• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

معرفی شهر و چیزای خوبش - یزد

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Raha~
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

Raha~

کاربر خاک‌انجمن‌خورده
عضو مدیران انجمن
نام مرکز سمپاد
فرزانگان
شهر
‌‌ ‌
سال فارغ التحصیلی
1404
تفریحات یزد که به خیابون‌گردی و کافه ختم میشه، توی سمپادیا هم انگشت‌شمار افرادی دیدم که از اون سمتا رد شده باشن اصلا ((:
ولی خب به رسم باقی استان‌ها، اگر اینجا زندگی می‌کنید، درس می‌خونید و یا سفر کوتاهی اومدید و جای جالبی پیدا کردید با بقیه به اشتراک بذارید^^

خیابون چتر ها یادم رفت اسمشو یکی بگه

کل خیابون با چتر پوشیده شده بود

بافت قدیمی هم باحال بود

بادگیر ها هم جاذبه تفریحی باحالی بودن

بافت قدیمی یزد و کافه هنر خیلییی برای منی که همیشه سرسبزی دیدم جذاب بود 🥰

باغ دولت آباد
آتشکده
کافه‌ی خانه هنر، کافه ناردون، کافه چتر
یه ساختمونی هم پایین‌تر از تقاطع کاشانی و ایثارگران بود که طبقه‌ی پایینش کافه و بالا بیلیارد بود...اسمش رو یادم نمیاد، اما هم کافه‌ی خوبی بود، هم محیط بیلیارده واقعا خوب بود.

باغ دولت آباد خیلی خوب بود
ساعت مارکار هم قشنگ بود

خیابون چتر ها یادم رفت اسمشو یکی بگه

کل خیابون با چتر پوشیده شده بود
کوچه مازاری‌ها
همیشه اینجوری نیست توی نوروز و تایمایی که توریست بیشتره چترها رو آویزون می‌کنن
اونجا برای گشت و گذار جالبه، یه عالمه حجره‌ها و کارگاه‌های حناسابی و حنافروشی و عطاری داره و معمولا حداقل یه‌نفر هست که درحال درست کردن حنا باشه و تماشاش تجربه جالبیه ولی نزدیکی‌هاش دیگه چیز به‌خصوصی نیست

سمت مسجدجامع و امیرچخماق بناهای خشت و گلی زیادی وجود داره که بازسازی و خوشگلش کردن و می‌تونید عکسای قشنگی بگیرید^^
یه‌عالمه کوچه پس‌کوچه داره که گشتنش خیلی خوش می‌گذره و پر از مغازه‌ست. اکثر کافه‌ها پشت‌بومشون رو درست کردن که وقتی بری بالا کل شهر رو می‌تونی ببینی و قشنگه (مثل همین کافه هنر)، هتلای زیادی هم اون سمت و نزدیکی‌های سلمان فارسی و خیابون قیام هست که اجازه بازدید میدن و معماری جالبی دارن (عمارت آذربایجانی‌ها مثلا، اینجا یه کافه هم داره که کیفیت و قیمتش عالیه و به پاتوق ما تبدیل شده)
راستش من جز همین مسجدجامع جای تاریخی دیگه‌ای نگشتم، نهایتا چندباری باغ دولت‌آباد، زندان اسکندر، آتشکده زرتشتیان، موزه‌های مختلف، ساعت مارکار، عمارت‌های تاریخی که خیلی زیادن و .. رفته باشم که تجربه‌شون برای کسایی که تا به حال نیومدن پیشنهاد میشه.
دانشکده هنر و معماری‌ش هم زیباست
مسجدهای خوبی داریم واقعاِ صرفنظر از مسجدبودنشون برید بگردید خوش می‌گذره. شاهزاده فاضل، حضیره و خیلی دیگه
پارک کوهستان و شهربازی‌ش تا زمانی که زیرش کارخونه موشک‌سازی راه ننداخته بودن خوش می‌گذشت الان جرئت نمی‌کنی بری سمتش
در کل یزد برای آدمای توش دوجا رو داره که وقتی بیکاری بری بگردی، یکی همین میرچخماق یکی هم صفائیه. اولی وایب سنتی و سبک زندگی سالم میده دومی برای دختربازیه. دومی رو من بهتر بلدم کافه‌های خوب اونجان

هتل مشیر‌الممالک واقعا یه بهشته وسط یزد از باغ درختاش گرفته تا اون نهر آب خنک و زلالی که از وسطش رد میشه اگر بهشتی وجود داشته باشه همیشه تو ذهنم مثل مشیره

من ارشد یزد بودم و محدوده صفاییه و میرچخماق و رستوران عمارت وکیل و پیتزا فروتن را پیشنهاد میدهم چون خیلی زیاد رفتم.
باغ دولت آباد هم قشنگه.
پارک کنار موزه دفاع مقدس چی بود اسمش توی خ تیمسار فلاحی اونم پاییزش معرکست و عکسای خیلی قشنگی گرفتم. (آزادگان؟!)
ده بالا هم رفتم مورد پسند بوده.
حالا الان اسم منطقه رو واقعا یادم نمیاد اما دوستان بگن حتما ، خارج از شهر که جوی بزرگی داره و دار و درخت و اینا :)) اینجا هم خوب بود.
هتل داد من اقامت :-" داشتم عالی بود و غذای رستورانشم خوبه.
اقامتگاه های سنتی یزد هم که خیلی زیادن جالبن.
پاساژ ستاره و صدف هم خوب بود.
کویر کرمان بنظرم خیلی بهتره بااختلاف :-"

یزد خیلی خیلی نازه به نظرم سمت بافت تاریخی میشه هر کوچه و خیابونش رو "چیز خوب" در نظر گرفت!
من متاسفانه فقط یه بار تا حالا رفتم همون هم نتونستم خيلی بگردمش ولی همونقدرش هم خیلی شگفت‌زده‌م کرد.
دولت‌آباد و آتشکده رو که بالاتر گفتن.
رستوران‌هایی که قبلا خونه بودن قشنگ بودن وایب خوبی داشتن.
یه سری هتل‌های بومگردی طور که قبلا خونه بودن هم داشتن که من خوشم اومد.
نظر احتمالا کم طرفدارم اینکه دخمه هم خیلی جالبه :‌)
و کویر که نیازی به گفتن نداره.
در کل اینکه خیلی خیلی دوستش داشتم و الان که اینارو نوشتم به شدت دلتنگش شدم.

موقت : احتمالا دوستان ساعت هارو باهم اشتباه گرفتن چون ساعت مارکار بنظرم زیبایی نداره
واقعیت اینه که جاهای تاریخی و جالب استان کمتر تو شهر یزده بیشتر توی شهرستان های اطرافه
هر کسی نظر شخصیشو میگه تو چرا پوکر فیس گذاشتی

موقت : احتمالا دوستان ساعت هارو باهم اشتباه گرفتن چون ساعت مارکار بنظرم زیبایی خاصی نداره
(مارکار اونیه که وسط میدونه اونی که جلوی مسجد جامعه جالبه که یکی دیگس ) واقعیت اینه که جاهای تاریخی و جالب استان کمتر تو شهر یزده بیشتر توی شهرستان های اطرافه
مارکار هم باحاله که
دقیقا نقطه وسط ایرانه

آره موافقم شهرستانای اطراف چیزهای جالب زیاد دارن، روستاها و مسیر رسیدن بهشون هم سرسبزن و برای پیک‌نیک خوش می‌گذره و این حرفا
من مهریز دانشجوام چندباری با دوستام باغ پهلوان‌پور، چشمه غربالبیز، کوه‌ریگ و روستای سریزد رو رفتیم گشتیم خوب بودن

یزد... یه باد از دشت کویر خورد به صورتم و هویتم رو برد‌. رفتم آتشکده موبدی بهم گفت کی هستم ازش آدرس قهوه یزدی اصیل گرفتم بین راه رسیدنم به کافه از مسجد جامع رد شدم و زنی مومن سفره ای پهن کرد و حجابی شد روی دامن کوتاهم، شب اومد و طبق میل زن مومن سایه چشم سیاهم رو محو کرد و ستاره ها روشن شدن و مردم خوابیدن و من بیدار موندم و تا صبح به زمزمه های یزد تو گوشم گوش کردم. گوش کردم و گوش کردم و بعد از اون، "من" شدم.
در سفرم با یزد با اون شهر یکی شدم و فکر نکنم فعلا ها از وجودم جدا بشه. من یزد رو دوست خواهم داشت. دیوانه وار، مثل همون شوریده ای که ایمانش رو جایی بین ته آب انبار ها و نوک بادگیر ها گم کرده.
موزه ی مارکار رو توی گوگل و راهنما های گردشگری پیدا نکردم، ولی فراموش نکنید که حتما بهش سر بزنید. موزه ای خلوت، توی یه کوچه بن بست که ارزش شنیده شدنش از خود آتشکده بیشتره. راهنمای زرتشتی جوانی داره که براتون دین و ماجرای مدرسه ی مارکار رو بدون تحریف توضیح میده. درست و غلطش رو نمیدونم، از این آقا شنیدم که نتانیاهو یک سال در این مدرسه درس خونده.

سر داستان؟ چون خیلی محبوب بود
نمیدونم نیست دیگه، شاید جا به جا شده رفته یه جای پرت.
الان مهران اومده روی بورس، هرچند من واقعا مهران و ممتاز که همه می‌رن رو نیستم.

سوشی‌سا هم جای جالبیه، تیمسار فلاحی رو به روی صدف، از این لباسای چینی کره‌ای نمیدونم چی داره، کلاه داره، فضای همون شکلی داره و اینکه جدیدا غذاهای دیگه آورده اگه همراهاتون غذاهای شرقی نمی‌خورن اذیت نشن.

می‌دونم خیلی جواب قابل پیش‌بینی‌‌ایه ولی من به شخصه میدون ساعتو خیلی دوست‌ دارم خیلی همیشه پر از تردد و جریان زندگی و ایناست
یه کافه هم توش هست که اسمشو نمی‌دونم ولی جای جالبی بود
اگه رفتید یخ در بهشت بخورید

مارکار هم باحاله که
دقیقا نقطه وسط ایرانه

آره موافقم شهرستانای اطراف چیزهای جالب زیاد دارن، روستاها و مسیر رسیدن بهشون هم سرسبزن و برای پیک‌نیک خوش می‌گذره و این حرفا
من مهریز دانشجوام چندباری با دوستام باغ پهلوان‌پور، چشمه غربالبیز، کوه‌ریگ و روستای سریزد رو رفتیم گشتیم خوب بودن
اها یادم اومد اون جایی اسمش یادم نمیومد چشمه غربالبیز بوده.
اطراف یزد که میگین چیزای بهتری هست رو فقط بومی های یزد می دونن منم با همکلاسی یزدیم رفتم اینجا.

• دابل‌لایک
امتیازات: Raha~
Back
بالا