خودشون محروم میشن و آزادی ارتباطیشون سلب میشه. ممکنه من و شما قضاوت هایی در رابطه با افرادی که از فضای مجازی دنبال رابطه جنسی هستن داشته باشیم اما به هیچ عنوان حق نداریم بر اساس این قضاوت های شخصی، آزادی دیگری رو مختل کنیم.
کجا تعرض میشه؟ جایی که فرد بره پی وی دیگری و بدون هیچ مقدمه ای بگه نود بده. این با فرهنگ ما نمیخونه. باز شاید در جای دیگه ای همین هم آسیب زا نباشه اما در ایران هست.
یا مثلا فرد بیاد تو جمع اینو بگه و تعداد خوبی از دخترهای اون جمع بگن فلانی حرفت زشته، لطفا دیگه مطرح نکن. اونجا پافشاری فرد برای من میشه تعرض
یا مثلا دو نفر دوست هستن با همدیگه از قبل. فرد تو فضای دوستیشون شروع کنه به فشار آوردن برای رابطه ی جنسی یا نود و طرف مقابل هرچقدر هم مخالفت کنه و بگه که داره معذب میشه باز این آدم ادامه بده. اینا همه برای من تعرضه.
یه جمع بندی کنم، به طور کلی ارتباط باید آزاد بمونه تا زمانی که "فشار"ی به دیگری وارد کنه. اونجا ما درجاتی از تعرض رو داریم.
(بحث اختلاف سنی هم مطرحه و موضوع مهمیه اما اول خواستم خیلی کلی تر موضوع رو مطرح کنم)

آخرین ویرایش:
مثلا من به یکی بگم نود بده طرف بگه نه الان من متعرضم؟ تعرض وقتیه درخواست همراه با تهدید یا پافشاری باشه.
بچه ها دیفالت این رو بذارین روی بالغ بودن طرفین (هرچند اگه طرفین بالغ نباشن هر اکت جنسی‌ای تعرضه و باید قوه قضاییه سالم دخالت کنه) .

به نظرتون در برابر تعرض مخصوصا کلامی و سایبری چه برخوردی بکنیم بهتره که جلوگیری بشه؟

پ ن: مجوز گرفتم برای سوالم🙃

مرز این دو تا، تعرض و رضایت، برای من اصلاً باریک نیست به نظرم میشه خیلی راحت تشخیص داد که کار من الآن تعرضه یا با رضایت طرف مقابلمه یا اصلاً سوءاستفاده‌ست :‌"
مثلاً من از مثالِ خوابگاه استفاده می‌کنم، یه بار بر حسب ضرورت به الف میگم برو از کمدم وسیله ی ایکس رو بردار و برمی‌داره. اگه الف فردا صبح جلوی چشم من یا پشت چشم من بره از کمد من ایکس برداره یا ایگرگ هر دو تعرض حساب میشه چون اجازه نداشته.
رضایت چطوریه؟
اولاً باید آگاهانه و آزادانه باشه. خیلی‌ها از شغل‌شون رضایت ندارن ولی چون ناچارن، اظهار رضایت می‌کنن. حالا ربطی به بحث نداشت ولی خب یکی از تمثیل‌های رضایت آزادانه هم هست. در رابطه هم x خواسته‌شو بیان می‌کنه و با دستکاری روانی سعی می‌کنه آزادی دختر رو بگیره. اینجا دیگه حتی اگه دختر در ظاهر هم راضی بشه، عمل اسم تعرض رو به خودش می‌گیره چون رضایت دختر آزادانه نبوده. همین رو بریم برای رضایت از سر ترس، فشار، اجبار، فریب یا مستی. اینا هیچ‌کدوم اوکی نیستن واقعاً و "بله‌ی واقعی" حساب نمیشن. فرد مقابل هر آن توانایی داره اعتراض کنه نسبت به رفتاری که باهاش شده.
دوماً اینکه رضایت رو هر زمان میشه پس گرفت و طرف مقابل واقعاً موظفه که رعایتش کنه. بله من دو بار به x اجازه دادم توی جمع با خصوصیات شخصی من شوخی کنه و خودم هم باهاش خندیدم ولی وقتی بهش میگم دیگه این کار رو نکن، x هم نباید برای بار سوم کارشو تکرار کنه چون اون موقع دیگه مسئله تعرض و نقض حریم شخصی منه.
سوماً :)) اینکه "هر رفتار" نیاز به رضایت داره و نمیشه رضایت نسبت به یک رفتار خاص رو به همه‌ی رفتارها نسبت داد. مثلاً به هم‌اتاقیم اجازه می‌دم از ظرف‌هام استفاده کنه دیگه قرار نیست اجازه داشته باشه مثلاً از لباسای منم استفاده کنه. این میشه تعرض. حالا من مثال‌های خیلی آرومی زدم که در روزمره از کنارشون عبور می‌کنیم ولی فکر می‌کنم در حد جمع هست که تعمیم‌شون بدن به اتفاقات بدتر و حواس‌شون به این مولفه‌ها باشه.

آخرین ویرایش:
یسری حرف‌های خاص و یک‌سری درخواست بدون رضایت مخصوصا اگه با تهدید باشه

من می‌خواستم این تاپیکو تو دخترونه بزنم ولی به این نتیجه رسیدم که راستش انتقال معناش به پسرا حتی مفیدتره و فایده‌ای نداره که ما بین خودمون بحث بکنیم.

سوالات تاپیک اینان:
تعریف تعرض و مرزبندیش کجاست؟
آیا این تعریف از خانوم‌ها (و حتی آقایون) میتونه محافظت کنه؟
آیا بسط دادن هر آزاری تا کلمه‌ی تعرض آسیبزاست؟
خیلی مبحث خوبیه. فقط میشه لطفا کامل باز کنی تعریفش در کجا منظورته؟ قانون؟ شخص؟ جامعه؟ محافظت یعنی چی؟ منظور آسیب به شخص یا جامعه یا…؟

بنظر من بسته به شرایط هر چیزی میتونه تعرض باشه، برای مثال ممکنه شخصی توی شرایطی با شخص دیگه‌ای داخل رابطه باشه اما به خاطر حالش نتونه تصمیمات درستی بگیره و از اول رابطه تا اخرش تعرض باشه براش.
ما نمیتونیم به اون شخص بگیم احساس تو غلطه، چون واقعا مورد تعرض قرار گرفته، ولی نمیتونیم به شخص مقابل بگیم تو تعرض کردی (شرایطی رو میگم که اون شاید اطلاعی از حال طرفش نداشته، شرایط دیگه متفاوته)
فکر میکنم ساده ترین حالتی که معمولا میگن به بچه‌ها از بچگی یاد بدید اینه که در شرایطی که احساس ناراحتی میکنی، ابراز کن و سعی کن خودتو از موقعیت دور کنی.
در جامعه برای جلوگیری از هرج و مرج یکسری قوانین هست و معمولا شرایط قابل اثبات رو در بر میگیرن. مثل تجاوز جنسی و…
اما مطمئنا جامعه برقرار کننده عدالت (که تعریفی هم نداره) نیست.

آخرین ویرایش:
Back
بالا