• اگر سمپادی هستی همین الان عضو شو :

ثبت نام عضویت

دستور پخت🍽️

• شروع کننده موضوع شروع کننده موضوع Ayda-kz
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
چطور خمیر پیتزا نرم و خشک نشده به دست بیاریم روش بگید
اگر می‌تونین که آرد خمیر پیتزا خوشه فارس(اگر نبود رشد) رو بگیرین، اگر مراحلش رو درست و مرحله به مرحله انجام بدین خمیر خیلی خوبی تحویل میده.
اگرم دسترسی ندارین این دستور ولی خیلی زیاد زمان بره.
۱ کیلو آرد نول‌
۲۵ گرم مخمر خشک فعال
۳۰ گرم نمک دریا یا نمک صورتی
رو با هم توی ظرف استیل مخلوط می‌کنین، بعد ۷۰۰ گرم آب رو بهش اضافه می‌کنین، انگار که می‌خواین نیشگون بگیرین و چارتا انگشت رو به انگشت شست برسونین، ورز میدین تا خمیر یک شکل منسجم بگیره.
نیم ساعت استراحت با سلفون/پلاستیک روی ظرف.
بعد اینجا باید فولد بشه.
فولد کردن :خمیر رو روی یک سطح استیل یا شیشه یا مرمری می‌ذارین، یکم روی سطح رو آرد پاشی می‌کنین که خمیر به سطح نچسبه.دستتون رو یکم خیس میکنین بعدش دستتون رو زیر ساعت ۳ و ۹ خمیر می‌برین ، بلندش می‌کنین و روی ساعت ۶ می‌ذارین، و بعد کلش رو روی ساعت ۱۲ می‌برین(بدون فیلم عملا نمیشه توضیحش داد)
سی ثانیه با سرعت بالا یا یک دقیقه با سرعت پایین این کار رو مرتب تکرار می‌کنیم.
بعد ۴۵ دقیقه استراحت ، بعد از ۴۵ دقیقه دوباره فولد و بعد یک ساعت استراحت و فولد، تمام.
برای اینکه پیتزا خشک نشه روی پنیرش هم یکم آب اسپری میشه کرد.
(روش دوم رو توصیه نمی‌کنم خیلی وقت گیره و مهارت میخواد)

هویج گردو

۴ عدد تخم مرغ
دو پیمانه آرد
یک پیمانه شکر (اگه هویج ها خیلی شیرینه سه چهارم پیمانه)
دو پیمانه هویج رنده شده با رنده متوسط (با ریز آب میندازه)
نصف پیمانه گردو(با یک قاشق آرد قاطی کنین تا ته نشین نشه تو کیک)
دو و نیم ق چ بکینگ پودر
یکم وانیل
روغن سه چهارم پیمانه
دارچین کمی (اختیاری)

تخم مرغ ها سفیده زرده جدا کنین سفیده رو هم بزنین تا کشسان و حجیم بشه بعد زرده رو تا جایی که یکم روشن تر بشه و با هم مخلوط کنین بعد شکر و وانیل رو اضافه کنین و بعد روغن رو اضافه کنین
مواد خشک رو سه بار الک کنین و در چند مرحله به مواد خیس اضافه کنین و در آخر هویج ها رو بهش اضافه کنین

کیک فنجانی خوابگاهی بدون فر

یک تخم مرغ

چهار قاشق شیر

سه قاشق شکر (یا بیشتر )

روغن سه قاشق

پنج قاشق هم ارد

یک و نیم قاشق پودر کاکائو

تا اینجا قاشق ها غذاخوری بود

یک و نیم قاشق چایخوری بکینگ پودر

نیم قاشق هم وانیل

تخم مرغ و شکر و وانیل رو انقد هم بزنین تا کرمی و کش دار و حجیم بشه

بعدش شیر و روغن رو اضافه کنین

ارد و پودر کاکائو و بیکینگ پودر رو هم الک کنین و به مواد اضافه کنین

دو سوم فنجان ها رو پر از مواد کنید

و بزارین تو یه دیگ ...

تا نصف قد فنجان ها توی دیگ آب کنین و بزارین روی حرارت

دم کنی هم بزارین روش

اولش شعله زیاد باشه که آب جوش بیاد بعد شعله رو کم کنین

بهتره شعله پخش کن داشته باشین ندارین هم فدای سرتون

حدودا بیست و پنج تا سی و پنج دقیقه طول می‌کشه

برای فهمیدن اینکه پخته است یا نه میتونین از یه سیخ چوبی یا چنگال استفاده کنین

بزنید توش اگه خالی بیرون اومد ینی پخته است
میخوام اینو تو خوابگاه درست کنم😂✌️
امیدوارم خراب نکنم 👀
علم آشپزی = فقط زنده بمونم

• لایک
امتیازات: Mojo
چطور خمیر پیتزا نرم و خشک نشده به دست بیاریم روش بگید
من یه دستور داشتم میگم الان
یک پیمانه آب سرد رو به همراه یک‌قاشق غذاخوری شکر توی ظرفی که قراره خمیر درست کنید هم بزنید بعد یک قاشق غذاخوری سر پر مخمری که از قبل امتحانش کردید و فهمیدید سالمه ، اضافه کنید بعد یکم هم بزنید بعد آرد رو که الک کردید دو‌سه بار بهش اضافه کنید کم کم ، حدودا ۴ پیمانه یا لیوان فرانسه ها آرد نیازه آرد رو یه مقداریش رو اضافه کنید هم بزنید بعد نصف پیمانه آب سرد که بهش یه قاشق چایخوری نمک زدید رو اضافه کنید به مخلوط خمیرتون بعد دیگه کم کم بقیه آرد رو اضافه کنید
نمک رو اول نزدیم چون باعث میشه مخمرتون عمل نیاد
بعد از اینکه آردتون رو تا حدی که یه بافت خمیری بهتون بده زدید ۴ قاشق روغن اضافه کنید و توی همون ظرف تا جایی که امکان داره ورز بدید تا روغن به خورد موادتون بره
بعد بیارید خمیر رو رو سطح کار آرد پاشی شده و ورز بدید از خارج به داخل و میتونید چند بار خمیر رو به سطح کار محکم بکوبید تا شبکه های گلوتنی تشکیل بشن
بعد بذارید یک تا دو ساعت استراحت کنه
بعدش دوباره خمیرتون رو به چهار یا دو‌ تا چونه تبدیل کنید و دوباره چونه ها رو بذارید استراحت کنن

این دستور خمیر برا پیتزا شاهکار شد برای من‌امیدوارم برا شما هم به کارتون بیاد

اشپزی فقط برای بقا... بقیشو پول میدم میخرم😁
اگه مثل من مغزتونو شستین گذاشتین روی بند و بابت عدم پخش متناسب سوسیس به تخم مرغتون حرص میخورید‌... اون سوسیسای لعنتیو رنده درشت کنید یه تفت بدین و تخم مرغ بشکنید.
اگر هم تخم مرغ اب پز با زرده ی شل دوست دارید اول اب و بجوشونید و تخم مرغ و از یخچال دربیارید تا هم دمای محیط شه
مطمئن بشید هیچ تَرَکی روش نداره
و اهسته و با قاشق بزاریدش توی اب جوش و ۸ دقیقه و بیست و سه ثانیه تاکید میکنم بیست و سه ثانیه بعد درش بیارید و بزاریدش توی اب سرد.

شیرینی نارگیلی درست کردم چند روز پیش خیلی ساده بود جدی انتظار هم نداشتم انقد خوب بشه (چون آپارات اینا هم نمیومد اون زمان از هوش مصنوعی بله گرفتم دستور )

پودر نارگیل (چرب با سایز متوسط): ۱۲۵ گرم (حدود ۲ پیمانه) من حدود ۲۰ دونه درست کردم با این مقدار
- شکر: ۲۵۰ گرم تا ۲۰۰ گرم بسته به میزانی که دوست دارین شیرین باشه (حدود ۱ و یک‌چهارم پیمانه یا یک پیمانه)
- سفیده تخم‌مرغ: ۳ عدد
- روغن مایع: ۷۵ گرم (حدود ۱/۳ پیمانه)
- آب‌لیمو ترش: نصف قاشق چای‌خوری (برای براق شدن و ماندگاری)(تاثیری تو مزه نداره)
- وانیل: نوک قاشق چای‌خوری
و یک قاشق آرد برنج
شیر یکم داشته باشین محض احتیاط
پودر نارگیل شکر و نصف روغن و نصف سفیده (۱.۵) رو بزارین روی حرارت تا شکر آب بشه تا حدی و سفیده ها پخته تر بشن اما نبنده و گرم بشه خودتون متوجه میشین که اول بیشتر حالت شل میشه بعد شروع به سفت شدن می‌کنه بعد بقیه مواد رو اضافه کنید و انقد هم بزنین ک غلظت مناسب بگیره یکم کشسان باشه یه حالت کرم مانند داشته باشه و کاملا گرم شده باشه
تموم این مدت باید هم بزنین موادو
این دو مرحله ای بودن ریختن مواد خیس کمک می‌کنه سفیده و شکر یکم پف کنن
اگه خیلی شل بود هنوز آرد برنج بیشتری بریزین
اگه خیلی سفت بود همونجا یه نصف سفیده دیگه اضافه کنین
حالا بزارین تو دمای محیط سرد بشه( اگه بعد سرد شدن دیدین با قاشق به زور درمیاد یک تا دو قاشق شیر بریزین )و تو این مدت فر رو گرم کنین ۱۶۰ -۱۸۰ بسته به فرتون بعد در گلوله هایی اندازه گردو روی کاغذ روغنی که یکم چربش کردین بزارین و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تا وقتی دورش یکم طلایی بشه بزارین باشه بعد باید بزارین سرد بشه ده دقیقه و بعد برش دارین

چند شب پیش دلم هم پیتزا میخواست هم سیب زمینی و پنیر
و خب نون پیتزا هم نداشتیم و آرد هم نداشتیم که نون پیتزا درست کنم
درنتیجه گفتم یه چیز عجیب غریب (شایدم نه) درست کنم.

مواد لازم :
سیب زمینی
سوسیس
قارچ
فلفل دلمه ای
پنیر پیتزا
سیر
گوجه

1.دوتا سیب زمینی بزرگ (برای دو نفر) رو گذاشتم اب پز شه( درواقع نیم پز شه) . فقط در حدی که خام و سفت نباشه
انقدری آب پز نشه که شل بشه و یا له بشه موقع برش زدن (تا اب پز شه رفتم سراغ سس و بقیه مواد)

2.برای سسش.(اگه حوصله درست کردن سس نداشتید میتونید کلا این مرحله رو ایگنور کنید و از کچاپ استفاده کنید).
یدونه گوجه رو رنده کردم به همراه سیر رنده شده گذاشتم روی گاز تا یکم خشک بشه و به غلظت کمی برسه
بهش یکمی فلفل و آویشن و خیلی کم نمک هم زدم.

3.قارچ و فلفل دلمه ای رو برش زدم و گذاشتم روی حرارت تا آبشون گرفته شه و بعد با کره تفت دادم.

4. سوسیس ها رو میتونید خرد کنید رنده کنید با پوست کن برش بدید یا هرجوری که دوست دارید ، و بعد سرخ کنید

فر رو بزارید گرم شه
(بستگی به قدرت فر بین 180 تا 200 درجه)

5. سیب زمینی هایی که نیم پز کردیم رو به صورت حلقه های متوسط برش میزنیم و روی ظرف پیرکس چرب شده میچینیم. (فقط یک لایه. و اینکه یه ظرفی انتخاب کنید که سیب زمینیا روش جا بشه)

6. روی سیب زمینیا سسی که درست کردیم رو میریزیم و پخش میکنیم تا روی همه سیب زمینیا رو بگیره. و پنیر پیتزا رو یه لایه خیلی نازک روی سیب زمینی ای که روش سس زدیم پخش میکنیم.

7. سوسیس ها رو به همراه قارچ و فلفل دلمه ای هایی که تفت دادیم میریزیم روی پنیر ها.

8. در آخر هم هرچقدر پنیر پیتزا دوست داشتید روش بزنید و بزارید تو فر.

من گذاشتم یه چیزی حدود نیم ساعت چهل دقیقه توی فر با دمای 180 درجه بمونه.

و آره خلاصه
همین

سوسیس سیزمینی کافه طور

. سیبزمینی‌ها رو درشت درشت خرد کنید و سعی کنید اندازه هم باشن (هر سیبزمینی ۶ تیکه خوبه)
. تو روغن زیاد سرخ کنید (طبیعتا زردچوبه و نمک و فلفل هم بزنید)
. قارچ‌ها هم به دست خرد کنید
. روغنو خالی کنید و قارچو تو یکم کره بذارد تفت بخوره
. سوسیس ها رو به بلندا و نازک خرد کنید قارچا که آبشون رفت یکم دیگه کره اضافه کنید و سوسیسا هم سرخ کنید
. وقتی قارچا ترد شدن سیبزمینی رو برگردونید تو تابه پنیر پروسس بریزید سر تابه رو بذارید یکم زمان بدین و برش گردونین تو یه ظرف خوشگل
. سس بریزید روش و فلفل

کوکی کدوحلوایی

. شکر و کره رو هم بزنید انقدری که یه دست شه
. کدوحلوایی رو آبپز کنید پوره کنید و بذارید آبش خوب بره
. پوره کدو رو اضافه کنید با تخم مرغ
. بعد تیکه تیکه آرد رو اضافه کنید تا به غلطت خمیر کوکی برسید (تا جایی که وقتی یه تیکه ازشو بر میدارید و میزارید رو یه کاغذ خودشو نگه داره)
. بهش بادوم درختی/زمینی و دارچین و هل و جوزهندی و زنجبیل (هر کدوم که سلیقه‌اتونه دیگه) اضافه کنید
. دایره دایره بذارید رو کاغذ نسوز
. من تو ایر فرایر به گمونم با دمای ۱۶۰ یه ربع پختم

• دابل‌لایک
امتیازات: panah
ارد کره شکر گلاب یکم با کلاس خواستی بکنی زعفرون و هل

بقیشم بگم؟
تا اینجاشو بلدم
یادمه شهد داشت جدا باید اماده میکردیم
مقدار هر کدوم هم میخوام🚶🏻‍♀️‍➡️

یادمه شهد داشت جدا باید اماده میکردیم
گلاب و شکر و زعفرون و هل رو با هم تفت میدی میریزی تو اردی که با کره تفتش دادی

بعدشم یه ست چپ و راستش میکنی روغنش گرفته بشه

من مقداراشو دقیق بلد نیستم الان چشی درست میکنم ولی کره زیاد میخواد نسبتا

حداقل یه ۷۰ گرمی داشته باش حداقل

دستور پخت حلوا میخوام
img_20251023_211516_7j2s.jpg

قبلا توی خوابگاه درست کردم خیلی خوب شده بود ...
;))

حلوای شیر
یک لیوان ارد سفید .. بزار یکم تفت بخوره ...کره و روغن اضافه کن تا قوام بگیره .... تا ارد سرخ میشه برو سراغ بقیه مواد...
دو برابر ارد شیر بریز توی یک ظرف جدا...اندازه ی ارد شکر بریز .....بعد هل و چوب دارچین و بریز توی یه ظرف جدا با شیر وشکر بجوشه ..... اخرش وانیل هم اضافه کن اگر وانیل ات خالصه و تلخه زیاد نریز تلخ میشه
زعفرون بریز توی شیر ها ....بعد حین ریختن تو یا قبل ریختن توی ارد، شیر رو صاف کن تا هل ها جدا شن
بعد هم بزن تا اماده شه با غلظتی که خودت دوست داری....تزیین هم دلخواهه...
نوش جان
حلوای خرمایی هم دوست داشته باشی میتونم دستورشو بزارم ...اونم خوشمزه اس

img_20251023_211516_7j2s.jpg

قبلا توی خوابگاه درست کردم خیلی خوب شده بود ...
;))

حلوای شیر
یک لیوان ارد سفید .. بزار یکم تفت بخوره ...کره و روغن اضافه کن تا قوام بگیره .... تا ارد سرخ میشه برو سراغ بقیه مواد...
دو برابر ارد شیر بریز توی یک ظرف جدا...اندازه ی ارد شکر بریز .....بعد هل و چوب دارچین و بریز توی یه ظرف جدا با شیر وشکر بجوشه ..... اخرش وانیل هم اضافه کن اگر وانیل ات خالصه و تلخه زیاد نریز تلخ میشه
زغفرون بریز توی شیر ها ....بعد حین ریختن تو یا قبل ریختن توی ارد، شیر رو صاف کن تا هل ها جدا شن
بعد هم بزن تا اماده شه با غلظتی که خودت دوست داری....تزیین هم دلخواهه...
نوش جان
حلوای خرمایی هم دوست داشته باشی میتونم دستورشو بزارم ...اونم خوشمزه اس
من چیزی که گفتم حلوای سر ختم و اینا بود

امسال انقدر فامیل فوت کردن دیگه استاد حلوای ختم شدن

مرسی از بلو

جا شیر گلاب هم میتونی بریزی برای حلوایی که من گفتم

بیاین بهتون یاد بدم باقلوا استانبولی بپزین :
امکانات لازم : فر!
مواد لازم : یه بسته ورقه یوفکا
100 گرم کره
2 قاشق گلاب
50 گرم گردو ( خرد بشه با چاقو و با دست ولی نه اونقدر ریز که آسیابی و پودری بشه)
3 تا هل ( پودر بشه) یا معادلش پودر هل
یک لیوان آب
یک لیوان شکر ( از این لیوان دسته دار فرانسویا)
.....
یک لیوان آب یک لیوان شکر بریزید تو قابلمه زیرشو کم کنید بذارید با شعله متوسط رو به کم شکر تو آب حل بشه و 10 تا 15 دقیقه بجوشه یه شربتی به دست میاد یه ذره از آب غلیظ تر، حالا خاموشش کنید گلاب و پودر هل بهش اضافه کنید. بذاریدش کنار خنک بشه ( به دمای محیط برسه)
100 گرم کره رو آب کنید وقتی آب کردین کره رو یه سفیدکایی روش میاد اونا رو بردارید از کره آب شده
حالا یه قالب میخوایم که بره توی فر
راستی فر رو روشن کنید المنت پایین دمای 180 درجه ( 15 دقیقه قبل این که باقلوا بره توی فر باید گرم شده باشه)
حالا بسته خمیر یوفکا رو باز کنید
نکته کار با ورقه یوفکا : یادتون باشه وقتی بسته خمیر یوفکا رو باز کردید یه دستمال نخی رو مرطوب کنید ( خیس نه هااا مرطوب!) که هر بار یه ورقه رو برمیدارید اون دستمال رو روی بقیه خمیر ها بندازید تا در مجاورت با هوا خشک نشن و خراب بشن.

حالا کف قالب رو با خمیر یوفکا بپوشونید؛ خمیر رو با براش یا سر انگشتتون به کره آغشته کنید حالا یه مقدار از گردوهای خرد شده رو روی ورقه بپاشید و لایه بعدی خمیر رو بذارید روش و این کارو تکرار کنید تا ابد :-" (یا تا وقتی که گردوهاتون تموم بشه) لایه رویی که خمیر گذاشتین قبل گذاشتن توی فر به صورت باقلوا برشش بدید (برش های عمودی افقی مربعی یا مورب بزنید) و روش یه لایه دیگه کره آغشته کنید بذارید تو فر 20 دقیقه المنت پایین 5 دقیقه المنت بالا رو روشن کنید از فر که در اومد اون شربتی رو که درست کردید رو وقتی باقلواها هنوز داغه بهش اضافه کنید و کلا که خنک شد بذارید یک روز تو یخچال بعد بخورید . تمام.

اگر میخواستین شکلش چین چینی بشه اینجا یاد داده چطور این کارو انجام بدید !

اینا دستور پخت هستن برای من پختنکی نیست
اگر دلتون چیز شیرین و خنک خواست:
اول رنده رو برمیدارین (دوستِ خوبِ من، رنده)
دوتا هویجو رنده درشت میکنید
بعد توش یمقدار گلاب میریزید
بعد توش یمقدار بیشتر شکر میپاشید(من عسل میزنم)
بعد برای تعادل مزه یمقدار خیلی کم اب لیمو میزنید
بعد قاطیش میکنید یمقدار نعنا خشک میپاشید میزارید یخچال(هیچ وقت به یخچال نمیرسه)
میتونید نعنا نریزید من برای ارزش غذایی اینا یذره گردو خورد شده یا کنجد میپاشم تو دستورش نداشت.
اینو تابستون که افتاب گرفتید بعدش میخورید میگید شهرزاد خوب آدمی بود🥰

نخودچی
آرد نخودچی دو اتیشه ۲۵۰ گرم
پودر قند ۱۲۵ گرم
روغن جامد ۱۲۵ گرم
پودر هل: ۱ قاشق چای‌خوری نیمه پر
زعفران دم‌کرده غلیظ: ۱ قاشق چای‌خوری
خرفه برای تزئین

روغن و پودر قند رو هم بزنین چندین دقیقه تا حجیم و روشن بشه بهش پودر هل و زعفرون اضافه کنین و مخلوط کنین حالا کم کم آرد نخودچی رو اضافه کنین اول با قاشق یا لیسک قاطی کنین بعد با نوک انگشت ورز بدین
زیاد ورز ندین که به روغن نیفته
بعد بذارین ۱۲ تا ۲۴ ساعت استراحت کنه (من تو یخچال میذاشتم)
قبل در آوردن خمیر فر رو ۱۶۰ روشن کنین
بعد خمیر رو رو یه سطح صاف بزارین و با حدود دو سانت پهن کنین و قالب بزنین پودر خرفه بزنین و روی کاغذ روغنی بذارین
۱۵ تا ۲۰ دقیقه اندازه ای که زیرش یکم تیره بشه و بوی نخودچی پخش بشه
بعدش بزارین حداقل یک ساعت دو ساعت کامل خنک بشه (هر چند داعش خیلی خوشمزه تره)
من سه بار عید درست کردم و حتی یه دونه نموند

Back
بالا