• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

او و دوستانش - He and his friends

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع hastiN
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

hastiN

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان یک
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1406
مدال المپیاد
زیست
او و دوستانش؛
آن ها را شاید بتوان از طرفی ادامه منطقی جریان «موسیقی زیرزمینی» در ایران به حساب آورد که با دیدن بیراهه هایی که گروه های پیشین طی کردند، تلاش می کنند در این ورطه گرفتار نشوند و از طرف دیگر می توان آن ها را ادامه گروه هایی دانست که موسیقی را همگام با تغییرات اجتماعی پیش بردند و تلاش کردند که موسیقی از صدای جامعه عقب نماند.
هرچه بیشتر اجرایشان جلو می‌رود متوجه عصیانی می‌شوم که در صدا و منش و حرکتشان پر است. آن‌ها کجای زمانه خود، کجای اجتماع خود و کجای جهان خودشان ایستاده‌اند؟ می‌توان گفت هیچ جا، آن‌ها انگار از زمانه خودشان عقب‌ترند، در جامعه به گوشه‌ای رانده شده‌اند و خودشان را جا گذاشته‌اند در آنجایی که آرزویش در صدایشان پدیدار می‌شود و حسرتش هیچ‌گاه نمی‌رود. آنجا که همه‌ اعضای گروه فریاد می‌زنند: «قول می‌دم اون جا که بریم آفتاب داره و رودخونه...»
او و دوستانش؛ تکرار تمام جوان‌های عاشق موسیقی هستند که چند سالی در این جا، با تمام محدودیت‌ها ساختند و خواندند اما آن چنان که باید پذیرفته نشدند. کار آن‌ها، کار پرباری است چون در صحبت با آن‌ها می‌فهمیم نوآوری‌شان یک شبه به دست نیامده و با شناخت اکثر سبک‌های موسیقی به سبک واحدی برای خود رسیده‌اند.
متن کامل:
https://www.asriran.com/fa/news/656951/او-و-دوستانش-غم‌واره‌ای-در-تاریکی-کافه‌ها

پ.ن: پذیرای نظرات و محتواهای مرتبط🤝🏻

تو تاریکی - The darkness
پ.ن: اولین آهنگ گروه
1:05
تو تاریکی نمی‌بینی، من نشونت میدم
بیا دنبالم باز اسمارو یادت میدم
که این بعضی وقتا رو شونه‌های توعه
که بعضی وقتا میوفته رو شونه‌های من
بگو اسمتو
اسمت باید یادت بیاد
این اولین درسیه که من بهت میدم
همیشه یادت بمونه کجاست خونه
مهم نیست اونا دارن چی رو نشون میدن
زمان می‌گیره یکی یکی قهرماناتو
زمان داره بهت میگه شبیه خودت شو
درختای بی‌ریشه میرن با این طوفان
بده دستاتو خودم میشم ریشه تو
تو تاریکی نمی‌بینی من نشونت میدم
بیا دنبالم باز اسمارو یادت میدم
که این بعضی وقتا رو شونه‌های توعه
که بعضی وقتا سنگینه رو شونه های من
2:38

من گوش موسیقایی خوبی ندارم و نمیتونم بگم از نظر موسیقی کارشون عالیه. اما مفاهیم و تصویرسازی ها واقعا خلاقانه ست. من آهنگ خارجی خیلی کم گوش دادم اما بندهای داخلی فقط کیوسک رو یادمه که انقدر جالب یک موضوع رو انتخاب و بازش میکرد.
کلی مثال برای این خلاقیت رشک برانگیز میتونم بیارم. قطعه ی سوسک‌ رو لحاظ کنید. تصویری که ساخته میشه آدمیه که هرروز سوسک میخوره، یک روز نمیتونه و با سوسک ها میشینن دور هم گریه میکنن. همون رو میره جنگل و این بار شیر خودش رو نمیخوره. بعد میری سراغ آهنگ لاکپشت کوچولوها که توش داره دلهره ی یک لاکپشت مادر رو روایت میکنه و توصیه هایی که به بچه هاش داره.
یک سادگی عجیبی در کنار این خلاقیت ها هست که ترکیب بی نظیری میسازه. من هیچ تفاخری جایی نمیبینم. انقدر راحت دارن حسشون رو میریزن تو متن آهنگ ها و منتقلش میکنن که واقعا برات سوال میشه پس بقیه دارن چیکار میکنن:)) سهل ممتنعه واقعا هفتاد هشتاد درصد کارهاشون.
آهنگ محبوبم بین کارهاشون به ترتیب مریم، آزاد و باغ گیلاس هست.

من گوش موسیقایی خوبی ندارم و نمیتونم بگم از نظر موسیقی کارشون عالیه. اما مفاهیم و تصویرسازی ها واقعا خلاقانه ست. من آهنگ خارجی خیلی کم گوش دادم اما بندهای داخلی فقط کیوسک رو یادمه که انقدر جالب یک موضوع رو انتخاب و بازش میکرد.
کلی مثال برای این خلاقیت رشک برانگیز میتونم بیارم. قطعه ی سوسک‌ رو لحاظ کنید. تصویری که ساخته میشه آدمیه که هرروز سوسک میخوره، یک روز نمیتونه و با سوسک ها میشینن دور هم گریه میکنن. همون رو میره جنگل و این بار شیر خودش رو نمیخوره. بعد میری سراغ آهنگ لاکپشت کوچولوها که توش داره دلهره ی یک لاکپشت مادر رو روایت میکنه و توصیه هایی که به بچه هاش داره.
یک سادگی عجیبی در کنار این خلاقیت ها هست که ترکیب بی نظیری میسازه. من هیچ تفاخری جایی نمیبینم. انقدر راحت دارن حسشون رو میریزن تو متن آهنگ ها و منتقلش میکنن که واقعا برات سوال میشه پس بقیه دارن چیکار میکنن:)) سهل ممتنعه واقعا هفتاد هشتاد درصد کارهاشون.
آهنگ محبوبم بین کارهاشون به ترتیب مریم، آزاد و باغ گیلاس هست.
از جمله انتقاد هایی که به کارشون دیدم خوب نبودن صدای خواننده اصلیشونه؛ نمیدونم قابل انکار هست یا نه چون تخصصی تو این زمینه ندارم، ولی به شخصه حس می‌کنم برای رسوندن حس توی قطعه‌هاشون لزومی به فوق‌العاده بودن ملودی و صدای خواننده نیست؛
و من دقیقا با همین توصیف "ریختن حسشون تو آهنگ‌هاشون" حال می‌کنم و به نظرم راز حس درک‌شدنی که بعد گوش دادن به آهنگ هاشون ایجاد میشه هم دقیقا از همین موضوع میاد.
از نظر متن هم به نظرم متن اکثر آهنگ‌هاشون در عین ساده بودن واقعا قابل تأمله..

آخرین ویرایش:
پیشنهاد میکنم اگه فن شون نیستین و میخواین برای اولین بار به آهنگ هاشون گوش بدین لنون ، مونا دیوونه ، بستنی کیم رو گوش کنین

img_20260526_085859_ii91.jpg

Back
بالا