• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

AcouChat | آکوچت : انتقال متن از طریق امواج صوتی

Oracle

Last seen a long time ago
عضو مدیران انجمن
نام مرکز سمپاد
SHM
شهر
TBZ
سال فارغ التحصیلی
1407
آکوچت یه ابزار برای انتقال داده های متنی به صورت رمز گذاری شده و به وسیله امواج صوتیه (یعنی بهتره بگم می خواست باشه!) و همچنین یه بخشی هم برای بسته بندی داده ها به همین شکل و رمز گذاری روشون داره که از طریق همین ابزار دیکد میشه (این بخشش خوشبختانه درست کار میکنه!)
اولش ایده خودم این بود که با پایتون و به شکل یه فرد کاملا نوب و آماتور از طریق کتابخونه وینساند برای هر حرف یه فرکانس خاصی رو تعریف کنم به عنوان سندر و بعد برعکسش برای رسیور ولی خب چند تا مشکل اساسی داشت : اولا به شکل cli بود و قابلیت استفاده برای عموم در شرایط خاص رو نداشت (پس کاملا از هدف اصلیش دور می شد) و وین ساند مشخصا فقط روی ویندوز کار می کرد که بازم جامعه کاربری نرم افزارمون رو محدودتر تر می کرد. پس در نهایت نتیجه گرفتم که باید استفاده از پایتون به این شکل رو بذارم کنار چون حداقل از دست من یکی کاری بر نمی اومد و باید برنامه تحت وب نوشته می شد به شکلی که با یه بار باز کردنش توسط مرورگر کش بشه و بقیه کارا همگی بدون سرور مرکزی در خود پردازنده های سیستم کاربر صورت بگیره. پس در نهایت تصمیم گرفتم دست به دامن ای آی بشم که متوجه شدم خیلی دیگه از ابزار هایی از همین دست هستن حداقل یه بخششون با ای آی نوشته شده و استفاده ازش مشکلی نداره حداقل توی سطح من. (و به نظر خودم وقتی خروجی همون و (از برخی جهات مثل رابط گرافیگی) حتی خیلی بهتر خواهد بود استفاده از نیروی انسانی در چنین کارهایی آن چنان به صرفه نیست به جاش میشه با وایب کدینگ کدی که کار می کنه رو دریافت کرد و رفته رفته باگ ها مشکلاتشون رو رفع کرد). خلاصه بعد حدود یه هفته پرامت دادن به گوگل ای آی استودیو و کلی ایمیل زدن به نتلیفای که پروژه منو رایگان دیپلوی کنن توی سرورشون نتیجه شد این چیزی که می بینید (البته الان نمی بینید چون به خاطر نتا دیگه سرور نتلیفای هم قابل دسترسی نیست :(( )

آدرس سایت : Acouchat.netlify.app

باید در نهایت اینو هم بگم که به هیچ وجه به عنوان یه پروژه حرفه ای نباید در نظر بگیرینش چون مشکلات و نواقص خیلی زیادی داره و بخش ارتباط زنده یا لایو چت آنچنان کاربرد خاصی نداره و باید توی یه شرایط آزمایشگاهی در سکوت کامل و بدون اکوی صدا ازش استفاده بشه و کلا اینطوری بگم که فقط روی کاغذ کار می کنه! و اینکه این اولین و احتمالا آخرین پروژه من بود و به همین خاطر اینجا گذاشتم هر کی خواست و علاقه مند بود می تونه ادامش بده. لینک گیتهاب توی خود برنامه هست بعد باز شدن نتا خوشحال میشم یه نگاهی بکنید. خلاصه بگم که من اینو سپردمش به شما هر کی علاقه مند بود ادامش بده :)

چرا امواج صوتی خب؟ چه مزیتی می‌تونه داشته باشه؟

چرا امواج صوتی خب؟ چه مزیتی می‌تونه داشته باشه؟
مهم ترین مزیتش عدم استفاده از اینترنت و پل های رایج ارتباطی بین دو دستگاه ایر گپ هست. در واقع اگه بخوام راجع به شکل گیری ایده اولیه اش بگم از اینجایی شروع شد که یه ویدیو معرفی یه ابزاری رو دیدم که می اومد صدای دکمه های کیبورد رو به شکل اون کیبوردای قدیمی پخش می کرد و به کاربر اون حس تایپ با کیبورد قدیمی رو می داد؛ حالا این فکر به ذهنم رسید که اگه یه نفر هم بیاد و یه برنامه دیگه ای بنویسه که اون صدا ها رو بشنوه بقیه با استفاده ازش کاملا می تونن بفهمن که چی تایپ شده بود. این ایده اولیه برنامه بود که شکل گرفت ولی کم کم با ایده مودم های دایل آپ تلفیق شد چون اونا هم تقریبا یه همچین مکانیزمی دارن. از اونجایی که داده ها به صورت باینری منتقل میشن میشه حتی یه عکس تقریبا هر فایلی رو منتقل کرد (ولی مسلما انتقال فایل ها هم بسیار زمان بر خواهد بود و هم احتمال خرابی پیام خیلی زیاده پس باید براش یه سیستم هندشیک درست و حسابی و همچنین تشخیص اینکه فایل ها درست رسیدن به طرف نوشته بشه). در واقع ماهیت برنامه ام یه شبیه ساز (یا خودِ (!)) مودم آکوستیک هست.

مهم ترین مزیتش عدم استفاده از اینترنت و پل های رایج ارتباطی بین دو دستگاه ایر گپ هست.
آخه به هر حال تو که داری از دو تا کامپیوتر برای ران کردن کدت استفاده می‌کنی، حالا چرا باید به جای استفاده از آنتن فرستنده و گیرنده برای ارسال امواج الکترومغناطیسی، از میکروفون و اسپیکر برای فرستادن و گرفتن امواج صوتی استفاده کنی؟ از هر لحاظی (ساختار و کیفیت ابزار ارسال و دریافت، طول برد و محیط و..) هم محدودترن.

آخه به هر حال تو که داری از دو تا کامپیوتر برای ران کردن کدت استفاده می‌کنی، حالا چرا باید به جای استفاده از آنتن فرستنده و گیرنده برای ارسال امواج الکترومغناطیسی، از میکروفون و اسپیکر برای فرستادن و گرفتن امواج صوتی استفاده کنی؟ از هر لحاظی (ساختار و کیفیت ابزار ارسال و دریافت، طول برد و محیط و..) هم محدودترن.
آیا ما همیشه به گیرنده و فرستنده امواج دسترسی داریم؟ ولی به اسپیکر و بلندگو تقریبا هر دستگاهی مجهزه و میشه از این طریق به شبکه متصلش کرد. در مورد محدودیت فاصله هم دقیقا میشه یه کاری مثل مودم دایل آپ انجام داد و کلا ایده منم یه همچین چیزی بود. ولی خب این برای شرایط ویژه درست شده و بیشتر به دید یه ایده بهش نگاه می کنم :)

do.php

do.php

do.php

do.php

* تصاویری از محیط کاربری اپلیکیشن

این فایل همون فایل خروجی هست که توی اسکرین‌شات‌ها مشخصه، می‌تونید تست کنید :)
رمز : 12345678

هدف از این آپ کردن چیست
به هر حال خیلی جالبه چنین چیزی ساختی، چون به ذهن من هم دقیقا امواج رادیویی رسیده بود. البته اصلا ایده ای ندارم از اینکه چطور کار می کنه، یه چیزی مثل کد مورس مد نظرم بود. حتی شاید بشه وبسایت های رادیویی ساخت با بروازر مناسب که بدون نت و سیم کشی و به شکل غیر متمرکز براورز کنیم.

هدف از این آپ کردن چیست
برای اینکه اون موقعی که برنامه رو معرفی کردم کسی نمی تونست ببینتش الان که تقریبا میشه وصل شد قابل دسترسیه
به هر حال خیلی جالبه چنین چیزی ساختی، چون به ذهن من دقیقا امواج رادیویی رسیده بود. حتی شاید بشه وبسایت های رادیویی ساخت با بروازر مناسب که بدون نت و سیم کشی و به شکل غیر متمرکز براورز کنیم.
دقیقا. هدفم اینه گسترش داده بشه از این چیزی که الان هست

برای مشکل فاصلش راهی پیدا کردی؟ چون اگر هر دستگاهی بتونه به این شبکه وصل بشه کار جمعه. البته اگر ملت حاضر بودن پول فرستنده گیرنده بدن راحت تر حل می شد ولی خب. الان که فکر می کنم در عجبم چرا تو دایال آپ از امواج رادیویی استفاده نمی کنن

آخرین ویرایش:
Back
بالا