• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

گرفتن گواهینامه و رانندگی

سمپادی اثر گذار

کاربر نیمه‌حرفه‌ای
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
تهران
سال فارغ التحصیلی
1404
دانشگاه
بهشتی
رشته دانشگاه
chemistry
سلام
خب این موضوعی هست که همه در تمام دوران ها معمولا سپری میکنن
و می‌تونه تاپیکی باشه که بمونه برای آیندگان

از تجربه استادتون و اینکه چه نکاتیش خوب بود چیاش بد بود بگین و اینکه استاد خوب چه ویژگی هایی داره تا بقیه بتونن در صورت لزوم زود تر استادشون رو عوض کنن

چجوری آئین نامه رو پاس کردید، چی خونید، کلاساتون به چه شکل بوده، خودتون چی کار کردید علاوه بر کلاسا و برای امتحان آئین نامه و مخصوصا شهر چی کار کردید و چه نکاتی به نظرتون مهم می‌اومده؟؟

واسه ایین نامه کلاسا که خیلی مهم نبود ولی اجباری بود میگفتن باید بیاین
امتحانشم کتاب نگیرین، یه pdf هست از سوالات حدودا ۲۰ نمونه سواله با جواب از همون سوال میاد
تابلوها رو هم خوب بلد باشید
ایین نامه چیز خاص دیگه ای نداره

واسه آئین نامه فایلشو بخونید کافیه
اصلا لا کتابشو باز نکردم فقط روز قبلش فایلشو نگاه انداخنم و سایت test drive بود فکر کنم آزمون زدم نمرمم کامل شد فکر کنم

من کلاس آیین نامه نرفتم و ۱۲ جلسه تو شهر میرفتم فقط
سر جمع یه بار آیین نامه رو خوندم ولی به جاش نمونه سوال زدم و آیین نامه رو دادم

تو شهر ماشین خوبی رو برای امتحان به ما ندادن
یه پراید درب و داغون بود
فرمون لقی داشت و کلاچ به شدت حساسی داشت
اینکه ماشینم پر آدم میکنن رانندگی رو باهاش سخت کرده بود
آزمون شهر بستگی به مود و اخلاق سرهنگ داره
بعضیا عقده این و رد میکنن بعضیا اوکین
چیزی که من از آزمون تو شهرم متوجه شدم اینه که سرهنگ ببینه استرس موقع رانندگی نداری و دست فرمونت خوبه، قبولت میکنه همون دفعه اول
هرجوری راحتین فرمون و بگیرین. نمیخواد دو دستی محکم فرمون و بچسبید. هم دستتون عرق میکنه هم توی دور زدن ممکنه از استرس دستتون قفل کنه( من یکی اینقد بیخیال بودم جلو سرهنگه یه دستی از تو پارک اومدم بیرون و چیزی نگفت بهم :)) )

با ماشین شخصی نرید سر محل امتحان مخصوصا اگه سرهنگ ببینه قبل امتحان با ماشین اومدین باهاتون ممکنه لج کنه ردتون کنه

در کل تمرین کنید کار با دنده و کلاچ رو تا قلق ماشین دستتون بیاد.

اگه خیلی براتون مهمه قبولی همون دفعه اول، میتونین از آموزشگاه بخواین یه جلسه با ماشین آزمون برین تمرین کنین که فقط حساسیت کلاچ و فرمون دستتون بیاد که سر جلسه خاموش نکنین

برای شهری بگم که واقعا با مربی خودتون اتمام حجت کنید و اگر دیدید راحت نیستید یا جلسات مفید نمیگذره مربی تون رو تغییر بدید. تا می تونید محل ازمون برید و اصلا خجالت نکشید از اینکه خاموش می‌کنید و نمی تونید یکسری کارها رو حرفه ای انجام بدید* زیاد دوبل بزنید و برای پارک کردن در هر شرایطی اماده باشید سر جلسه آزمون خیلی ها سر پارک کردن استرس میگیرن.. ماشینی که باهاش ازمون میدید اکثرا راحت نیست مثلا برای خودم کلاجش سفت بود و ترمزش خیلی سریع و در کل از عجایب هفتگانه بود 😂 پس سعی کنید باچندتا ماشین تمرین کنید چون قرار نیست همه ماشین ها مثل ماشین خانواده تون یا آموزش باشن و اینم بگم زیاد گاز بدید تا خاموش نشه بیشتر از یک یا دوبار خاموش کردن رد میکنن..
دیگه باید بگم سرجلسه ازمون اکثرا زیاد معطل میشید و اونجا زیاد هم حرف زده میشه اهمیت ندید و رد شدن بقيه روتون تاثیری نداشته باشه‌.
حواستون به قوانین باشه اکثرا افسرها حواس ادم و پرت میکنن به حرف شون گوش ندید و کاری که بلدید رو انجام بدید * مگر اینکه جدا بدونید قصد اذیت کردن نداره و میخواد کمک کنه* اینم بگم برای وقتی صداتون کردن اصلا اینطوری نباشید که وای من اولین نفر نمیرم و استرس دارم و فلان اتفاقا اولین نفر برید اعتماد به نفس تون بیشتره.
سعی کنید با اعتماد به نفس خیلی زیاد وارد شید انگار ۲۰ سال راننده آید چون بعضی افسرا واقعا بر این اساس می‌سنجند انگار...
وقتی وارد ماشین میشید دقیقا به همون مراحل معروف توجه کنید چون افسر خیلی براش مهمه
حواستون به دنده باشه بعضی وقتا دنده خلاص نیست و اگر دقت نکنید رد میشید
حواستون به ترمز دستی هم باشه
به راهنما ها دقت کنید بعضی افسرا سر همین موضوع رد میکنن
در مورد پارک در همین حد که نچسبونید به جدول افسر قبول میکنه و قرار نیست خط کش بزاره
خیلی نوشتم😂درآخر آرامش داشته باشید و شما از پسش برمیاید💅

نمیدونم همچین چیزی بازم هست یا نه، ولی من همون روزی که جلسات آموزشیم تموم شد، رفتم با آموزشگاه صحبت کردم تا زمان آزمون شهریم، چند جلسه تمرینی، دوباره با مربیم کار کنم. و اتفاقا خیلی هم خوب شد، چون اوایل یادگیری بود و واسه من اینجوری میشد که اگه یکم فاصله میفتاد ممکن بود همه چی رو فراموش کنم. تو خونه هم، چون هنوز گواهینامه نگرفته بودم میترسیدن دستم ماشین بدن برم تمرین کنم، در نتیجه سیف ترین حالت ممکن که میشد داشت، همون چند جلسه تمرینی با مربی بود. من همون بار اول قبول شدم. افسری که داشت آزمون میگرفت، آدم ملو و خونگرمی بود و خیلی رو جزئیات توجه نداشت. شایدم اکثر افسرها همینن ... در کل همین که یه کلیاتی رو رعایت کنید و مهمتر از همه بدون استرس و با اعتماد به نفس پشت فرمون بشینید، افسره بایدیفالت ایراد کمتری میگیره. من یادمه روز اولی که واسه جلسه تمرینی رفتم، پاهام قبل از روشن کردن ماشین، داشتن میلرزیدن ولی خب با کمک مربیم خیلی از ایراداتم تا قبل امتحان شهری، رفع شد. یکی هم اینکه اگه دفعه اول رد شدین، اشکال نداره، آه و زاری نکنید‌. تجربه ام تو زندگی خودم این بوده هرچه قدر آدم ذهنش به سمت نتایج منفی گذشته جمع بشه، انرژی و تمرکزش برای تکرار دوباره اون قضیه میاد پایین. در واقع خیلی پایین. دلسرد میشه و بار دوم رو هم خراب میکنه. همون بار اول قبول نشدی هم نشدی، فدا سرت. دفعه بعدو خراب نکن.

حق تقدم هاهم بلد باشید برای آیین نامه،شهری هم دستی رو فراموش نکنید بکشید آخرش و اولش،راهنما بزنید و اجازه هارو بگیرید،کمربند یادتون نره
دوبل و دنده عقب خیلیی براشون مهمه و عملا سر همینا قبول میکنن پس خوب مسلط بشید

جلسه دوم ازم دنده درگیر و پارک میخواد طبیعیه؟
آره بابا. من تو عمرم سوییچ نگرفته بودم دستم ولی جلسه اول بهم گفت خب برون. این شد که جلسه ۴ به بعد می‌بردمش بازار خریداشو کنه و فامیلاشو می‌رسوندم خونه‌هاشون.

بچه‌ها حالا آیین‌نامه و شهری خیلی حرف میشه زد درباره‌شون ولی من چیزی که بیشتر باهاش درگیر بودم حس سرخوردگی بود و دوستامم همینطور بودن. اگه شما می‌تونید واقعاً اینطوری نباشید. اصلاً مهم نیست بار دوم یا سوم یا اول یا پنجم یا دهم قبول شید. نمی‌دونم اولین بار کی اینو مهم کرد که "بار چندم قبول شدی" و الکی آدمو میندازن تو رقابت و تقلا که حتماً همون دفعه‌های اول قبول بشه. بعد که گواهینامه بگیری میری تو خیابون می‌بینی همه راننده‌ان و بعد از سال‌ها رانندگی دیگه اصلا مطرح نیست این موضوع واسه‌ت. ارزش اون ناراحتیا رو نداره واقعاً. اعتماد به نفستونو حفظ کنین و هر چقدر رد شدید تمرین کنین برید آزمون بدید :‌>

آیین نامه اونقدر که تو آزمون عملی مهمه تو خود امتحان آیین نامه مهم نیست چون همون PDF سوال ها رو بخونی کفایت میکنه [بماند که خودم حتی براش جزوه درست کرده بودم] و خب آزمون عملی، شاید عجیب باشه ولی واقعا به جغرافیا شهرت بستگی داره مثلا اگر توی شهر های کوهستانی باشی احتمال اینکه سربالایی و سرپایینی رو امتحان بگیرن خیلی زیاده، ایست و شروع حرکت تو شیب، پارک دوبل توی شیب ولی توی شهر های دیگه کلا این معقوله حذفه، چرا گفتم آیین نامه تو عملی مهم تره؟ اولا اکثر لوکشین های امتحان مسکونیه از طرفی هم تو با کلی استرس نشستی تو ماشین بماند سه نفر دیگه هم اون پشتن، سرهنگ میگه برو ۳ و تو از استرس بدون فکر میزنی ۳ بله بفرما پایین!
باید بگی اینجا مسکونیه و طبق آیین نامه ممنوعه حالا ممکنه بگه اوکی ولی برو میگی با اجازه
کلا حواست به آیین نامه باشه هر چیزی که ازت میخواد اول به قانونش فکر کن، ایست های ورود به میدون و دوربرگردون هم خیلی گیر میندازن
و چیزی که به نظرم خیلی مهمه لحظه نشستنت پشت فرمونه باید اعتماد به نفست رو نشون بدی و اصلا هل نکنی، فقط کافیه یکم استرس داشته باشی همون لحظه اول استارت نزده بگه پیاده شو

بچه‌ها من عادت دارم با دستکش رانندگی کنم تو آزمون شهری مسئله‌ای نیست؟

اول از همه: سعی کنید به هیچ عنوان خاموش نکنین نمیدونم افسرا چرا اینقدر روی این موضوع حساسن انگار فحش بهشون دادی. یعنی بکوبی به جدول شانس رد شدنش کمتره تا خاموش کنی. راه حلش هم خیلی ساده‌س اول این که کلاج رو سریع نیارین بالا و اگه احساس کردین ماشین داره خاموش میشه کلاج رو تا ته فشار بدین و دوباره امتحان کنین. واقعا بنظرم چیز مهمی نیست و صد بار برای من اتفاق افتاده ولی سر آزمون احساس میکنن مسلط نیستین.
هیچ وقت ترمز و گاز رو محکم و یکباره فشار ندین باعث میشه افسر با مغز بره تو شیشه و ردتون کنه.
پاتون رو از روی کلاج بردارین در حالت عادی. کلاج فقط برای کم کردن سرعت زیر 20 کیلومتر و توقف کامل و دنده عوض کردن و استارت زدنه والسلام.
موقع استارت زدن حواستون باشه دنده ماشین خلاص باشه وگرنه ماشین میپره جلو و رد میشید. ترمز دستی هم خوابیده باشه.
پونزده متر قبل و بعد کوچه، قبل و بعد تقاطع، روبروی پل و جاهایی که تابلوی توقف ممنوع هست نباید توقف کنین و اگه افسر گفت باید بگین با اجازه.
موقع ایست خروج نیاین تا وسط خیابون همین که یه کوچولو سر ماشین کج بشه کافیه.
پارک دوبل آسونه نمیدونم چرا اینقدر همه باهاش استرس میگیرن فقط راهنمای سمت راست فراموش نشه.

اول از همه: سعی کنید به هیچ عنوان خاموش نکنین نمیدونم افسرا چرا اینقدر روی این موضوع حساسن انگار فحش بهشون دادی. یعنی بکوبی به جدول شانس رد شدنش کمتره تا خاموش کنی. راه حلش هم خیلی ساده‌س اول این که کلاج رو سریع نیارین بالا و اگه احساس کردین ماشین داره خاموش میشه کلاج رو تا ته فشار بدین و دوباره امتحان کنین. واقعا بنظرم چیز مهمی نیست و صد بار برای من اتفاق افتاده ولی سر آزمون احساس میکنن مسلط نیستین.
هیچ وقت ترمز و گاز رو محکم و یکباره فشار ندین باعث میشه افسر با مغز بره تو شیشه و ردتون کنه.
پاتون رو از روی کلاج بردارین در حالت عادی. کلاج فقط برای کم کردن سرعت زیر 20 کیلومتر و توقف کامل و دنده عوض کردن و استارت زدنه والسلام.
موقع استارت زدن حواستون باشه دنده ماشین خلاص باشه وگرنه ماشین میپره جلو و رد میشید. ترمز دستی هم خوابیده باشه.
پونزده متر قبل و بعد کوچه، قبل و بعد تقاطع، روبروی پل و جاهایی که تابلوی توقف ممنوع هست نباید توقف کنین و اگه افسر گفت باید بگین با اجازه.
موقع ایست خروج نیاین تا وسط خیابون همین که یه کوچولو سر ماشین کج بشه کافیه.
پارک دوبل آسونه نمیدونم چرا اینقدر همه باهاش استرس میگیرن فقط راهنمای سمت راست فراموش نشه.
داش اگه با نیم کلاچ بزاری یک کم کم موتور و گیربکس درگیر میشن خاموش هم نمیکنه ماشین

توصیه میکنم جزو اولین نفرایی باشید که آزمون میدید ماشینی که من باهاش آزمون دادم وقتی نفرات قبلی از کلاج درست استفاده نمیکردن کلاجش گیر می‌کرد و خیلی طول می‌کشید آزاد شه و خب این مکس های زیاد ممکنه خودتون و افسر رو اذیت کنه

من آیین نامه رو یبار افتادم بار دوم قبول شدم

دلیل؟

بار اول نمیدونستم سوالای خود آیین نامه وجود دارن، نشستم نمونه سوال زدم ۱۰۰۰ تا

و اصلا اصلا این کار رو نکنید، چون وقتی دارید حفظ میکنید سوال به سوال شرایط فرق میکنه، گزینه ها بعد گاها یکیه، اینطوری گیج میشید مثل من با ۵ تا غلط میوفتید

بار دوم هیچ کاری نکردم، مطلقا، فقط همون فایل ۲۰ گانه خود ازمون رو خوندم کامل شدم

درباره شهر هم

معمولا روند اینطوریه یه گروه دختر میبرن یه گروه پسر

یکی در میون، خدا نکنه شما پسر باشی که بعد یه دختر بخوای سر شی

چون دخترا اصولا صندلی رو تا خرتناق میبرن جلو و اینه ها رو بر اساس میانگین قد خودشون تنظیم میکنن

من اصلا وارد ماشین نمیتونستم بشم، پای راستم گیر کرد افسر هی میگفت استارت بزن بریم عجله دارم من دنبال این ضامن صندلی میگشتم و آینه ها رو هم اصلا پیدا نکردم دکمشو(ساینا ادایی بود که برقیش کرده بودن)

ولی به هر حال شما این حق رو دارید تمام شرایطی که نیاز دارید برای رانندگی خودتون رو درست کنید، من بر میگشتم عقب به افسر میگفتم یه لحظه امون بده بابا!

نکته دیگه اینه خیلی از افسر ها عوضی بازی در میارن، حواست نیست درگیر این کارای تنطیمی ماشین رو میذارن تو دنده!

حتما حتما حتما موقع روشن کردن ایکی ثانیه قبلش مطمئن باشید دنده رو خلاص کردید

نکته بعدی اینه اول استارت بزنید بعد کمر بند ببنید

نکته مهم تر از همه اینا ازمون شما از نشستن شروع نمیشه از احضار اسمتون شروع میشه

پس از پشت ماشین برید سمت درب

نمیدونم چرا ولی قانون اینه

و اینکه کلاج واقعا یچیز شخصیه مثلا من خودم نقطه درگیری رو توی پایین دوست دارم که با مچ پام بتونم بازی کنم با کلاج موقع استارت

قاعده خاص نداره، پس حتی این اجازه رو هم دارید به افسر بگید میخوام قلق گیری کلاج کنم، من خودم این درخواست رو کردم و حتی افسر بی اعصاب منم اجازه رو داد و بعد حرکت کردیم

و اینکه استرس نگیرید صفحه خطا های افسر رو دید نزنید، لزوما گیر نمینویسه

آیین نامه اونقدر که تو آزمون عملی مهمه تو خود امتحان آیین نامه مهم نیست چون همون PDF سوال ها رو بخونی کفایت میکنه [بماند که خودم حتی براش جزوه درست کرده بودم] و خب آزمون عملی، شاید عجیب باشه ولی واقعا به جغرافیا شهرت بستگی داره مثلا اگر توی شهر های کوهستانی باشی احتمال اینکه سربالایی و سرپایینی رو امتحان بگیرن خیلی زیاده، ایست و شروع حرکت تو شیب، پارک دوبل توی شیب ولی توی شهر های دیگه کلا این معقوله حذفه، چرا گفتم آیین نامه تو عملی مهم تره؟ اولا اکثر لوکشین های امتحان مسکونیه از طرفی هم تو با کلی استرس نشستی تو ماشین بماند سه نفر دیگه هم اون پشتن، سرهنگ میگه برو ۳ و تو از استرس بدون فکر میزنی ۳ بله بفرما پایین!
باید بگی اینجا مسکونیه و طبق آیین نامه ممنوعه حالا ممکنه بگه اوکی ولی برو میگی با اجازه
کلا حواست به آیین نامه باشه هر چیزی که ازت میخواد اول به قانونش فکر کن، ایست های ورود به میدون و دوربرگردون هم خیلی گیر میندازن
و چیزی که به نظرم خیلی مهمه لحظه نشستنت پشت فرمونه باید اعتماد به نفست رو نشون بدی و اصلا هل نکنی، فقط کافیه یکم استرس داشته باشی همون لحظه اول استارت نزده بگه پیاده شو
اینم اضافه کنم
اگر تونستید با مربیتون یه جلسه خصوصی همون لوکشین امتحان برید و همه بخش ها رو تمرین کنید

Back
بالا